Veza sa strancem

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
I

#101 Re: Veza sa strancem

Post by I »

Ne kontam kako mozes biti s njim 3 godine u vezi i znati kako to nije to. Pa nisi s njim 3 dana. A jos uz to zabavljate se toliko dugo, a ti jos ne znas njegove roditelje. Meni je to malo (malo vise) cudno. Ako nekoga volis i ako imas minimalnu dozu tolerancije na nesto sto je drugacije onda veza, a i brak nisu problem.
I dobro je neko gore spomenuo da to stranac zvuci kao vanzemaljac. To sto ne pricate isti jezik ne znaci da je on nesto posebno drugaciji od tebe i odnosi izmedju dvoje ljudi su isti i u Njemackoj i u Italiji i u Bosni.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: Veza sa strancem

Post by Truba »

meni je san bio da imam curu s vratnika ili bjelava :lol: :lol: :lol: :lol:
to su strankinje :lol: :lol: :lol: :lol:
fatamorgana

#103 Re: Veza sa strancem

Post by fatamorgana »

komi wrote:meni je san bio da imam curu s vratnika ili bjelava :lol: :lol: :lol: :lol:
to su strankinje :lol: :lol: :lol: :lol:
Jos sad kad su im ukinuli vize ...
eluna

#104 Re: Veza sa strancem

Post by eluna »

fildzan viska wrote:Samo da se nadovezem na temu medjureligijsko sklapanje braka...

Znaci u istoj sam situaciji, sem sto ja ne sklapam brak, znaci u vezi sam 2 godine i 7 mjeseci, zbog okolnosti prvi put u zivotu sam dala sansu "strancu" od pocetka veze sam bila skepticna, jer u takve vode se nisam prije odavala.

Na pocetku me je on uvjeravao da nasa religija i nasa razlicita kultura nema nikakve veze sa nama, malo, malo i ja sam htijela raskid, dok me je on uvjeravao da ce sve bit ok i da se volimo potom sve ce to ljubav prevladat, a ja bi padala opet nazad, i nadala se da ce sve biti ok...i evo me skoro 3 godine zivota a ja opet na pocetku...

Znaci od pocetka veze religija i kultura je bila problem, no sad nastaje i on da bude problem...kako god okrenem, ne zelim da imam problem sa njime (mada znam da niko nije perfektan i svi mi imamo svoje bubice) a jos plus kultura i religija (sto je na prvom mjestu), takodje nemogu sebe zamisliti da sklapam brak sa nekim ko nije nas..da mi djeca rastu u dvije razlicite kulture, pa da ni on sami ne znaju ko su i sta su...da me neshavatite pogresno, nisam neki ekstrimni vjernik ni u kojem smislu, ali kad' bi doslo do toga mogu biti gora nego i jedan vjernik....

Ne znam vise sta da radim? Mislim da previse tusim svoje priljatelje za savjet, a uvijek isti odgovor ostavi ga...da cujem misljenje drugih?
a je li ti ikad palo na pamet da treba da znalju da budu LJUDI!??!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? :x :x :x :x :x :x :x

očito ni ti ne znaš biti čovjek prije svega ........ kako možeš tako nešto ne samo da misliš nego eto i da napišeš?? od kada je to sramota "znati više od drugih" - tj. poznavati više kultura ...... pa i da se udaš i djecu rodiš sa nekim "tvojim", zar ne bi voljela otići u kinu da vidiš kako ljudi tamo žive i upoznaš njihovu kulturu :-) :-) :-) :-) :-) :-)

e baš si luda čime se opterećuješ .......................... kad sam se ja zbavljala se svojim sadašnjim suprugom 2-3 kolegice su mi rekle "ne bih nikad" ...... jedna se udala u holandiju za holanđanina, druga u njemačkoj živi i ima djecu sa našim čovjekom ali ne iz njenog plemena, a treća evo planira da se uda također mimo svog plemena

eh, i da .......... naravno da je čovjeku dopizdilo više da se gnjavi sa tobom i tvojim nedoumicama ......... ja bih tebe davno ostavila da sam na njegovom mjestu - nosi se u vraga, ili hoćeš ili nećeš ..... ili voliš ili ne voliš, ne možeš voliti nekoga ali pod uslovom .......... pa gdje to ima :? :? :?
vesela_sveska

#105 Re: Veza sa strancem

Post by vesela_sveska »

burek_in_space wrote:
Bellydancesuperstar wrote:
:x :x :x
da to su tipične muške taktikei onda se čudite kad zbriše ili bar sanja o tome. :D
Shta ima bjezhati kad pijem, pushim, kockam - san svake Balkanke sam ja. 8-)
:thumbup:
Bellydancesuperstar

#106 Re: Veza sa strancem

Post by Bellydancesuperstar »

ostavite curu na miru.

ako imaš kakve dvojbe i nisi sigurna da ćeš moći to izdržati, prekidaj dok nije kasno.
sada je teško možda, ali poslije će biti još teže.
ili se pomiri s tim i gotovo.
žuta

#107 Re: Veza sa strancem

Post by žuta »

samo navratih da čujem jel raskinula :-)
Dzonikola

#108 Re: Veza sa strancem

Post by Dzonikola »

Sestro slatka ako ga volis to je to. Ako ti on ovako nesto ne odgovara kao osoba kao licnost po emocijama ili na bilo koji drugi nacin koji ne mozes da istolerises, batali, ostavi ga. Ja sam vlah, pravoslavac ne svojom voljom nego cinom krstenja kojeg se ni ne secam. Svoju decu necu da krstim, upoznacu ih u detinjstvu sa svim religijama pa nek odaberu sami kad budu dovoljno zreli. Inace sad sam budist.
husse78

#109 Re: Veza sa strancem

Post by husse78 »

Vjeruj mi da bi bila mnogo sretnija kada bi znala da shvatis koje su ljepote imati pored sebe osobu koju volis, radjas djecu sa njom a jos uz to je i druge vjere!! Ja zivim u mjesovitom braku i imamo dvoje prekrasne djece. Nas zivot je tako lijepo ispunjen svim blagodatima jer, u nasoj kuci se slavi i bajram i bozic. Mi se prvenstveno volimo i postujemo svoju vjeru. Nasa djeca nemaju problema kako ti mislis da bi tvoja imala jer su toboze iz mjesovitog braka. Ona su samo bogatija jer dijele kurbane, lupaju jaja za uskrs i vjeruj mi da su djeca puno bogatija. Ti ako volis njega mislim da ne bi trebala da obracas paznju koje si ti vjere ili koje je on vjere. Ti se sutra mozes udati za osobu koja pripada istoj vjeri i kulturi ali isto tako niko ti ne garantuje da ces biti sretna u zivotu!! Mislim da si pod velikim utjecajem drugih ljudi iz svoje okoline ali isto tako mislim da ti njega ocigledno nisi zasluzila, poslije svega sto pises ovdje. Sada odluci sta i kako ali vjeruj da te sudbina mozda i uda za osobu druge vjere i kulture ali nece biti ovaj momak o kome se ovdje prica :-D .
Bellydancesuperstar

#110 Re: Veza sa strancem

I to je istina isto.
jutarnja zvijezda

#111 Re: Veza sa strancem

Post by jutarnja zvijezda »

husse78 wrote:Vjeruj mi da bi bila mnogo sretnija kada bi znala da shvatis koje su ljepote imati pored sebe osobu koju volis, radjas djecu sa njom a jos uz to je i druge vjere!! Ja zivim u mjesovitom braku i imamo dvoje prekrasne djece. Nas zivot je tako lijepo ispunjen svim blagodatima jer, u nasoj kuci se slavi i bajram i bozic. Mi se prvenstveno volimo i postujemo svoju vjeru. Nasa djeca nemaju problema kako ti mislis da bi tvoja imala jer su toboze iz mjesovitog braka. Ona su samo bogatija jer dijele kurbane, lupaju jaja za uskrs i vjeruj mi da su djeca puno bogatija. Ti ako volis njega mislim da ne bi trebala da obracas paznju koje si ti vjere ili koje je on vjere. Ti se sutra mozes udati za osobu koja pripada istoj vjeri i kulturi ali isto tako niko ti ne garantuje da ces biti sretna u zivotu!! Mislim da si pod velikim utjecajem drugih ljudi iz svoje okoline ali isto tako mislim da ti njega ocigledno nisi zasluzila, poslije svega sto pises ovdje. Sada odluci sta i kako ali vjeruj da te sudbina mozda i uda za osobu druge vjere i kulture ali nece biti ovaj momak o kome se ovdje prica :-D .

slazem se u potpunosti... :thumbup: ,samo nastavite tako,vi ste (a i vasa djeca),bogati ljudi. :dance: :thumbup:
Mannequin

#112 Re: Veza sa strancem

Post by Mannequin »

žuta wrote:samo navratih da čujem jel raskinula :-)

Ceka se rasplet :mrgreen: :mrgreen:
SARAJKA75

#113 Re: Veza sa strancem

Post by SARAJKA75 »

Moja veza sa strancem je okoncana nedavno upravo zbog gore navedenih cinjenica.
Ja muslimanka on nekih uvjerenja u zivog Boga.
U svemu se slagali osim u tome i nakon njegovih pokusaja da me ubjedi u svoja uvjerenja da mu se Bog javlja i sl. razisli se.
Meni klik da je fanatik i da ne zelim taj zivot....nisma vjernica koja posti, klanja ali znam svoj identitet i ne zelim ga mjenjati da bih nekome udovoljila.
Dialer

#114 Re: Veza sa strancem

Post by Dialer »

SARAJKA75 wrote:Moja veza sa strancem je okoncana nedavno upravo zbog gore navedenih cinjenica.
U svemu se slagali osim u tome i nakon njegovih pokusaja da me ubjedi u svoja uvjerenja da mu se Bog javlja i sl. razisli se.
Meni klik da je fanatik i da ne zelim taj zivot....nisma vjernica koja posti, klanja ali znam svoj identitet i ne zelim ga mjenjati da bih nekome udovoljila.
Sta slao mu mailove i smsove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
samo malo reloaded

#115 Re: Veza sa strancem

Post by samo malo reloaded »

Cekaj, kako mu se Bog javlja?
MMM27

#116 Re: Veza sa strancem

Post by MMM27 »

listam ove komentare i nesto se mislim... vecini je vjera ja prvom mjestu... odosmo svi kolektivno u neku stvar... odbacujemo pametne/uspjesne/normalne ljude od sebe samo zato sto ne pripadamo istom toru!!!
sta ima veze ako je momak/cura druge vjere/stranac? insan je kako god okrenete... zar nije bogatstvo poznavati i upraznjavati kuluturu i obicaje drugih naroda... ja ne znam, ne razumijem... mozda razlog mog nerazumjevanja lezi bas u tome sto sam ja plod jednog takvog braka...
citroen

#117 Re: Veza sa strancem

Post by citroen »

MMM27 wrote:listam ove komentare i nesto se mislim... vecini je vjera ja prvom mjestu... odosmo svi kolektivno u neku stvar... odbacujemo pametne/uspjesne/normalne ljude od sebe samo zato sto ne pripadamo istom toru!!!
sta ima veze ako je momak/cura druge vjere/stranac? insan je kako god okrenete... zar nije bogatstvo poznavati i upraznjavati kuluturu i obicaje drugih naroda... ja ne znam, ne razumijem... mozda razlog mog nerazumjevanja lezi bas u tome sto sam ja plod jednog takvog braka...
Eh bas tu lezi razlog, :D
samo malo reloaded

#118 Re: Veza sa strancem

Post by samo malo reloaded »

MMM27 wrote:listam ove komentare i nesto se mislim... vecini je vjera ja prvom mjestu... odosmo svi kolektivno u neku stvar... odbacujemo pametne/uspjesne/normalne ljude od sebe samo zato sto ne pripadamo istom toru!!!
Ma kakvi, da im je vjera na prvom mjestu, nebi se obazirali na takve gluposti kao sto je "on/a nije moje vjere".

Koje tvoje vjere, tvoja vjera je sta? vjerujes u Boga? jel on vjeruje u Boga? u cemu je onda problem? tvoj Bog nije njegov Bog? ima vise Bogova?

To su vjernici na baterije.

I oni koji se zene i udaju zbog komsiluka i da tetke i strine budu zadovoljne.

Cuj on kofol vjernik, i onda tjera nju da preddje na njegovu vjeruju, jer eto kako ce djkeca, sta ce djeca... seru ko foke. Rodjen u mjesovitom braku, mama je mom tati bukvalno bila stranac jer je iz sada vec inostranstva odnosno inozemstva da budem precizniji :D razlicite kulture, ne kazem da nije bilo problema ali ne izmedju njih dvoje vec sto su nanu poljevali vodom kad je cula da joj snaha ne klanja pet vakat namaza :lol: ili sto su neki clanovi mamine familije u tatu gledali kao u vanzemaljca.. pa kod njih je i katolik iz Bosne "prljavi glupi bosanac" a tek ako je musliman.
Ali kad se ljudi vole, onda nema problema... moji roditelji nikada problema nisu imali, niti je on nju tjerao da nosi dimije, niti je ona njega tjerala u crkvu ili nesto slicno. I nama njihovoj djeci nista ne fali, odgojeni smo da ljude dijelimo drugacije, a ne po tome u kojoj se bogomolji bogu mole. Znam i sta je Bozic i sta je Bajram, i smatram se sretnim zbog toga.

Ako te tjera da mijesas vjeru zbog njega ili nje, onda te ne voli. Prosta logika. Ako te voli, onda voli i ono sto jesi, i sa te strane, religijske.
Bellydancesuperstar

#119 Re: Veza sa strancem

Eto ja moram priznati da me baš VJERA potakla da se ipak odlučim za vezu sa "strancem" jer da nisam imala vjere mislila bih da je to nemoguće, a ovako sam slušala unutarnji glas koji je rekao da je to u redu, da smo svi mi ljudi i da se vjera zapravo očituje u ljubavi prema drugim ljudima i prihvaćanju različitih ljudi.

Ipak, kao što sam ranije napisala, uvijek je lakše s nekim tko ti je sličniji nego tko nije, no tko misli da bi mu veza/ brak bio lakši s nekim iste vjere ili nacije se vara...uvijek će postojati nešto drugo.
A i vjera nije mjerljiva tako da mi zapravo ne znamo jel nam neki vjernik odgovara ili ne...isto tako i neki nevjernik.
SARAJKA75

#120 Re: Veza sa strancem

Post by SARAJKA75 »

Dialer wrote:
SARAJKA75 wrote:Moja veza sa strancem je okoncana nedavno upravo zbog gore navedenih cinjenica.

e to sam ga i ja pitala kad mi je pokao film...puko lik :lol:
PeppermintSA

#121 Re: Veza sa strancem

Post by PeppermintSA »

ja glupe teme... :zjev:

Samo cu reci ovo, bio sam 4 godine u vezi sa curom koja je druge vjere(strankinja) - ustvari, pod br.1, ja sam Ateist, iako sam odgojen u porodici koja je upraznjavala vjeru, isao sam u Mekteb k'o mali bla bla, ali sam rano skontao da ne vjerujem - znaci, nisam Agnostik, nisam neko ko je ''izgubio put'', vec sam zadrti Ateist :D Ipak, radi reda slavim Bajram, prvenstveno zbog svoje Nane koja, evo, u 85. godini zivota klanja 5 namaza itd. Odrastao sam u jednoj poznatoj sarajevskoj mahali, prvi mi komsija bio hodza itd. :-D I 4 godine sam bio u jako ozbiljnoj vezi sa strankinjom, koja je isto tako, cisto radi reda upraznjavala vjeru - slavi osam bozic s njenom porodicom, isao na ponocku itd. Naravno, i nijhova kultura je mnogoooo drugacija od nase.. Samo pitam, kakve to veze ima?
Veza je na kraju pukla zbog desete stvari, ali vjera, nacija, kultura... nikad nije uopste bila tema kod nas.

Jos kad cujem tu izlizanu varijantu: ''Dijete mora znati sta je'' - slazem se, mora znati da je covjek i to je to. Mogu samo reci da nikad ne bih bio s osobom koja tvrdi upravo iznadpomenuto. Gade mi se ti nacionalni torovi i ne bih mogao biti s nekim ko je upravo dio nekog tora. Dajte mi neku kozmpolitanku, koja moze komotno zivjeti u Singapuru, Americi ili na Bjelavama :razz: koja je izgradila svoj svjetonazor licno itd.

Srpkinja, Hrvatica, Slovenka, Njemica, Francuskinja, Eskimka....ma zaboli me, ako je volim, volim je. ha ya
Bellydancesuperstar

#122 Re: Veza sa strancem

SARAJKA75 wrote:
Dialer wrote:

e to sam ga i ja pitala kad mi je pokao film...puko lik :lol:
eto tipičan primjer neprihvaćanja nečije vjere.
pustopoljina

#123 Re: Veza sa strancem

Post by pustopoljina »

haha...strah od letenja...onaj sto je umislio da je isus :-)

vi ovo kad pricate...u principu su oboje ateisti ili vrlo labavi vjernici...imaju isti pogled na svijet. to nije "strano". strane je kuhinja, mozda...
naravno da se tako moze.
Marilyn

#124 Re: Veza sa strancem

Post by Marilyn »

Srpkinja, Hrvatica, Slovenka, Njemica, Francuskinja, Eskimka....ma zaboli me, ako je volim, volim je. ha ya
+1 :)

ne dozvolite da vam babe i država uređuju brak :wink:
Bellydancesuperstar

#125 Re: Veza sa strancem

ma može se, ali da je teže, teže je.

i kuhinja i vjera i pritisak
Post Reply