radon plaza, europa, vjerovatno ce bristol imati, a holiday inn je titula sama po sebiEntropio wrote:Je li ovaj hotel ima 5 zvjezdica? Pretpostavljam da ima...
Koji onda hoteli imaju 5* u Sarajevu? Europe? Radon Plaza? Holiday Inn?
Hotel Bristol Sarajevo
-
frngla
#101 Re: Hotel Bristol Sarajevo
-
VjecitiStudent
#102 Re: Hotel Bristol Sarajevo
frngla wrote:radon plaza, europa, vjerovatno ce bristol imati, a holiday inn je titula sama po sebiEntropio wrote:Je li ovaj hotel ima 5 zvjezdica? Pretpostavljam da ima...
Koji onda hoteli imaju 5* u Sarajevu? Europe? Radon Plaza? Holiday Inn?
- Qler
#103 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Bristol je 4 zvjezdice kako sam ja cuo. Jaran poceo tamo raditi i on mi rece..
-
naeS
#105 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Zna li se kad je svečano "puštanje u promet" ?! 
- poznanik
#106 Re: Hotel Bristol Sarajevo
6. Aprila, 2011.god.naeS wrote:Zna li se kad je svečano "puštanje u promet" ?!
- zvrcak
#107 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Bristol ima 4 * samo iz razloga sto kvadratura soba ne odgovara za 5-tu zvijezdicu... A ono sto vam mogu reci, da ce biti jedan od rijetkih objekata gdje ce te moci pojesti DOMACU hranu, al mislim DOMACU, jer ce se nabavljati samo ono sto se proizvede u BIH, osim stvari koje se bas ne proizvode u BIH, i jos nesto koristiti ce se ORGANSKE namirnice, koje odmah podupiru male proizvodjace... Jedan od rijetkih "patriotskih" objekata 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#108 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Je l' izašo cjenovnik? Da odem i noćim jednu noć, kao podrška. 
-
neki
#109 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Nije to jedini razlog...stropna visina skoro ni na jednom spratu ne zadovoljava kriterije, cijeli hotel sa 180 soba ima samo 15ak parking mjestazvrcak wrote:Bristol ima 4 * samo iz razloga sto kvadratura soba ne odgovara za 5-tu zvijezdicu...
- zvrcak
#110 Re: Hotel Bristol Sarajevo
30 parking mjesta, stari bristol je imao 214 soba, ovaj sad ima 184 sobe, pokusali su dobiti 5-tu al jebi ga... 
-
VjecitiStudent
#111 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Jah, sitnica ...zvrcak wrote:Bristol ima 4 * samo iz razloga sto kvadratura soba ne odgovara za 5-tu zvijezdicu... A ono sto vam mogu reci, da ce biti jedan od rijetkih objekata gdje ce te moci pojesti DOMACU hranu, al mislim DOMACU, jer ce se nabavljati samo ono sto se proizvede u BIH, osim stvari koje se bas ne proizvode u BIH, i jos nesto koristiti ce se ORGANSKE namirnice, koje odmah podupiru male proizvodjace... Jedan od rijetkih "patriotskih" objekata
- johntra
#112 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Kakva ba veličina soba za petu zvjezdicu i visine stropova 
kao da nisu mogli srušiti i proširiti sobe, a eto Bristol građen prije 300 godina pa visina stropa mala...za kategorizaciju hotela i za dobijanje pete zvjezdice bitan je bazen, kojeg Bristol, još, nema...ista stvar je i godinama bila sa Holidejom nakon rata i tada je imao četiri zvjezdice, sve dok bazen i sauna nisu obnovljeni...Radon ima bazen i Evropa ima bazen, ne baš veliki, ali ga ima...
kao da nisu mogli srušiti i proširiti sobe, a eto Bristol građen prije 300 godina pa visina stropa mala...za kategorizaciju hotela i za dobijanje pete zvjezdice bitan je bazen, kojeg Bristol, još, nema...ista stvar je i godinama bila sa Holidejom nakon rata i tada je imao četiri zvjezdice, sve dok bazen i sauna nisu obnovljeni...Radon ima bazen i Evropa ima bazen, ne baš veliki, ali ga ima...
-
neki
#113 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Velicina sobe je najbitnija kod kategorizacije hotela..stropna visina je bila knap kada se gradio a sad kad su ga renovirali morali su staviti kamaru instalacija pod plocu (klimatizacija, ventilacija, sprinkler itd) koje nisu postojale na starom Bristolu, sto je smanjilo visinu stropa. Bazen sam cuo da imajujohntra wrote:Kakva ba veličina soba za petu zvjezdicu i visine stropova
- johntra
#114 Re: Hotel Bristol Sarajevo
znači ovako...dolazim iz te struke i kod nas, ali u svijetu, je za petu zvjezdicu najbitniji bazen i prateći sadržaji koji dolaze uz njega, poput fitnessa, saune i tih čarlama...što se tiče soba, one su temeljito obnovljene i zadovoljavaju svu standardizaciju, uključujući i posebne sobe za osobe sa invalidetitetom...Hotel Bristol će prema međunarodnim standardima nositi 4 zvjezdice, iako se najavljuju i dodatne nakon planirane izgradnje bazena i drugih sadržaja koji bi trebali podići njegov renome.
- zvrcak
#115 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Znaci nemate pojma, BAZEN JE IZGRADJEN, Sobe za osobe sa invaliditetom IZGRADJENE, APARTMANI IZGRADJENI, sve sto treba za 5* je izgradjeno, ali da bi se dobila 5-ta, svaka soba mora imati odredjeni broj kvadrata, sto U BRISTOLU NISU USPJELI URADITI... Smanjili su broj soba sa 214 koliko je stari bristol imao, na 184 u pokusaju da skupe dovoljnu kvadraturu... al jebi ga
-
ins
#116 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Ja se iskreno nadam da ti ovo nije struka, inace nece se tvoja djeca hljeba najestijohntra wrote: znači ovako...dolazim iz te struke i kod nas, ali u svijetu, je za petu zvjezdicu najbitniji bazen i prateći sadržaji koji dolaze uz njega, poput fitnessa, saune i tih čarlama...što se tiče soba, one su temeljito obnovljene i zadovoljavaju svu standardizaciju, uključujući i posebne sobe za osobe sa invalidetitetom...
Najvazniji kriteriji za 5 zvjezdica:
-svaka soba mora imati osigurano parking ili garazno mjesto.
-kvadratura sobe
-kvadratura kupatila
-zapremina plakara
-radni sto pristupacan sa svih strana (ne smije biti uz zid jednom stranom)
+ najmanje 3 restorana, private conference room na usluzi, i jos svasta nesto...
Bazen uopste nije uslov, 80% Pariskih hotela sa 5* nemaju bazen, npr.
Osim toga, Bristol ima bazen
- johntra
#117 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Kod nas je standardizacija drugačija, raspitajte se malo...kod nas se bazen prije rata smatrao luksuzom, a koliko znam, standardi nisu bitnije mijenjani...to su i najveći prigovori turističkih radnika kod nas, jer postoji mnogo hotela koji zaslužuju više ocjene...zato danas imate pet hotela u FBiH sa pet zvjezdica i samo dva u RS-u...
da, bazen u Bristolu postoji, ali nije završen i neće se otvoriti u prvom valu, otud i četiri zvjezdice..
šta znači kvadratura sobe, plakara ili kupatila? postoji bruka hotela sa pet zvjezdica u kojima imate iste, ako ne i gore uslove, nego u Bristolu...čuj, radni sto pristupačan sa četiri strane...hahahha...hoćeš da ti pokažem slike hotela sa šest zvjezdica koji nemaju ovo, nego su im stolovi uz zid?
svaka soba ne mora imati parking mjesto, isto ne mora biti uslov...
niko ne kaže da u svijetu moraš imati bazen za petu zvjezdicu, postoji puno hotela bez toga...ali ih vade druge stvari, od lokacije, do smještaja i intimnosti sa gostom, pa sve do pratećih usluga...evo, da i ja stavim ovog što bježi...
da, bazen u Bristolu postoji, ali nije završen i neće se otvoriti u prvom valu, otud i četiri zvjezdice..
šta znači kvadratura sobe, plakara ili kupatila? postoji bruka hotela sa pet zvjezdica u kojima imate iste, ako ne i gore uslove, nego u Bristolu...čuj, radni sto pristupačan sa četiri strane...hahahha...hoćeš da ti pokažem slike hotela sa šest zvjezdica koji nemaju ovo, nego su im stolovi uz zid?
svaka soba ne mora imati parking mjesto, isto ne mora biti uslov...
niko ne kaže da u svijetu moraš imati bazen za petu zvjezdicu, postoji puno hotela bez toga...ali ih vade druge stvari, od lokacije, do smještaja i intimnosti sa gostom, pa sve do pratećih usluga...evo, da i ja stavim ovog što bježi...
- zvrcak
#118 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Kume, sve je spremno u bristolu za otvorenje, ne postoji nikakva prepreka, do duse, nece sve biti otvoreno u prvi mah, zbog obaveza i obima posla koji imaju, al do kraja aprila sve se otvara, i sve je na svom mjestu, jedini uslov za BRISTOLOVIH 5* je kvadratura sobe, i dijelom parking koji je u procesu preuzimanja... BAZEN DONE, 3 RESTORANA DONE, SOBE SA PLAKARIMA ODVOJENIM TOALETIMA I SEFOVIMA DONE, SOBA ZA INVALIDE DONE, BLINDIRANA SOBA DONE, LJUDI ne baljezgajte bezveze, u ponedeljak do Bristola, nadjite nekog od zaposlenih i raspitajte se, ljudi su vrlo susretljivi i voljni pokazati svoje radno mjesto...
-
neki
#119 Re: Hotel Bristol Sarajevo
johntra wrote: znači ovako...dolazim iz te struke i kod nas, ali u svijetu, je za petu zvjezdicu najbitniji bazen
johntra wrote: Kod nas je standardizacija drugačija, raspitajte se malo...
kod nas, ali i u svijetu za kategorizaciju je najbitnija velicina sobe
Hoteli sa 6 zvjezdica ne postoje
Fakat bi se trebao zabrinuti ako ti je to struka..
- johntra
#120 Re: Hotel Bristol Sarajevo
mislio sam na hotel sa pet zvjezdica, greškom sam napisao šest...mada postoji kategorizacija iznad pet, nikad nisi čuo za kategorizaciju pet plus ili pet superior?neki wrote: kod nas, ali i u svijetu za kategorizaciju je najbitnija velicina sobemozes imati i olimpijski bazen i 15 restorana itd ali ako je soba mala nema 5. zvjezdice
-
ins
#121 Re: Hotel Bristol Sarajevo
neki wrote:johntra wrote: znači ovako...dolazim iz te struke i kod nas, ali u svijetu, je za petu zvjezdicu najbitniji bazenjohntra wrote: Kod nas je standardizacija drugačija, raspitajte se malo...
No comment
- johntra
#122 Re: Hotel Bristol Sarajevo
kada sam ja završio školu za ovo, to jeste bilo bitno i takva je kategorizacija bila, pogotovo kod nas...normalno je da se standardi mijenjaju, kao i sve drugo...i ne brinite se za mene, dušebrižnici...
nego, ima li tog stola na četiri vode?
nego, ima li tog stola na četiri vode?
- Cholina_Lokica
#123 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Ali zato postoje sa 7 zvjezdicaneki wrote:johntra wrote: znači ovako...dolazim iz te struke i kod nas, ali u svijetu, je za petu zvjezdicu najbitniji bazenjohntra wrote: Kod nas je standardizacija drugačija, raspitajte se malo...![]()
kod nas, ali i u svijetu za kategorizaciju je najbitnija velicina sobemozes imati i olimpijski bazen i 15 restorana itd ali ako je soba mala nema 5. zvjezdice
- Qler
#124 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Meni sinoc jaran koji radi u bristolu, kaze nema 5* zbog kvadrature sobe i sto nema alkohola..ins wrote:Ja se iskreno nadam da ti ovo nije struka, inace nece se tvoja djeca hljeba najestijohntra wrote: znači ovako...dolazim iz te struke i kod nas, ali u svijetu, je za petu zvjezdicu najbitniji bazen i prateći sadržaji koji dolaze uz njega, poput fitnessa, saune i tih čarlama...što se tiče soba, one su temeljito obnovljene i zadovoljavaju svu standardizaciju, uključujući i posebne sobe za osobe sa invalidetitetom...![]()
-kvadratura sobe
-kvadratura kupatila
-zapremina plakara
+ najmanje 3 restorana, private conference room na usluzi, i jos svasta nesto...
Bazen uopste nije uslov, 80% Pariskih hotela sa 5* nemaju bazen, npr.![]()
- nosara
#125 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Vec zamisljam docek nove godine u Bristolu uz bozu i osvjezivac zraka...Qler wrote:Meni sinoc jaran koji radi u bristolu, kaze nema 5* zbog kvadrature sobe i sto nema alkohola..ins wrote:Ja se iskreno nadam da ti ovo nije struka, inace nece se tvoja djeca hljeba najestijohntra wrote: znači ovako...dolazim iz te struke i kod nas, ali u svijetu, je za petu zvjezdicu najbitniji bazen i prateći sadržaji koji dolaze uz njega, poput fitnessa, saune i tih čarlama...što se tiče soba, one su temeljito obnovljene i zadovoljavaju svu standardizaciju, uključujući i posebne sobe za osobe sa invalidetitetom...![]()
-kvadratura sobe
-kvadratura kupatila
-zapremina plakara
Bazen uopste nije uslov, 80% Pariskih hotela sa 5* nemaju bazen, npr.![]()