psi lutalice ....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sarajevski_Marlboro

#101 Re: psi lutalice ....

Post by Sarajevski_Marlboro »

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:45, edited 1 time in total.
salihh

#102 Re: psi lutalice ....

Post by salihh »

treba hitno nesto rjesavati, mislim da je pitanje dana kada ce se nesto ozbiljno dogoditi...
mislim da je jedno od mogucih rjesenja uvesti porez na kucne ljubimce u gradovima, uvesti sankcije za necipovane pse, za pse bez brnjice i povodca, kazne za neodrzavanje higijene na javnim povrsinama, posebno voditi racuna o poznatim setalistima i djecijim igralistima...novac prikupljen na ovaj nacin uloziti u azile...

Sintori mogu biti rjesenje za trenutnu situaciju koja se ocigledno otela kontroli
because_of_you

#103 Re: psi lutalice ....

Post by because_of_you »

cappy_tempo wrote:kad bude naslov u novinama "masovna tuca gradjana sa psima lutalicama. dosta povrijedjenih sa obje strane,par razbijenih izloga,a svjedoci govore da se cak i oruzje vadilo" :mrgreen: meni oko zgrade u neka gluha doba pocnu lajati,zavijati i cupati karambolke ljudima.

Ovo zaslužuje da se citira :lol: :lol: :lol: :lol:
Bullet Tooth Tony

#104 Re: psi lutalice ....

Post by Bullet Tooth Tony »

Trauma je vjecna naravno,samo kad se sjetim jeza me uhvati.
Sad se i macke bojim.
Ludo Alipasino.

Cuvajte se.
Kod mene je slicno iskustvo imalo suprotan ucinak :D
Sarajevski_Marlboro

#105 Re: psi lutalice ....

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:49, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#106 Re: psi lutalice ....

Sarajevski_Marlboro wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
Trauma je vjecna naravno,samo kad se sjetim jeza me uhvati.
Sad se i macke bojim.
Ludo Alipasino.

Cuvajte se.
Kod mene je slicno iskustvo imalo suprotan ucinak :D
Sad psi imaju traume od tebe ? :mrgreen:
macke se mene boje :( :razz: :oops: :D

ma ne bojim se pasa :D
Sarajevski_Marlboro

#107 Re: psi lutalice ....

Nije fer,mačke su nejake.
Bullet Tooth Tony

#108 Re: psi lutalice ....

Sarajevski_Marlboro wrote:Nije fer,mačke su nejake.
na tu temu bi se dalo raspravljati :D , da ne idemo vise u off ;-)
kokuz_sa

#109 Re: psi lutalice ....

Post by kokuz_sa »

Bullet Tooth Tony wrote:
na tu temu bi se dalo raspravljati :D , da ne idemo vise u off ;-)
8-)
Sarajevski_Marlboro

#110 Re: psi lutalice ....

Mačke su kuje.
Ma.Le.Na

#111 Re: psi lutalice ....

Post by Ma.Le.Na »

mace su najbolje :D
karakter samo takav
Sarajevski_Marlboro

#112 Re: psi lutalice ....

poznanik

#113 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

salihh wrote:treba hitno nesto rjesavati, mislim da je pitanje dana kada ce se nesto ozbiljno dogoditi...
mislim da je jedno od mogucih rjesenja uvesti porez na kucne ljubimce u gradovima, uvesti sankcije za necipovane pse, za pse bez brnjice i povodca, kazne za neodrzavanje higijene na javnim povrsinama, posebno voditi racuna o poznatim setalistima i djecijim igralistima...novac prikupljen na ovaj nacin uloziti u azile...

Sintori mogu biti rjesenje za trenutnu situaciju koja se ocigledno otela kontroli
Treba aktivirati KJKP "RAD" koje ima zakonsku obavezu da uklanja pse lutalice sa javnih površina, sa ulica. "RAD" ima sve potrebne resurse: smještajne kapacitete, veterinarsku službu, vozni park za prikupljanje pasa, novac za veterinarsku skrb i ishranu (ako ga već nisu unaprijed potrošili).

KJKP "RAD" je za područje Sarajeva glavni krivac velikom broju pasa na ulicama, upravo zbog neizvršavanja poslova koji su im zakonom određeni i za koje prima novac iz budžeta opština i Kantona Sarajevo.

"Šinteraj" ili "RAD"-ova kafilerija, ne znači eutanaziju, državnim zakonom je eutanazija zabranjena. "RAD" ima higijeničarsku službu koja je dužna da hvata i prikuplja pse lutalice, i da ih smješta u svoj prostor (ranije nakon isteka roka od 24 sati i da eutanazira). Danas to ne rade, jer ne žele da daju novac za ishranu i zdravstvenu zaštitu pasa, prebacujući odgovornost na druge i pravdajući se postojanjem državnog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koji je propisao azile za pse...kao da već izgrađeni prostor i boxovi "RAD"-a ne mogu biti azil.
Alkos

#114 Re: psi lutalice ....

Post by Alkos »

burek_in_space wrote:
1946 wrote: I ti zauzeo četveronožni stav i počeo s njima režati? :D
:lol:

Zgoozio vodju chopora. :D
:lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Dead Man Walking

#115 Re: psi lutalice ....

Post by Dead Man Walking »

Gdje nestade ona gomila forumasa koja je zastupala tezu "nece pujdo nista ako ga ne nabijes nogom prvo" :roll:
smurf

#116 Re: psi lutalice ....

Post by smurf »

Aktivirali se da pomazu izujedanoj raji, da im previjaju rane, napominju na vrijeme za antibiotike, stavljaju im hladne obloge na mjesta gdje su primili injekcije i tako to... Cuo sam kako skupljaju i lovu da nadoknade makar materijalne troskove ovoj raji :-)
Qler

#117 Re: psi lutalice ....

Post by Qler »

Napravili belaj u gradu, i sad se usutili. Nismo mi, mi samo citamo vijesti...
cappy_tempo

#118 Re: psi lutalice ....

Post by cappy_tempo »

onda kod mene one macke su na drogama. jedan ker sjeo ispred granapa i ceka oce li mu ko dati da jede,mali nakav i ode iza zgrade ja kad pocne da cvili i da slajdra :lol: .proleti ker pored mene kao sumaher u mladim danima i ja krenem prema ulazu kad macke stoje u fazonu "ja slabica" :mrgreen:

pravda za kerove! :mrgreen:

evo da ne kukakate kako se ne znate odbraniti :mrgreen:
Last edited by cappy_tempo on 09/03/2011 08:58, edited 2 times in total.
Filter

#119 Re: psi lutalice ....

Post by Filter »

hmmm
nesto mi zapade za oko, psi jesu problem i to je cinjenica, ali, ovdje najvise kukaju muskarci :-) , najvise je muskih postova u stilu "sjeci, kidaj, kolji, pali, mene je strah" ...

ps. ne potkuhavam, nego imam osjecaj da malo pretjerujete
Forsaken

#120 Re: psi lutalice ....

Post by Forsaken »

Filter wrote:hmmm
nesto mi zapade za oko, psi jesu problem i to je cinjenica, ali, ovdje najvise kukaju muskarci :-) , najvise je muskih postova u stilu "sjeci, kidaj, kolji, pali, mene je strah" ...

U pravu si. Mislim da je na djelu cisti primjer ugrozenosti zena buduci da psi napadaju vecinom muskarce. Doduse, drugo objasnjenej bi bilo da su psi rjesili da ne ujedaju zene za 8. mart i tako iskazu svoje postovanje.

u cilju rjesavanja ovog problema predlazem sazivanje psece skupstine na kojoj bi se jasno utvrdila teritorija djelovanja te rapspodjela ugriza po principu Musko-Zensko-Musko-Zensko i tako dalje kako bi se osigurala ravnopravnost svih setaca bez obzira na spol.
privremeni

#121 Re: psi lutalice ....

Post by privremeni »

Filter wrote:hmmm

Nema mjesta strahu, pa svima poznato da aktivnosti vecine forumasa zavrse na tastaturi. :lol: ;-)
metronom

#122 Re: psi lutalice ....

Post by metronom »

Posto se ovaj problem ocigledno nece i ne moze rijesiti u skorije vrijeme, najbolje rjesenje je da ljudi pocnu nositi kakvo oruzje (sa dozvolom naravno) sa sobom ili makar peper sprej (pa makar i bez dozvole, posto muskarcima diskriminatorski zakon ne dozvoljava nosenje peper spreja, ali nuzda nas tjera, a zakon nek prica svoje). Naravno vecina ujeda bude s ledja, kad ni ne primjetite da vam pas prilazi, ali eto makar cemo ove slucajeve kad primjetite da vas pas napada sprijeciti. Mene licno jos nisu napali, ali moje ukucane jesu. Za par dana su nestali sa lica zemlje... Za zakon ne bas briga, sigurnost mene i moje porodice mi je bitnija.

Pozivam vlasti i udruzenja za "zastitu zivotinja" koja su u saradnji s njima donjeli ovaj debilni zakon, da odmah nesto urade. U suprotnom nek zovu Animal planet, Green peace i ostale i njima kukaju kako je doslo do totalnog pomora divljih pasa u gradu Sarajevu.
smurf

#123 Re: psi lutalice ....

Post by smurf »

Neka igre pocnu :evil:
Bloo
Globalna šefica

#124 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

metronom wrote:Posto se ovaj problem ocigledno nece i ne moze rijesiti u skorije vrijeme, najbolje rjesenje je da ljudi pocnu nositi kakvo oruzje (sa dozvolom naravno) sa sobom ili makar peper sprej (pa makar i bez dozvole, posto muskarcima diskriminatorski zakon ne dozvoljava nosenje peper spreja, ali nuzda nas tjera, a zakon nek prica svoje). Naravno vecina ujeda bude s ledja, kad ni ne primjetite da vam pas prilazi, ali eto makar cemo ove slucajeve kad primjetite da vas pas napada sprijeciti. Mene licno jos nisu napali, ali moje ukucane jesu. Za par dana su nestali sa lica zemlje... Za zakon ne bas briga, sigurnost mene i moje porodice mi je bitnija.

Pozivam vlasti i udruzenja za "zastitu zivotinja" koja su u saradnji s njima donjeli ovaj debilni zakon, da odmah nesto urade. U suprotnom nek zovu Animal planet, Green peace i ostale i njima kukaju kako je doslo do totalnog pomora divljih pasa u gradu Sarajevu.

samo da znaš u većini kantona ni ženama ne dozvoljavaju nošenje peper spreja :D a u kantonima gdje je dozvoljeno moraš prijaviti posjedovanje :D
smurf

#125 Re: psi lutalice ....

Post by smurf »

I nemojte ni slucajno pokusavati autom da ih zgazite, necete vjerovati koliku stetu napravi na izgled mali pujdo.

Upotreba vatrenog oruzja je diskutabilna, moze vas kostati zivaca, oduzimanja dozvole i licnog naoruzanja, a obzirom da se radi o urbanim dijelovima grada koji su asfaltirani postoji opasnost od rikoseta koji bi ne daj dragi Boze mogao ugroziti sugradjane :roll: Ostaje kao najbolja opcija povratak sintora dok se ne steknu uslovi za nesto "pametnije" s tim da to pametnije nikada necu podrzati dok masa insana nema uslove i pravo na normalan zivot.
Locked