Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Moderator: anex
- Bloo
- Globalna šefica
- Filter
#102 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
sitno wrote:@Boloo, majke ti, koliko imas godina?
Komentari su ti ispod svakog moguceg nivoa.
kakvih sve komentara ima, Bloo je zlatna...
vakat je za bravare, potrosile su se sline ( za pljuvanja) a akcenat je bio na anketi...
- Bloo
- Globalna šefica
#103 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Friesian wrote:ma kod nas postoji vjeciti problem donosenja i sprovodjenja zakona bez pruzanja adekvatnih uslova... eko policija kaznjava one koje ne pokupe izmet i super i treba tako da bude.. ali u isti mah trebaju da obezbjede kante kako bi se pokupljeni izmet i bacio.. dok je moja kujica bila stene desilo se nekoliko puta da obavi nuzdu na asfaltu.. nikad mi se nije desilo da to isto govance ostavim tu vec sam, znajuci da to radi, nosio kesu sa sobom.. ko poznaje Dobrinju zna kolika je relacija od Dobrinje 5 do Dobrinje 4 i toliki sam put (Lukavickom cestom) prevalio sa kesom punom izmeta u ruci iz razloga jer nigdje nema kante.. prije su na potoku na Dobrinji bile kante (zna Lokica) dok ih idioti nisu razvalili i bacili u isti potok.. vjerovatno u svrhu ocuvanja okolisa..i bez obzira sto kanti nema ja kad pokupim u tim situacijama izmet nosim do prvog kontejnera ma gdje on bio a necu ostaviti zamotano pored bandere (prica sa uloskom) ili pored klupe (prica sa pelenama) jer je to moja odgovornost.. ali isto tako iz razloga sto nema kontejnera necu ni pokupiti izmet ukoliko moj pas to obavi na travi i zavucenom mjestu..
jbg, nema uslova..
ti si jedan od rijetkih....
a za ljude...zna se da su stoka
-
privremeni
#104 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Iako su mi ove teme otvorene zadnjih dana beze, nisam odolio da se ipak ukljucim u diskusiju i sabravsi ih sve zajedno, odgovorim na postavljeno pitanje.
DA, usvojio sam i planiram ponovo.
Usvojena mjesanka srednje velicine, stara 3-4 godine u tom trenutku, pozivjela je sa nama punih 12 godina.
Samo jednom smo kupili zivotinju sa pedigreom i to je bila perzijska macka. Maca nije prezivila rat, ali je zivjela dovoljno da nas nauci mnogim stvarima, pa cak i da nas senzibilira kao ljude za tudje potrebe, kako ljudske, tako i svih zivih bica. Takodje shvatili da ne bi nikad vise tako nesto uradili pored toliko zivotinja koje jedva prezivljavaju.
Trenutno imamo dvije macke, od pet i cetiri godine. Obje bile prepustene ulici. Jedna je imala oko tri mjeseca kad smo je pokupili iz parka u kojem su je ostavila djeca, cijim roditeljima je poslije 7 dana bilo dosta ljubimca. Drugo je neko ostavio u haustoru u praznoj saksiji, od nepunih mjesec dana.
Sta zelim reci. Da smo trazili psa ne znam kakvih osobina, ne bi nasli ni priblizno ono sto smo dobili sa tom lutalicom.
Naravno, to je donijelo ogromne promijene u obavezama. Nije uvijek bilo lako, nije uvijek ni sada (sa mackama), ali racunica pokazuje da je, barem moja porodica, jos uvijek u dobitku, u odnosu na sve materijalne izdatke i ostale obaveze (pod kojim se podrazumjeva i ciscenje javnih povrsina).
Sto trenutno nemamo psa? Zato sto smo svi u poslovnoj fazi kada provodimo puno vremena na putu. Dogadja se da smo u mjesecu samo vikende kuci. Ali kada prodjece ta faza, a nadamo se da je ona privremena, pokupiti cemo nekog manje velicine. Do tada, uglavnom bolja polovina, uleti finansijski za pomoci nekoj konkretnoj zivotinji.
E sada, gdje je u cijeloj prici pomoc ljudima, prvenstveno djeci? Ne mogu odbiti nekog kome je pomoc potrebna. Ali nemam razumjevanja za lijenstine i budale. Ono sto nas razlikuje od zivotinja je razum, a sto istog fali balkancu, ne mogu ni ja promijeniti. Grubo ali istinito.
Dijete je neduzno, ne bira roditelje, koji se cesto pare sa manje razuma nego psi o kojima je ova tema. I gore nego ti psi prepuste ga ulici. Da usvojim dijete? Ne ispunjavamo uslove, prestari smo, a vecina te dijece ima zive roditelje, kod kojih se naprasno probudi ljubav za napusteno potomstvo, u stvari gledaju gdje su oni u cijeloj prici.
Prije 2 godine u Tuzli sam ponudio nani, koja je zivjela sa unucicem od 8 godina, bez roditelja, zaboravio odakle iz istocne Bosne, da cu redovno slati za njegovo izdrzavanje (sa svim sto se pod tim podrazumjeva) pod uslovom da dijete redovno ide u skolu i da ga ne tjera na prosnju. Nana rekla da ce razmisliti. Jos uvijek razmislja.
Dakle, mogu i hocu nahraniti i obuci neko dijete, sve ostalo ide organizacijama koje hrane pravu sirotinju ili organizacijama koje skoluju djecu.
Postujem razlicita uvjerenja, misljenja, pa i takva koja su protiv zivotinja, pogotovo u gradu ili necijoj kuci, ali ocekujem da i drugi postuju moja. Barem do nivoa tolerancije kakva postoji u istoj zivotinjskoj vrsti.
DA, usvojio sam i planiram ponovo.
Usvojena mjesanka srednje velicine, stara 3-4 godine u tom trenutku, pozivjela je sa nama punih 12 godina.
Samo jednom smo kupili zivotinju sa pedigreom i to je bila perzijska macka. Maca nije prezivila rat, ali je zivjela dovoljno da nas nauci mnogim stvarima, pa cak i da nas senzibilira kao ljude za tudje potrebe, kako ljudske, tako i svih zivih bica. Takodje shvatili da ne bi nikad vise tako nesto uradili pored toliko zivotinja koje jedva prezivljavaju.
Trenutno imamo dvije macke, od pet i cetiri godine. Obje bile prepustene ulici. Jedna je imala oko tri mjeseca kad smo je pokupili iz parka u kojem su je ostavila djeca, cijim roditeljima je poslije 7 dana bilo dosta ljubimca. Drugo je neko ostavio u haustoru u praznoj saksiji, od nepunih mjesec dana.
Sta zelim reci. Da smo trazili psa ne znam kakvih osobina, ne bi nasli ni priblizno ono sto smo dobili sa tom lutalicom.
Naravno, to je donijelo ogromne promijene u obavezama. Nije uvijek bilo lako, nije uvijek ni sada (sa mackama), ali racunica pokazuje da je, barem moja porodica, jos uvijek u dobitku, u odnosu na sve materijalne izdatke i ostale obaveze (pod kojim se podrazumjeva i ciscenje javnih povrsina).
Sto trenutno nemamo psa? Zato sto smo svi u poslovnoj fazi kada provodimo puno vremena na putu. Dogadja se da smo u mjesecu samo vikende kuci. Ali kada prodjece ta faza, a nadamo se da je ona privremena, pokupiti cemo nekog manje velicine. Do tada, uglavnom bolja polovina, uleti finansijski za pomoci nekoj konkretnoj zivotinji.
E sada, gdje je u cijeloj prici pomoc ljudima, prvenstveno djeci? Ne mogu odbiti nekog kome je pomoc potrebna. Ali nemam razumjevanja za lijenstine i budale. Ono sto nas razlikuje od zivotinja je razum, a sto istog fali balkancu, ne mogu ni ja promijeniti. Grubo ali istinito.
Dijete je neduzno, ne bira roditelje, koji se cesto pare sa manje razuma nego psi o kojima je ova tema. I gore nego ti psi prepuste ga ulici. Da usvojim dijete? Ne ispunjavamo uslove, prestari smo, a vecina te dijece ima zive roditelje, kod kojih se naprasno probudi ljubav za napusteno potomstvo, u stvari gledaju gdje su oni u cijeloj prici.
Prije 2 godine u Tuzli sam ponudio nani, koja je zivjela sa unucicem od 8 godina, bez roditelja, zaboravio odakle iz istocne Bosne, da cu redovno slati za njegovo izdrzavanje (sa svim sto se pod tim podrazumjeva) pod uslovom da dijete redovno ide u skolu i da ga ne tjera na prosnju. Nana rekla da ce razmisliti. Jos uvijek razmislja.
Dakle, mogu i hocu nahraniti i obuci neko dijete, sve ostalo ide organizacijama koje hrane pravu sirotinju ili organizacijama koje skoluju djecu.
Postujem razlicita uvjerenja, misljenja, pa i takva koja su protiv zivotinja, pogotovo u gradu ili necijoj kuci, ali ocekujem da i drugi postuju moja. Barem do nivoa tolerancije kakva postoji u istoj zivotinjskoj vrsti.
- Bloo
- Globalna šefica
#105 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
@privremeni
za usvajanje
nego nekako ovi strastveni ljubitelji zivotinja misle ako mi zelimo da ih sklonimo sa ulice, da ne zelimo da ih usvojimo
nego nekako ovi strastveni ljubitelji zivotinja misle ako mi zelimo da ih sklonimo sa ulice, da ne zelimo da ih usvojimo
-
SKAFISKAFNJAK
#106 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
a de mi recite ovi sto usvajaju ima li koji od vas da usvojio psa bodz a ne nekog rasnog lutalicu. pozdrav
- Bloo
- Globalna šefica
#107 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
SKAFISKAFNJAK wrote:a de mi recite ovi sto usvajaju ima li koji od vas da usvojio psa bodz a ne nekog rasnog lutalicu. pozdrav
gospodin ispod ? ili iznad
- Cholina_Lokica
- Bloo
- Globalna šefica
#109 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Cholina_Lokica wrote:![]()
Boze pomozi
reci
- Cholina_Lokica
#110 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Ne'am zivaca za objasnjavanje 
-
Margita81
#111 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Udomila bih macu. Psa u stanu od 50kvadrata-ne.
- Bloo
- Globalna šefica
#112 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Cholina_Lokica wrote:Ne'am zivaca za objasnjavanje
hajde de
i topli zagrljaj moj
-
SKAFISKAFNJAK
#113 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
svi kolektivno. drugi komsija u mene mi tako udomljava pse. do sad 4. jedan koker spanijel, drugi pekinezer i dva terijera k´o da su kraljevske krvi miki i smeki. a nece bodzu da usvoji. ja sve kontam da ih mozda ne kradeBloo wrote:SKAFISKAFNJAK wrote:a de mi recite ovi sto usvajaju ima li koji od vas da usvojio psa bodz a ne nekog rasnog lutalicu. pozdrav
gospodin ispod ? ili iznad
- Friesian
#114 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
@privremeni - svaka casta na postu i objasnjenju..

-
LaCici
#115 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Sad kad sam dolazila na posao ispred vrata sam nasla malo kuce koje ima povrijedjenu nogicu i uzasno jauce 
Kome se obratiti u tom slucaju, ima li ikakva sluzba koja moze doci po njega da ga preuzme. Znam da nemamo azil, ali brine li se iko o takvim slucajevima?
Trenutno je smjesten ispod stepenica u kartonskoj kutiji ali i dalje cvili jer ga boli.
Kome se obratiti u tom slucaju, ima li ikakva sluzba koja moze doci po njega da ga preuzme. Znam da nemamo azil, ali brine li se iko o takvim slucajevima?
Trenutno je smjesten ispod stepenica u kartonskoj kutiji ali i dalje cvili jer ga boli.
- Abu FEED el-Castro
#116 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Totalno tacno!sitno wrote:Mozda nije pravo mjesto, ali evo:
TO NON-PET OWNERS who visit our homes. Don't complain about our pets. (1) They live here, you don't. (2) If you don't want their hair on your clothes, stay off the furniture. That's why they call it 'Fur'-niture. (3) Chances are, I love my pets more then I like you. (4) To you, they are animals. To me, they are family who are hairy, walk on all fours & don't talk back.
Meni se to gadi ali to je tvoj stan. Ne moram ti dolaziti ako mi se gadi. Ti imas pravo skupa sa svojim kerom kakati na sred sobe.
No poenta se gubi kad to pocnete raditi, ti ili tvoj ker, van stana, dakle onako kako se to svojski praktikuje u Sarajevu i ostalim gradovima. Ili svjesno zaobilazis/zaobilazite taj dio price buduci da i sami oko zgrada vodate kerove i castite kerećim govnima neduzne gradjane i narocito jadnu djecu koja su izgubila svako pravo na parkove i zelene povrsine u ovom jadnom gradu
Ja samo zelim da podvucem sljedece:
Nemojte trenirat svoju ljubav ili kvaziljubav na ledjima nas koje ta ljubav ili kvaziljubav ne interesuje, bez obzira da li se radi o elementarnoj nekulturi i prljanju okoline ili se radi o azilima i slobodnom marširanju lutalica kroz grad.
I ova zemlja ima užasnih problema da bi se na tako perfidan i ponizavajuci nacin pare uzimale iz usta penzionere i silnih ugrozenih kategorija stanovnistva i njima tovili kerovi.
-
Margita81
#117 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Djecija igralista i parkovi su puno pseceg izmeta to je istina. To mi najvise smeta iskreno.
-
AF81
#118 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Ja samo moram spomenuti, da park Alije Izetbegovica oliti park ispred Ekonomskog fakulteta je grozan..al ne samo radi pasa,nego od ljudi..na nekim dijelovima je bilo grozno od fekalija i to ljudskih
..gledala sam cak i zene koje svoju djecu vode u zbunje da obave svoje potrebe, a na samo 20 m imate javni WC u trznici..mislim sramota
I samo onda recite da djeca nemaju gdje da se igraju od pseceg izmeta, a vise je od ljudskih..mislim da je situacija za nijansu bolja kako se otvorila basta od dijaloga, pa ne mogu bas da idu u svaki cosak..koliko je prljav park ne bih ni dijete, a ni psa izvela tamo da se prosetamo
I samo onda recite da djeca nemaju gdje da se igraju od pseceg izmeta, a vise je od ljudskih..mislim da je situacija za nijansu bolja kako se otvorila basta od dijaloga, pa ne mogu bas da idu u svaki cosak..koliko je prljav park ne bih ni dijete, a ni psa izvela tamo da se prosetamo
Last edited by AF81 on 17/03/2011 20:06, edited 1 time in total.
- Friesian
#119 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
eee.. valja dati pola marke za javni WC.. lakse je obaviti nuzdu u parku i onda doci na forum napisati "To nisam ja, to je njen pas!"
ja vec duze vrijeme nisam vidio dijete u parku.. razlog je vjerovatno strah roditelja da pustaju djecu da se igraju jer ga je lakse posaditi na stolicu ispred kompjutera..ali eto, nekad se desi da prosetaju i tu mi vec nije jasno zasto se seta livadom... setalista imaju svrhu toga a setalista su asfaltirana..
ima dosta izmeta u to nema sumnje ali stvar je u tom sto je najlakse reci to je uradio pas jer se pas jadan ne moze braniti i reci "Nisam ja, majke mi.." i javno govorim da cu ja prvi poceti kupiti redovno izmet cim se komunalci odnosno drzava sazali da postave kante.. cuo sam da na Vilsonovom su bile kante mahsuz za kakicu i to sa kesama ali nisam nikad ni jednu vidio.. ali rijetko tamo i idem.. dakle, protivnici kakice pokrenite se, napisite stagod nadleznim pa nek postave kante.. mi ne mozemo izvrsavati obaveze ako nemamo uslove/sredstva.. vec sam ranije naveo da sam nekoliko puta pokupio ali stvarno nemam namjeru citavom setnjom da nosim kesu sa govnetom..
takodjer sam ranije naveo ostale probleme.. prodjite Lukavickom cestom i prije skretanja u Dobrinju pogledajte malo Mojmilo.. podnozije.. nigdje se zelenilo ne moze vidjeti od silnog smeca, kesa i ostalog.. tamo niko ne seta sa psima a puno kakice, kondoma, .. cija je to nadleznost? kad vec brinete o okolisu pomjerite se malo sa stolice i uradite nesto po pitanju stvari koje stete ekologiji a ne o onome sto cak i nadjubri/obogati zemlju..
@La Cici - nadam se da ce ti se neko uskoro javiti da preuzme psa.. ti ne mozes tu nista uraditi..
ja vec duze vrijeme nisam vidio dijete u parku.. razlog je vjerovatno strah roditelja da pustaju djecu da se igraju jer ga je lakse posaditi na stolicu ispred kompjutera..ali eto, nekad se desi da prosetaju i tu mi vec nije jasno zasto se seta livadom... setalista imaju svrhu toga a setalista su asfaltirana..
ima dosta izmeta u to nema sumnje ali stvar je u tom sto je najlakse reci to je uradio pas jer se pas jadan ne moze braniti i reci "Nisam ja, majke mi.." i javno govorim da cu ja prvi poceti kupiti redovno izmet cim se komunalci odnosno drzava sazali da postave kante.. cuo sam da na Vilsonovom su bile kante mahsuz za kakicu i to sa kesama ali nisam nikad ni jednu vidio.. ali rijetko tamo i idem.. dakle, protivnici kakice pokrenite se, napisite stagod nadleznim pa nek postave kante.. mi ne mozemo izvrsavati obaveze ako nemamo uslove/sredstva.. vec sam ranije naveo da sam nekoliko puta pokupio ali stvarno nemam namjeru citavom setnjom da nosim kesu sa govnetom..
takodjer sam ranije naveo ostale probleme.. prodjite Lukavickom cestom i prije skretanja u Dobrinju pogledajte malo Mojmilo.. podnozije.. nigdje se zelenilo ne moze vidjeti od silnog smeca, kesa i ostalog.. tamo niko ne seta sa psima a puno kakice, kondoma, .. cija je to nadleznost? kad vec brinete o okolisu pomjerite se malo sa stolice i uradite nesto po pitanju stvari koje stete ekologiji a ne o onome sto cak i nadjubri/obogati zemlju..
@La Cici - nadam se da ce ti se neko uskoro javiti da preuzme psa.. ti ne mozes tu nista uraditi..
- Pasiflora
#120 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Necu sve citirati da @Freisianov text ne potone.Abu FEED el-Castro wrote:...
Tebi naprosto moram odgovoriti. Totalno si u pravu, u svome stanu mogu raditi sto god hocu, kao i moj pas.
Ljudi kao ti apsolutno nisu dobro dosli u moj stan. Hvala bogu, nisu svi isti, pa ih ima i koji vole moga psa.
Moj pas je kulturniji od 2/3 mama koje izvode djecu na Dobrinji. Prosetaj malo i pogledaj na sta lice djecija igralista (mjesta gdje su ljuljacke i tobogani). Moj pas sigurno nije donio ono brdo ambalaze od sokova, sendvica, bombona, cokolada, kora od babane... O djeci koja vrse nuzdu (jer je mami, nani, baki, mrsko odvesti djete kuci) necu ni pricati.
Druga vrsta smeca: prezervativi, igle, razbijene flase od pive takodjer nisu tu dosli zahvaljujuci mome psu.
O cobanima koji bacaju smece kroz prozor sam vise puta pisala.
Mi iz komsiluka s vremena na vrijeme izlazimo i cistimo, jer nema drugog nacina da zivimo u iole pristojnom okruzenju.
Prema tome, nemoj mi imputirati prljavstinu jer nisi bio i neces nikada ni doci u moj stan. Za svoje okruzenje radim sto mogu. Sto ti radis? Jesi li ikada izasao i ocistio oko zgrade?
- sodom
#121 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
i ja kažemEnvy wrote:Bez komentara!Friesian wrote:
- Friesian
#122 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
hahahahaha.. joj legendo.. gdje ga iskopa..
naravno ko nije vidio cin obavljanja a vidi samo "rezultat" reci ce da je od nekog pasceta.. kazem, najlakse je na njih svaliti..
slika govori hiljadu rijeci ali ovaj snimak jos vise!
naravno ko nije vidio cin obavljanja a vidi samo "rezultat" reci ce da je od nekog pasceta.. kazem, najlakse je na njih svaliti..
slika govori hiljadu rijeci ali ovaj snimak jos vise!
-
cupo_mo
#123 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
odgovor na ovo pitanje Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice? ce uvijek biti DA,pogotovo ako su stenci jer je moj isto sa ulice
- jasko_ba
#124 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
Off:kurty wrote:Opet svadje, prepirke, klinci palci...
Kako vam nije dosadilo vise...jednim da udaraju u klin a drugim u plocu...
Total posts: 41111 | Search user’s posts
(0.92% of all posts / 43.55 posts per day)
- Abu FEED el-Castro
#125 Re: Da li biste usvojili psa lutalicu/psa sa ulice?
sitno wrote:Necu sve citirati da @Freisianov text ne potone.Abu FEED el-Castro wrote:...
Tebi naprosto moram odgovoriti. Totalno si u pravu, u svome stanu mogu raditi sto god hocu, kao i moj pas.
Ljudi kao ti apsolutno nisu dobro dosli u moj stan.
Ti si u ovoj prici dakako nebitna ali mi se svidja tvoj nacin humora
Ova gore tvoja konstatacija je isto da mi je tvoj pas rekao: znaš sta, ti nisi dobrodosao u moju pseću kolibu!
Šta bi mi se s pameti trebalo dogodit pa da uopšte, o Bože, poželim da se zavučem u pasiju kućicu?
Hvala ti, popravi ti meni ovo oblacno jutro, na stranu besmisleni ostatak posta i što si se sva zamrsila pa vise ne znas jesil posla il si dosla
Freisian, kapu skidam za kulturu i higijenu i principijelnost. Nazalost ti si endem svoje vrste u ovom gradu.