Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
-
sarajevsko_pivo
#101 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Skywings.info

- fatality
#102 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
pa i nije neka pljacka, austrian air koji nije taj "jeftini" segment, leti za 230-240€sarajevsko_pivo wrote:Skywings.info
- texel
#103 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
wikipedia kaze da je ova avikompanija ugasena u2010 god. ???
http://de.wikipedia.org/wiki/Skywings_International
je li neka muljavina ili sta?
http://de.wikipedia.org/wiki/Skywings_International
je li neka muljavina ili sta?
- drndalo
#104 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Ma dobro, na Wiki moze pisati svasta...
A da je ova kompanija 3-4 puta u zadnjih 3 godine prestajala i pocinjala letjeti govori samo za sebe... Posebno nema poredjenja s velikim igracima, posto oni sa 1 avionom mogu biti redovni charterasi...
Elem, nista ne ocekujem, ali bi mi bilo drago da lete, jedna destinacija vise, malo vise konkurencije, itd...
A da je ova kompanija 3-4 puta u zadnjih 3 godine prestajala i pocinjala letjeti govori samo za sebe... Posebno nema poredjenja s velikim igracima, posto oni sa 1 avionom mogu biti redovni charterasi...
Elem, nista ne ocekujem, ali bi mi bilo drago da lete, jedna destinacija vise, malo vise konkurencije, itd...
-
sarajevsko_pivo
#105 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Jeli istina da Germanwings uskoro uvodi letove Sarajevo-Berlin?
- drndalo
#106 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Nisam cuo za to, bilo bi fino... Mada koliko ja znam, broj sedmicnih letova BiH-Njemacka je limitiran bilateralnim ugovorom, pa je GW poceo letjeti za BiH tek kada je LH ukinula svoj drugi dnevni (vecernji) let za SJJ, pa je tek tada, te "oslobodjene" letove mogao preuzeti GW... Jedino ako trenutno ima neki neiskoristen, ili ce ukidati neki postojeci...
-
sarajevsko_pivo
#107 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Kakvi su to glupi sporazumi????drndalo wrote:Nisam cuo za to, bilo bi fino... Mada koliko ja znam, broj sedmicnih letova BiH-Njemacka je limitiran bilateralnim ugovorom, pa je GW poceo letjeti za BiH tek kada je LH ukinula svoj drugi dnevni (vecernji) let za SJJ, pa je tek tada, te "oslobodjene" letove mogao preuzeti GW... Jedino ako trenutno ima neki neiskoristen, ili ce ukidati neki postojeci...
- drndalo
#108 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Pa tako se nekad letilo... Potpisu 2 zemlje da ce bit npr. 14x sedmicno linije izmedju njih, a onda se dogovore i kako ce ih podijeliti, "bratski" ili popola...
Suprotno tome je Open sky, iliti Otvoreno nebo u EU, gdje npr. firma iz Madjarske (Wizz), ako zeli, otvori liniju Ceska-Svedska...
Suprotno tome je Open sky, iliti Otvoreno nebo u EU, gdje npr. firma iz Madjarske (Wizz), ako zeli, otvori liniju Ceska-Svedska...
-
sarajevsko_pivo
#109 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Pa mozemo li mi pristupiti tome Open Sky agreementu? Ili tek kad budemo dio EUa?drndalo wrote:Pa tako se nekad letilo... Potpisu 2 zemlje da ce bit npr. 14x sedmicno linije izmedju njih, a onda se dogovore i kako ce ih podijeliti, "bratski" ili popola...![]()
- drndalo
#110 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Mozemo, al' se ne damo...
-
sintisajzer
#111 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
kratko pitanje, brat mi treba da dodje za dvije sedmice (23.07.) pa sam mu poslao ovaj link sa ponudom skywings-a...
sada mi javi da je telefonirao sa skywingsom u diseldorfu i da su mu rekli da se avion puni i da ce letjeti 23.07. no, nemogu ovaj let nigdje da nadjem, ni na jednoj web stranici - niti na aerodromu diseldorf ni sarajevo... do kada se let mora pojaviti na web stranici sarajevo (charter let), i da li da rezervira skywings ili mnogo pouzdaniji germanwings iz kelna??? ako se karte vec prodaju da li to znaci i da ipak lete 23.07. diseldorf - sarajevo???
sada mi javi da je telefonirao sa skywingsom u diseldorfu i da su mu rekli da se avion puni i da ce letjeti 23.07. no, nemogu ovaj let nigdje da nadjem, ni na jednoj web stranici - niti na aerodromu diseldorf ni sarajevo... do kada se let mora pojaviti na web stranici sarajevo (charter let), i da li da rezervira skywings ili mnogo pouzdaniji germanwings iz kelna??? ako se karte vec prodaju da li to znaci i da ipak lete 23.07. diseldorf - sarajevo???
- drndalo
#112 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Ja se u Sky ne bih pouzdao... To je ocito nesto sto bi zeljeli da bude redovni charter, a kako je prvi, mislim da se ne mozes pouzdati da ce sigurno ici, a ici ce ako se proda dovoljno karata...
Radje ti/on trazi GW, mozda cak i LH/OS/OU/JP do SJJ...
Radje ti/on trazi GW, mozda cak i LH/OS/OU/JP do SJJ...
-
sarajevsko_pivo
#113 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Do neki dan je bio let BHAirlines Dusseldorf-Amsterdam-Sarajevo za 220 eura, sada je oko 600 eurasintisajzer wrote:kratko pitanje, brat mi treba da dodje za dvije sedmice (23.07.) pa sam mu poslao ovaj link sa ponudom skywings-a...
-
sarajevsko_pivo
#114 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Manji entitet subvencionira Adria Airways, bolje da placaju Ryan Airu ili drugoj kompaniji, koji levati 
-
sintisajzer
#115 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
hvala drndalo na informaciji, imam jos jedno kratko pitanje:
do kada skywings moze otkazati let, ukoliko ga otkaze
????
i kada moraju objaviti da li lete ili ne ????
do kada skywings moze otkazati let, ukoliko ga otkaze
i kada moraju objaviti da li lete ili ne ????
- drndalo
#116 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Ma dok ne polete... To ti je velika siva zona. Firma iz Makedonije, leti izmedju Njemacke i Bosne... Vec su bar jednom sto ja znam stavljali "kljuc u bravu", tj. uzet im je 1 avion od vlasnika zbog neplacanja...
Vidi dal ti brat moze u Njemackoj kupiti osiguranje kod dobre osiguravajuce kuce, koje pokriva otkaz leta... Pa ako otkazu, on je namiren od osiguranja, a nek se oni natezu sa agencijom. A to osiguranje ne bi trebalo biti skupo, u odnosu na samu kartu za prevoz....
Vidi dal ti brat moze u Njemackoj kupiti osiguranje kod dobre osiguravajuce kuce, koje pokriva otkaz leta... Pa ako otkazu, on je namiren od osiguranja, a nek se oni natezu sa agencijom. A to osiguranje ne bi trebalo biti skupo, u odnosu na samu kartu za prevoz....
-
sintisajzer
#117 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
zvao sam aerodrom i kazu da imaju dozvolu za sletanje za 16.07., 20.07. i 23.07. no prva dva leta su jos prosle sedmice otkazali a za 23. na aerodromu jos neznaju dali ce doci ili ne...
a brat mi maloprije kaze da je vec rezervirao odnosno kupio kartu... posto 23.07. u diseldorfu i okolini pocinje skolski raspust racunaju u skywingsu da ce se 'ovih dana' avion skroz napuniti... kad god je nazvao javljala se 'nasa' raja i rekli su da su da za dvije sedmice sigurno lete... no uposto su prva dva leta otkazana prilicno je skeptican, na kraju ce preskociti na GW... pa sta bude bude...
a brat mi maloprije kaze da je vec rezervirao odnosno kupio kartu... posto 23.07. u diseldorfu i okolini pocinje skolski raspust racunaju u skywingsu da ce se 'ovih dana' avion skroz napuniti... kad god je nazvao javljala se 'nasa' raja i rekli su da su da za dvije sedmice sigurno lete... no uposto su prva dva leta otkazana prilicno je skeptican, na kraju ce preskociti na GW... pa sta bude bude...
-
sintisajzer
#118 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Ovog ljeta, unatoc svim reklama i najavama, skywings ne leti za Sarajevo...
U planu je ponovno otvaranje linije na jesen ili sljedece ljeto...(moglo se i ocekivat
)
U planu je ponovno otvaranje linije na jesen ili sljedece ljeto...(moglo se i ocekivat
- Edin H.
#119 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Nismo frajeridrndalo wrote:Mozemo, al' se ne damo...
Kad ne znaju levati kojem direrektoru treba uletiti
- Edin H.
#120 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Direktor Sarajevskog aerodroma
Veličan: Pregovaramo s jeftinim avioprevoznicima
http://www.sarajevo-x.com/biznis/clanak/110825109
Veličan: Pregovaramo s jeftinim avioprevoznicima
http://www.sarajevo-x.com/biznis/clanak/110825109
- vox-populi
#121 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Opet neke teorije zavjere, niko nas ne voli, lopovi na aerodromu....
Racunica je itekako jasna: budget kompanije NE MOGU napuniti avion iz Sarajeva i nazad. A to je princip na osnovu kojeg funkcionisu, POTPUNO pun avion.
Jedino na osnovu toga mogu na sebe preuzeti aerodromske takse i ponuditi letove od 10-15€ za povratnu kartu. Jer im se i dalje isplati. Sa polupraznim avionom (kakav bi u najboljem slucaju bio) ne mogu pokriti ni troskove, o nekoj zaradi da i ne pricam.
Racunica je itekako jasna: budget kompanije NE MOGU napuniti avion iz Sarajeva i nazad. A to je princip na osnovu kojeg funkcionisu, POTPUNO pun avion.
Jedino na osnovu toga mogu na sebe preuzeti aerodromske takse i ponuditi letove od 10-15€ za povratnu kartu. Jer im se i dalje isplati. Sa polupraznim avionom (kakav bi u najboljem slucaju bio) ne mogu pokriti ni troskove, o nekoj zaradi da i ne pricam.
- Irm@
#122 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
bas tako..
takvim kompanijama ovo nije interesantno trziste..jer kako kaze Velican oni unaprijed skeniraju trziste i odluce isplati li se..ocito su odlucili: i ne bas...
takvim kompanijama ovo nije interesantno trziste..jer kako kaze Velican oni unaprijed skeniraju trziste i odluce isplati li se..ocito su odlucili: i ne bas...
- Pitarrr82
#123 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Za nadati se ako nista, nikada se ne zna ima ljudi koji putuju jbg...
- Irm@
#124 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
pa naravno da ima..ali ja kad sam isla za Istanbul, Dusseldorf, Rim.. ti avioni su bili poluprazni.. budu puni jedino kad dijaspora odlazi i dolazi..a kao sto je vec receno..da bi se isplatilo dati kartu za jeftine pare mora biti puno svaki put..
mogao bi nam ekupon dati ponudu za kakvu avionsku kartu

mogao bi nam ekupon dati ponudu za kakvu avionsku kartu
- Pitarrr82
#125 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????
Irm@ wrote:pa naravno da ima..ali ja kad sam isla za Istanbul, Dusseldorf, Rim.. ti avioni su bili poluprazni.. budu puni jedino kad dijaspora odlazi i dolazi..a kao sto je vec receno..da bi se isplatilo dati kartu za jeftine pare mora biti puno..
mogao bi nam ekupon dati ponudu za kakvu avionsku kartu![]()
Po mogucnosti za London