BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#101 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by KatarinaKosaca »

sandra01 wrote:
Filter wrote:sinoc bili i :thumbup:
nije guzveljivo, led OK...
Kakva su raja? Ima li ovih srednjovjecnih :D
Biće i ako nema :D Upravo sam odlučila čitajući ovu temu da kupim sebi klizaljke i idem. Koliko koštaju klizaljke? Zadnje sam imala valjda sa 13 godina :lol:
Filter

#102 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Filter »

KatarinaKosaca wrote:
sandra01 wrote:
Filter wrote:sinoc bili i :thumbup:
nije guzveljivo, led OK...
Kakva su raja? Ima li ovih srednjovjecnih :D
Biće i ako nema :D Upravo sam odlučila čitajući ovu temu da kupim sebi klizaljke i idem. Koliko koštaju klizaljke? Zadnje sam imala valjda sa 13 godina :lol:
nema :skoljka: , ja sam golobradi momcic :blinkblink :D :D

ima bona :) ima i dedeka :)
prekuhao sam jos jednog starog klizaca.
valjda nam sad djeca porasla pa se vadimo na njih :lol: :lol: :lol:
i super je. bas onako laganini. djevojcica manta svoje krugove. ja i zena za rucice i nogu pred nogu

cijene klizaljki :roll: ne znam. zena je svoje prije tri godine u intersportu platila oko 150KMica. ali su bile jedne od skupljih
dadoka84

#103 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by dadoka84 »

Ja sam uhvatio na snizenju u intersportu klizaljke za 60km. Zadovoljan ;D

Veceras na komercijalnom terminu od 8 i 30 do 10h ispuha im se balon nakon pola sata... svi izasli, raja trazi povrat novca... haos :-)
sandra01

#104 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by sandra01 »

dadoka84 wrote:Ja sam uhvatio na snizenju u intersportu klizaljke za 60km. Zadovoljan ;D

Veceras na komercijalnom terminu od 8 i 30 do 10h ispuha im se balon nakon pola sata... svi izasli, raja trazi povrat novca... haos :-)

E dugo im je i trajalo :x
muha_sa

#105 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by muha_sa »

sandra01 wrote:
Posto rece da gore klizes godinama reci mi koji je prosjek godina na tim kasnim terminima,imal' starije raje,preko 40 godina?
Hvala
-samo naprijed Sandra :thumbup:
Filter

#106 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Filter »

muha_sa wrote:
sandra01 wrote:
Posto rece da gore klizes godinama reci mi koji je prosjek godina na tim kasnim terminima,imal' starije raje,preko 40 godina?
Hvala
mogao bi i ti komotno. ima i deduka sa unucicima :)
sandra01 wrote:
dadoka84 wrote:Ja sam uhvatio na snizenju u intersportu klizaljke za 60km. Zadovoljan ;D

i ja sam nafatao na snizenju :D ali kad je zena kupovala nije bilo brojeva za ove normalnijih cijena
muha_sa

#107 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by muha_sa »

Filter wrote:
muha_sa wrote:
sandra01 wrote:
Hvala
mogao bi i ti komotno. ima i deduka sa unucicima :)
sandra01 wrote:

i ja sam nafatao na snizenju :D ali kad je zena kupovala nije bilo brojeva za ove normalnijih cijena
:lol: :thumbup: :thumbup:
-prvo slicuro niz Alfakovac :lol: pa s djecom klizo-- sad kad trebam unuce ucit klizanju on daleko. da odem sam :-) nešto mi blam :lol: zato, radije skijanje--kad imam za ski kartu :lol:
Filter

#108 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Filter »

muha_sa wrote: -prvo slicuro niz Alfakovac :lol: pa s djecom klizo-- sad kad trebam unuce ucit klizanju on daleko. da odem sam :-) nešto mi blam :lol: zato, radije skijanje--kad imam za ski kartu :lol:
skijanje :thumbup:
vikend mi je postao smor za skijanje. ako uhvatim koji slobodan radni dan, premuntaju me na nesto lijevo...
elem, ostalo klizanje :-D
poznanik

#109 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by poznanik »

muha_sa wrote:...-prvo slicuro niz Alfakovac :lol: pa s djecom klizo-- sad kad trebam unuce ucit klizanju on daleko. da odem sam :-) nešto mi blam :lol: zato, radije skijanje--kad imam za ski kartu :lol:

Ja još uvijek imam klizaljke, gotovo nove, crne muške, 41 broj, proizvodnje JASSA, kupljene '81. ili '82, ne sjećam se... :D

Nekad davno, nama djeci, stariji su pravili drvene slićure*, visoke oko 6-8 cm, dužinom malo preko noge, za po dvije prečke gore, koje se na nogama utežu špagom i drvenom štipaljkom :D

Pa smo se onda zimi spuštali niz raniji park na Jekovcu, danas je tu groblje boraca ARBiH. Nema većeg uzbuđenja nego se s vrha parka spustiti niz onu padinu, a sve gudura do gudure, noge samo odskakuju kao federi, kao amortizeri na autu :D , tako sve do kraja onog donjeg dijela parka. A pad izgleda k'o u Kitzbuhelu :D

Tu smo skoro svi naučili i skijati, a bilo je prostora i za improvizirane stubiće, pa malo veleslaloma malo slaloma niz... A i za najmanju djecu, za njihove sanke je bilo mjesta, tamo sa strane, iznad bazenčića. Danas su djeca osiromašena, tek na kapaljku im se da malo leda ispred BBI, ispred Mercatora i na Zetri, i dosta im... :(

Kasnije smo išli na Crepoljsko na skijanje, a još kasnije, kao srednjoškolci, na Jahorinu, ali rijetko, bilo je malo poskup taj luksuz :D

Do prije 3-4 godine, na Kovačima je postojao sportski centar sa asfaltiranom površinom na kojoj se mogao igrati rukomet ili mali nogomet, sa tribinama iznad na kojim je moglo stati nekoliko hiljada gledalaca, sa svlačionicama i toplom vodom, i drugim pomoćnim prostorijama, sa kuglanom u drugom dijelu... kompletan mali rekreacioni centar, koji je samo trebalo natkriti od snijega ili iznenadne kiše, i u koji je zimi trebalo instalirati opremu za zaleđivanje ledene piste. Ne bi bilo boljeg prostora za klizanje u gradu... al’ dođoše na vlast pametniji... :(
Last edited by poznanik on 22/12/2011 10:12, edited 1 time in total.
memx

#110 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by memx »

To je ukinuo Braco - Vrbanjuša, znaš da se uvijek ložio na Vratnik, pa da nemaju više gdje trenirat. :lol:
Šalim se, al fakat je ŠTETA, velika šteta tog Centra. Al' on ovim "novopečenim" svakako nije ništa značio.
Duša me boli kad vidim šta uradiše od njega.
vjesticanametli

#111 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by vjesticanametli »

sandra ja idem u subotu ili nedjelju s malcem na klizanje pa ako si za salji sms :D :-D obicno odemo na ĐŽabni termin i ostanemo i na onom neĐŽabnom poslije
Urban B.

#112 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Urban B. »

poslje ovog nocnog termina koji se placa dali odmah nakon toga ima i onaj besplatni? mislim da sam tako nesto negdje procitao al nisam siguran :D
sandra01

#113 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by sandra01 »

Urban B. wrote:poslje ovog nocnog termina koji se placa dali odmah nakon toga ima i onaj besplatni? mislim da sam tako nesto negdje procitao al nisam siguran :D

:shock: ajde? u koliko je sati taj dzabni navece?
sandra01

#114 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by sandra01 »

vjesticanametli wrote:sandra ja idem u subotu ili nedjelju s malcem na klizanje pa ako si za salji sms :D :-D obicno odemo na ĐŽabni termin i ostanemo i na onom neĐŽabnom poslije
:kiss:
muha_sa

#115 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by muha_sa »

poznanik wrote:
muha_sa wrote:...-prvo slicuro niz Alfakovac :lol: pa s djecom klizo-- sad kad trebam unuce ucit klizanju on daleko. da odem sam :-) nešto mi blam :lol: zato, radije skijanje--kad imam za ski kartu :lol:

Ja još uvijek imam klizaljke, gotovo nove, crne muške, 41 broj, proizvodnje JASSA, kupljene '81. ili '82, ne sjećam se... :D

Nekad davno, nama djeci, stariji su pravili drvene slićure*, visoke oko 6-8 cm, dužinom malo preko noge, za po dvije prečke gore, koje se na nogama utežu špagom i drvenom štipaljkom :D

Pa smo se onda zimi spuštali niz raniji park na Jekovcu, danas je tu groblje boraca ARBiH. Nema većeg uzbuđenja nego se s vrha parka spustiti niz onu padinu, a sve gudura do gudure, noge samo odskakuju kao federi, kao amortizeri na autu :D , tako sve do kraja onog donjeg dijela parka. A pad izgleda k'o u Kitzbuhelu :D

Tu smo skoro svi naučili i skijati, a bilo je prostora i za improvizirane stubiće, pa malo veleslaloma malo slaloma niz... A i za najmanju djecu, za njihove sanke je bilo mjesta, tamo sa strane, iznad bazenčića. Danas su djeca osiromašena, tek na kapaljku im se da malo leda ispred BBI, ispred Mercatora i na Zetri, i dosta im... :(

Kasnije smo išli na Crepoljsko na skijanje, a još kasnije, kao srednjoškolci, na Jahorinu, ali rijetko, bilo je malo poskup taj luksuz :D

Do prije 3-4 godine, na Kovačima je postojao sportski centar sa asfaltiranom površinom na kojoj se mogao igrati rukomet ili mali nogomet, sa tribinama iznad na kojim je moglo stati nekoliko hiljada gledalaca, sa svlačionicama i toplom vodom, i drugim pomoćnim prostorijama, sa kuglanom u drugom dijelu... kompletan mali rekreacioni centar, koji je samo trebalo natkriti od snijega ili iznenadne kiše, i u koji je zimi trebalo instalirati opremu za zaleđivanje ledene piste. Ne bi bilo boljeg prostora za klizanje u gradu... al’ dođoše na vlast pametniji... :(
:thumbup:
noga pomodri od štipaljke :lol: a jagore mi je bilo kad zavrcem-to jest stežem a kanaFa mi pukne :-)
-i ja sam u tom parku prvi put stao na skije--tad su nam i nekakav ski-lift instalirali :) ne mogu se sjetit kako je izgledo al znam da nam je dobro služio :)
-a u Centru se utakmica i utakmica odigralo-i turnira-cevabdžije protiv taksista--još dok je rahmetli Hase živ bio :-D
-sjecam se i da su rukometaši tu trenirali pa me jednom Cuna-Idžakovic pocalio na go-pa kad je spuco loptu umal me ne ubi :lol:

-hahari sve uništiše :-)
dadoka84

#116 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by dadoka84 »

Meni malo glupo jer idem sam... al eto makar se stelim :D
Memica_93

#117 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Memica_93 »

Pitanje jedno malo, najmanje :D
Sada ima taj besplatni termin, posto ja nemam klizaljke : o Koliko moram ih platiti da bi iznajmila?

I poslije Nove godine , da li dolaze neki novi termini za Januar?
dadoka84

#118 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by dadoka84 »

http://www.bhski.ba/aktuelnosti/vijesti ... jene-.html

Ulaz na komercijalni termin 4km, garderoba 1km i klizaljke 5. Sretno.
Zovem se Zelena

#119 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Zovem se Zelena »

Ne znam koji me đavo natjera da odem juče na ovaj besplatni termin od 14-15:00...
Tobejarabi :mrgreen: one dječurlije! Pa to nije normalno. Hajde što su im hormoni podivljali, što rade sve drugo sem klizanja i što kližu k'o manijaci... Al' što ne paze :x pokupiše me ni krivu ni dužnu ravno 3 puta! Evo me vidam rane na leđima, koljenu i laktu k'o da sam iz rata došla :lol:

Od sad samo onaj ujutro besplatni ili neki komercijalni, ali večernji kad nema balavurdije :-D
Filter

#120 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Filter »

Zovem se Zelena wrote:Ne znam koji me đavo natjera da odem juče na ovaj besplatni termin od 14-15:00...
Tobejarabi :mrgreen: one dječurlije! Pa to nije normalno. Hajde što su im hormoni podivljali, što rade sve drugo sem klizanja i što kližu k'o manijaci... Al' što ne paze :x pokupiše me ni krivu ni dužnu ravno 3 puta! Evo me vidam rane na leđima, koljenu i laktu k'o da sam iz rata došla :lol:

Od sad samo onaj ujutro besplatni ili neki komercijalni, ali večernji kad nema balavurdije :-D
:lol: :lol: raspust bona, raspust... :lol: :lol:

ajde, bice bolje drugi put :) :)
Zovem se Zelena

#121 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Filter wrote:
Zovem se Zelena wrote:Ne znam koji me đavo natjera da odem juče na ovaj besplatni termin od 14-15:00...

Skontala sam i ja kad sam već došla gore :lol:
Manic Psycho

#122 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Manic Psycho »

Zovem se Zelena wrote:
Filter wrote:

Skontala sam i ja kad sam već došla gore :lol:
jos si ti zelena Zelena za klizanja, moras se uciti od te djecurlije da se guras i udaras :lol:
Zovem se Zelena

#123 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Manic Psycho wrote: jos si ti zelena Zelena za klizanja, moras se uciti od te djecurlije da se guras i udaras :lol:
:lol: Izgleda :mrgreen:
Nevezano za ovaj moj slučaj :-D al' ona djeca fakat nisu normalna! Kako se tek oni momčuljci, može li se ovo 'vako napisati :? iživljavaju nad onim curicama, ma to je strašno! Odoše curice mokre do kože kući. K'o u američkim filmovima :-)

Al' ne bitno! Neće mene par modrica spriječiti da ponovo uživam na ledu :mrgreen:
sandra01

#124 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by sandra01 »

Ej ljudi a do kada traje klizanje?Mislim do kog mjeseca?Mart,April???
Manic Psycho

#125 Re: BESPLATNO klizanje u Sarajevu: nigdje nikoga!

Post by Manic Psycho »

do avgusta ako bude snijega :D
Post Reply