Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
upaljac01

#101 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by upaljac01 »

casobuke wrote:
upaljac01 wrote:
A po tebi se svi problemi rješavaju glasanjem? :D
pa trenutno vecina problema se tako rjesava... ti sto valjaju prodali su ono malo babovine i davno raskrstili sve sa bosnom... a necu da se vracam u 90 pa da ti objasnim koliko su valjali ti sto su u inostranstvu...

Da, da, imamo odličan izbor na izborima ( :D) pa je dovoljno glasati da bismo riješili probleme. Probleme se ne rješavaju zaokruživanjem koje kakvih budaletina, što je u stanju i majmun uraditi, nego radom, obrazovanjem, privatnom incijativom, itd. Ti što žive vani, ukoliko se vrati i za 20 godina i ovdje pokrenu neku posao korisniji su od onih koji sjede za kompjuterima u BiH i tipkaju po forumima.
jah sigurno ce se vratit, ne znam koliko kontakta imas sa tim osobama ali vecina ih sve slabije prica nas jezik, djeca koja su tamo rodjena skoro nikako ne pricaju nas... te price vratit ce se mozes macku o rep objesit, vratit ce se oni koji su imali 20-30 godina kad su otisli i zaradili tamo neke penzije taman da im ovdje pokriju troskove jer tamo sa istom ne mogu egzistirat... eh sad ovako nadji koliko ima bosnjackih kuca, imovine, u RS bit ce ti sve jasno... mislm da u cjeloj istocnoj hercegovini i istocnoj bosni nema ni 1000 ljudi koji su sad u instranstvu a da nisu prodali imovinu...
Corto Maltese

#102 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

kamen spoticanja wrote:
Corto Maltese wrote:Ranih 80-tih, moja generacija je imala kletvu, i nakon 25-30 godina, kletva nas je stigla. Pa, da nazdravimo, drugovi i drugarice federalci, uz: "Dabogda vam Šanko djecu liječio!"
a jeko sad sanko?

Ministarstvo zdravstva - Rusmir Mesihović (SDP)
valterbranisarajevo

#103 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by valterbranisarajevo »

Corto Maltese wrote:Ranih 80-tih, moja generacija je imala kletvu, i nakon 25-30 godina, kletva nas je stigla. Pa, da nazdravimo, drugovi i drugarice federalci, uz: "Dabogda vam Šanko djecu liječio!"
Ja sam gutao kod njega sondu. Hej gutao sondu kod ministra..Glavni sam u raji... :D
kamen spoticanja

#104 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by kamen spoticanja »

Corto Maltese wrote:
kamen spoticanja wrote:
a jeko sad sanko?

nisam u toku...sta je njegov aferim...zivo me zanima posto mi je zdravstvo hljeb?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#105 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

valterbranisarajevo wrote:
Ja sam gutao kod njega sondu. Hej gutao sondu kod ministra..Glavni sam u raji... :D
i eto mashala ziv
onda cemo valjda i mi prezivjeti :D
Corto Maltese

#106 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

Nekada si bio glavni, a sad si samo dio gomile koja je glabnula.
casobuke

#107 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

upaljac01 wrote: jah sigurno ce se vratit, ne znam koliko kontakta imas sa tim osobama ali vecina ih sve slabije prica nas jezik, djeca koja su tamo rodjena skoro nikako ne pricaju nas... te price vratit ce se mozes macku o rep objesit, vratit ce se oni koji su imali 20-30 godina kad su otisli i zaradili tamo neke penzije taman da im ovdje pokriju troskove jer tamo sa istom ne mogu egzistirat... eh sad ovako nadji koliko ima bosnjackih kuca, imovine, u RS bit ce ti sve jasno... mislm da u cjeloj istocnoj hercegovini i istocnoj bosni nema ni 1000 ljudi koji su sad u instranstvu a da nisu prodali imovinu...
Ja sam govorio hipotetički-ukoliko, ne da će se vratiti. Većina neće, pa šta? Ko smo mi da ih osuđujemo, ljudi su otišli živjeti tamo gdje im je sigurno bolje. I potpuno ih razumijem.

Da, etničko čišćenje je definitivno sprovedeno i imamo de facto tri entička teritorija u BiH. A šta je tu novo?
Corto Maltese

#108 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

kamen spoticanja wrote:
Corto Maltese wrote:
nisam u toku...sta je njegov aferim...zivo me zanima posto mi je zdravstvo hljeb?
Uskoro ćeš saznati, čim krenu da frcaju anegdote sa studija... uz češće emitovanje pjesme "Guzonjin Sin"
stochar

#109 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by stochar »

hrasno38 wrote:Da li je neko strucan ili ne ne moze se znati dok ne pocne da radi posao koji mu je dat.
s vama se cesto slazhem, a i upoznali smo se jednom prilikom. ali, valjda i u Evropi postoje konkursi neki, ili druga forma, gdje se provjerava koliko je neko sposoban za odredjeni posao prije nego mu se isti povjeri. evo, ja nemam pojma o medicini, i sad se javim na posao za hirurga. trebaju li mi dati da ubijem 10-15 ljudi na operacijama pa da se uvjere da ne znam raditi posao koji mi je dat? naravno da ne trebaju. ovo nije privatluk, ovo je firma koju svi mi placamo! nije red da na nama neki politicki junferi skidaju mrak s ociju...
Last edited by stochar on 17/03/2011 23:47, edited 1 time in total.
upaljac01

#110 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by upaljac01 »

casobuke wrote:
upaljac01 wrote: jah sigurno ce se vratit, ne znam koliko kontakta imas sa tim osobama ali vecina ih sve slabije prica nas jezik, djeca koja su tamo rodjena skoro nikako ne pricaju nas... te price vratit ce se mozes macku o rep objesit, vratit ce se oni koji su imali 20-30 godina kad su otisli i zaradili tamo neke penzije taman da im ovdje pokriju troskove jer tamo sa istom ne mogu egzistirat... eh sad ovako nadji koliko ima bosnjackih kuca, imovine, u RS bit ce ti sve jasno... mislm da u cjeloj istocnoj hercegovini i istocnoj bosni nema ni 1000 ljudi koji su sad u instranstvu a da nisu prodali imovinu...
Ja sam govorio hipotetički-ukoliko, ne da će se vratiti. Većina neće, pa šta? Ko smo mi da ih osuđujemo, ljudi su otišli živjeti tamo gdje im je sigurno bolje. I potpuno ih razumijem.

Da, etničko čišćenje je definitivno sprovedeno i imamo de facto tri entička teritorija u BiH. A šta je tu novo?
pa et novo je da je sve sto valja u inostranstvu a mi sto ne valjamo smo u bosni i i imamo internet i tipkamo... :D
TLFanaticos777

#111 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by TLFanaticos777 »

madner wrote:Ja im ne zamjeram za ovih 6 mjeseci, jedna od najbitnijih bitki za buducnost BiH. Da su pristali da budu dio 2+2+2, na ucjene Covica i Dodika, to bi bio poraz svih gradjana BiH.
To je Zlaja odradio kako treba 100%.....neka pogledaju covic i duduk koliko ima muslimana ili hrvata u vladi rs.....
BiH 4EVER :bih: :bih: :bih: :thumbup:
stochar

#112 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by stochar »

TLFanaticos777 wrote:
madner wrote:Ja im ne zamjeram za ovih 6 mjeseci, jedna od najbitnijih bitki za buducnost BiH. Da su pristali da budu dio 2+2+2, na ucjene Covica i Dodika, to bi bio poraz svih gradjana BiH.
To je Zlaja odradio kako treba 100%.....neka pogledaju covic i duduk koliko ima muslimana ili hrvata u vladi rs.....
fanaticosu, mozes li nam reci trenutnu drzavu boravka? ne moras mjesto...
valterbranisarajevo

#113 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by valterbranisarajevo »

stochar wrote:
hrasno38 wrote:Da li je neko strucan ili ne ne moze se znati dok ne pocne da radi posao koji mu je dat.
s vama se cesto slazhem, a i upoznali smo se jednom prilikom. ali, valjda i u Evropi postoje konkursi neki, ili druga forma, gdje se provjerava koliko je neko sposoban za odredjeni posao prije nego mu se isti povjeri. evo, ja nemam pojma o medicini, i sad se javim na posao za hirurga. trebaju li mi dati da ubijem 10-15 ljudi na operacijama pa da se uvjere da ne znam raditi posao koji mi je dat? naravno da ne trebaju. ovo nije privatluk, ovo je firma koju svi mi placamo! nije red da na nama neki politicki junferi skidaju mrak s ociju...
Tako je stochar. Preporuka za ministarsko mjesto moraju biti vrhunski rezultati u struci. Neka novih ljudi u politici, ali to ne mora značiti da je on anonimus i u svojoj struci. O takvim ljudima i njihovim uspjesima pišu mediji, a ja lično za pola ovih nikada nisam čuo. Kako ćemo onda znati da li je neko ministarstvo u pravim rukama, osim ako ne vjerujemo njihovim CV-ima koji su obično "prenapucani"...
casobuke

#114 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

hrasno38 wrote:Da li je neko strucan ili ne ne moze se znati dok ne pocne da radi posao koji mu je dat..
Tad je već kasno. Na to se obraća pažnja prije nego što se imenuju ljudi.
TLFanaticos777

#115 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by TLFanaticos777 »

stochar wrote:
TLFanaticos777 wrote:
fanaticosu, mozes li nam reci trenutnu drzavu boravka? ne moras mjesto...
BiH ...a sto te zanima
ja.neron

#116 Re: Vlada FBiH

Post by ja.neron »

Hunkar wrote:http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... hiva=false

Premijer Nermin Nikšić (SDP)
Ministarstvo unutrašnjih poslova - Predrag Kurteš (SDP)
Ministarstvo pravde - Zoran Mikulić (SDP)
Ministarstvo energije, rudarstva i industrije - Eldar Trhulj (SDA)
Ministarstvo prometa i komunikacija - Emir Bijedić (SDP)
Ministarstvo rada i socijalne politike - Vjekoslav Čamber (HSP BiH)
Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica - Adil Osmanović (SDA)
Ministarstvo za pitanja boraca - Zukan Helez (SDP)
Ministarstvo zdrvastva - Rusmir Mesihović (SDP)
Ministarstvo obrazovanja i nauke - Damir Mašić (SDP)
Ministarstvo kulture i sporta - Salmir Kaplan (SDA)
Ministarstvo trgovine - Milorad Bahilj (NSRZB)
Ministarstvo prostornog uređenja - Desnica Radivojević (SDA)
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva - Jerko Ivanković (NSRZB)
Ministarstvo finansija - Anto Krajina (HSP BiH)
Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta - Sanjin Halimović (SDA)
Ministarstvo okoliša i turizma - Branka Đurić (SDP)

:thumbup:
i večina forumaša u oktobru rekla mirnes lud :-) :-) :-)
Last edited by ja.neron on 18/03/2011 00:03, edited 1 time in total.
stochar

#117 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by stochar »

TLFanaticos777 wrote: BiH ...a sto te zanima
zato sto neko ko s tolikom euforijom govori o ovom debaklu izbora vlade ili mora zivjeti na Aljasci uz koristenje kompjutera jednom mjesecno, ili mora biti toliko neinformisan i zaslijepljen da to granici sa gluposti...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#118 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by hrasno38 »

stochar wrote:
Pazi, ministar nije hirurg i ne mora sam uzimati skalpel u ruke da bi operisao pacijenta. Bit kvalitetnog rada ministra je kvalitetan kabinet i kvalitetni savjetnici. Po toj logici Obama nikad ne bi bio predsjednik USA a recimo prije njega ni Klinton. Savjetnici i kabinet su ni koji rade za minstra i ako kvalitetno odrade posao njegovo je samo da potpise i odluci. Za Obamu sve pripreme sluzbe a njegovo je samo da kaze DA ili NE. Ovdje se radi indirektno sa ljudima a direktno sa papirima a hirurg radi direktno sa ljudima a indirektno sa papirima. Ne kazem ja da ovdje nema dokazano sposobnijih ljudi pa recimo umjesto Sanke da tu recimo nije trebao sjesti Kabil ali to je politika u kojoj ministre postavljaju pobjednici kod kojih naravno nikada nisu svi najbolji i svi najgori. Ovi ljudi su politicki rizik Lagumdzije pa i Tihica s tim da Zlako puno vise rizikuje jer je u vlasti veoma rijetko. Ajmo da ipak malo sacekamo pa da onda opletemo ili pak da hvalimo. Vjeruj mi nema ovdje neke velike filozofije. Pitanje je samo da li ces igrati posteno ili ne, da li ces igrati za narod ili za sebe a mnoga rjesenja nije uopste tesko pronaci,ona su tu na dohvat ruke samo sto cekaju postenu ruku a ne onu sto zavrce. I drago mi je ako smo se upoznali.
casobuke

#119 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

stochar wrote:
zato sto neko ko s tolikom euforijom govori o ovom debaklu izbora vlade ili mora zivjeti na Aljasci uz koristenje kompjutera jednom mjesecno, ili mora biti toliko neinformisan i zaslijepljen da to granici sa gluposti...
ili je član SDP-a...
TLFanaticos777

#120 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by TLFanaticos777 »

stochar wrote:
pa gosp.stochar de vi pojasnite ko bi to bio idealan izbor za vas.......... :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#121 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

casobuke wrote:
stochar wrote:
ili je član SDP-a...
uh kakve etikete

neki bi bili euforicni da je hdz uspio u svom naumu, pa bi usput pljucnuli na zlaju kako se prodao
ma hajte :oops:

rekoh vec danas, ali evo opet da prosta budem
od gov... se burek ne pravi
sumirprimus

#122 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by sumirprimus »

imal iko iz tuzle???
mojne samo masica on nije tuzlak..
naraaavno sače neko rec,kake to veze ima?pa ima.
:oops:
casobuke

#123 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

hrasno38 wrote:
stochar wrote:
Pazi, ministar nije hirurg i ne mora sam uzimati skalpel u ruke da bi operisao pacijenta. Bit kvalitetnog rada ministra je kvalitetan kabinet i kvalitetni savjetnici. Po toj logici Obama nikad ne bi bio predsjednik USA a recimo prije njega ni Klinton. Savjetnici i kabinet su ni koji rade za minstra i ako kvalitetno odrade posao njegovo je samo da potpise i odluci. Za Obamu sve pripreme sluzbe a njegovo je samo da kaze DA ili NE. Ovdje se radi indirektno sa ljudima a direktno sa papirima a hirurg radi direktno sa ljudima a indirektno sa papirima. Ne kazem ja da ovdje nema dokazano sposobnijih ljudi pa recimo umjesto Sanke da tu recimo nije trebao sjesti Kabil ali to je politika u kojoj ministre postavljaju pobjednici kod kojih naravno nikada nisu svi najbolji i svi najgori. Ovi ljudi su politicki rizik Lagumdzije pa i Tihica s tim da Zlako puno vise rizikuje jer je u vlasti veoma rijetko. Ajmo da ipak malo sacekamo pa da onda opletemo ili pak da hvalimo. Vjeruj mi nema ovdje neke velike filozofije. Pitanje je samo da li ces igrati posteno ili ne, da li ces igrati za narod ili za sebe a mnoga rjesenja nije uopste tesko pronaci,ona su tu na dohvat ruke samo sto cekaju postenu ruku a ne onu sto zavrce. I drago mi je ako smo se upoznali.

Hajmo realno, bar što se mene tiče čisto sumnjam da će ovakva vlada s ovim ljudima napraviti neke senzacionalne rezultate. Neki veći pomak je teško očekivati bez sposobnih karizmatičnih ljudi sa vizijom, a ovdje je karizmatičnih vrlo malo, sposobnih još manje, a viziju moraš pod mikroskopom tražiti. Zapravo, ja mislim da od ubistva Zorana Đinđiča kompletno područje bivše Jugoslavije nije imalo državnika sa vizijom. Ova vlada mene ne može nikako razočarati jer od nje i ne očekujem ništa.
veleno

#124 Re: Vlada FBiH

Post by veleno »

Hunkar wrote:http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... hiva=false

Premijer Nermin Nikšić (SDP)
Ministarstvo unutrašnjih poslova - Predrag Kurteš (SDP)
Ministarstvo pravde - Zoran Mikulić (SDP)
Ministarstvo energije, rudarstva i industrije - Eldar Trhulj (SDA)
Ministarstvo prometa i komunikacija - Emir Bijedić (SDP)
Ministarstvo rada i socijalne politike - Vjekoslav Čamber (HSP BiH)
Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica - Adil Osmanović (SDA)
Ministarstvo za pitanja boraca - Zukan Helez (SDP)
Ministarstvo zdrvastva - Rusmir Mesihović (SDP)
Ministarstvo obrazovanja i nauke - Damir Mašić (SDP)
Ministarstvo kulture i sporta - Salmir Kaplan (SDA)
Ministarstvo trgovine - Milorad Bahilj (NSRZB)
Ministarstvo prostornog uređenja - Desnica Radivojević (SDA)
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva - Jerko Ivanković (NSRZB)
Ministarstvo finansija - Anto Krajina (HSP BiH)
Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta - Sanjin Halimović (SDA)
Ministarstvo okoliša i turizma - Branka Đurić (SDP)

:thumbup:
Koliko vidim nijedan ministar ne dolazi iz ZDK. :roll:

Hercegovački lobi opet najjači. :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#125 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by PipiDugaDevetka »

Šta bih ja onda trebao biti u raji jer je meni ministar pregledao zadnje crijevo uz pomoć nekih sprava.

@Corto, jarane, sjećam se te kletve za novopečenog ministra Mesihovića. Menščini da je sada veoma cijenjen i kod pacijenata, i kod kolega.
Post Reply