Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post Reply

Vase politicko odredjeljenje?

Ljevica
70
80%
Desnica
17
20%

Total votes: 87

neretvanac

#101 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by neretvanac »

Umjereni konzervatizam, tradicionalizam, desni centar.
neretvanac

#102 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by neretvanac »

Been wrote:
NightSkyWalker wrote:
Been wrote: = Komunizam

I time se neizmjerno ponosim :D
Pa znas ono, cega se pametan stidi...
Budala se ponosi...

Bolje biti budala s principom, nego ljigavac koji mijenja političke dresove zavisno od dnevno bioprognoze ! :)
Upravo si opisao tzv. "komuniste" na nasim prostorima. Ako je iko mjenjao dresove, ti su.
neretvanac

#103 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by neretvanac »

dimitrix wrote:ja sam ljevica ali prava ona SOCIALNA ne KOMUNISTICKA.Samo sto toga nema kod nas.
Prema definiciji socijalizam je prelazna faza, tj. predfaza komunizma.
Ili brkas socijalni koncept drustva sa socijalizmom kao sistemom.
DearJohn

#104 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by DearJohn »

Uglavno neoprijedeljen ali guram prema socijaldemokratima. Nacionalnost ljudi mi uopste nije bitna.
muha_sa

#105 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by muha_sa »

meni je najbitnije da su moji--vecina ih zna bar 3.strana jezika :D neki zna i cetvrti--crnogorski :D
-ko da mi je to bitno--bitno je da je moj--još kad ga vidim kako ga vozaju pod rotacijama-srce mi ko Trebevic :D snašo mi se zemo.
elSaik

#106 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by elSaik »

Sjetih se jedne rečenice, gospodina Volkera Pispersa, koji reče (za Njemačku) "u našoj zemlji imamo kapitaliste, fašiste, naciste, anarhiste, komuniste, socijaliste, i one koji se ne mogu odlučiti, odnosno socijaldemokrate." :mrgreen:
Hodidid

#107 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Hodidid »

Dje su bolje trebe tu i ja.
dimitrix

#108 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by dimitrix »

neretvanac wrote:
dimitrix wrote:ja sam ljevica ali prava ona SOCIALNA ne KOMUNISTICKA.Samo sto toga nema kod nas.
Socialni koncept drustva sam mislio
popajic

#109 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by popajic »

dimitrix wrote:
neretvanac wrote:
Socialni koncept drustva sam mislio
Fali ti J u konceptu :wink:
letacina

#110 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by letacina »

Been wrote:
NightSkyWalker wrote:
Been wrote: = Komunizam

I time se neizmjerno ponosim :D
Pa znas ono, cega se pametan stidi...
Budala se ponosi...

Bolje biti budala s principom, nego ljigavac koji mijenja političke dresove zavisno od dnevno bioprognoze ! :)

Sva sreća pa ste vi ideologijom zaluđeni jednoumni totalitaristi otišli na smetljište historije divne 1989. ;-)
elSaik

#111 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by elSaik »

Sreća pa danas ne vlada jednoumlje, jelde, letačina? :mrgreen:
letacina

#112 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by letacina »

Piše se sociJalna :D .
letacina

#113 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by letacina »

elSaik wrote:Sreća pa danas ne vlada jednoumlje, jelde, letačina? :mrgreen:

Na najivšim nivoima vlada neoliberalno na koje jedinka ne može previše utjecati, ali i to je daleko bolje od onog komunističkog, jer sad barem kao pojedinac ne moraš nositi glavu u torbi ukoliko iskažeš stav drugačiji od onog zvaničnog.
Last edited by letacina on 28/01/2011 03:37, edited 1 time in total.
dimitrix

#114 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by dimitrix »

dimitrix wrote:
neretvanac wrote:
Socijalni koncept drustva sam mislio
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#115 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Chmoljo »

Vragolan wrote:ja kada vidim nik katarinakosaca odma kliknem na temu da vidim sta je katarina napisala
i dok citam njen post ja se sexualno uzbudim, ona to tako erotski pise da je to cudo, jednostavno zraci nekom perverznom erotikom
katarina mislim da bi ti pisanje erotike islo bolje nego ova politika
28. Jan. 2011. 00:24 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Vragolan

14 dana

džaba ja govorih... :roll:

HINT: čitajte podvučeno... :roll:
ove "rasprave" su uzele maha u zadnje vrijeme više nego inače. gore nego pred izbore. ubuduće, svako insinuiranje i nabijanje etiketa sugovorniku (četnik, ustaša, zlatkovi plaćenici itd.) će povlačiti ban. ili ćete se ophoditi normalno jedni prema drugima, ili lupajte parole na blogovima.

ako nemate šta pametno napisati, suzdržite se.

posmatrajte ovo kako hoćete, apel, upozorenje, opomena...

ovo će upozorenje biti zakačeno na nekoliko "užarenih" tema...
atko

#116 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by atko »

Anketa je potvrdila moja ocekivanja ...

75% ljevaka
25 % bosnjaka

:D
BiH-x

#117 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by BiH-x »

atko wrote:25 % bosnjaka

:D
Hou jes nou :lol: Kladim se u litar krvi da je ogromna vecina Srba i Hrvata na ovom forumu glasala "desno", a da su ovi 75% ljevaka Bosnjaci ili Bosanci
Jazz_Junkie

#118 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Jazz_Junkie »

Radikalna ljevica. Svrstao bi se medju slobodarske marksiste, tj. medju komunisticke anarhiste. Modernija verzija istih je mozda anarhosindikalizam, ali ipak postoje neki tocke koje ih razlikuju. Medjutim, clan sam KP Austrije (koja je usput clanica pluralisticke Evropske ljevice) u kojoj ne postoji odredjena linija nego pluralizam.

Image
Image
Image
Image

:evil:
Jazz_Junkie

#119 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Jazz_Junkie »

Chmoljo, citam post Vragolana, ono vec se pravo zagrijao, kada ono Banovici. :D
Jazz_Junkie

#120 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Jazz_Junkie »

NightSkyWalker wrote:Ni jedni ni drugi! Ja sam zlatna sredina!!
Zlatna sredina usred desnice, jelde? Zvuci mi kao celavi se vuku za kosu ili suha krpa na dnu mora.
NightSkyWalker

#121 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by NightSkyWalker »

Jazz_Junkie wrote:
NightSkyWalker wrote:Ni jedni ni drugi! Ja sam zlatna sredina!!
Zlatna sredina usred desnice, jelde? Zvuci mi kao celavi se vuku za kosu ili suha krpa na dnu mora.
Varas se. Ali ako bih birao izmedju da budem nacionalista ili totalitarista/diktator, mislim da bi izabrao ovo prvo.

Mislim da je vazno postovati kulturu, tradiciju, i svoju naciju. Ako je to nacionalizam, onda sam ja nacionalista!
Chmoljo

#122 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Chmoljo »

NightSkyWalker wrote:
Varas se. Ali ako bih birao izmedju da budem nacionalista ili totalitarista/diktator, mislim da bi izabrao ovo prvo.

Mislim da je vazno postovati kulturu, tradiciju, i svoju naciju. Ako je to nacionalizam, onda sam ja nacionalista!
mislim da ti ne znaš uopšte šta je ljevica, kad je svodiš na svoj lični doživljaj Josipa Broza Tita, pored toliko širokog spektra onoga što ljevica predstavlja.

koliko je taj spektar širok i razuđen se odlično vidjelo u španskom građanskom ratu kada je po Barceloni trajalo puškaranje između onih koje optužuješ za jednoumlje...
NightSkyWalker

#123 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by NightSkyWalker »

Chmoljo wrote:
mislim da ti ne znaš uopšte šta je ljevica, kad je svodiš na svoj lični doživljaj Josipa Broza Tita, pored toliko širokog spektra onoga što ljevica predstavlja.
Ja ne poricem i dobre stvari koje ljevica nosi sa sobom, ali ta ljevica takodje cesto nosi i diktaturu, jednoumlje, totalitarizam. Dovoljno je pogledati kako su zivjele i nestale bivse komunisticke drzave.
Chmoljo

#124 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Chmoljo »

NightSkyWalker wrote:
Chmoljo wrote:
Ja ne poricem i dobre stvari koje ljevica nosi sa sobom, ali ta ljevica takodje cesto nosi i diktaturu, jednoumlje, totalitarizam. Dovoljno je pogledati kako su zivjele i nestale bivse komunisticke drzave.
nije dovoljno za sagledavanje ljevice i ja ti o tome upravo i govorim. ponovo pročitaj moj post ponovo pa skontaj šta sam ti htio reći.

btw. te komunističke države... gledaš ih kroz vizuru Jugoslovenskog komunizma, ostalim zemljama je bio nametnut izvana, Kuba je bitna samo zato što je blizu SAD-a, a Kina bogami nije nestala.
Bosnolog

#125 Re: Koje je Vase politicko opredjeljenje?

Post by Bosnolog »

Miks dobrih stvari desnice i lijevice cime dobijes (centar).Ekstremni liberalizam je takode neprivatljiva jer je utopisticka politika kao i ekstremna desna odsnoso radikalno pogubna desnica,.......U nasem slucaju probosanskohercegovacko centralno politicko opredjeljenje,sa maksimalnom zastupljenoscu promocije i zasite demokratije,socijalne pravde i jednakosti od zdrastva do skolstva po sistemu pruzanja svima jednake sanse za uspjeh i pomoc onima koji su sprijeceni materijalano a imaju kapacitet ili talenat da budu uspjesni a nemaju mogucnost zato sto nisu u materijalnoj mogucnosti,.......

Ali isto tako maksimalne privatizacije na svim poljima gdje je to moguce afirmirati ukljucucjuci slobodu misli,stampe i ideja uz sto manji uplit i velicinu drzavnog birokratskog sisajuceg aparata te stimulaciju privatnog kapitala i slobodnog trzista vrijednosti sa sto manje ogranicenja na svm privrednim poljima i drstvenim oblastima .

(Obzirom na historijske i druge geopoliticke okolnosti polozaja BiH i iskustva sa okruzenjem,zastita i odbrana opstojnsti drzave mora imati svoje mjesto u politickoj otijentaciji bez potrebne finasiranja glomazne armije ali imati sredstva i oruzje za odbranu i opstojnist po sistemu svakog mentalno stabilnog i zdravog sa cistim kriminalnom prosloscu pravo na posjedovanje dugog oruzja za odbranu svoje familije,sistemom svi smo lovci i lovocuvari vlstitog kucnog praga :mrgreen: )

Zastita prirodnog okolisa i vrijednosti drustva a prije svega porodice kao temeljnog kamena (osnove) svakog zdravog i uspjesnog drustva,nacije i drzave,.....
Last edited by Bosnolog on 28/01/2011 04:29, edited 1 time in total.
Post Reply