Slazem se dijecu se treba brinuti.ALI zasto da se ja brinem za bivsu zenu i njene ljubavnike?bez_ideje wrote:Apsolutno se slazem...daleko se vise paznje posvecivalo stvarima koje su zaista bitne !
Moje licno misljenje je da je institucija alimentacije zakonski izum za neodgovorne roditelje.....ovim drugima,ne bi trebao niko ni reci,a kamoli zakonski propisati da se finansijski brinu za svoju djecu.
razvod ili papucar...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- dimitrix
#101 Re: razvod ili papucar...
- Cholina_Lokica
#102 Re: razvod ili papucar...
je li to djeca gola hodaju i ne jedu danima a ona trosi pare na jebace?dimitrix wrote:Slazem se dijecu se treba brinuti.ALI zasto da se ja brinem za bivsu zenu i njene ljubavnike?bez_ideje wrote:Apsolutno se slazem...daleko se vise paznje posvecivalo stvarima koje su zaista bitne !
Moje licno misljenje je da je institucija alimentacije zakonski izum za neodgovorne roditelje.....ovim drugima,ne bi trebao niko ni reci,a kamoli zakonski propisati da se finansijski brinu za svoju djecu.
- dimitrix
#103 Re: razvod ili papucar...
Ima ali posto zene dobiju djecu uvijek na ugrozenost ti su slucaji mali.I ne branim takve muskarce to su idioti ali ako meni ne vjerujes pitaj advokata nekog iskusnog u vezi razvoda 90% muskaraca tokom razvoda dat ce sve samo da se rijesi da djeca i on se ne pate dok 90% zena i to sve sto on daje je PREMALOzelenashica wrote:Jesi li se zapitao ima li muskaraca koji koriste djecu da bi povrijedili zenu?dimitrix wrote:NIje ja govorim realno sa medicinskog aspekta oni problemi oko trudnoca itd su opravdani jedino u iznimnim slucajevima kada zena ima tezi problem.Mislim poznato je da su se djeca radjala sasvim zdrava u Nacistickim logorima.A sto se tice troskova nije stvarno toliko ne govorim sada o nekim Elementarnim stvarima ali covijece vi kao da ne shvacate da zivot nije nov auto mobilni itd...Sto se tice odgoja dijece puno je vaznije da ste tu za dijete.I NE STIDIM SE NICEGA STO SAM REKAO.A to da su zene okrutne govorim iz iskustva a onima kojima to smeta ocito su se pronasli.Vi bi ste samo ravnopravnost kada vama to odgovara.To sto vi djecu koristite da povrijedite muzeve to je opravdano sve sto vi radite je opravdano.
- dimitrix
#104 Re: razvod ili papucar...
Jel ti mislis da nema takvih slucajeva molim te?Cholina_Lokica wrote:je li to djeca gola hodaju i ne jedu danima a ona trosi pare na jebace?dimitrix wrote:Slazem se dijecu se treba brinuti.ALI zasto da se ja brinem za bivsu zenu i njene ljubavnike?bez_ideje wrote:Apsolutno se slazem...daleko se vise paznje posvecivalo stvarima koje su zaista bitne !
-
nista novo
#105 Re: razvod ili papucar...
Odgovoricu i postavljacu teme, ako se razvede popusio je, ako ostane zivjeti u takvom braku opet je popusio...i nije jedini , znam mnoge koji su nakon razvoda postali sjene od ljudi, zene uvijek bolje prodju u takvim situacijama, obicno su djeca na njihovoj strani, ostane im stan, dobijaju alimentaciju i uvijek su jadne, muski su uvijek krivi, jebiga zakon su vjerovatno pisali oni koji se nisu mogli ozeniti da bi napakostili ozenjenim
a zene su prirodno bezobrazne, cast izuzetcima...nisam sovinista, ali to je istina kao i ona mrznja izmedju svekrve i nevjeste.,,,
-
zelenashica
#106 Re: razvod ili papucar...
Mislis da mi treba odgovor advokata na moje vlastito iskustvo?dimitrix wrote:Ima ali posto zene dobiju djecu uvijek na ugrozenost ti su slucaji mali.I ne branim takve muskarce to su idioti ali ako meni ne vjerujes pitaj advokata nekog iskusnog u vezi razvoda 90% muskaraca tokom razvoda dat ce sve samo da se rijesi da djeca i on se ne pate dok 90% zena i to sve sto on daje je PREMALOzelenashica wrote:Jesi li se zapitao ima li muskaraca koji koriste djecu da bi povrijedili zenu?dimitrix wrote:NIje ja govorim realno sa medicinskog aspekta oni problemi oko trudnoca itd su opravdani jedino u iznimnim slucajevima kada zena ima tezi problem.Mislim poznato je da su se djeca radjala sasvim zdrava u Nacistickim logorima.A sto se tice troskova nije stvarno toliko ne govorim sada o nekim Elementarnim stvarima ali covijece vi kao da ne shvacate da zivot nije nov auto mobilni itd...Sto se tice odgoja dijece puno je vaznije da ste tu za dijete.I NE STIDIM SE NICEGA STO SAM REKAO.A to da su zene okrutne govorim iz iskustva a onima kojima to smeta ocito su se pronasli.Vi bi ste samo ravnopravnost kada vama to odgovara.To sto vi djecu koristite da povrijedite muzeve to je opravdano sve sto vi radite je opravdano.
- Cholina_Lokica
#107 Re: razvod ili papucar...
naravno da ima, ali puno manje nego onih gdje alimentacija ide djeci. tako da ti takvi slucajevi ne daju pravo da vrijedjas sve zene od reda, i kukas kako se njima placa nesto. to ako je tebi ego povrijedjen jer je zena nastavila poslije razvoda dalje, je tvoja stvar, i tvoj veliki problem sto ne mozes da maknes dalje od toga, a ne problem zena opcenito.dimitrix wrote:Jel ti mislis da nema takvih slucajeva molim te?
sve u svemu, ocu kojem smeta to, niko ne brani da trazi djecu sebi, ako majka nije odgovarajuci skrbnik, i svaki sud ce mu vratiti tu istu djecu, ako ej majka stvarno takva
Last edited by Cholina_Lokica on 02/01/2011 23:55, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#108 Re: razvod ili papucar...
zene koriste djecu da povrijede muzeve, jer muzevi ponizavaju zene i zene se tako svete. djeca dobijaju edipov kompleks.
nigdje nema toliko edipovog kompleksa kao kod nas i ostalih juznjaka.
nigdje zene nisu manje vrijedne nego na tim podrucjima.
to sto ti vidis da B->C, a ne vidis vezu izmedju A->B i da je na kraju veza izmedju A->C direktna,je tvoj problem.
nigdje nema toliko edipovog kompleksa kao kod nas i ostalih juznjaka.
nigdje zene nisu manje vrijedne nego na tim podrucjima.
to sto ti vidis da B->C, a ne vidis vezu izmedju A->B i da je na kraju veza izmedju A->C direktna,je tvoj problem.
-
nista novo
#109 Re: razvod ili papucar...
Ne znam za druge ali u Bosni , Hrvatske dobivaju po 1500-2000 marakasanabe wrote:Najbolje da strijeljamo sve ove sto hoce zene da ostave.Koliko udovice dobijaju?
- citroen
#110 Re: razvod ili papucar...
sicu nekusanabe wrote:Najbolje da strijeljamo sve ove sto hoce zene da ostave.Koliko udovice dobijaju?
- pustopoljina
#111 Re: razvod ili papucar...
mislis wrote:ja sto znam razvedenih zena sve i jedna ima problema sa bivsim oko placanja i posjeta djeci
ne znam niti jednog muskarca a da je zadrzao djete ili djecu poslije razvoda
sta je lakse placati alimentaciju ili imati starateljstvo 24/7 nad djecom?
ovo ce uredno ignorisati.
pa u indiji su kad umre muz, palili i zenu.
ah, stari dobri obicaji...kad se znao neki red.
- dimitrix
#112 Re: razvod ili papucar...
Zao mi je sto cu razocarat te ali vise je zena od muskaraca pa tako da ja uvijek mogu naci 2.Pogotovo mladju (sta ces volite starije).I ne pricam iz svog iskustva vec od prijatelja i poznanika.A to da su zene OKRUTNE i NEMILOSRDNE to znam iz svog iskustva i to zna svaki muskarac.A to da tebe muz ucjenjuje to 1 put cuje kako da nisi dobila djecu na parnici?Ja ne govorim sa sve zene de malo branite zenski rod.DA nije VAS MUSKARCI BI BILI U RAJU SADCholina_Lokica wrote:naravno da ima, ali puno manje nego onih gdje alimentacija ide djeci. tako da ti takvi slucajevi ne daju pravo da vrijedjas sve zene od reda, i kukas kako se njima placa nesto. to ako je tebi ego povrijedjen jer je zena nastavila poslije razvoda dalje, je tvoja stvar, i tvoj veliki problem sto ne mozes da maknes dalje od toga, a ne problem zena opcenitodimitrix wrote:Jel ti mislis da nema takvih slucajeva molim te?
- ladyada
#113 Re: razvod ili papucar...
na ovo moram napisati rijeci jedne poznanice , njen muz je to njoj reko jednom u svadji ........a ona njemu odgovorila ......zvornicanin wrote:Za mene je zena stub kuce ali ako je stub slab...
stari moj i najjaci stub se potrosi ako se niko o njemu ne brine, i mora kad tad da se zamjeni ..........
mislim da nas muski svijet drzi na trdiciji puno i trosi bez veze enrgiju na to umjesto da se pokusa prilagoditi ..........
- Cholina_Lokica
- pustopoljina
#115 Re: razvod ili papucar...
sta se zalis, zamisli da u americi mozes 4 zakonske zene imati. koliko volite kruha nad pogacom-imali biste sve 4 (moze vam se
), a kad dodje alimentacija- skakali bi sa mosta u hladni hudson river 
-
nista novo
#116 Re: razvod ili papucar...
^Mislim da ce evolucija nas dovesti do toga da zenama nece trebati muskarci, a svi ce muskarci iz revolta u homoseksualce..
- bez_ideje
#117 Re: razvod ili papucar...
-Broj slucajeva gdje zena trosi alimentaciju na sebe umjesto na djecu je minoran u odnosu na broj muskaraca koji neplacanjem alimentacije misle da su ispali...face i napakostili bivsoj zeni!
-Broj brakorazvodnih parnica u kojima muskarci traze skrbnistvo nad djecom je strahovito mali u odnosu na broj onih koji placu kako ce ih razvod finansijski unistiti!
-Broj zena koje na bivsem muzu koji ima starateljstvo prvo gledaju novu jebacicu pa onda dijete je zanemariv,u odnosu na broj muskaraca koji prvo gledaju u novog jebaca,pa u zenu,pa u garazu, pa jel mu dijete dobro,zdravo,sito i obuceno...
-Broj brakorazvodnih parnica u kojima muskarci traze skrbnistvo nad djecom je strahovito mali u odnosu na broj onih koji placu kako ce ih razvod finansijski unistiti!
-Broj zena koje na bivsem muzu koji ima starateljstvo prvo gledaju novu jebacicu pa onda dijete je zanemariv,u odnosu na broj muskaraca koji prvo gledaju u novog jebaca,pa u zenu,pa u garazu, pa jel mu dijete dobro,zdravo,sito i obuceno...
- ladyada
#118 Re: razvod ili papucar...
pustopoljina wrote:kad vidim kakvi se ljudi zene i udaju, tacno me strah za buducnost planete.
ugusicete se u egoizmu i sebicluku.
i onda se pitaju otkud EMO djeca.
-
nista novo
#119 Re: razvod ili papucar...
I sesti svjetski rat ce se voditi izmedju zena i muskaraca

- pustopoljina
#120 Re: razvod ili papucar...
ma do tada cemo se i vegetativno razmnozavati, pa nece biti zanimljivo vise.nista novo wrote:I sesti svjetski rat ce se voditi izmedju zena i muskaraca![]()
- bez_ideje
#121 Re: razvod ili papucar...
Do sestog ce se samoistrijebit ,pa se bojim da nam nece preostati nista nego da se medjusobno za kosu cupamo 
- pustopoljina
#122 Re: razvod ili papucar...
qq moracemo raditi

kako to ide

kako to ide
Last edited by pustopoljina on 03/01/2011 00:21, edited 3 times in total.
- dimitrix
#123 Re: razvod ili papucar...
Realnosanabe wrote:mislis wrote:ja sto znam razvedenih zena sve i jedna ima problema sa bivsim oko placanja i posjeta djeci
ne znam niti jednog muskarca a da je zadrzao djete ili djecu poslije razvoda
sta je lakse placati alimentaciju ili imati starateljstvo 24/7 nad djecom?
Znam ja muskarca koji je nakon razvoda troje djece ostavio kod sebe. Majka se opet udala, rodila jos jedno dijete, ovo troje haman i ne vidja. Dakle, ima svega. Ne valja nam ovo "Muskarci su ovakvi, a zene onakve" Postoje i fer, normalni muskarci i zene koje su, oprostite na rjecniku, kucke. Postoje.
Cudi me da ovaj zvornicanin nje spomenu neko bracno savjetovaliste. Pa barem toga ima u Kanadi. Mislim da mora probati popraviti stvari, ako ikako moze. Najlakse je dici ruke.
- bez_ideje
#124 Re: razvod ili papucar...
ma ubode realnost svaka mu cast
-
nista novo
#125 Re: razvod ili papucar...
Nije poenta u majkama i ocevima, vec u ljudskom bicu koje uvijek vidi prijetnju i neprijatelja u necemu. Jednom su to pripadnicu drugog naroda, pa druge reliije, pa na kraju drugog spola,. Jebiga vazno je da se krkamo, pa nema veze sa kime