Gavrilo Princip

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
majstorina

#101 Re: Gavrilo Princip

Post by majstorina »

Pera Trta wrote:Kula Fazlagića, Borač i Kunovo jedini su primjeri da su se Bošnjaci s puškom oduprli četničkoj najezdi 1941. Jedino su se tu i održali (jedva). U svim drugim bezbrojnim primjerima išli su kao janjad pod nož, uglavnom komšijski.
Mnogima ovdje očigledno je žao da se to nije desilo i u tri navedena slučaja (što je i rezultat višedecenijske propagande o "ustaškom leglu Fazlagića Kuli" ili "tvrđavi Borač", kamenoj kući sa dva naoružana muškarca i nekoliko desetina nejači, kojima su i partizani odali priznnje na neviđenoj hrabrosti).
I, kao što je već pomenuto, o kakvom jedinstvu pričati kada su ustanici 1875-1878. klali "turski" živalj nemilice, a da ne pominjemo brojne "osvete" nakon prvog svjetskog rata nad Bošnjacima istočne Hercegovine od Maje Vujovića i sličnih hajduka.
A za Kifino selo? Pa tu vam leži major Todorović, glavni organizator pokolja muslimana istočne Bosne i Hercegovine. Zar još nisu stigli da mu podignu spomenik?
Kakav Major Todorović?Prvi veći zločin nad muslimanima Hercehovine je zauzimanje Avtovca početkom avgusta 1941,čij su organitatori Milorad Popović i Radojica Perišić.Potom ubijanje civila na Berkovićima njih oko 180 25 avgusta 1941.Organizatori su Anto Bjeletić,Vjeko Đurić,Rako Lalić,Simo Eraković.Ista ekipa snosi odgovornost za Čavkaricu.
Major Boško Todorović u Hercegovinu je stigao u januaru 42 da bi 20 februara bio ubijen u Kifinom selu.Sledeći zločini su se dogodili posle talijanske reokupacije u junu 42 godine.Znači Boško Todorović nema veze sa zločinima u Hercegovini.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#102 Re: Gavrilo Princip

Post by Pera Trta »

majstorina wrote:
Pera Trta wrote:Kula Fazlagića, Borač i Kunovo jedini su primjeri da su se Bošnjaci s puškom oduprli četničkoj najezdi 1941. Jedino su se tu i održali (jedva). U svim drugim bezbrojnim primjerima išli su kao janjad pod nož, uglavnom komšijski.
Mnogima ovdje očigledno je žao da se to nije desilo i u tri navedena slučaja (što je i rezultat višedecenijske propagande o "ustaškom leglu Fazlagića Kuli" ili "tvrđavi Borač", kamenoj kući sa dva naoružana muškarca i nekoliko desetina nejači, kojima su i partizani odali priznnje na neviđenoj hrabrosti).
I, kao što je već pomenuto, o kakvom jedinstvu pričati kada su ustanici 1875-1878. klali "turski" živalj nemilice, a da ne pominjemo brojne "osvete" nakon prvog svjetskog rata nad Bošnjacima istočne Hercegovine od Maje Vujovića i sličnih hajduka.
A za Kifino selo? Pa tu vam leži major Todorović, glavni organizator pokolja muslimana istočne Bosne i Hercegovine. Zar još nisu stigli da mu podignu spomenik?
Kakav Major Todorović?Prvi veći zločin nad muslimanima Hercehovine je zauzimanje Avtovca početkom avgusta 1941,čij su organitatori Milorad Popović i Radojica Perišić.Potom ubijanje civila na Berkovićima njih oko 180 25 avgusta 1941.Organizatori su Anto Bjeletić,Vjeko Đurić,Rako Lalić,Simo Eraković.Ista ekipa snosi odgovornost za Čavkaricu.
Major Boško Todorović u Hercegovinu je stigao u januaru 42 da bi 20 februara bio ubijen u Kifinom selu.Sledeći zločini su se dogodili posle talijanske reokupacije u junu 42 godine.Znači Boško Todorović nema veze sa zločinima u Hercegovini.
Rekao sam istočna BOSNA i Hercegovina. Prije dolaska u Hercegovinu pregovarao je s Talijanima o predaji Goražda i Foče četnicima, što je i učinjeno 30.novembra 1941, odnosno 5. decembra. Šta se potom desilo sa muslimanima ova dva grada i okolice, poznato je.
Naravno da je stigao u Hercegovinu i januaru 1942. i praktično odmah drugi dan po dolasku predvodio napad na muslimanska sela Bahori i Mrđenovići 4.januara i na Ravno 6.januara 1942 (kao odmazda za ustaški zločin u Bodežištima). On to sam spominje u opširnom izvještaju Mihailoviću od 26.januara 1942. (nepun mjesec prije svoje smrti), ne spominje naravno šta se desilo stanovništvu ovih sela, samo kaže da su sela popaljena, ali je poznato da su stanovnici koji nisu izbjegli pobijeni (imena ubijenih imaju u knjizi Lutve Džubura). U istom izvještaju jasno je naveo da namjerava da cijeli kraj oslobodi od "Turaka".
Udaljismo se od teme, ali neke stvari da razjasnimo.
bokakotorska

#103 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

Chmoljo wrote:
bokakotorska wrote: Gavrilo Princip

Ivo Andric

Mesa Selimovic

Emir Kusturica

Razliciti su Bosanci.

Ono sto im je zajednicko je da su veliki ljudi - za veliki svet.

To je poanta drug moj, a ovde se terstiraju, vagaju, meri im se hemoglobin i ocenjuje se jesu li moralno politicki podobni danas vama – nama - ovakvijem nenormalnim posle svega.

A meni - ne bi prvi put bilo da se ne uklapam u shvatanja bliznjih.

:)
niti je čovjek, niti je veliki ko pjeva: ko ne voli Radovana, ne video Đurđevdana. ende.

to nema veze sa politikom, ni sa nekim "navijanjima" za ove ili one. ima sa moralom. bez morala, nismo ništa više različiti od amebe.
Ni druze Tito mi ti se kunemo – nije sta iskrenog niti pametnog donelo. Ni pevcima ni mucenicima koji su to morali slusati.
Niti je ta borba njegova i nasa, nama svima – bas sve - dobro dala.

Ni Zlobino besmisleno i autisticno drndanje naroda takodje nije nikome dobra donelo. A mucne pesme u njegovu slavu morale su se slusati - mada je hor bio dosta kilav, nategnut i snazno rastimovan od 9og marta 1991.

Pevci koji su gornjima pevali ne pevaju vise - vrlo brzo su umukli.

Zasto se pevci za Radovanom tako dugo odrzavaju ?

Ne zato sto je on savrsen bio, niti njegova borba.
Predpostavljam da takve pesme jos uvek ima, jer na drugom tasu - jedne iste bosanske vage - ima puno nedostojnih svetaca tuznih 90etih.

A prema svecu i tropar.

Potpuno je tacno da bez morala nismo nista.

Sretniji i mnogo pametniji cemo biti kad te i takve pesme nestane, na oba tasa bosanske vage.

I kada Gavrilo Princip svim bosancima postane i ostane ono sto je uvek i bio.

Moralni div i naravno heroj.

Pardon - bas kao i Muhamed Mehmedbasic, Ahmet Cemalovic i mnogi drugi.
Last edited by bokakotorska on 10/03/2011 09:24, edited 1 time in total.
Altsa

#104 Re: Gavrilo Princip

Post by Altsa »

Ubio je trudnu zenu...to sve govori...terorista koji je pod komandom bg zelio da napravi haos u bosni...imamo gavrila i dan danas i previse
bokakotorska

#105 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

Altsa wrote:Ubio je trudnu zenu...to sve govori...terorista koji je pod komandom bg zelio da napravi haos u bosni...imamo gavrila i dan danas i previse
Mnogo je jugoslovenske dece nerodjeno zahvaljujuci Habsburga dinastiji dobri moj.

I mnoge su jugoslovenske majke na svom kucnom pragu ubijene.

Zato je tako i bilo na Vidov dan 1914te, kada je ta princeza nastradala - daleko od svoje zemlje i svog kucnog praga - u Stutgartu - Njemacka.

Zato ti kazem - premalo je danas Gavrila, Muhameda, Vasa i Ahmeta.

Da ih je vise ne bi BiH trebao nikakav ombudsman dobri moj.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#106 Re: Gavrilo Princip

Post by Pera Trta »

Naravno da ne bi. Svi bi smo živeli kao braća, što i jesmo. Dakle Srbi, samo od tri vere! :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#107 Re: Gavrilo Princip

Post by Chmoljo »

bokakotorska wrote:
Ni druze Tito mi ti se kunemo – nije sta iskrenog niti pametnog donelo. Ni pevcima ni mucenicima koji su to morali slusati.

Ni Zlobino besmisleno i autisticno drndanje naroda takodje nije nikome dobra donelo. A mucne pesme u njegovu slavu morale su se slusati - mada je hor bio dosta kilav, nategnut i snazno rastimovan od 9og marta 1991.

Predpostavljam da takve pesme jos uvek ima, jer na drugom tasu - jedne iste bosanske vage - ima puno nedostojnih svetaca tuznih 90etih.

A prema svecu i tropar.

Sretniji i mnogo pametniji cemo biti kad te i takve pesme nestane, na oba tasa bosanske vage.

porediš Tita i Radovana? :lol: :lol: :lol:

porediš masu koja je pjevala "Druže Tito mi ti se kunemo" i dva šupka koji imaju krizu identiteta koji pjevaju krkanu sa Durmitora :lol: :lol: :lol:

sve si rekao :wink:
Desert Wind

#108 Re: Gavrilo Princip

Post by Desert Wind »

smrad :mrgreen:

da supak nije izletio sa pistoljem sad bi njemacki bio mandatni jezik uz francuski i engleski imali bi pasaport grand osterajh :mrgreen: i dobijali bi povoljno Puchove na lizing :mrgreen:, s(tu)rbofok bi bio zabranjen a becka fil'armonija bi nam svirala ponekad za dz :mrgreen:
majstorina

#109 Re: Gavrilo Princip

Post by majstorina »

Desert Wind wrote:smrad :mrgreen:

da supak nije izletio sa pistoljem sad bi njemacki bio mandatni jezik uz francuski i engleski imali bi pasaport grand osterajh :mrgreen: i dobijali bi povoljno Puchove na lizing :mrgreen:, s(tu)rbofok bi bio zabranjen a becka fil'armonija bi nam svirala ponekad za dz :mrgreen:
Filharmonija i nekako,Hor Bečkih Dječaka nikako.Postupio bi ko Gavrilo.
majstorina

#110 Re: Gavrilo Princip

Post by majstorina »

Chmoljo wrote:
bokakotorska wrote:

A prema svecu i tropar.

porediš masu koja je pjevala "Druže Tito mi ti se kunemo" i dva šupka koji imaju krizu identiteta koji pjevaju krkanu sa Durmitora :lol: :lol: :lol:

Ne možeš se raspravljati na temi gdje se veličaju "goloruki branioci" Kule Fazlagića i "mirotvorci" iz Borča.
Pera Trta

#111 Re: Gavrilo Princip

Post by Pera Trta »

Što, volio bi da ste i njih poklali?
U stvari, jeste... :roll:
I ne prebacuj priču sa Radovana...iako pojma nemam kako sa Gavrila dođosmo do njega.
A šta Gavrilovi sljedbenici uradiše Jovanu Divjaku, to smo vidjeli. Ista je to ideologija i isti su to "heroji".
bokakotorska

#112 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

Pera Trta wrote:Što, volio bi da ste i njih poklali?
U stvari, jeste... :roll:
I ne prebacuj priču sa Radovana...iako pojma nemam kako sa Gavrila dođosmo do njega.
A šta Gavrilovi sljedbenici uradiše Jovanu Divjaku, to smo vidjeli. Ista je to ideologija i isti su to "heroji".

Pero Jovana uhapsise Ferdinandovi, a ne Gavrilovi aman :shock:

PS A Radovana potegao Chmoljo nicim izazvan :D
bokakotorska

#113 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

Chmoljo wrote:
bokakotorska wrote:

A prema svecu i tropar.

Izgleda da mi bosanski stvarno slabo ide.

Poredim masu koja ima potrebu da peva Velikim vezirima, sad jal Joski, Radovanu il Erdoganu, slaba je razlika.

Pevci su pevci.

A Gavrilo nije pevac bio no soko. :)
Chmoljo

#114 Re: Gavrilo Princip

Post by Chmoljo »

bokakotorska wrote: Izgleda da mi bosanski stvarno slabo ide.

Poredim masu koja ima potrebu da peva Velikim vezirima, sad jal Joski, Radovanu il Erdoganu, slaba je razlika.

Pevci su pevci.

A Gavrilo nije pevac bio no soko. :)
samo bosanski...?
bokakotorska

#115 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

Ucinilo mi se da me nisi razumeo, pa se jadam na svoj bosanski, sta cu ?

Poredim li Tita i Radovana ? Ne direktno potpuno je besmisleno, pevci – navijaci na njih smo se osvrnuli, jer njih si pomenuo o njima i zborim.

Tito se provlaci cesto, jer se on namece kao neka mera vrednosti jednostavno jer je taj nas sada istorijski lik bio generacijama merilo vrednosti.

Uzor u svakom smislu, posebno moralnom, naravno pozitivan uzor, na kome su vaspitavane generacije od neke 1950te do skoro 1990te recimo. I te su generacije sjajno vaspitavane i zadati moralni uzori su manje vise bili dobri i standardi moralni visoki, u odnodu na danasnje - nedostizni. Za dobro vaspitanje nije bitna istina vec disciplina i snazan sistem. Njemci su tu sjajan primer efikasnosti uprkos katastrofalnim uzorima.

Zbog svega toga cak i ljudi koji samoga Josipa Broza posmatraju realno, znaci bez svih tih propagandnih oreola kojima ga je socijalisticka – komunisticka propaganda zaogrnula, opet Broza ne mogu tek tako odbaciti. Pa ni ja.
Niti za to ima razloga, on se ne moze i ne treba odbaciti sasvim , jer jednostavno predstavlja najuticajniju prakticno politicku figuru u Jugoslaviji, 1945 – 1991.

Josipa Broza kao moralni uzor zadrzati ili odbaciti ?

Tema je Gavrilo Princip. Jedan od onih kojima su zaogrtali i Josipa Broza, gradeci njegov moralni oreol.

Gavrilovim herojstvom Broz je dobio ulogu onoga koji je Gavrilov ideal pretvorio u stvarnost.

To je opet problematicna istina, jer Gavrilov ideal ostvaren je samo 4 godine po atentatu u Sarajevu, to je jasno svakome danas. Nama koji smo odrasli u SFRJ to nije bilo uopste jasno, jer nam je istina 1918 – 1941 bila ukradena i nedostupna. Brozova biografija, taj njen deo, ostao je precutan, bas iz razloga sto se Joza tada nalazio na sasvim pogresnoj strani 1914te.

Zato je po meni posteno reci, jer i danas se maskiraju cinjenice tako cesto, te 1914te godine kada su se Gavrilo, Muhamed, Trifko, Vasa, Ahmet i njihovi drugovi odrekli svoga zivota zarad davanja jasne poruke svetu glede austrijske Bosne, Josip Broz, desetar u austrougarskoj vojsci o toj Jugoslaviji nije ni pomisljao.

Covek je razmisljao o svojim dnevnim mukama desetarskim i sa austrougaskom vojskom spremao se u napad na Jugoslovene u Srbiji. Borio se dakle za austrijske ideale i karijeru, nastojao samo jedno – da zaradi koji cvarak i nesto love.
Takav je njegov moral bio te 1914te, glede nase zemlje i toliko je njega interesovao nas narod. Nije to sve njemu bilo bas nikakva stavka u njegovom tada desetarskom zivotu.

Kako sam Jugosloven (uprkos sitnom dnevno politickom razumu) meni Josip Broz nikako ne moze biti bas nikakav moralni uzor.

Za moralni uzor - gore pomenute momke bosanske - meni licno ne treba niko da zamenjuje bilo kim. Niti da ih doteruje, dodaje im sto ili oduzima.

LBVIEW

#116 Re: Gavrilo Princip

Post by LBVIEW »

majstorina wrote:
Chmoljo wrote:
bokakotorska wrote:

A prema svecu i tropar.

Ne možeš se raspravljati na temi gdje se veličaju "goloruki branioci" Kule Fazlagića i "mirotvorci" iz Borča.
Evo opet mudraca- moralizatora u akciji.
Bolje bi ti bilo da sam prestanes s relativiziranjem i opravdavanjem,kao npr. par postova ranije, kad si se na upit o
"podvizima" sunarodnjaka ti u istocnoj Hercegovini i "umjetnickom" performansu nakon istog, besramno pozvao na
zlocince s bosnjacke strane 1941-e. Kako bilo, kod Bosnjaka neces naici na taj vid divljastva i morbidnosti a to je
opjevavanje i velicanje sopstvenih zlocina. Sto se, naravno, za neke druge ne bi moglo reci - od epa, preko Njegosa, geackih doskocica, sve do Zareta i Gocija po seoskim svadbama i sijelima (Youtube).
ultima_palabra

#117 Re: Gavrilo Princip

Post by ultima_palabra »

bokakotorska wrote:Ucinilo mi se da me nisi razumeo, pa se jadam na svoj bosanski, sta cu ?

Poredim li Tita i Radovana ? Ne direktno potpuno je besmisleno, pevci – navijaci na njih smo se osvrnuli, jer njih si pomenuo o njima i zborim.

Tito se provlaci cesto, jer se on namece kao neka mera vrednosti jednostavno jer je taj nas sada istorijski lik bio generacijama merilo vrednosti.

Uzor u svakom smislu, posebno moralnom, naravno pozitivan uzor, na kome su vaspitavane generacije od neke 1950te do skoro 1990te recimo. I te su generacije sjajno vaspitavane i zadati moralni uzori su manje vise bili dobri i standardi moralni visoki, u odnodu na danasnje - nedostizni. Za dobro vaspitanje nije bitna istina vec disciplina i snazan sistem. Njemci su tu sjajan primer efikasnosti uprkos katastrofalnim uzorima.

Zbog svega toga cak i ljudi koji samoga Josipa Broza posmatraju realno, znaci bez svih tih propagandnih oreola kojima ga je socijalisticka – komunisticka propaganda zaogrnula, opet Broza ne mogu tek tako odbaciti. Pa ni ja.
Niti za to ima razloga, on se ne moze i ne treba odbaciti sasvim , jer jednostavno predstavlja najuticajniju prakticno politicku figuru u Jugoslaviji, 1945 – 1991.

Josipa Broza kao moralni uzor zadrzati ili odbaciti ?

Tema je Gavrilo Princip. Jedan od onih kojima su zaogrtali i Josipa Broza, gradeci njegov moralni oreol.

Gavrilovim herojstvom Broz je dobio ulogu onoga koji je Gavrilov ideal pretvorio u stvarnost.

To je opet problematicna istina, jer Gavrilov ideal ostvaren je samo 4 godine po atentatu u Sarajevu, to je jasno svakome danas. Nama koji smo odrasli u SFRJ to nije bilo uopste jasno, jer nam je istina 1918 – 1941 bila ukradena i nedostupna. Brozova biografija, taj njen deo, ostao je precutan, bas iz razloga sto se Joza tada nalazio na sasvim pogresnoj strani 1914te.

Zato je po meni posteno reci, jer i danas se maskiraju cinjenice tako cesto, te 1914te godine kada su se Gavrilo, Muhamed, Trifko, Vasa, Ahmet i njihovi drugovi odrekli svoga zivota zarad davanja jasne poruke svetu glede austrijske Bosne, Josip Broz, desetar u austrougarskoj vojsci o toj Jugoslaviji nije ni pomisljao.

Covek je razmisljao o svojim dnevnim mukama desetarskim i sa austrougaskom vojskom spremao se u napad na Jugoslovene u Srbiji. Borio se dakle za austrijske ideale i karijeru, nastojao samo jedno – da zaradi koji cvarak i nesto love.
Takav je njegov moral bio te 1914te, glede nase zemlje i toliko je njega interesovao nas narod. Nije to sve njemu bilo bas nikakva stavka u njegovom tada desetarskom zivotu.

Kako sam Jugosloven (uprkos sitnom dnevno politickom razumu) meni Josip Broz nikako ne moze biti bas nikakav moralni uzor.

Za moralni uzor - gore pomenute momke bosanske - meni licno ne treba niko da zamenjuje bilo kim. Niti da ih doteruje, dodaje im sto ili oduzima.

Nije bilo prave i pogrešne strane u 1.svjetskom ratu, za razliku od drugog...
Ako je Gavrilov i tvoj ideal ostvaren 1918. u redu, ali dozvoli onda da to nije moj ideal, kao ni ideal 95% nesrba.

Kao što ni SFRJ nije neki ideal... tek najbolje moguće rješenje za ove narode za nekih 40tak godina nakon što nas je snašla masovna klaonica 1941-45. Istekao joj je rok trajanja i doviđenja... rastanak je pokvario mnoge dobre stvari, ali je jednostavno bio neminovan, upravo zbog onih koji su vidjeli priliku za povratak na 1918. godinu.
bokakotorska

#118 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

Nije bilo prave i pogrešne strane u 1.svjetskom ratu, za razliku od drugog...
...
Ti si ovde u problemu sa pozitivnim gledanjem evropske istorije.
Morao bi - ali brzo - da palis za Juznu Ameriku, tamo su ta gledista manje upadljiva, a za istomisljenike ima vazda dobre sljake. Mozda se ogrebes i za kakvu stipendiju od Ota ako nisi prerasao stipendije.

Ako je Gavrilov i tvoj ideal ostvaren 1918. u redu, ali dozvoli onda da to nije moj ideal, kao ni ideal 95% nesrba.
...
Dozvoljavam svakako da nije tvoj.

Za tvoju izjavu o onih 95 % nesrba opomenucu te na cinjenicu da ni svi Srbi, niti svi, kako ti kazes nesrbi, ne misle isto.
Tvoji horizonti i nacin razmisljanja o Jugoslovenima - Srbi i nesrbi - o tvome poimanju sveta jadno govori.

A gde si iskopao procenat ne treba ni da te pitam jasno ti je samom da si ostao ziv uprkos izjavi. :-)

Kao što ni SFRJ nije neki ideal... tek najbolje moguće rješenje za ove narode za nekih 40tak godina nakon što nas je snašla masovna klaonica 1941-45. Istekao joj je rok trajanja i doviđenja... rastanak je pokvario mnoge dobre stvari, ali je jednostavno bio neminovan, upravo zbog onih koji su vidjeli priliku za povratak na 1918. godinu.
...
SFRJ nije neki ideal
snasla nas masovna klaonica,
istekao joj rok trajanja,
rastanak je pokvario dobre stvari
jednostavno je bio neminovan

Kako je sve to ravno i beznacajno vrlino ljuta.

Naravno da nisi propustio da za sve te beznacajne stvari do kojih ti zapravo nije ni stalo nadjes krivca, tu jedino pokazujes nesto odlucnosti i do toga ti je zapravo jedino i stalo koliko citam.

Sve je to tako lepo objektivni moj nemusti palabra. Bilo bi sjajno procitati koji red o tvojim idealima i tim neminovnostima koje te more.

Sto tebe more ni po jada, no pomorise mnogi narod jugoslovenski ili kako ti se nehotice iz tvog uma ote - Srbe i nesrbe.

Nisi ti nesrb, a sta si stidis se i sam reci. Kreni od toga i sretan ti put.

Usput za tebe i slika koja te vidim greje u ove prohladne dane,

Image

koje se vec danas moji drugari iz Europe jako stide i zbog koje se izvinjavaju i crvene.

Slika zbog koje ti se provincijski kompleksi produbljuju i more te i tek ce te moriti,

jos grdje - no sram pred Gavrilom i drugovima. :)
ultima_palabra

#119 Re: Gavrilo Princip

Post by ultima_palabra »

Jao, vidi što nam se Njegoš uzbudio :lol:
Idi bre klepaj deseterce o Radovanu i Ratku i relativiziraj čojstva i junaštva serbskih junaka... ali kao što je vojvoda Voja rekao, obavezno počni od Ilira...
Nulo ljudska :x
bokakotorska wrote: Na zalost Srbija je bila potpuno van ovog rata 90tih. Kazem nazalost, jer bi trajao daleko krace. Predpostavljam da mi ne verujes ali videces ne do bog rata kada se Srbija zaista ukljuci. U Srbiji smo imali desetogodisnje pobune naroda protiv Slobodana Milosevica, najveceg prijatelja Muslimana i Hrvata (po shvatanju vecine stanovnika Srbije).
bokakotorska

#120 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

ultima_palabra wrote:Jao, vidi što nam se Njegoš uzbudio :lol:
Idi bre klepaj deseterce o Radovanu i Ratku i relativiziraj čojstva i junaštva serbskih junaka... ali kao što je vojvoda Voja rekao, obavezno počni od Ilira...
bokakotorska wrote: Na zalost Srbija je bila potpuno van ovog rata 90tih. Kazem nazalost, jer bi trajao daleko krace. Predpostavljam da mi ne verujes ali videces ne do bog rata kada se Srbija zaista ukljuci. U Srbiji smo imali desetogodisnje pobune naroda protiv Slobodana Milosevica, najveceg prijatelja Muslimana i Hrvata (po shvatanju vecine stanovnika Srbije).
Nesrbe, izgore ti brzo.

Tema je Gavrilo Princip.

A za Radovana i Ratka aj na politiku i postavljaj slike sto te greju.
Kad citiras ciji post, citiraj ga celog, nemoj uvek da se stidis. :)
Chmoljo

#121 Re: Gavrilo Princip

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Jao, vidi što nam se Njegoš uzbudio :lol:
ovo ti je kao onomad na temi o Draži - sve je to isto, ali "moji" su najbolji :oops:

sram bilo evropljane, zaustaviše genocid na Kosovu :oops: a inače, što se tiče izvinjavanja, izvino se i Tadić... u Srebrenici... :oops: iskreno :lol:

@boka, i pozdravi svoje drugove, Wildersa i le Pena :skoljka: nek se ne crvene... mogli bi ih zamijeniti za komunjare. :skoljka:
Chmoljo

#122 Re: Gavrilo Princip

Post by Chmoljo »

a pomalo... :D imamo "Životinjsku farmu" na djelu :oops: pa kontamo... najbolje sve poklat' i meso nadimiti :oops: :mrgreen:
Chmoljo

#123 Re: Gavrilo Princip

Post by Chmoljo »

:lol:
bokakotorska

#124 Re: Gavrilo Princip

Post by bokakotorska »

...Tako su se redom otvarale kapije i podizli musepci i za trenutak pomaljala lica, puna mrznje i fanaticnog zanosa. Zabuljene zene su pljuvale i vracale, a decaci izgovarali psovke pracene opscenim pokretima i nedvosmislenim pretnjama, pljeskajuci se po straznjici ili pokazujuci rukom kako se reze grkljan...

Travnicka hronika
Beograd, april 1942, Ivo Andric

Mozemo mi to bolje, mnogo bolje i zajedno.
Uzdravlje

zonbirile

#125 Re: Gavrilo Princip

Post by zonbirile »

@bokakotorska
evo nas opet poslije sličnih tema.Ti svoje,pa bogami i ja ću svoje,ali malo šire od jedne šljive ispod koje čuće paprikezi.Reci ti nama šta je Karađorđev kum,Crnom Đorđu,šta je Apis Obrenovićima,šta Karađorđevići Pčelici,šta je NN. Aleksandru Karađorđeviću,a šta Legija Đinđiču.
Locked