Hrvatska Samouprava v2.0

Post Reply
PapakizSarajeva

#101 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by PapakizSarajeva »

VjecitiStudent wrote:
PapakizSarajeva wrote:Lako je odgovoriti na to. Ko ne postuje odluke, zakone i sl. sranja koja donese novoformirana vlast ce ici u zatvor. To sta neko nesto smatra "neustavnim, protuzakonitim, nelegitimnim" ne znaci da je to tako i ne daje mu pravo da se toga ne pridrzava do izmjene tih takvih odluke, zakone i sl. sranja u parlamentu / skupstini / domu ...

A usput, mozda se pokrenu i neki sudski procesi koji su do sada "na cekanju" zbog prijasnjih i aktuelnog saziva vlasti ...
A nova vlast je ko legalna?
Ludnica je ovo, potpuna.
De ti malo pogledaj Deyton, Ustav, zakone pa onda proglasavaj sta je legalno, a sta ne ... Nemoj bas slijepo vjerovati svojim idolima Dodi, Covketu ili Tihom kad oni nesto proglase "nelegalnim" ...
Alfons Kauders

#102 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

PapakizSarajeva wrote:
VjecitiStudent wrote:
PapakizSarajeva wrote:Lako je odgovoriti na to. Ko ne postuje odluke, zakone i sl. sranja koja donese novoformirana vlast ce ici u zatvor. To sta neko nesto smatra "neustavnim, protuzakonitim, nelegitimnim" ne znaci da je to tako i ne daje mu pravo da se toga ne pridrzava do izmjene tih takvih odluke, zakone i sl. sranja u parlamentu / skupstini / domu ...

A usput, mozda se pokrenu i neki sudski procesi koji su do sada "na cekanju" zbog prijasnjih i aktuelnog saziva vlasti ...
Ludnica je ovo, potpuna.
De ti malo pogledaj Deyton, Ustav, zakone pa onda proglasavaj sta je legalno, a sta ne ... Nemoj bas slijepo vjerovati svojim idolima Dodi, Covketu ili Tihom kad oni nesto proglase "nelegalnim" ...
Sto da im ne vjeruje, pa oni su bas strucnjaci za nelegalno... :D :D :D
ultima_palabra

#103 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by ultima_palabra »

Kakvi su im ono skupovi :-) Trebali su u Beograd na seminar "kako organizovati dešavanje naroda" :oops:
hercegovac_pravi

#104 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by hercegovac_pravi »

VjecitiStudent wrote:

Ludnica je ovo, potpuna.
Objasniš to OHR-u i PIC-u i problem riješen...ha ja..
Alfons Kauders

#105 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Kakvi su im ono skupovi :-) Trebali su u Beograd na seminar "kako organizovati dešavanje naroda" :oops:
vala nije ni zagrebu mane, zajebani im oni klinci pravo... :D

s tim sto oni izlaze na ulicu protiv hdz-a... i nesto me zanima kako ce se nove hrvatske vlasti postaviti prema covicu i ljubicu... nakon sto sdp pregazi hdz ko fap na izborima, nekako sumnjam da ce biti plaho merhametli...
hercegovac_pravi

#106 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:Kakvi su im ono skupovi :-) Trebali su u Beograd na seminar "kako organizovati dešavanje naroda" :oops:
vala nije ni zagrebu mane, zajebani im oni klinci pravo... :D

s tim sto oni izlaze na ulicu protiv hdz-a... i nesto me zanima kako ce se nove hrvatske vlasti postaviti prema covicu i ljubicu... nakon sto sdp pregazi hdz ko fap na izborima, nekako sumnjam da ce biti plaho merhametli...
Ma "naš" HDZ već pokušava da se šlihta Milanoviću a sve šaljući "cvjeće i poljubce" preko Josipovića...a ne kontaju da ako ih Milanović uzme pod "okrilje" da će i on otić naglavu jer je u HR dignuta tolika fama oko "hercegovaca" da ko ih pomene ima da leti ko iz katapluta. Hebi ga neke stvari "mojim" hercegovcima bezpotrebno pripisuju ali hebi ga...znaš onu staru "kad ti okače zvone ono zvoni pa ti bio u zijanu ili na cesti" ono opet zvoni..
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#107 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by emillio estevez »

dodatak

U gradu Zagrebu hercegovci drze skoro cijeli SDP.
Posavci su glavni glasaci SDP-a.
tuzlak58

#108 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by tuzlak58 »

Momci, ja mislim da nije vrijeme za šalu i sprdačinu i ovakve komentare. Situacija je ozbiljna, više iz ekonomskih razloga negoli političkih. Žao mi je što je dio hrvatskog naroda u BiH izmanipulisan i naravno, da bih volio, kao svaki dobronamjeran građanin BiH, da u ovoj državi budu svi zadovoljni. Posebno mi je stalo do dobrih odnosa sa Hrvatima uopće, jer ih smatram našim prijateljima (ništa niti protiv Srba nemam, ali mislim da su oni drugi slućaj i da moraju sami sa sobom raščistiti neke stvari). Dakle, u čemu je problem ? "Legalno" političko vodstvo hrvata je vodilo katastrofalnu politiku i htjelo te promašaje staviti pod plašt ugroženosti, jer to na ovim prostorima odlično pali. Za sve promašaje, katastrofalnu situaciju, iseljavanje naroda... krivi su oni drugi (ovaj put "podli i krvožedni Bošnjaci" predvođeni "zakletim nacistom Z.Lagumdžijom koji mrzi Hrvate i sve što je Hrvatsko") što je priča za neuki puk kakav uglavnom naseljava ove krajeve, bez obzira na naciju. Takva politika HDZ-a je ogolila kantone sa hrvatskom većinom i dovela ih na prosijački štap. Pri ovome da napomenem da ti kantoni ne ispunjavaju svoje obaveze prema Federaciji a federacija njima daje sve što može. Znate li koliki je godišnji broj hodočasnika u Međugorji? znate li koliko je prijavljeno noćenja i plaćeno taksi i poreza po osnovu dobiti od ove zarade ? gotovo ništa!! Ko finansira tuzističku zajednicu FBiH ? privrednici !!! Ko plaća TV taksu? . Znate li ko radi u firmama kao što je "Hrvatske Šume", "Hrvatska pošta", "Hrvatski Putevi" , "Hrvatska elektroprivrede" Aluminijum...???. I pored svega ovoga Čović hoće i sve ostalo kako bi pokrio strahovito loše ekonomsko stanje. Čović hoće da mi plačamo i dalje i turizam, šume, puteve, struju, TV... a da on uzima novac, jer je ugrožen. Za tako lošu politiku će, vjerovatno, na kraju ceh platiti Lagumdžija koji će biti kriv za sve ovo, jer će mudri Čović pokušati iskoristiti ovu situaciju da bi sve svoje probleme svalio na njega. Pred Lagumdžijom je težek zadatak: praviti reforme bez HDZ-a, koji će biti žestok kočničar u "opoziciji" i neće dopustiti nikakav prosperitet države, koja će bez pomoći iz vana vrlo brzo propasti ili zadržati statusquo u ljubavi sa HDZ-om gdje ćemo polako tonuti i na kraju ponovo propasti. "Dali je bolja smrt odmah i bez patnji ili polagana i bolna" to je dilema koja je pred Lagumžijom i na žalost, svima nama koji živimo u ovoj državi tkz. političara. Ko zna, možda Zlaja ima kakvog džokera u rukavu ili srlja u totalnu propast kako kaže ugledni akademik Muhamed Filipović. U svakom slućaju osjetit ćemo to na vlastitoj koži, i to vrlo brzo.
ultima_palabra

#109 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by ultima_palabra »

A što bi rekao ugledni matičar Sulejman Tihić: Šta je alternativa?
Optimus Prime

#110 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Optimus Prime »

tuzlak58 wrote:Momci, ja mislim da nije vrijeme za šalu i sprdačinu i ovakve komentare. Situacija je ozbiljna, više iz ekonomskih razloga negoli političkih. Žao mi je što je dio hrvatskog naroda u BiH izmanipulisan i naravno, da bih volio, kao svaki dobronamjeran građanin BiH, da u ovoj državi budu svi zadovoljni. Posebno mi je stalo do dobrih odnosa sa Hrvatima uopće, jer ih smatram našim prijateljima (ništa niti protiv Srba nemam, ali mislim da su oni drugi slućaj i da moraju sami sa sobom raščistiti neke stvari). Dakle, u čemu je problem ? "Legalno" političko vodstvo hrvata je vodilo katastrofalnu politiku i htjelo te promašaje staviti pod plašt ugroženosti, jer to na ovim prostorima odlično pali. Za sve promašaje, katastrofalnu situaciju, iseljavanje naroda... krivi su oni drugi (ovaj put "podli i krvožedni Bošnjaci" predvođeni "zakletim nacistom Z.Lagumdžijom koji mrzi Hrvate i sve što je Hrvatsko") što je priča za neuki puk kakav uglavnom naseljava ove krajeve, bez obzira na naciju. Takva politika HDZ-a je ogolila kantone sa hrvatskom većinom i dovela ih na prosijački štap. Pri ovome da napomenem da ti kantoni ne ispunjavaju svoje obaveze prema Federaciji a federacija njima daje sve što može. Znate li koliki je godišnji broj hodočasnika u Međugorji? znate li koliko je prijavljeno noćenja i plaćeno taksi i poreza po osnovu dobiti od ove zarade ? gotovo ništa!! Ko finansira tuzističku zajednicu FBiH ? privrednici !!! Ko plaća TV taksu? . Znate li ko radi u firmama kao što je "Hrvatske Šume", "Hrvatska pošta", "Hrvatski Putevi" , "Hrvatska elektroprivrede" Aluminijum...???. I pored svega ovoga Čović hoće i sve ostalo kako bi pokrio strahovito loše ekonomsko stanje. Čović hoće da mi plačamo i dalje i turizam, šume, puteve, struju, TV... a da on uzima novac, jer je ugrožen. Za tako lošu politiku će, vjerovatno, na kraju ceh platiti Lagumdžija koji će biti kriv za sve ovo, jer će mudri Čović pokušati iskoristiti ovu situaciju da bi sve svoje probleme svalio na njega. Pred Lagumdžijom je težek zadatak: praviti reforme bez HDZ-a, koji će biti žestok kočničar u "opoziciji" i neće dopustiti nikakav prosperitet države, koja će bez pomoći iz vana vrlo brzo propasti ili zadržati statusquo u ljubavi sa HDZ-om gdje ćemo polako tonuti i na kraju ponovo propasti. "Dali je bolja smrt odmah i bez patnji ili polagana i bolna" to je dilema koja je pred Lagumžijom i na žalost, svima nama koji živimo u ovoj državi tkz. političara. Ko zna, možda Zlaja ima kakvog džokera u rukavu ili srlja u totalnu propast kako kaže ugledni akademik Muhamed Filipović. U svakom slućaju osjetit ćemo to na vlastitoj koži, i to vrlo brzo.
Ja mislim da ce Covic i pola njegovih ashaba ubrzo zavrsiti u zatvoru. Kako ce se krnji HDZ nakon toga ponasati u opoziciji, ne znam.
tuzlak58

#111 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by tuzlak58 »

sumnjam, u ovoj državi "političkih voždova ugroženih naroda" to nije moguće, otuda i ovolika borba za vlast. Alternativa u normalnim državama bi zaista bila zatvor, a kod nas to ne ide jer iza njih stoji "ludi" narod.
vanjki

#112 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by vanjki »

tuzlak58 wrote:Momci, ja mislim da nije vrijeme za šalu i sprdačinu i ovakve komentare. Situacija je ozbiljna, više iz ekonomskih razloga negoli političkih. Žao mi je što je dio hrvatskog naroda u BiH izmanipulisan i naravno, da bih volio, kao svaki dobronamjeran građanin BiH, da u ovoj državi budu svi zadovoljni. Posebno mi je stalo do dobrih odnosa sa Hrvatima uopće, jer ih smatram našim prijateljima (ništa niti protiv Srba nemam, ali mislim da su oni drugi slućaj i da moraju sami sa sobom raščistiti neke stvari). Dakle, u čemu je problem ? "Legalno" političko vodstvo hrvata je vodilo katastrofalnu politiku i htjelo te promašaje staviti pod plašt ugroženosti, jer to na ovim prostorima odlično pali. Za sve promašaje, katastrofalnu situaciju, iseljavanje naroda... krivi su oni drugi (ovaj put "podli i krvožedni Bošnjaci" predvođeni "zakletim nacistom Z.Lagumdžijom koji mrzi Hrvate i sve što je Hrvatsko") što je priča za neuki puk kakav uglavnom naseljava ove krajeve, bez obzira na naciju. Takva politika HDZ-a je ogolila kantone sa hrvatskom većinom i dovela ih na prosijački štap. Pri ovome da napomenem da ti kantoni ne ispunjavaju svoje obaveze prema Federaciji a federacija njima daje sve što može. Znate li koliki je godišnji broj hodočasnika u Međugorji? znate li koliko je prijavljeno noćenja i plaćeno taksi i poreza po osnovu dobiti od ove zarade ? gotovo ništa!! Ko finansira tuzističku zajednicu FBiH ? privrednici !!! Ko plaća TV taksu? . Znate li ko radi u firmama kao što je "Hrvatske Šume", "Hrvatska pošta", "Hrvatski Putevi" , "Hrvatska elektroprivrede" Aluminijum...???. I pored svega ovoga Čović hoće i sve ostalo kako bi pokrio strahovito loše ekonomsko stanje. Čović hoće da mi plačamo i dalje i turizam, šume, puteve, struju, TV... a da on uzima novac, jer je ugrožen. Za tako lošu politiku će, vjerovatno, na kraju ceh platiti Lagumdžija koji će biti kriv za sve ovo, jer će mudri Čović pokušati iskoristiti ovu situaciju da bi sve svoje probleme svalio na njega. Pred Lagumdžijom je težek zadatak: praviti reforme bez HDZ-a, koji će biti žestok kočničar u "opoziciji" i neće dopustiti nikakav prosperitet države, koja će bez pomoći iz vana vrlo brzo propasti ili zadržati statusquo u ljubavi sa HDZ-om gdje ćemo polako tonuti i na kraju ponovo propasti. "Dali je bolja smrt odmah i bez patnji ili polagana i bolna" to je dilema koja je pred Lagumžijom i na žalost, svima nama koji živimo u ovoj državi tkz. političara. Ko zna, možda Zlaja ima kakvog džokera u rukavu ili srlja u totalnu propast kako kaže ugledni akademik Muhamed Filipović. U svakom slućaju osjetit ćemo to na vlastitoj koži, i to vrlo brzo.

AFERIM!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#113 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Chmoljo »

e ako je ugledni akademik Filipović to rekao, kako da mu ne vjerujemo :roll:
Bosnolog

#114 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Bosnolog »

Niko ne zeli publisticki prkosi niti da se sladi zbog HDZ mafijaskog vladanja i ponasnj velikosrpskog i anti BH Covica niti ce BH rodoljubi pristati na ucjenjivacku politiku Covica i naivnog Ljubica,.

Hrvatskom narodu kao najmalobroniji u BiH treba jasno poruciti i dati do znanja da trebaju i da ce imati jednaka prava na i unutar BiH i da ima mnogo bolji put do ostvarenja istih od onog kojem su ih do sada vodili HDZ krimosi nakon reformi koje slijede iz uprvo ponudene platforme koje su potpisali on hrvatski predstavici koji su stavili interes upravo hrvatskog naroda ispred licnostranackog kako je to do sada cinila upravo HDZ mafija koja je prihvatila i legalizovala njihov dosadasnju ustavno pravni polozaj.

Dok je HDZ sve ove godie diskriminirala druge narode i gradane u svom zapisanom dijelu aparhejda gdej vladaju a gdje nema drzave BiH kao ni prava drugih sto je sramotno i kontradiktorno onom sto prijecaju i rade tamo gdje vladaju ukljucujuci visemjesecni protivzakoniti ucjenjivackin bojkot izbora delegata doma naroda federacije,....
tuzlak58

#115 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by tuzlak58 »

Zamislite da se u Tuzli termoelektrana proglasi "Muslimanska elektroprivreda Tuzla" ili "Bošnjačka elektroprivreda Tuzla" ili "Bošnjačke šume Kladanj" ili "Bošnjačko preduzeće za održavanje puteva Sarajevo". Dali bi to došlo do evropskog parlamenta ili vijeća sigurnosti ?? ko je ugrožen pitam se ja ???
emillio estevez

#116 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

zoom66 wrote:
hubke wrote:'RVATI AKO STE UGROŽENI I AKO BIH NE OSJECATE SVOJOM DOMOVINOM ONDA LIJEPO RAZGULITE IZ ISTE. BOLJE DA SAMI ODŠETATE NEGO DA VAS MI IZBACUJEMO. SJETITE SE GRABOVICE :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :D
17. Mar. 2011. 18:42 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» hubke
:x
bravo majstore

pamti pa vr.... :lol:
Been

#117 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Been »

I jel gotova ta majorizacija ?
RIZVA

#118 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by RIZVA »

Koliko se samo spomenula rijec "majorizacija" među hrvatskim pucanstvom,kao na repeat :D
tuzlak58

#119 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by tuzlak58 »

Ima li ovdje neki pošten i pametan Hrvat (pobornik ideje HDZ-a) da mi objasni "hrvatsku ugroženost". Ovo pitam iz najbolje namjere, jer mi zaista nije jasno? Ovo me interesuje isključivo u domeni života svih građana u BiH. Šta ja kao Bošnjak, činim krivo, ako mi se nudi da glasam za Komšića i ja to učinim. Napominjem da glasam za njega, samo zato, i isključivo zato, što nisam čuo da je rekao išta ružno ili loše o bilo kom narodu u BiH, za razliku od Čovića koji bi da mi kao nacija nestanemo sa lica zemlje, a za dobrobit Hrvata. Dali su mi izbor da glasam za prosperitet i dobrobit svih ili za vlastiti nestanak. Ja glasam za ono prvo i eto ti problem! Dakle, ne glasam za nacionaliste iz vlastitog naroda, da nebih učinio nešto loše drugima, nego glasam za čovjeka koji je zastupnik ravnopravnosti svih i to nije dobro ??? dajte mi to objasnite jesam li ja napravio problem, što želim svima dobro?? Pri svemu ovome mi padne na um Hitler, koji je zaradi ugroženosti njemačkog naroda, pobio pola Evrope. U knjigama sam čitao da je to zločina i da Hitler nije bio u pravu. Slična priča je ispričana i na ovim prostorima ali ovdje ljudi ne čitaju knjige
Last edited by tuzlak58 on 17/03/2011 20:25, edited 1 time in total.
emillio estevez

#120 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

zoomke nije bilo repliciranje na tvoj odgovor nego na pobornika samouprave

sorry
emillio estevez

#121 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

tuzlak58 wrote:Ima li ovdje neki pošten i pametan Hrvat (pobornik ideje HDZ-a) da mi objasni "hrvatsku ugroženost". Ovo pitam iz najbolje namjere, jer mi zaista nije jasno? Ovo me interesuje isključivo u domeni života svih građana u BiH. Šta ja kao Bošnjak, činim krivo, ako mi se nudi da glasam za Komšića i ja to učinim. Napominjem da glasam za njega, samo zato, i isključivo zato, što nisam čuo da je rekao išta ružno ili loše o bilo kom narodu u BiH, za razliku od Čovića koji bi da mi kao nacija nestanemo sa lica zemlje, a za dobrobit Hrvata. Dali su mi izbor da glasam za prosperitet i dobrobit svih ili za vlastiti nestanak. Ja glasam za ono prvo i eto ti problema! dajte mi to objasnite molim vas!
evo ja sam antiHDZ-ovac , pametan mozda posten isto tako ....
Nije kriv nitko tko je glasao za Komsica , nego se smatra (zelimo) da predstavnika
Hrvata treba predstavljati osoba koju su izabrali Hrvati BiH-a svojim glasovima .
Zakon dopusta da se bira predstavnik iz reda Hrvata , a ne glasovanjem Hrvata.
mozda im to smeta ??

Uostalom sto treba znaciti
danas posten Hrvat u tvojim ocimaa ??
da nije kriminalac ili svercer ili ako odgovara tvojim standardima .
tuzlak58

#122 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by tuzlak58 »

Hrvati su moji prijatelji kao i svi ostali i želim im dobro kao i sebi, ali zar se vi ne pitate zašto HDZ, koji je bio toliko na vlasti, nije promjenio taj zakon, po kome ja kao ne Hrvat mogu glasati za nekoga koga smatram da mi ne misli zlo. Dakle, nemam ništa protiv toga da Hrvati biraju svog predstavnika, dapače, ali jesam ja kriv za ovu situaciju i moram li ja (i Vi zajedno samnom) da ispaštam i brinem za budućnost svoje djece. Jesu li ljudi koji nam prijete da nećemo imati dobru budućnost naši prijatelji. Misle li oni nama dobro ili samo sebi??
hajducka travica

#123 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by hajducka travica »

Nass wrote:
Salonski Kriticar wrote:Lijepo sto se svi dobro zezate na racun ovih desavanja, ali bojim se da bi mogli svi da zaplacemo do kraja igre.

Vidjecemo sta ce se desavati sa institucijama Federacije BiH u narednim mjesecima, a o izboru drzavne vlasti da ne govorim. Kako se cini, ode nam i entitet i drzava u neku stvar.
Ako se to desi, to nije rezultat politike SDP-a i platforme, vec dogovora Covica i Dodika.

A sto se tice zastava BiH na skupu u Mostaru.... morate znati da u krajevima pod kontrolom HDZ-a ima vrlo malo ili nimalo drzave BiH. Tako da je ovo 'normalna' slika.
a tvrde
"BiH je i nasa drzava"
emillio estevez

#124 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

tuzlak58 wrote:Hrvati su moji prijatelji kao i svi ostali i želim im dobro kao i sebi, ali zar se vi ne pitate zašto HDZ, koji je bio toliko na vlasti, nije promjenio taj zakon, po kome ja kao ne Hrvat mogu glasati za nekoga koga smatram da mi ne misli zlo. Dakle, nemam ništa protiv toga da Hrvati biraju svog predstavnika, dapače, ali jesam ja kriv za ovu situaciju i moram li ja (i Vi zajedno samnom) da ispaštam i brinem za budućnost svoje djece. Jesu li ljudi koji nam prijete da nećemo imati dobru budućnost naši prijatelji. Misle li oni nama dobro ili samo sebi??
Ne zelim pitati HDZ jer su za mene vnagori , ali nisu ocekivali tako nesto :lol:

Ti zelis dobro , naravno da mi je drago ,,,ali sto oni ne zele dobro po tvome misljenju
za sebe i svoju okolicu te drzavu u globalu .
Rade zive i politicki se bore za prosperitet ali na svoj nacin
Last edited by emillio estevez on 17/03/2011 20:45, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#125 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

tuzlak58 wrote:Hrvati su moji prijatelji kao i svi ostali i želim im dobro kao i sebi, ali zar se vi ne pitate zašto HDZ, koji je bio toliko na vlasti, nije promjenio taj zakon, po kome ja kao ne Hrvat mogu glasati za nekoga koga smatram da mi ne misli zlo. Dakle, nemam ništa protiv toga da Hrvati biraju svog predstavnika, dapače, ali jesam ja kriv za ovu situaciju i moram li ja (i Vi zajedno samnom) da ispaštam i brinem za budućnost svoje djece. Jesu li ljudi koji nam prijete da nećemo imati dobru budućnost naši prijatelji. Misle li oni nama dobro ili samo sebi??
Tuzlak, to je nemoguće promijeniti jer vodi u etničku diskriminaciju i srušilo bi se u Strazburu u roku 5 minuta. Potvrda ovog stava je jučerašnji stav PIC-a i OHR-a da ne stanu na stranu Čovićevih zahtjeva jer nemožeš Komšića nazivati "nelegitimnim" samo zato što za njega ne glasaju isključivo ljudi iz jedne etnije. Izbori se ni u jednoj iole ozbiljnoj državi ne vode na "etničkoj" osnovi. Ta valjda težimo Evropi a ne Africi gdje bi nas HDz najviše volio svrstati.
Post Reply