Muskarci upomoc!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- pustopoljina
#101 Re: Muskarci upomoc!
osjecam se vrlo neinformisano
i svi me ignorisu 
- JThomas
#102 Re: Muskarci upomoc!
nije samo jedna, veći dio frajerovog opusa govori o tome kako je ženu idealan lik 20-30-40 godina stariji od nje 
- Abu FEED el-Castro
- eluna
#104 Re: Muskarci upomoc!
šta da ti velim ...... moj profa ekonomske politike živi po principu "samo kjniga i rakija - što su starije to su bolje, ostalo samo mlađe"JThomas wrote:nije samo jedna, veći dio frajerovog opusa govori o tome kako je ženu idealan lik 20-30-40 godina stariji od nje
- JThomas
#105 Re: Muskarci upomoc!
dolijaće i taj matori smrad, samo polako.
- JThomas
#106 Re: Muskarci upomoc!
ne, sad sam mislio na profu ekonomske politike 
- pustopoljina
#107 Re: Muskarci upomoc!
JThomas wrote:nije samo jedna, veći dio frajerovog opusa govori o tome kako je ženu idealan lik 20-30-40 godina stariji od nje
ah...
- jutarnji
#108 Re: Muskarci upomoc!
dobra tema, moj prijedlog je da otrujes svekrvu i uplatis lovu na kladionicu...za hotel.
- psydelija
#109 Re: Muskarci upomoc!
kakvo je stanje... da li su se svekrva i "buduci" muz ukljucili u rasparavu? 
- jutarnji
#110 Re: Muskarci upomoc!
rekli su, cim zavrsi seherzada i sve je do Onura.psydelija wrote:kakvo je stanje... da li su se svekrva i "buduci" muz ukljucili u rasparavu?
-
1906
#111 Re: Muskarci upomoc!
pustopoljina wrote:koja pjesma, BA?
meni vise vuce na ovo
http://www.youtube.com/watch?v=RRa4-a0z6Ug
- psydelija
#112 Re: Muskarci upomoc!
jutarnji wrote:rekli su, cim zavrsi seherzada i sve je do Onura.psydelija wrote:kakvo je stanje... da li su se svekrva i "buduci" muz ukljucili u rasparavu?
nego, ima li kakvih naznaka o dnevnom trosku te dame? hoteli su u sa poskupi, a ona studentica bez stalnog zaposlenja.., mislim
-
zelenashica
#113 Re: Muskarci upomoc!
Je l tema rasprava o godinama

- jutarnji
#114 Re: Muskarci upomoc!
Odokativno, njoj treba 2100 km mjesecno za hotel, 300 km za sminku, 500 km hrana restorani i sl...psydelija wrote:hoteli su u sa poskupi, a ona studentica bez stalnog zaposlenja.., mislim
ja mislim da je ona visoki predstavnik.
- Oligarh
#115 Re: Muskarci upomoc!
Interesantna prica.
Nije bas laka za donijeti objektivan zakljucak. Medjutim, iskreno, ovo ovdje mi nesto je jako indikativno, nesto sto sam jako cesto cuo poslijednjih par godina. Djevojka urbanog backgrounda, iz manje vise elokvetne sredine u ranim godinama, sanjarka, uslijed bunta (cesto neopravdanog) prema svojoj najblizoj sredini trazi jednostavno rjesenje svoje emocionalne zbunjenosti (mada mislim da sa 19 nije sve u glavi je daleko od toga da bude kristalno jasno).
To rjesenje nalazi u nekom starijem od nje, iz manje-vise drugacije sredine od one koja ju je nervirala. Sa 19 ona trazi, hajd da budem banalan, "sirovu" ljubav, misli da je nece naci iz kruga kojeg vec gleda oko svoje porodice,oko svojih prijatelja, jer smatra da nije to sredina gdje ce naci ono sto trazi (vjerovatno joj se tada i malo gadi to sto gleda u svojoj okolini). Ona nalazi svog princa! Ali ta se iluzija jedne devetnaestostogodisnjakinje nakon odredjenog vremena spusta na "ovozemljski" nivo, vidi sve sto treba da se vidi, bez da taj pogled bude zamagljen, vec je dovoljno istrosen jednom realnoscu.
I sta radi ona: Ona bjezi! Gdje bjezi? Bjezi tamo gdje vidi i misli da je neutralan teren, misli da ce vrijeme nesto promijeniti. Treba joj nesto da joj podigne samopouzdanje, da je ojaca da dodje do nivoa da donosi ispravne odluke. Vraca se, jaka i hrabra (bar tako misli) i krece da se uhvati u kostac da sa svim sto je ceka. Sta nalazi? Nalazi jednog zbunjenog covjeka, okruzenog svojim prirodnim "eko-sistemom". Ona stisce zube i ulazi u to okruzenje, nosi se sa svi tim poteskocama koje manje-vise stoicki podnosi. Ona se ne predaje, ali on se odavno predao. Kada bolje razmislim nikada se on nije predao.
Sada cu biti malo grub, obracam se pokretacici ove teme, ne iz zle namjere: Djevojko draga, on nikada nije bio princ. On je bio samo jedan netom razvedeni muskarac, zbunjen situacijom koja ga je zadesila, iz takve sredine kojoj je razvod braka direktna negacija njegove muskosti. I on, iz nekog dokazivanja, nalazi djevojku od 19 godine (gradsko dijete) dokazujuci sam sebi da on necemu jos uvijek vrijedi, dokazuje svojoj bivsoj da on jos dovoljno kvaliteta da zavede "putericu", dokazuje svojoj blizoj okolini da je dovoljno sposoban da se ukrasi jednim gradskim dijetetom. Medjutim, to dokazivanje je vremenom izgubilo svrhu. Da je bila ljubav motiv, ne bi se tu imalo sta dokazivati, a ovako...
E pa ovako, za epilog imamo zbunjenu djevojku u hotelskoj sobi, koja je vjerovatno spalila mostove za sobom, pokusavajuci da dokaze samoj sebi da je njen princ jos uvijek princ (mada se kreket tu odavno cuo) i da njen izbor nije bio samo bunt,vec prva i prava ljubav, ljubav njenog zivota!
Niko tebi ne moze pomoci osim same tebe! Ti si ta koja mora reci napravila sam los ili dobar izbor!
Nije bas laka za donijeti objektivan zakljucak. Medjutim, iskreno, ovo ovdje mi nesto je jako indikativno, nesto sto sam jako cesto cuo poslijednjih par godina. Djevojka urbanog backgrounda, iz manje vise elokvetne sredine u ranim godinama, sanjarka, uslijed bunta (cesto neopravdanog) prema svojoj najblizoj sredini trazi jednostavno rjesenje svoje emocionalne zbunjenosti (mada mislim da sa 19 nije sve u glavi je daleko od toga da bude kristalno jasno).
To rjesenje nalazi u nekom starijem od nje, iz manje-vise drugacije sredine od one koja ju je nervirala. Sa 19 ona trazi, hajd da budem banalan, "sirovu" ljubav, misli da je nece naci iz kruga kojeg vec gleda oko svoje porodice,oko svojih prijatelja, jer smatra da nije to sredina gdje ce naci ono sto trazi (vjerovatno joj se tada i malo gadi to sto gleda u svojoj okolini). Ona nalazi svog princa! Ali ta se iluzija jedne devetnaestostogodisnjakinje nakon odredjenog vremena spusta na "ovozemljski" nivo, vidi sve sto treba da se vidi, bez da taj pogled bude zamagljen, vec je dovoljno istrosen jednom realnoscu.
I sta radi ona: Ona bjezi! Gdje bjezi? Bjezi tamo gdje vidi i misli da je neutralan teren, misli da ce vrijeme nesto promijeniti. Treba joj nesto da joj podigne samopouzdanje, da je ojaca da dodje do nivoa da donosi ispravne odluke. Vraca se, jaka i hrabra (bar tako misli) i krece da se uhvati u kostac da sa svim sto je ceka. Sta nalazi? Nalazi jednog zbunjenog covjeka, okruzenog svojim prirodnim "eko-sistemom". Ona stisce zube i ulazi u to okruzenje, nosi se sa svi tim poteskocama koje manje-vise stoicki podnosi. Ona se ne predaje, ali on se odavno predao. Kada bolje razmislim nikada se on nije predao.
Sada cu biti malo grub, obracam se pokretacici ove teme, ne iz zle namjere: Djevojko draga, on nikada nije bio princ. On je bio samo jedan netom razvedeni muskarac, zbunjen situacijom koja ga je zadesila, iz takve sredine kojoj je razvod braka direktna negacija njegove muskosti. I on, iz nekog dokazivanja, nalazi djevojku od 19 godine (gradsko dijete) dokazujuci sam sebi da on necemu jos uvijek vrijedi, dokazuje svojoj bivsoj da on jos dovoljno kvaliteta da zavede "putericu", dokazuje svojoj blizoj okolini da je dovoljno sposoban da se ukrasi jednim gradskim dijetetom. Medjutim, to dokazivanje je vremenom izgubilo svrhu. Da je bila ljubav motiv, ne bi se tu imalo sta dokazivati, a ovako...
E pa ovako, za epilog imamo zbunjenu djevojku u hotelskoj sobi, koja je vjerovatno spalila mostove za sobom, pokusavajuci da dokaze samoj sebi da je njen princ jos uvijek princ (mada se kreket tu odavno cuo) i da njen izbor nije bio samo bunt,vec prva i prava ljubav, ljubav njenog zivota!
Niko tebi ne moze pomoci osim same tebe! Ti si ta koja mora reci napravila sam los ili dobar izbor!
Last edited by Oligarh on 06/03/2011 23:40, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#116 Re: Muskarci upomoc!
Šta je tema današnje emisijejutarnji wrote:Odokativno, njoj treba 2100 km mjesecno za hotel, 300 km za sminku, 500 km hrana restorani i sl...psydelija wrote:hoteli su u sa poskupi, a ona studentica bez stalnog zaposlenja.., mislim
ja mislim da je ona visoki predstavnik.
Sponzorstvo,lova,šminka.....neki recept za hranu
- psydelija
#117 Re: Muskarci upomoc!
ne zna se tacno... nakon seherzade se ocekuje izravno ukljucenje njene nevencane svekrve, pa cemo znati u kom ce smeru ici nocasnja rasparava.zelenashica wrote:Šta je tema današnje emisijejutarnji wrote:Odokativno, njoj treba 2100 km mjesecno za hotel, 300 km za sminku, 500 km hrana restorani i sl...psydelija wrote:hoteli su u sa poskupi, a ona studentica bez stalnog zaposlenja.., mislim
ja mislim da je ona visoki predstavnik.![]()
@jutarnji,
- jutarnji
#118 Re: Muskarci upomoc!
Svekrva, razvedeni luzer i djevojka zaposlena u uredu visokog predstavnika, kol`ko sam ja skont`o temu.zelenashica wrote:Šta je tema današnje emisije
-
zelenashica
#119 Re: Muskarci upomoc!
Nista ti nisi skontojutarnji wrote:Svekrva, razvedeni luzer i djevojka zaposlena u uredu visokog predstavnika, kol`ko sam ja skont`o temu.zelenashica wrote:Šta je tema današnje emisije
- jutarnji
#120 Re: Muskarci upomoc!
A ja, ti si ono bijese...uciteljica?zelenashica wrote:Nista ti nisi skonto
-
zelenashica
#121 Re: Muskarci upomoc!
E ova mi se tema već više dopada.............obučeni smo za saFunicepsydelija wrote:ne zna se tacno... nakon seherzade se ocekuje izravno ukljucenje njene nevencane svekrve, pa cemo znati u kom ce smeru ici nocasnja rasparava.zelenashica wrote:Šta je tema današnje emisijejutarnji wrote: Odokativno, njoj treba 2100 km mjesecno za hotel, 300 km za sminku, 500 km hrana restorani i sl...
ja mislim da je ona visoki predstavnik.![]()
Sponzorstvo,lova,šminka.....neki recept za hranu![]()
-
zelenashica
#122 Re: Muskarci upomoc!
jutarnji wrote:A ja, ti si ono bijese...uciteljica?zelenashica wrote:Nista ti nisi skonto
sjedi 1
- Oligarh
#123 Re: Muskarci upomoc!
Od kabasa su najjacezelenashica wrote: E ova mi se tema već više dopada.............obučeni smo za saFunice
- jutarnji
#124 Re: Muskarci upomoc!
U moje vrijeme ovakvi predmeti su ocijenjivani sa nedovoljan, zadovoljava, dobar, vrlo dobar, istice se...zelenashica wrote:jutarnji wrote:A ja, ti si ono bijese...uciteljica?zelenashica wrote:Nista ti nisi skonto![]()
![]()
![]()
![]()
sjedi 1
-
zelenashica
#125 Re: Muskarci upomoc!
Pih zaboravila sam da si ti još u prvoj trijadijutarnji wrote:U moje vrijeme ovakvi predmeti su ocijenjivani sa nedovoljan, zadovoljava, dobar, vrlo dobar, istice se...zelenashica wrote:jutarnji wrote: A ja, ti si ono bijese...uciteljica?![]()
![]()
![]()
![]()
sjedi 1
Djelimično vlada sadržajem odnosa u vezama.