Njega ruku / nokti - all about!
Moderator: anex
-
LaCici
#101 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Gdje se imaju uzeti ti catrice lakovi za nokte, gledala sam u DM-u i nema?
- Partizzanka
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#103 Re: Njega ruku / nokti - all about!
CM.LaCici wrote:Gdje se imaju uzeti ti catrice lakovi za nokte, gledala sam u DM-u i nema?
-
zonbirile
#105 Re: Njega ruku / nokti - all about!
ja svake hefte kada operem ruke izađe mi nešto bijelo?
- Loulou
#106 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Gdje kupiš Bepanthen?bez_ideje wrote:Koristim i ja ovu 48 kremu i Bepanthen
Kako se to uopće koristi? Koliko se kapi nakapa? Je l' se pomiješa s nečim ili?AdnaZ wrote:Za vas koje imate problema sa suhom kožom i pucanjem: probajte ruke mazati D3 kapima, kupe se u apoteci, jestive su ali i jako efikasne za kožu. Imala sam isti problem i ne postoji krema koja mi je pomogla. Ako vas teta apotekarka upita za šta vam trebaju kapi recite za ruke. Nedavno sam prijateljici isto savjetovala i otišla je u apoteku, rekla šta za šta i teta joj je ponudila nekoliko vrsta. Cijena je oko 4 KM. Mala je bočica i fantastične su. Do sad je upalilo ama baš kod svakoga.
-
drekalica28
#107 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Koliko znam, svaka Bepanthen krema se može kupiti u apoteci.
Bar ja kupim Bepanthen mast u apoteci.
Bar ja kupim Bepanthen mast u apoteci.
- swirl
#108 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Imas kupiti Bepanthen u svakoj apoteci.
- bez_ideje
#110 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Ja svoj ukradem od tetke
Elem,koliko je kad se kupuje ?
Elem,koliko je kad se kupuje ?
-
drekalica28
#111 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Nje bio nešto puno kad sam ja kupovala Bepathen mast....nekih 5-6 maraka čini mi se.
Ali moram naglasiti da je mast u pitanju. Ima različitih Bepathen krema i losiona.
Ali moram naglasiti da je mast u pitanju. Ima različitih Bepathen krema i losiona.
- bez_ideje
#112 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Dobro je onda,nastavit cu s lopovlukom bez griznje savjesti

-
drekalica28
#113 Re: Njega ruku / nokti - all about!
A koju ti kremu od tetke uzimaš?bez_ideje wrote:Dobro je onda,nastavit cu s lopovlukom bez griznje savjesti![]()
![]()
Jel baš Bepathen mast?
- bez_ideje
#114 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Bepanthen kremu,ne mast.......ova je bijela,lagana i ne masti apsolutno nista
- AdnaZ
#115 Re: Njega ruku / nokti - all about!
To su kapi koje se daju bebama od 15.-og dana života, vitamin D. Prije su bile AD kapi(mislim da sam te ja pila kao beba) a poslije su proizvodili,te iste kapi, samo su se zvale D3. Kupovala sam ih kad mi je sin bio beba, prije 7 godina. Nakapaš par kapi direktno na ruke. One su masne, kao ulje. Znači nakapaš koliko ti odgovara i trljaš. Lično sam ih koristila a preporučila sam ih par puta prijateljicama i uvijek, svakom su imale efekta. Kao dijete sam imala problem pucanja kože po rukama. Vanjski dio dlana mi je mama prala četkicom za pranje noktiju i siporeksom za pete, toliko je koža bila gruba, ispucana i krvarila. Jagodice prstiju su mi pucale uzdužno čim malo zahladni vani. To se smanjilo kako sam ostarilaLoulou wrote:Gdje kupiš Bepanthen?bez_ideje wrote:Koristim i ja ovu 48 kremu i Bepanthen
Kako se to uopće koristi? Koliko se kapi nakapa? Je l' se pomiješa s nečim ili?AdnaZ wrote:Za vas koje imate problema sa suhom kožom i pucanjem: probajte ruke mazati D3 kapima, kupe se u apoteci, jestive su ali i jako efikasne za kožu. Imala sam isti problem i ne postoji krema koja mi je pomogla. Ako vas teta apotekarka upita za šta vam trebaju kapi recite za ruke. Nedavno sam prijateljici isto savjetovala i otišla je u apoteku, rekla šta za šta i teta joj je ponudila nekoliko vrsta. Cijena je oko 4 KM. Mala je bočica i fantastične su. Do sad je upalilo ama baš kod svakoga.
- Loulou
#116 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Meni je nedavno jedna doktorica preporučila neku, navodno, kremu s AD kapima (nije ni ona tačno znala šta i kako), da potražim u apoteci. U apotekama nisu pojma imali na što mislim, pa mi je zato tvoja preporuka za D3 kapi bila zanimljiva. HvalaAdnaZ wrote:To su kapi koje se daju bebama od 15.-og dana života, vitamin D. Prije su bile AD kapi(mislim da sam te ja pila kao beba) a poslije su proizvodili,te iste kapi, samo su se zvale D3. Kupovala sam ih kad mi je sin bio beba, prije 7 godina. Nakapaš par kapi direktno na ruke. One su masne, kao ulje. Znači nakapaš koliko ti odgovara i trljaš. Lično sam ih koristila a preporučila sam ih par puta prijateljicama i uvijek, svakom su imale efekta. Kao dijete sam imala problem pucanja kože po rukama. Vanjski dio dlana mi je mama prala četkicom za pranje noktiju i siporeksom za pete, toliko je koža bila gruba, ispucana i krvarila. Jagodice prstiju su mi pucale uzdužno čim malo zahladni vani. To se smanjilo kako sam ostarilaali je problem postojao sve do otkrića D3 kapi. Preporučila mi ih je sestra na pedijatriji, ali ono sva zblanuta što prije nisam znala za njih
- kinderlada
#117 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Jeste li probali one turpije za nokte od "stakla"- tako nekako im je naziv ???? Ne volim one jake i grube koje mi i ovako lomljive nokte samo jos rascvjetaju, pa sam mislila da pokusam sa ovim staklenim, ali prvo da vas pitam ako je neko koristio neka napise iskustvo
Ja bas imam problema sa listanjem noktiju i pucajem, svasta sam poksavala, ali mislim da je ipak do nedostatka necega u organizmu. I uvijek pazim kad turpijam nokte da to bude samo u jednom smjeru, ne koristim cesto lak za nokte, u zadnje vrijeme samo neki vitaminksi od Alessandro, ali sve to i dalje ne daje neke rezultate, nokti mi narastu 2-3 mm i onda slijedi pucanje i listanje
Ja bas imam problema sa listanjem noktiju i pucajem, svasta sam poksavala, ali mislim da je ipak do nedostatka necega u organizmu. I uvijek pazim kad turpijam nokte da to bude samo u jednom smjeru, ne koristim cesto lak za nokte, u zadnje vrijeme samo neki vitaminksi od Alessandro, ali sve to i dalje ne daje neke rezultate, nokti mi narastu 2-3 mm i onda slijedi pucanje i listanje
- SinjaD
#118 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Kremu za ruke moram imati stalno i svugdje. Svaki put nakon dodira s vodom ja moram namazati ruke jer su uzasno suhe. Čini mi se da što ih više mažem one se više suše
Prije sam koristila 48, pa neku Afroditinu (imala je prejak miris), pa neke Avonove (nisu mi se svidjele), a sad koristim Amai kreme za ruke.
Zanoktice nažalost imam. Uglavnom mi se pojave nakon korištenja deterdženata za čišćenje npr. kupatila i sl.
Jedino što mi je pomagalo je krema za nokte i zanoktice DIKLA koja se kapne na svaki nokat i lagano, masirajući utrlja u nokat i kožicu.

Već duže vrijeme nigdje ne mogu da je pronađem. Prije sam je kupovala u DMu, Mamčetu, običnim trgovinama... Ako neko zna gdje se može naći pliz neka javi!
Prije sam koristila 48, pa neku Afroditinu (imala je prejak miris), pa neke Avonove (nisu mi se svidjele), a sad koristim Amai kreme za ruke.
Zanoktice nažalost imam. Uglavnom mi se pojave nakon korištenja deterdženata za čišćenje npr. kupatila i sl.
Jedino što mi je pomagalo je krema za nokte i zanoktice DIKLA koja se kapne na svaki nokat i lagano, masirajući utrlja u nokat i kožicu.

Već duže vrijeme nigdje ne mogu da je pronađem. Prije sam je kupovala u DMu, Mamčetu, običnim trgovinama... Ako neko zna gdje se može naći pliz neka javi!
-
Mariella
#119 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Koliko vec dugo mazes sa Alessandro lakom? Ja sam vec ranije pisala da isto dok sam mazala i nije bilo nekih rezultata, al kad sam uzela pauzu, odjednom vidim nokti rastuuu, i narastu kako trebakinderlada wrote:Jeste li probali one turpije za nokte od "stakla"- tako nekako im je naziv ???? Ne volim one jake i grube koje mi i ovako lomljive nokte samo jos rascvjetaju, pa sam mislila da pokusam sa ovim staklenim, ali prvo da vas pitam ako je neko koristio neka napise iskustvo![]()
- swirl
#120 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Ja sam je vidjela, doduse poodavno, u CMSinjaD wrote:Kremu za ruke moram imati stalno i svugdje. Svaki put nakon dodira s vodom ja moram namazati ruke jer su uzasno suhe. Čini mi se da što ih više mažem one se više suše![]()
- kinderlada
#121 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Koliko vec dugo mazes sa Alessandro lakom? Ja sam vec ranije pisala da isto dok sam mazala i nije bilo nekih rezultata, al kad sam uzela pauzu, odjednom vidim nokti rastuuu, i narastu kako treba
[/quote]
Pa mazem sigurno 1 godinu, pravila sam i pauze naravno, dosadi mi stalno mazati-lakirati, ali ista prica....listaju se, tanki su, bas bezvezni
Pa mazem sigurno 1 godinu, pravila sam i pauze naravno, dosadi mi stalno mazati-lakirati, ali ista prica....listaju se, tanki su, bas bezvezni
- SinjaD
#122 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Hvala @swirl, potražiću i u CMu.swirl wrote:Ja sam je vidjela, doduse poodavno, u CMSinjaD wrote:
-
MAN-lion's coach
#123 Re: Njega ruku / nokti - all about!
SinjaD wrote:Kremu za ruke moram imati stalno i svugdje. Svaki put nakon dodira s vodom ja moram namazati ruke jer su uzasno suhe. Čini mi se da što ih više mažem one se više suše![]()
Ako misliš švicarsku mora biti po CM-u jer sam ja uzimala doduše davno(prošle godine bile dvije tube na nekoj rasprodaji mislim da su bile sve zajedno oko 7-8KM),nedavno sam vidjela da su imali sprej vjerovatno kad nalakiraš nokte,a ovu srbijansku imaš u Merkatoru na Socijalnom.
-
LaCici
#124 Re: Njega ruku / nokti - all about!
Zene da ne citam cijelu temu, ne znam jeste li pisale o tome, interesuje me gdje kvalitetno a cjenovno pristupacno uraditi geliranje noktiju? Zadnji put sam radila u La Mer-u za 45 KM, ali mi prijateljica rece da se moze uraditi i jeftinije, pa eto ako znate pliz pisite. I naravno, da je salon uredan.
- ladyada
#125 Re: Njega ruku / nokti - all about!
ako ti se listaju nokti onda nemoj sa staklenom ili metanom turpijom turpijati nokte.......... nego sa onim ko papirnim , one su mekane i kad pritisnes slome se , tako da ne stetis noktima ko sa metalnim ili staklenim ............osim toga te staklene su jako skupe i lome se cim padnu desi se da su se slomile ............moje iskustvo ........kinderlada wrote:Jeste li probali one turpije za nokte od "stakla"- tako nekako im je naziv ???? Ne volim one jake i grube koje mi i ovako lomljive nokte samo jos rascvjetaju, pa sam mislila da pokusam sa ovim staklenim, ali prvo da vas pitam ako je neko koristio neka napise iskustvo![]()