Ah postovani jezu...izgleda se nisam dovoljno precizno odrazio u mom pisanju ...nije meni palo na pamet da ce sad neko od te 6-torice davati nekome iz Bijeljine otkaz....rjesenje o prekidu radnog odnosa ce stici iz jednog drugog pravca ... preko mrkonjica.jeza u ledja wrote:Nije nikome delegatu otkaz, kako ne shvatate?? Ne bira IO NSBIH delegate, vec obratno. Ne moze IO uruciti delegatu iz Bijeljine otkaz. (U stvari mozda mu mogu zabraniti rad???Stari wrote:Interpretacije su sad pomalo raznolike ...ali nije bitno....upravo mi zbog toga vrlo zanimljivo ko su ta sestorica .... kojima ce stati "pod kapu" da se prihvate ovako definisanog radnog zadatka
Bilo da je njihov posao da admistrativno pripreme materijal za zasjedanje skupstine (prepare) ...i posalju pozivnice i sazovu njeno zasjedanje (convoke).....ili da oni sami nesto drugo licno (fizicki i pravno) urade ....zadatak im nije nimalo zahvalan.
Zamislite recimo spontanu reakciju nekog delegata iz Bijeljine, BL ili Prijedora kad mu uruce sluzbeni poziv za "redovno" (ordinary) zasjedanje skupstine ....na kojem mora izglasati prihvatanje statuta (kojeg je slozno odbio prije mjesec i po) .... po mom vidjenju spontana reakcija ce biti ...ma mogu da mi ga duvaju - svakako mi je otkaz nakon toga.
Mislim da je nesto krupno ...presuceno ...ili se ima citati izmedju redova ...u protivnom je protivurjecje, ali onda ce opet podrucni FS iz Bijeljine izabrati sam svog novog kandidata).
Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Stari
#101 Re: Komitet za normalizaciju
-
lajkujMe
#102 Re: Komitet za normalizaciju
b) da osiguraju da sve veze s dosadasnjom upravom NSBIH budu prekinuti (predsjednici, delegati itd.) osim sa administrativnim i ostalim radnicima koji su u vezi s finansijama i sportom (selektori i slicno) i da otvore put za daljna poboljsanja za spomenute aspekte.[/quote]
Ovo ne pise nigdje, neko je pogresno preveo. Nigdje se ne spominje prekidanje veza sa delegatima, vec samo sa predsjednistvom i izvrsnim odborom.
Dakle, ostaje nejasno kako ce delegati, isti oni koji su vec odbili statut, sada da ga usvoje...
I kako ce ljudi poput ovog Maravica, koji spominje Dejton
uraditi ista suprotno??[/quote]
dobro je prevedeno, sadasnji delegati ce morati (vjerovatno ce dobiti samo zelene DA kartone) usvojiti novi statut, nazovi to komunizam ko ima se pravo reci ne ali u praksi nemaju. time ce prakticno glasati da sebi sami daju otkaz[/quote]
Nije dobro prevedeno.
Ovako pise na engleskom:
"b) To ensure that all connections/relationships with any members of the “former” FFBH leadership (FFBH Executive Committee and FFBH Presidency) are cut immediately with regard to decision-making in financial, administrative, sporting and other matters, and to establish a road map for improvements in this respect as well. "
Dakle, radi se o rukovodstvu NSBiH, ne o delegatima.
Takodje, ni zadnji pasus nije dobro preveden:
"As of the date of its appointment, this normalisation committee has taken over all statutory rights and duties of the FFBH Executive Committee as well as of the FFBH Presidency. The mandate of the normalisation committee will expire after new FFBH Executive Committee elections have been held according to the newly adopted FFBH statutes. "
Ni ovdje se ne spominju delegati, vec samo IO i predsjednistvo.
PS: Sad vidim da si ti prevodio. Ne bih rekao da ne znas engleski, prije da ne znas razliku izmedju delegata i izvrsnih tijela Saveza.[/quote]
aha ja mislio to delegati
Ovo ne pise nigdje, neko je pogresno preveo. Nigdje se ne spominje prekidanje veza sa delegatima, vec samo sa predsjednistvom i izvrsnim odborom.
Dakle, ostaje nejasno kako ce delegati, isti oni koji su vec odbili statut, sada da ga usvoje...
I kako ce ljudi poput ovog Maravica, koji spominje Dejton
dobro je prevedeno, sadasnji delegati ce morati (vjerovatno ce dobiti samo zelene DA kartone) usvojiti novi statut, nazovi to komunizam ko ima se pravo reci ne ali u praksi nemaju. time ce prakticno glasati da sebi sami daju otkaz[/quote]
Nije dobro prevedeno.
Ovako pise na engleskom:
"b) To ensure that all connections/relationships with any members of the “former” FFBH leadership (FFBH Executive Committee and FFBH Presidency) are cut immediately with regard to decision-making in financial, administrative, sporting and other matters, and to establish a road map for improvements in this respect as well. "
Dakle, radi se o rukovodstvu NSBiH, ne o delegatima.
Takodje, ni zadnji pasus nije dobro preveden:
"As of the date of its appointment, this normalisation committee has taken over all statutory rights and duties of the FFBH Executive Committee as well as of the FFBH Presidency. The mandate of the normalisation committee will expire after new FFBH Executive Committee elections have been held according to the newly adopted FFBH statutes. "
Ni ovdje se ne spominju delegati, vec samo IO i predsjednistvo.
PS: Sad vidim da si ti prevodio. Ne bih rekao da ne znas engleski, prije da ne znas razliku izmedju delegata i izvrsnih tijela Saveza.[/quote]
aha ja mislio to delegati
-
mikogoago
#103 Re: Komitet za normalizaciju
Ocito je da su se u UEFA i FIFA pripremili za ovu situaciju i ne daju previse informacija,samo nuzno.Po meni oni ako su se ovoga prihvatili,a izgleda da jesu, oni ce ovo uraditi po svome.Boli njih za delegate.Ta suplja sa demokratijom nece piti vode jer zasigurno je bilo manje demokratije u bivsem savezu.Jedino je bilo vise kriminala i mutnih radnji.Dakle,ocito je da su vise nego dobro informisani i siguran sam da ce donjeti najbolja rjesenja koja ce ovu situaciju razrjesiti.Oni na nama ujedino pokazuju i svoju moc,a to ce biti uzmi ili ostavi,ako neces ti glasati ima ko hoce.Ipak savez placaju oni.Niko ne ujeda ruku koja je hrani.Nista me ne bi cudilo da isti oni smradovi koji su glasali protiv sada jednoglasno glasaju za.Zato sto nemaju morala,ljigavi su,a na koncu zaboli me za njih.NJihovo je odzvonilo.
Samo jos vidjeti ovaj rasplet,a doci ce brzo.Mislim da oni imaju vec sve spremno i sada ce lagano ici realizacija do 26.05.Zivi bili pa vidjeli.
Samo jos vidjeti ovaj rasplet,a doci ce brzo.Mislim da oni imaju vec sve spremno i sada ce lagano ici realizacija do 26.05.Zivi bili pa vidjeli.
-
Stari
#104 Re: Komitet za normalizaciju
Bespotrebno se diskusija rasplinjava u detaljima oko prevoda ....pojednostavljeno stvar koja cudno zvuci je :
Ista ona 50-torica (ili mozda jos poneki koji je onomad bio odsutan ) koji su glasali 28-22 u korist odbijanja statuta ....bi se do 26.5 .2011 trebali sastati i ziglasati ono sto onomad nisu htjeli ... koliko ce ih biti ...kako ce doci .... kako njihova funkcija tacno glasi na engleskom ...je nevazno ...
To je ono sto mi (i izgleda ne samo meni) zvuci ... kakoda kazem ... zehricu ...nesvakidasnje
Ostalo je vise manje OK ...barem sto se logike tice
Ista ona 50-torica (ili mozda jos poneki koji je onomad bio odsutan ) koji su glasali 28-22 u korist odbijanja statuta ....bi se do 26.5 .2011 trebali sastati i ziglasati ono sto onomad nisu htjeli ... koliko ce ih biti ...kako ce doci .... kako njihova funkcija tacno glasi na engleskom ...je nevazno ...
To je ono sto mi (i izgleda ne samo meni) zvuci ... kakoda kazem ... zehricu ...nesvakidasnje
- jeza u ledja
#105 Re: Komitet za normalizaciju
Evo ga jos jedan dokumenAt iz FIFAe:
http://www.fifa.com/mm/document/membera ... dpaper.pdf
Background information - Bosnia-Herzegovina
The FFBH has until now had a system of rotating presidency composed of one representative of each of the three ethnicities in Bosnia-Herzegovina (in alphabetical order: Bosniaks, Croats and Serbs). Each of these persons held the office of president, vice-president and second vice-president for 16 months at a time. This system has led to a number of significant problems, including lack of accountability and poor financial management. The FFBH has some major financial risks, which may even lead to bankruptcy due to its debts towards the tax authorities, but the former FFBH leadership has done very little to improve the financial situation during the past months.
Furthermore, the decision-making process of the various statutory bodies (Executive Committee, committees and legal bodies of the FFBH) has often been misused in recent years by the various appointed/elected members of the three ethnic groups. With the current statutory provisions, they have been able to easily block the decision-making process by leaving a meeting (no quorum of presence) or by not voting (no decision-making quorum), something which has caused important decisions not to be taken or to be delayed for several months.
FIFA and UEFA have been trying to resolve these issues through a revision of the FFBH statutes, and both organisations have clearly stated that abolishing the current system of presidency and replacing it with a single president elected for four years, as is the case at all member associations, was compulsory and one of the important measures needed to improve the situation. This FIFA and UEFA request has been communicated to the FFBH already in 2003. Furthermore, the need to improve the provisions with regard to the quorum of presence and the quorum of decision-making within all statutory bodies to avoid any such blockages by one of the three persons in the future was stressed.
However, and despite the efforts made by FIFA and UEFA to explain the situation to the members of the FFBH football family, the proposed statutory amendments were refused by the FFBH general assembly for the first time on 16 July 2010. As a consequence, the UEFA and FIFA Executive Committees decided in October 2010 to establish a final deadline of 31 March 2011 for the FFBH by which to adopt the new statutes or face an automatic suspension as from 1 April 2011. Furthermore, FIFA also decided that if such a measure was adopted, a normalisation committee would be appointed to replace the current FFBH Executive Committee in order to solve this situation which is damaging Bosnian football.
On 29 March 2011, the FFBH held an extraordinary general assembly during which the new statutory texts were rejected for a second time. Therefore, the FIFA and UEFA decisions of October 2010 came into force as from 1 April 2011 and the FFBH is currently suspended until further notice.
Due to the fact that a majority of the current members of the FFBH Executive Committee, including the members of the presidency, have openly and publicly opposed the adoption of the FFBH statutes, FIFA – with the support of UEFA – is of the opinion that this FFBH Executive Committee, and in particular its presidency, is not able to lead the FFBH towards a successful revision of its statutes, and therefore both organisations have been working together on the establishment of a normalisation committee to replace the current elected FFBH Executive Committee members (including the members of the FFBH presidency).
Dakle nije bio samo problem u predsjednistvu, vec i u statutu koji omogucava da se nedostatkom kvoruma i stavljanjem veta na odluke blokira donosenje novih zakona. Ako sam dobro shvatio ovo iznad, ne svodi se sve samo na izmjenu troclanog predsjednistva, vec i na sistem etnickog odlucivanja.
http://www.fifa.com/mm/document/membera ... dpaper.pdf
Background information - Bosnia-Herzegovina
The FFBH has until now had a system of rotating presidency composed of one representative of each of the three ethnicities in Bosnia-Herzegovina (in alphabetical order: Bosniaks, Croats and Serbs). Each of these persons held the office of president, vice-president and second vice-president for 16 months at a time. This system has led to a number of significant problems, including lack of accountability and poor financial management. The FFBH has some major financial risks, which may even lead to bankruptcy due to its debts towards the tax authorities, but the former FFBH leadership has done very little to improve the financial situation during the past months.
Furthermore, the decision-making process of the various statutory bodies (Executive Committee, committees and legal bodies of the FFBH) has often been misused in recent years by the various appointed/elected members of the three ethnic groups. With the current statutory provisions, they have been able to easily block the decision-making process by leaving a meeting (no quorum of presence) or by not voting (no decision-making quorum), something which has caused important decisions not to be taken or to be delayed for several months.
FIFA and UEFA have been trying to resolve these issues through a revision of the FFBH statutes, and both organisations have clearly stated that abolishing the current system of presidency and replacing it with a single president elected for four years, as is the case at all member associations, was compulsory and one of the important measures needed to improve the situation. This FIFA and UEFA request has been communicated to the FFBH already in 2003. Furthermore, the need to improve the provisions with regard to the quorum of presence and the quorum of decision-making within all statutory bodies to avoid any such blockages by one of the three persons in the future was stressed.
However, and despite the efforts made by FIFA and UEFA to explain the situation to the members of the FFBH football family, the proposed statutory amendments were refused by the FFBH general assembly for the first time on 16 July 2010. As a consequence, the UEFA and FIFA Executive Committees decided in October 2010 to establish a final deadline of 31 March 2011 for the FFBH by which to adopt the new statutes or face an automatic suspension as from 1 April 2011. Furthermore, FIFA also decided that if such a measure was adopted, a normalisation committee would be appointed to replace the current FFBH Executive Committee in order to solve this situation which is damaging Bosnian football.
On 29 March 2011, the FFBH held an extraordinary general assembly during which the new statutory texts were rejected for a second time. Therefore, the FIFA and UEFA decisions of October 2010 came into force as from 1 April 2011 and the FFBH is currently suspended until further notice.
Due to the fact that a majority of the current members of the FFBH Executive Committee, including the members of the presidency, have openly and publicly opposed the adoption of the FFBH statutes, FIFA – with the support of UEFA – is of the opinion that this FFBH Executive Committee, and in particular its presidency, is not able to lead the FFBH towards a successful revision of its statutes, and therefore both organisations have been working together on the establishment of a normalisation committee to replace the current elected FFBH Executive Committee members (including the members of the FFBH presidency).
Dakle nije bio samo problem u predsjednistvu, vec i u statutu koji omogucava da se nedostatkom kvoruma i stavljanjem veta na odluke blokira donosenje novih zakona. Ako sam dobro shvatio ovo iznad, ne svodi se sve samo na izmjenu troclanog predsjednistva, vec i na sistem etnickog odlucivanja.
- jeza u ledja
#106 Re: Komitet za normalizaciju
Pa to i ja govorim.Stari wrote:Bespotrebno se diskusija rasplinjava u detaljima oko prevoda ....pojednostavljeno stvar koja cudno zvuci je :
Neki pak misle da ce taj statut izglasati neko drugi od tih delegata. (Mislim daj boze da hoce, ali iz ovog teksta ja to ne vidim)
-
lajkujMe
#107 Re: Komitet za normalizaciju
sad sam pogledao prevod avaza fakati moj je sto put bolji iako ima pokoju malu gresku, a njihov je ko da ga je neko dijete napisalo.
-
Stari
#108 Re: Komitet za normalizaciju
Odlicno je da se konacno ispravno razumijemojeza u ledja wrote:Pa to i ja govorim.Stari wrote:Bespotrebno se diskusija rasplinjava u detaljima oko prevoda ....pojednostavljeno stvar koja cudno zvuci je :
Neki pak misle da ce taj statut izglasati neko drugi od tih delegata. (Mislim daj boze da hoce, ali iz ovog teksta ja to ne vidim)
To sto sam maloprije bio napisao u vezi sa reakcijom (hajde recimo delegata iz Prijedora) je to ....u smislu ...ako odem tamo i glasam "za" ...odjebo sam karijeru u Prijedoru ...a ako ne glasam (jer ocito glasati "protiv" ovog puta nije opcija) dojebo sam karijeru u skupstini ...
Intrigantno
-
palermo
#109 Re: Komitet za normalizaciju
Pa valjda nam je svima jasno da će opet politika odlučivati. Nije zar da netko misli da će delegati svojom glavom glasati. Sad je samo pitanje da li postoji i ko će ga napraviti dovoljno snažan pritisak na politiku da pozitivno odgovori.Stari wrote:Odlicno je da se konacno ispravno razumijemojeza u ledja wrote:Pa to i ja govorim.Stari wrote:Bespotrebno se diskusija rasplinjava u detaljima oko prevoda ....pojednostavljeno stvar koja cudno zvuci je :
To sto sam maloprije bio napisao u vezi sa reakcijom (hajde recimo delegata iz Prijedora) je to ....u smislu ...ako odem tamo i glasam "za" ...odjebo sam karijeru u Prijedoru ...a ako ne glasam (jer ocito glasati "protiv" ovog puta nije opcija) dojebo sam karijeru u skupstini ...
Intrigantno
- jeza u ledja
#110 Re: Komitet za normalizaciju
Ma i to iskreno ja ne mislim da je cijela prica samo u tome kako im je "Dodik naredio da ne glasaju za novi statut". Ne mislim da je problem samo na etnickoj osnovi. Cini mi se i u fudbalu RS ima dosta hajmo reci 'kvalitetnih' ljudi koji znaju sta i kako treba (to recimo vidim po izjavama celnih ljudi Borca u zadnjih par sedmica, a i po izjavama nekih delegata iz RS prije suspenzije). Znaju svi da je ispadanje iz Evrope ultimativno lose po sviju.
Sumnjam da ih puno vjeruje u mogucnost priznanja UEFAe nekog fantomskog neavisnog FSRS. Sve i da vjeruju, znaju da se to ne bi moglo desiti preko noci, a u medjuvremenu bi i oni ispastali (konkretno FK Borac). Znajuci da svi kod nas uvijek gledaju samo kratkorocno, da se sto prije zaradi, sumnjam da im je suspenzija u interesu.
Sumnjam da ih puno vjeruje u mogucnost priznanja UEFAe nekog fantomskog neavisnog FSRS. Sve i da vjeruju, znaju da se to ne bi moglo desiti preko noci, a u medjuvremenu bi i oni ispastali (konkretno FK Borac). Znajuci da svi kod nas uvijek gledaju samo kratkorocno, da se sto prije zaradi, sumnjam da im je suspenzija u interesu.
-
elSaik
#111 Re: Komitet za normalizaciju
Svi amandmani koje je FIFA/UEFA naknadno dopustila na originalni tekst Statuta (a ti se amandmani tiču poštivanja etničkog, političkog, nacionalnog, narodnog, vjerskog, i svakog drugog ključa) su poništeni. Dakle, Statut koji će Komisija prihvatiti jeste onaj na koji su od starta delegati imalo jako mnogo zamjerki jer se "nije poštivala kompleksna situacija u BiH." To dalje znači da Statut bez tih amandmana može biti samo dobar po bh. fudbal.
E sad, kako oni namjeravaju natjerati stare delegate da glasaju za nešto protiv čega su već glasali a da pri tome još glasaju za to da naredna skupština ima totalno drugačiji etnički sastav mi nije jasno.
E sad, kako oni namjeravaju natjerati stare delegate da glasaju za nešto protiv čega su već glasali a da pri tome još glasaju za to da naredna skupština ima totalno drugačiji etnički sastav mi nije jasno.
-
palermo
#112 Re: Komitet za normalizaciju
To je sve ok, ali ako politika čitaj Dodik kaže ne glasajte za Statut, oni neće glasati. Nema to veze sa kvalitetom ljudi ili interesom klubova.jeza u ledja wrote:Ma i to iskreno ja ne mislim da je cijela prica samo u tome kako im je "Dodik naredio da ne glasaju za novi statut". Ne mislim da je problem samo na etnickoj osnovi. Cini mi se i u fudbalu RS ima dosta hajmo reci 'kvalitetnih' ljudi koji znaju sta i kako treba (to recimo vidim po izjavama celnih ljudi Borca u zadnjih par sedmica, a i po izjavama nekih delegata iz RS prije suspenzije). Znaju svi da je ispadanje iz Evrope ultimativno lose po sviju.
Ko drugačije misli, vara se.
Edit: Al nešto mislim da bi mogao Tadić prišapnuti Dodiku da pusti da se Statut izglasa. Valjda ima razlog zašo je dvoje bivših funkcionera FS Srbije u ovom Komitetu
- jeza u ledja
#113 Re: Komitet za normalizaciju
Meni pravo da ti kazem nije jasno ni zasto bi Dodiku odgovaralo da se NSBiH suspenduje, al eto. Prije bih rekao da su tvrdoglavi i da nece da prepuste svoje pravo veta pa makar i po cijenu suspenzije.palermo wrote:To je sve ok, ali ako politika čitaj Dodik kaže ne glasajte za Statut, oni neće glasati. Nema to veze sa kvalitetom ljudi ili interesom klubova.jeza u ledja wrote:Ma i to iskreno ja ne mislim da je cijela prica samo u tome kako im je "Dodik naredio da ne glasaju za novi statut". Ne mislim da je problem samo na etnickoj osnovi. Cini mi se i u fudbalu RS ima dosta hajmo reci 'kvalitetnih' ljudi koji znaju sta i kako treba (to recimo vidim po izjavama celnih ljudi Borca u zadnjih par sedmica, a i po izjavama nekih delegata iz RS prije suspenzije). Znaju svi da je ispadanje iz Evrope ultimativno lose po sviju.
-
elSaik
#114 Re: Komitet za normalizaciju
Ukoliko me sjećanje ne vara radi se o tome da će se omogućiti da se odluke donose većinom prisutnih delegata. Srbi i Hrvati su stavili amandmane jer bi to u praksi značilo da bi Bošnjaci mogli, zajedno sa par Hrvata i Srba, izglasati sve promjene. Nešto na fazon SDPa.jeza u ledja wrote: Dakle nije bio samo problem u predsjednistvu, vec i u statutu koji omogucava da se nedostatkom kvoruma i stavljanjem veta na odluke blokira donosenje novih zakona. Ako sam dobro shvatio ovo iznad, ne svodi se sve samo na izmjenu troclanog predsjednistva, vec i na sistem etnickog odlucivanja.
- and
#115 Re: Komitet za normalizaciju
niko ne spominje entitetske saveze?
-
palermo
#116 Re: Komitet za normalizaciju
jeza u ledja wrote:Meni pravo da ti kazem nije jasno ni zasto bi Dodiku odgovaralo da se NSBiH suspenduje, al eto. Prije bih rekao da su tvrdoglavi i da nece da prepuste svoje pravo veta pa makar i po cijenu suspenzije.palermo wrote:To je sve ok, ali ako politika čitaj Dodik kaže ne glasajte za Statut, oni neće glasati. Nema to veze sa kvalitetom ljudi ili interesom klubova.jeza u ledja wrote:Ma i to iskreno ja ne mislim da je cijela prica samo u tome kako im je "Dodik naredio da ne glasaju za novi statut". Ne mislim da je problem samo na etnickoj osnovi. Cini mi se i u fudbalu RS ima dosta hajmo reci 'kvalitetnih' ljudi koji znaju sta i kako treba (to recimo vidim po izjavama celnih ljudi Borca u zadnjih par sedmica, a i po izjavama nekih delegata iz RS prije suspenzije). Znaju svi da je ispadanje iz Evrope ultimativno lose po sviju.
- jeza u ledja
#117 Re: Komitet za normalizaciju
Ne salim se. Objasni mi.
-
palermo
#118 Re: Komitet za normalizaciju
Neću. Ne da mi se. Više puta je ovdje o tome pisano, od toga da je reprezentacije BiH u fudbali postala preveliki i preopasni brand, pa do želje da se na još jednom primjeru dokaže nemogućnost Bosne i Hercegovine.jeza u ledja wrote:Ne salim se. Objasni mi.
Al naravno, imaš potpuno pravo da misliš da je Dodik potajni navijač BiH reprezentacije i da je ovo sve samo do tvrdoglavosti.
previše sam zašao u politiku, neću više
- lord blackadder
#119 Re: Komitet za normalizaciju
Negator genocida i covjek koji kaze da bi navijao za BiH samo kad igra protiv Turske (pa se poslije ispravio i rekao da ne bi ni tad)jeza u ledja wrote:Ne salim se. Objasni mi.
Vidi se da ne zivis u BiH.
Bitno je dokazat da je suzivot nemoguc i da je razlaz neminovan.
- jeza u ledja
#120 Re: Komitet za normalizaciju
Objasnjenje na nivou malog djeteta.lord blackadder wrote:Negator genocida i covjek koji kaze da bi navijao za BiH samo kad igra protiv Turske (pa se poslije ispravio i rekao da ne bi ni tad)jeza u ledja wrote:Ne salim se. Objasni mi.
PS: Odkud ti znas gdje ja zivim?
Last edited by jeza u ledja on 12/04/2011 22:20, edited 1 time in total.
-
Stari
#121 Re: Komitet za normalizaciju
Da to jest tako ... mozda diskutabilno - ali je tako ...i onda, kad su se Srbi i Hrvati dosjetili da se tim istim principom moze desiti i suprotno ...naime da se oni izmedju sebe ukompanijaju i preglasaju ovaj tzv. "SDP koncept" ... ako se oni zdogovore izmedju sebe (a to su uradili zadnji put kad je bilo glasanje) ....principom jedan covjek - jedan glas ....mogu izglasati sve ....ma kako to izopaceno moglo zvucati - ali tim principom upravo oni mogu izglasati ...ako im se to svidja i vlastiti nestanak - prestanak postojanja F(N)SBiH.elSaik wrote:Ukoliko me sjećanje ne vara radi se o tome da će se omogućiti da se odluke donose većinom prisutnih delegata. Srbi i Hrvati su stavili amandmane jer bi to u praksi značilo da bi Bošnjaci mogli, zajedno sa par Hrvata i Srba, izglasati sve promjene. Nešto na fazon SDPa.jeza u ledja wrote: Dakle nije bio samo problem u predsjednistvu, vec i u statutu koji omogucava da se nedostatkom kvoruma i stavljanjem veta na odluke blokira donosenje novih zakona. Ako sam dobro shvatio ovo iznad, ne svodi se sve samo na izmjenu troclanog predsjednistva, vec i na sistem etnickog odlucivanja.
Jeste blesavo do neba ...ali ispada tako
- lord blackadder
#122 Re: Komitet za normalizaciju
Turbo Mile ce predvodit navijanje u Polljskoj i Ukrajini. Hoce covjek, ne treba niko sumnjat.
- lord blackadder
#123 Re: Komitet za normalizaciju
Pise ti u lokaciji.jeza u ledja wrote:Objasnjenje na nivou malog djeteta.lord blackadder wrote:Negator genocida i covjek koji kaze da bi navijao za BiH samo kad igra protiv Turske (pa se poslije ispravio i rekao da ne bi ni tad)jeza u ledja wrote:Ne salim se. Objasni mi.
PS: Odkud ti znas gdje ja zivim?
- jeza u ledja
#124 Re: Komitet za normalizaciju
To si ti nesto pogresno iz toga zakljucio.
- Edin H.
#125 Re: Komitet za normalizaciju
Ne rekoh li vam ja da se ne mozemo osloniti na ove birokrate medjunarodne zajednice, oni zive u nekom svom filmu i samo ih interesuje vlastiti finansijski interes.
Sve osim potpunog rasformiranja postojeceg Saveza i dobrovoljnog uclanjivanja u novi sa prihvatanjem UEFA-inih principa je potpuno besmisleno.
Sve osim potpunog rasformiranja postojeceg Saveza i dobrovoljnog uclanjivanja u novi sa prihvatanjem UEFA-inih principa je potpuno besmisleno.