Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- bandini
#101 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
ne interesuje me to
zasto bi?
imala je zivot prije mene, imace ga i poslije mene
isto tako ne volim da me zapitkuje o tome
zasto bi?
- MedenoSrce
#102 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ocigledno je u pitanju ozbiljna veza. Dok je meni dobro niko me ne zanima.bandini wrote:ne interesuje me to
zasto bi?
- ljubav_aha
#103 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
da,jer bivse veze su indikatori osobnih karakteristika ; samo je problem,sto licno ne volim puno pricati o tome 
- bandini
#104 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
MedenoSrce wrote:Ocigledno je u pitanju ozbiljna veza. Dok je meni dobro niko me ne zanima.bandini wrote:ne interesuje me to
zasto bi?
pa prilicno je ozbiljna
ali sta ako raskinemo nekad?
imao sam ja jos ozbiljnih veza, za koje sam mislio da ce potrajati dugo
pa je puklo
sta sad treba da radim?
da nekog mucim zato sto je prije mene imao nekog koga voli?
ili da mene neko ispituje za bivse cure koje sam volio i sa kojima sam proveo lijepe trenutke
sad sam sa njom i to je jedino vazno
- bandini
#105 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
babyline wrote:nikako... mislim imali su svoje vrijeme i ako oni s tim nisu izasli na kraj zasto bih ja budila duhove prlosloti i nalasila im prostor u svom zivotu...
mislim neke osnovne stvari ako bas moram, ostalo me ne interesuje...i onako previse zivimo u proslostima, svojim tudjime izgubljenim a tako malo ovdje i sada
da je vise takvih
-
zelenashica
#106 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
babyline wrote:nikako... mislim imali su svoje vrijeme i ako oni s tim nisu izasli na kraj zasto bih ja budila duhove prlosloti i nalasila im prostor u svom zivotu...
mislim neke osnovne stvari ako bas moram, ostalo me ne interesuje...i onako previse zivimo u proslostima, svojim tudjime izgubljenim a tako malo ovdje i sada
Ili što no Daco reče:"Drago mi je što sam i ja bio dio nečije uspomene"
Sve se svodi samo na uspomenu,a nikako na interesovanje ko je,šta je,kakva je bila,zna li kuhati
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#107 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
sve je to mudro i razumno recenobabyline wrote:nikako... mislim imali su svoje vrijeme i ako oni s tim nisu izasli na kraj zasto bih ja budila duhove prlosloti i nalasila im prostor u svom zivotu...
ali bojim se, da bas nisam ni mudra ni razumna u ljubavi
sve me zanima, sve bih htjela znati, a ne zelim da znam
- Felis
#108 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ja licno volim kad se spominju bivse i bivsi i kad se prica cak i o tome sta je bilo lijepo, a sta nije s njima...
Okej, neke me stvari malo strecnu kad ih cujem, ali to je stvar moje licnosti, a na kraju dana ja znam koliko vrijedim i nikakvi prosli ili buduci ne mogu mi to misljenje promijeniti.
A kad dodjes do stadija u kojem dijelis sa curom ili buducom zenom i emotivne situacije iz proslosti, to vas veze jos vise i postajete ne samo ljubavnici nego i najbolji prijatelji koji mogu bas sve podijeliti, a to se u kombinaciji zove zrela ljubav...
Okej, neke me stvari malo strecnu kad ih cujem, ali to je stvar moje licnosti, a na kraju dana ja znam koliko vrijedim i nikakvi prosli ili buduci ne mogu mi to misljenje promijeniti.
A kad dodjes do stadija u kojem dijelis sa curom ili buducom zenom i emotivne situacije iz proslosti, to vas veze jos vise i postajete ne samo ljubavnici nego i najbolji prijatelji koji mogu bas sve podijeliti, a to se u kombinaciji zove zrela ljubav...
- samo malo reloaded
#109 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ja jos nisam sreo zensko bice koje voli slusati moje price o "bivsim ljubavima".Felis wrote:Ja licno volim kad se spominju bivse i bivsi i kad se prica cak i o tome sta je bilo lijepo, a sta nije s njima...
Ako i presuti, vidim joj na faci m"jel on to mene mozda uporedjuje?"
Mada postoje osobe koje vole uporedjivati sadasnje sa bivsim, i cak kaznjavati sadasnje za grijehove onih bivsih, gledajuci ga kroz tu vizuru. Ne znam kako se to u psihologiji zove, ali sigurno ima neki naziv.
- Bellydancesuperstar
#110 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ja volim slušati te priče dok nisu prožete preočitim emocijama.
Moram priznati da bih voljela i vidjeti koje su. Znatiželjna sam.
Moram priznati da bih voljela i vidjeti koje su. Znatiželjna sam.
- Bellydancesuperstar
#111 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Meni je normalno da imamo sjećanja na osobe koje su nam nekad bile drage. Sve dok nije neki oltar i umjereno, dobro je. Puno mi je nenormalnije kad netko baca sve uspomene i izbriše osobu kao da nikad nije postojala. Uostalom, tako onda može i mene jednog dana.Luce wrote:Interesovalo me je ko je sta je zadnja ex od mog dragog, bili su zajedno prilicno dugo...nisam je znala, uvjerila se da sam bolja macka od nje i sad sam mirna![]()
Salu na stranu, smeta li vam kad slucajno nadjete partneru nesto sto podsjeca na bivsu vezu?
Ja nadjoh jednu zajednicku fotku i napravih dar mariako sam svjesna toga da je bivsa, da me voli, da je fotka prezivjela ciscenje ladica igrom slucaja i da je sasvim nornalno i da ih bude, dzaba...ljubomora ili posesivnost neka proradi sta li.
Ja sve osobe čuvam u srcu i svatko tko mi je ikad bio drag ima jedan dio rezerviran kod mene, a volim imati i neke male uspomene. Nikad ne zaboravljam ljude koje sam upoznala i nikad ih ne mrzim. Jednom probuđena ljubav, uvijek ostaje ljubav kod mene.
-
......
#112 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Bellydancesuperstar wrote:[Puno mi je nenormalnije kad netko baca sve uspomene i izbriše osobu kao da nikad nije postojala. Uostalom, tako onda može i mene jednog dana.
Ja sve osobe čuvam u srcu i svatko tko mi je ikad bio drag ima jedan dio rezerviran kod mene, a volim imati i neke male uspomene. Nikad ne zaboravljam ljude koje sam upoznala i nikad ih ne mrzim. Jednom probuđena ljubav, uvijek ostaje ljubav kod mene.
Kod mene je potpuno suprotno. Jednom kad veza dozivi kraj, tog momenta se rjesavam svega sto ima veze s tom osobom. Pocevsi od broja telefona, poruka, poklona, slika, raznoraznih papirica i uspomena. Znaci, SVE sto ima veze s tom osobom ide na smece. Mozda zvuci brutalno ili bolesno, al tako stvari stoje. Lijepe uspomene i slike imam pohranjene u sebi, u srcu i uvijek cu to da pamtim. A za neke bivse jednostavno ne smatram da su zasluzili ni onaj cosak u nekoj od mojih ladica, jer su mi se toliko zgadili da ih ne volim sresti u putu, kamoli da cuvam njihove slike ili druge uspomene. Isti slucaj je sa nekim propalim prijateljstvima..cemu cuvanje nekakvih uspomena na nekoga ko te povrijedio u zivotu, zbog koga si zaplakao, ko ti je zabio noz u ledja- po meni je to nenormalno.
-
......
#113 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ovo za kaznjavanje sam dozivjela. Bivsi momak mi je par puta u pocetku dok smo se upoznavali spominjao svoje bivse, kako su bile uzasno ljubomorne, bolesno ljubomorne i kako on od toga bjezi. Cak je jednom spomenuo da su se tako jedna iza druge ponasale isto, sto mi je bilo pomalo cudno. Pazljivo sam slusala..ono sta, pa pricamo o nekim iskustvima..tu sam ga cak znala nekad tjesiti..kao jadnicak, nije mu lako bilo..samo malo reloaded wrote:Ja jos nisam sreo zensko bice koje voli slusati moje price o "bivsim ljubavima".Felis wrote:Ja licno volim kad se spominju bivse i bivsi i kad se prica cak i o tome sta je bilo lijepo, a sta nije s njima...
Ako i presuti, vidim joj na faci m"jel on to mene mozda uporedjuje?"
Mada postoje osobe koje vole uporedjivati sadasnje sa bivsim, i cak kaznjavati sadasnje za grijehove onih bivsih, gledajuci ga kroz tu vizuru. Ne znam kako se to u psihologiji zove, ali sigurno ima neki naziv.
-
......
#114 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
WickyAcky wrote:Ja sam sve ispitala i sad se kajem zbog toga :-( ,nju ne mogu izbaciti iz glave nikako bas zato sto sam sve znala,svaki detalj :-( .... Ne znam sta da radim da to zaboravim,pokusavala sam skoro god dana ali nikako ne mogu :-(...
Nek ti bude utjeha da si i ti necija bivsa i da neka druga cura razbija glavu tobom
-
suspect_zero
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#116 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
čini mi se da sam vidio ovu jednu na sestrinom prozoru danas
malo se ubucila a ni kosa nije kao nekat svjetlucava i lijepa
vrijeme je da se kampira pred zgradom morat će nekad sići s balkona... NOT

malo se ubucila a ni kosa nije kao nekat svjetlucava i lijepa
vrijeme je da se kampira pred zgradom morat će nekad sići s balkona... NOT
- samo malo reloaded
#117 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Popni se ti na balkon, uz brsljen, ko u filmovima, ko Romeo 
- Truba
#118 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
ih da idem na deseti 
što bi rekli ne mokri kokakolu
ko prekine nek se penje
što bi rekli ne mokri kokakolu
ko prekine nek se penje
- hakazvaka
#119 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Nista bez rodnih listova svih bivsih partnera!
- Truba
#120 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
misliš oba?
brojiš li i muške ili samo ženske

brojiš li i muške ili samo ženske
-
sasvim_neozbiljna
#121 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
mrzim bivseg

- plain vanilla
#122 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Pa sta cu kad me zanimababyline wrote:a zasto bonaplain vanilla wrote:
sve je to mudro i razumno receno
ali bojim se, da bas nisam ni mudra ni razumna u ljubavi![]()
sve me zanima, sve bih htjela znati, a ne zelim da znam
mislim i ja sam iracionalna u ljubavi i to vrlo...
kad volim ona bas bas...
ali ne interesuje me niti sve o njemu/ njegovoj proslosti a kamoli o xy zeni iz njegova zivota...
pretpostavk ada ih je bilo... mislim nemam ja toliko vremena da ganjam te prosle mrtve dimenzije...
zelim da spoznam sve ono sto je trenuntno bitno.. ionako se razvijamo iz momenta u momentan ili
Kad mu vec svijet ne moze poceti od mene
ne kazem da je pametno znati, samo da zelim znati
Najradije bih da mi neko preprica cenzurisanu verziju
- Truba
#123 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
ne mrzim nikogsasvim_neozbiljna wrote:mrzim bivseg![]()
sem sebe
kad nisam uzeo što mi se pružalo na kraju ti je sve kao da nisi ni postojao
- Truba
#124 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
mene zanima sve o babyline 
- plain vanilla
#125 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Naravno, to me zanima vise, ali to ne znaci da me proslost ne zanimababyline wrote:
zar te ne zanima VISE sta je sada sta je sa njim i sta je s tobom is ta je s vama... gluho bilo nekih trecim...
znaci focus i u now&here i eventualno pogled u buducnost
rekoh ja vec, ti si u pravu i racionalno razmisljas, ali ja nisam racionalna
daleko od toga da bih kopala, ispitivala stalno i smarala time, ali ako me neko pita je li me zanima proslost-da, zanima me
Nije samo pitanje ljubomore, rekoh da znam da svijet ne pocinje sa mnom, ali ta proslost ce utjecati i na buducnost..