Dark Side of the Moon (1973)

Wish You Were Here (1975)

The Wall (1979)
Moderator: _BataZiv_0809

Pa kad bude tema Preporucite NOVI album, onda cu preporuciti novi album.Priorat wrote:ja nekontam vas uopste, cuj ovaj pink floyd-a preporuciva...
pa nije covjek kreten
preporuci nesto novo, sta mu album od 30 godina preporucivas...
moj mali od 11 godina zna za taj album!!!
svasta!!!
$vox-populi wrote:Pa kad bude tema Preporucite NOVI album, onda cu preporuciti novi album.Priorat wrote:ja nekontam vas uopste, cuj ovaj pink floyd-a preporuciva...
pa nije covjek kreten
preporuci nesto novo, sta mu album od 30 godina preporucivas...
moj mali od 11 godina zna za taj album!!!
svasta!!!
za malog.
meni je nenormalno da tinejdzeri to slusaju,sta mislis o tome?So What! wrote:OK, ne mora se radit o novim albumima, kralj hvala za preporuku (Archive), nastojat ću preslušat preko YouTube ću napravit playlist od albuma, al i YouTube trenutno zeza nešto, izbacuje gresku. Gledo sam na MySpace tralier, pa fino zvuče iako moram reći da sam rezervisan pream tom zvuku, bio sam rezervisan i prema još nekim žanrovima, a danas su sastavni dio moje dnevne playliste. A The Wall je masterpice, ne gotivim uopšte taj art rock Pink Floyda, ali slušo sam taj album i milon obrada od Another Brick in the wall i mislim da je to nešto genijalno. Ipak ima ljudi, koji nisu čuli nažalost. Koji to nisu pratili nekad, ali bi volili sada da to poslušaju, da upoznaju. Jbg pa nema tog albuma koji sam treabo preslušat, a da nisam imao neku rezervu prema njemu. U muzici nemaa ljubavi na prvo slušanje. Ima, ali kada su pjesme u pitanju, na album čovjek navikne, on ga upija kao cjelinu i to je bit svega toga.
Poštujem tvoj stav, ako imaš vremena bilo bi dobro da ga i obrazložiš. Moj stav je da svačija ideja treba da dobije priliku, a da svačiji stav treba biti ispoštovan, ovo Bogami bez ikakvog cinizma i ironije. Pretpostavljam da imaš neki realan razlog.armin.i.am wrote:meni je nenormalno da tinejdzeri to slusaju,sta mislis o tome?So What! wrote:OK, ne mora se radit o novim albumima, kralj hvala za preporuku (Archive), nastojat ću preslušat preko YouTube ću napravit playlist od albuma, al i YouTube trenutno zeza nešto, izbacuje gresku. Gledo sam na MySpace tralier, pa fino zvuče iako moram reći da sam rezervisan pream tom zvuku, bio sam rezervisan i prema još nekim žanrovima, a danas su sastavni dio moje dnevne playliste. A The Wall je masterpice, ne gotivim uopšte taj art rock Pink Floyda, ali slušo sam taj album i milon obrada od Another Brick in the wall i mislim da je to nešto genijalno. Ipak ima ljudi, koji nisu čuli nažalost. Koji to nisu pratili nekad, ali bi volili sada da to poslušaju, da upoznaju. Jbg pa nema tog albuma koji sam treabo preslušat, a da nisam imao neku rezervu prema njemu. U muzici nemaa ljubavi na prvo slušanje. Ima, ali kada su pjesme u pitanju, na album čovjek navikne, on ga upija kao cjelinu i to je bit svega toga.
zato sto se nikad nece pronaci u toj muzici,psihodelija je toSo What! wrote:Poštujem tvoj stav, ako imaš vremena bilo bi dobro da ga i obrazložiš. Moj stav je da svačija ideja treba da dobije priliku, a da svačiji stav treba biti ispoštovan, ovo Bogami bez ikakvog cinizma i ironije. Pretpostavljam da imaš neki realan razlog.armin.i.am wrote:meni je nenormalno da tinejdzeri to slusaju,sta mislis o tome?So What! wrote:OK, ne mora se radit o novim albumima, kralj hvala za preporuku (Archive), nastojat ću preslušat preko YouTube ću napravit playlist od albuma, al i YouTube trenutno zeza nešto, izbacuje gresku. Gledo sam na MySpace tralier, pa fino zvuče iako moram reći da sam rezervisan pream tom zvuku, bio sam rezervisan i prema još nekim žanrovima, a danas su sastavni dio moje dnevne playliste. A The Wall je masterpice, ne gotivim uopšte taj art rock Pink Floyda, ali slušo sam taj album i milon obrada od Another Brick in the wall i mislim da je to nešto genijalno. Ipak ima ljudi, koji nisu čuli nažalost. Koji to nisu pratili nekad, ali bi volili sada da to poslušaju, da upoznaju. Jbg pa nema tog albuma koji sam treabo preslušat, a da nisam imao neku rezervu prema njemu. U muzici nemaa ljubavi na prvo slušanje. Ima, ali kada su pjesme u pitanju, na album čovjek navikne, on ga upija kao cjelinu i to je bit svega toga.

So What! wrote:
Lacuna Coil - Karmacode
Ne što mi se ne da komentarisat danas, pa ću smo reći dobar je album stavrno, a da vidite još pjevačicu sami bi skočili da ga poslušate.

madFlava wrote:So What! wrote:
Lacuna Coil - Karmacode
Ne što mi se ne da komentarisat danas, pa ću smo reći dobar je album stavrno, a da vidite još pjevačicu sami bi skočili da ga poslušate.
Preslusao,ne pusim ovaj fazon,ali sto se mene tice jedino sto valja je glas djevojke sto pjeva.Ovaj love goth metal mi ne godi uhu![]()
komentar sa youtube-a :
"metal got mainstreamd"
preporuka:
Muse-Absolution

Ma to si ti steko utisak, meni ustvari najdraži žanr je trash metal, a pokrenuo sam temu čisto onako da obogatim malo muzičku biblioteku. Ali moram reći da nisam konzervativni metalac, nego mogu dati priliku i drugi žanrovima osim pop/dance i tim sranjima, a da ne navodim turbofolk. Da ne preporučujem samo metal albume, kontam da preporučim ponekad nešto malo drugačije i tako.madFlava wrote:@So what
ti stvarno volis ovaj goth pop rock![]()
APC-Thirteenth step ,vrijedi preslusat
So What! wrote:Ma to si ti steko utisak, meni ustvari najdraži žanr je trash metal, a pokrenuo sam temu čisto onako da obogatim malo muzičku biblioteku. Ali moram reći da nisam konzervativni metalac, nego mogu dati priliku i drugi žanrovima osim pop/dance i tim sranjima, a da ne navodim turbofolk. Da ne preporučujem samo metal albume, kontam da preporučim ponekad nešto malo drugačije i tako.madFlava wrote:@So what
ti stvarno volis ovaj goth pop rock![]()
APC-Thirteenth step ,vrijedi preslusat

pa dobro,ali opet se lako mogu uocit wannabeis ko ova lacuna coilSo What! wrote:Pa teško je danas razdvojiti wannabe metalce i prave metalce kad svi mijenjau neke stilove i pokušavaju da se približe danas ionako zbunjenoj publici , eto npr. Tool je alternativni metal ili progresiva što je opet daleko od praovg metala.
pa iskreno ti kažem o lacuni ne znam mnog, a čuo sam za njih zahvaljujući ovoj ženskoj. A poslušat sam ih odlučio nakon što sam čuo njihov sjajan cover za Enjoy the Silence od Depeche Modea koji se nalazi na isotimenom albumu i ja mislim i dalje da je album super. Njih intenzivno ne slušam kao ni goth, ali moraš priznat da ima tu dobrih stvari. Npr. Amy Lee iako svira čistu komercijalu zaista djevojka ima prekrasan glas. Po tvojim preporukama vidim da si i ti metalac, a ja volim vidit da u nas ima metalaca pa nebitno koji pravac gotivili.madFlava wrote:pa dobro,ali opet se lako mogu uocit wannabeis ko ova lacuna coilSo What! wrote:Pa teško je danas razdvojiti wannabe metalce i prave metalce kad svi mijenjau neke stilove i pokušavaju da se približe danas ionako zbunjenoj publici , eto npr. Tool je alternativni metal ili progresiva što je opet daleko od praovg metala.nije to to,ali kad danas sta god pravis mozes nazvat fusionom alternativom itd itd.
mnogo je stilova danas,a svaki je opravdan
So What! wrote:pa iskreno ti kažem o lacuni ne znam mnog, a čuo sam za njih zahvaljujući ovoj ženskoj. A poslušat sam ih odlučio nakon što sam čuo njihov sjajan cover za Enjoy the Silence od Depeche Modea koji se nalazi na isotimenom albumu i ja mislim i dalje da je album super. Njih intenzivno ne slušam kao ni goth, ali moraš priznat da ima tu dobrih stvari. Npr. Amy Lee iako svira čistu komercijalu zaista djevojka ima prekrasan glas. Po tvojim preporukama vidim da si i ti metalac, a ja volim vidit da u nas ima metalaca pa nebitno koji pravac gotivili.madFlava wrote:pa dobro,ali opet se lako mogu uocit wannabeis ko ova lacuna coilSo What! wrote:Pa teško je danas razdvojiti wannabe metalce i prave metalce kad svi mijenjau neke stilove i pokušavaju da se približe danas ionako zbunjenoj publici , eto npr. Tool je alternativni metal ili progresiva što je opet daleko od praovg metala.nije to to,ali kad danas sta god pravis mozes nazvat fusionom alternativom itd itd.
mnogo je stilova danas,a svaki je opravdan

znam da se ne porede,ali nakon toga vidis gdje spada taj drugi bend.Al dosta o tome vise,idemo s preporukamaSo What! wrote:Upravu si nije to to, ali se zato Sepultura i Lacuna nikad ne porede. Pa gdje ćeš poredit trash legende sa nekim nešto malo iznad prosječnim bendom. A tvoja slika nešto neće da se očita, nađi drugi link.