Sarajevo - Budimpešta

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nedims

#101 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by nedims »

Eeee, bas sam se relaksirao...citajuci sve ovo...I super se informirao.Svaka cast koleginice i kolege Forumasi na ovoliko kvalitetnih informacija. Vec razmisljam ... dobro bi bilo otici u januaru u Pestu.Neko rece da snizenja traju do kraja januara...pa zeljno ocekujem vas povratak i informacije o cijenama, bolje receno o snizenjima.A nadam se da ce te se ponovo sastati ovde i nama prenjeti svoja iskustva...
Svima,iskreno, zelim sretan put, ugodan boravak i jos ljepsi povratak...
Not My Idea

#102 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

starimost wrote:
....
nadam se da sam bila od pomoci :) i veliki pozz
cini mi se da si upoznata sa Budimpestom :) pa ako mozes preporucit neke klubove i diskoteke za docek Nove.

takodjer, pitanje je i za ostale koji su bili tamo za Novu godinu...kako se krecu cijene doceka u diskotekama i sta ukljucuju? hvala ;-)
Shacii

#103 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

joj ne znam jel već bilo informacija o hotelu NOVOTEL-ponuda hit tursa 290km, zna li neko nešto više o lokaciji??
Not My Idea

#104 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

pisali su da je daleko...
Shacii

#105 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

ah joooj, znaci zbog toga je ova cijena :sad:
Not My Idea

#106 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

pa cijena bas i nije mala obzirom da je hotel daleko od centra. mislim da je ta cijena jer je sad vec kasno, istekle first minute ponude...

nas aranzman kosta 279km i hotel Korona je u samom centru (tako mi rekose)

evo ti ovaj link, imas taj hotel Achat premium - 255 km...jest da je i on daleko al je razlika u cijeni ;-) (ta tri hotela ispod nemoj gledat jer su zauzeti...)

http://goldentours.ba/images/stories/sa ... rajevo.pdf
Shacii

#107 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

Ovo je polazak iz SA, meni treba iz Tuzle...al agencija je iz Tuzle tako da mozda idu iz TZ do SA pa onda dalje..hm??
U svakom slučaju moram otići što prije pa provjeriti. Ja bila odustala od Budimpešte kad sam vidjela cijene ali sad eto opet šejtan neda mira :))
Not My Idea

#108 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

pa svracaju ovi u Tuzlu...pisalo je to, ne znam kako vise nema...

valjda ces izganjat :)
Shacii

#109 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

i ja sad kontam, kako bona shacii iz tz u sa pa onda dalje,valjda je logicnije iz SA u TZ pa onda dalje :lol: :lol: :lol:
Dabba

#110 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Dabba »

Shacii wrote:joj ne znam jel već bilo informacija o hotelu NOVOTEL-ponuda hit tursa 290km, zna li neko nešto više o lokaciji??
Lokacija je OK. U Budimu, a nije daleko do Vaci ulice. Imas u linku ispod interaktivnu mapu pa pogledaj
http://www.budapesthotelreservation.hu/ ... ess.HU.php
Not My Idea wrote:pisali su da je daleko...
Vjerovatno je daleko "princezama" (ne mislim SAMO na djevojke/zene!!!!) na zrnu graska...
Shacii

#111 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

Moje "daleko" znači više od pola sata hodanja do centra...mada jedna prijateljica,koja je bila ljetos tamo, kaže da je bukvalno prepješačila Budimpeštu..naravno ne uzduž i poprijeko ali ono što se ima vidjeti. :D :D
ljuspica

#112 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

I ja idem za NG u Budimpeštu :)
Gdje da skinem mapu grada da se sve fino vidi u A4 formatu....
Not My Idea

#113 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

sax forumasi nagrnuli u Budimpestu :D
Shacii

#114 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

:D :D :D :D :D :D i ja danas rezervisala sa dragim :D :D :D :D :D
Not My Idea

#115 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

super :) bas mi je drago..lijepo se provedite ;-)
Shacii

#116 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

Hvala, hoćemo sigurno..a hvala i za onaj link, idemo sa golden tursom, hotel Korona :D fol su im se još 4 sobe pojavile.
Not My Idea

#117 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

to su i nama rekli :-) sve me nesto strah da to ne bude zavala..

znaci i ti ces s nama u busu :lol:
Shacii

#118 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

Nadam se da neće, rekli su da nema šanse da će biti promjene hotela..pa eto valjda bude sve ok..jedva čekam:)
Irm@

#119 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Irm@ »

Not My Idea wrote:sax forumasi nagrnuli u Budimpestu :D
ne samo mi nego i pola Sarajeva..svaki dan saznam da jos neko ide :-D :skoljka:
Not My Idea

#120 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

ko nije googlao, evo neke stranice s finim savjetima

na prvom linku su kafici i klubovi koje treba izbjegavat
http://www.budapest-tourist-guide.com/b ... tlife.html

na drugom je vodic kroz grad
http://www.budapest-discovery-guide.com/index.html

+ http://www.budapesthotels.com/touristguide/dangers.asp
ljuspica

#121 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Not My Idea wrote:ko nije googlao, evo neke stranice s finim savjetima

na prvom linku su kafici i klubovi koje treba izbjegavat
http://www.budapest-tourist-guide.com/b ... tlife.html

na drugom je vodic kroz grad
http://www.budapest-discovery-guide.com/index.html

+ http://www.budapesthotels.com/touristguide/dangers.asp
Hvala ovo je korisno. Pise sve sta bi trebalo da se vidi....no, međutim imam na raspolaganju samo 2 dana, ne zanimaju me sopinzi i sl. samo grad konkretno...na dan mogu preci 20 -30 km pjesaka pa bi voljela da mi neko preporuci sta nikako ne smijem propustiti u Budimpesti...neko ko je vec bio i vidio...hvala :)
p.s. od ovog sto su oni naveli "top mjesta" u Budimpesti(link sto si ti dala) koja da posjetim prvo....
natascha

#122 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by natascha »

Evo još iskustava.
Išla za prvi maj, rezervisala hotel preko interneta, znate one opcije: ukucala period, broj kreveta i između velike ponude izabrala sladak hotelčić. Sobe na slikama super a i cijene povoljne. Idem na slijepo ali, haj i to je uzbudljivo. Busom do Zagreba, iz Zagreba vozom u Budimpeštu i hotel jedva našli jer je u totalno neuglednoj zgradi, bez adekvatne reklame. Prvi susret sa zgradom me doslovno UNIŠTIO. Prepala se, kontam oj gdje dođoh, šta sad, rezervisano.................Međutim, kad sam ušla, hotelčić zauzima jedan čitav sprat zgrade, ostali spratovi su neke firme. Hotelčić nov novcat, još miriše na nove zidove i nov namještaj. Recepcionerke savršeno govore engleski, upute te sa kartom šta bi trebalo obići(Park velikana, Citadela, Dvorac Budim, Lančani most, crkva u pećini, parlament, opera, Fisherman bastilion........). Ja sam oduševljena gradom, za tri dana smo sve pješke obišli, ni jedan mogući gradski prevoz nismo iskoristili jer je recimo užitak prelaziti preko silnih mostova pješke, pa penjati s uz brdo do dvorca, kroz osvjetljenu šumu. Jedino smo koristili metro zadnji dan do željezničke stanice jer smo došli na jednu a odlazili s druge koja je bila na drugom kraju grada. U svakom slučaju, uzmite kartu grada sa naglašenim ulicama i znamenitostima. Nama je karta bila savršen orjentir, treći dan smo sve obišle bez karte. Nijedan tržni centra nismo obišli jer nas u suštini nije interesovao šoping nego da obiđemo što više kutaka u gradu, bila znamenitost ne bila, sve mi je bilo interesantno. Lijep provod svima koji odu, pretpostavljam da je za praznike grad posebno svečan.
Not My Idea

#123 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

u ponudi Goldentoursa za fakultativne izlete stoji: Citadela, Trg Heroja, Parlament, Budim, Katedrala Matijas, Ribarska kula..-tako da pretpostavljam da je to a must see
natascha

#124 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by natascha »

P.S. Moj hotelčić je bio Budapest City Central http://www.budapestcitycentral.com/ pa eto provjerite da li ima slobodno za praznike, zaista ga preporučujem......Objasnit ću vam kako se dođe do njega ukoliko neko rezerviše, da ne luta kao ja.......
natascha

#125 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by natascha »

Šta ovo bješe, nije valjda narod odustao od Budimpešte... :roll:
Post Reply