Noddle wrote:Prekosutra ce vlast poceti sa radom...
Predpostavimo da se prvi rezultati mogu ocekivati za neka tri mjeseca, a najbolje ce se najbolje vidjeti da li se ista radi i kako za pola godine. Zbog toga bi se svi trebali presabrati i sacekati da ljudi dodju na svoja radna mjesta i pokazu da li su dobar ili los izbor.
Sto se tice kandidata mogu samo reci da me SDP pozitivno iznenadio jer je predlozio sve mlade i obrazovane ljude.
![]()
![]()
![]()
Ne sumnjam da će se dokazati čim počnu sa radom, ima da začepe usta ovim pesimistima.
Vrijeme je da se nešto promijeni i to će se desiti jer su napokon pravi ljudi na vlasti!
Emiru S posebno čestitam, bila sam oduševljena njegovim "nastupom" a nisam ni znala ko je uopšte!!!
Napokon ćemo imati zakon o visokom obrazovanju JUHUUUU!
![]()
PS: Predlazem da se na ovu temu vratimo nakon sto vlast pocne raditi ili ne raditi i da ih oda hvalimo ili pljujemo...
Vlada Kantona Sarajevo
- Zana.
#101 Re: Novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo
- Prpa.ba
#102 Re: Novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo
Da manje izmisljas nadimke i etikete, bolje bi ti bilo da si posjetio stranicu izbori.ba i upoznao se sa materijom o kojoj pricas.kajdara wrote:Kako Miner misli osigurati funkcionalnu većinu u SKS, koju sa kvislinško-kriminalnom SDA-bandom nema, a s njom je bratski popolovio ministarske fotelje?
Šifra Naziv stranke Broj glasova % Direktni mandati
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 50387 24,17 10
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 37396 17,94 7
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 6310 3,03 1
18/35
- Zana.
#103 Re: Novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo
kurty wrote:Ako imam pravo ja nesto napisati, jer sam ja iz ZDK![]()
Emira Suljagica, poznajem... I to zahvaljujuci ovom forumu... ... Iako sam zamoljen da ne otkrivam neke stvari, prilikom jedne humanitarne akcije vodjene na ovom forumu, njegova supruga (koja je ili forumasica ili osoba koja cita ovaj forum) ga je upoznala sa akcijom... Dan poslije me pozvao u kabinet Alije Behmena i pogurali su nas tada jako mnogo...
U par razgovora sto sam mogao zakljuciti... Pametan, obrazovan, zna progovoriti... I urban, za razliku od odredjenog broja foteljasa...![]()
Toliko o njemu...
p.s. ako njegova supruga ovo procita, veliki pozdrav za nju
E, o ovome sam pričala
- Noddle
#104 Re: Novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo
S obzirom da nam je kompletno obrazovanje u rasulu i da imamo 3 miliona problema u osnovnoskolskom, srednjoskolskom i visokom obrazovanju, a ni predskolsko obrazovanje nije bez problema drago mi je sto cemo imati mladog, pametnog i obrazovanog covjeka na funkciju ministra obrazovanja... Bar se onda mozemo svi zajedno nadati da ce se katastrofalno stanje poceti rjesavati...Zana. wrote:![]()
![]()
![]()
Ne sumnjam da će se dokazati čim počnu sa radom, ima da začepe usta ovim pesimistima.
Vrijeme je da se nešto promijeni i to će se desiti jer su napokon pravi ljudi na vlasti!
Emiru S posebno čestitam, bila sam oduševljena njegovim "nastupom" a nisam ni znala ko je uopšte!!!
Napokon ćemo imati zakon o visokom obrazovanju JUHUUUU!
![]()
A mladi ljudi su uvijek ambiciozniji od ostalih i sigurna sam da cemo prve rezultate Suljagicevog rada vidjeti za par mjeseci...
Ja u svakom slucaju vise vjerujem mladom, pametnom i obrazovanom covjeku.
- MrMaliJoe
#105 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Last edited by MrMaliJoe on 12/01/2011 10:37, edited 2 times in total.
- MrMaliJoe
#106 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Jesmo li to zaboravili na Taju i Tajiće, i kome je u interesu da pljuje po ljudima koji još nisu počeli raditi a već ne valjaju !
-
VjecitiStudent
#107 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Skoro pa pola nove vlade je radilo i talilo se sa Tajom, u raznim varijantama.MrMaliJoe wrote: Jesmo li to zaboravili na Taju i Tajiće, i kome je u interesu da pljuje po ljudima koji još nisu počeli raditi a već ne valjaju !
- MrMaliJoe
#108 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
VjecitiStudent wrote:Skoro pa pola nove vlade je radilo i talilo se sa Tajom, u raznim varijantama.MrMaliJoe wrote: Jesmo li to zaboravili na Taju i Tajiće, i kome je u interesu da pljuje po ljudima koji još nisu počeli raditi a već ne valjaju !
Ako misliš na onaj dio nova/stara vlast onda se potpuno slažem, ali koliko ja vidim niko ne pljuje po njima! Narod određuje koaliciju!
-
VjecitiStudent
#109 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Ne kontam zaista na kakvo konkretno pljuvanje mislis.MrMaliJoe wrote:VjecitiStudent wrote:Skoro pa pola nove vlade je radilo i talilo se sa Tajom, u raznim varijantama.MrMaliJoe wrote: Jesmo li to zaboravili na Taju i Tajiće, i kome je u interesu da pljuje po ljudima koji još nisu počeli raditi a već ne valjaju !
Ako misliš na onaj dio nova/stara vlast onda se potpuno slažem, ali koliko ja vidim niko ne pljuje po njima! Narod određuje koaliciju!
Od svega toga ja na prethodnim stranicam ove teme vidjeh samo cudjenje da je za zvjezdanu karijeru u bh. politici dovoljno napraviti knjigu o partijskom vodji.
- MrMaliJoe
#110 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Was ever !VjecitiStudent wrote:
Ne kontam zaista na kakvo konkretno pljuvanje mislis.
Od svega toga ja na prethodnim stranicam ove teme vidjeh samo cudjenje da je za zvjezdanu karijeru u bh. politici dovoljno napraviti knjigu o partijskom vodji.
-
VjecitiStudent
#111 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Za one zaboravne ...MrMaliJoe wrote:Was ever !VjecitiStudent wrote:
Ne kontam zaista na kakvo konkretno pljuvanje mislis.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=58919
- Noddle
#112 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Ja i dalje mislim da se o nekim ljudima treba pricati tek nakon sto naprave ili ne naprave nesto... Nove face u politici su nam potrebne, jer one stare nista nisu radile...
I zasto ne pustite Emira Suljagica da sam pokaze da li je na funkciju dosao jer je napisao knjigu ili je dosao jer je kvalifikovan i jer je zasluzio.
Vrlo brzo ce se pokazati da ste rastezali covjeka bez posebnog razloga jer ce pokazati koliko vrijedi.
Ja navijam za njega, jer mi je dosta stalnih prica da mladi covjek moze uspjeti samo ako nekom lize dupe...
PS: Mozda bi bilje bilo pricati o onim koji su zaradjivali, a nisu radili... Mislim da svi znamo na koga mislim...
I zasto ne pustite Emira Suljagica da sam pokaze da li je na funkciju dosao jer je napisao knjigu ili je dosao jer je kvalifikovan i jer je zasluzio.
Vrlo brzo ce se pokazati da ste rastezali covjeka bez posebnog razloga jer ce pokazati koliko vrijedi.
Ja navijam za njega, jer mi je dosta stalnih prica da mladi covjek moze uspjeti samo ako nekom lize dupe...
PS: Mozda bi bilje bilo pricati o onim koji su zaradjivali, a nisu radili... Mislim da svi znamo na koga mislim...
- MrMaliJoe
#113 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Ja tebe potpuno razumijem. Ti ideš logikom svojih zelenih favorita. Recimo Bičakčića, Brankovića pa zaključuješ da se radi onekoj nagradi. Možda potajno u mraku svoje sobe ljubiš Tajinu sliku, žališ za divnom dekoracijom Semihinih kompletića! Ali trebao bi prvo sačekati da on napravi grešku a tek onda da ga pljuješ. Ako je nesposoban to će se pokazati i onda imaš priliku da budeš zlonamjeran!VjecitiStudent wrote:Od svega toga ja na prethodnim stranicam ove teme vidjeh samo cudjenje da je za zvjezdanu karijeru u bh. politici dovoljno napraviti knjigu o partijskom vodji.
-
VjecitiStudent
#114 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Nosara ti moze potvrditi da ti je ovaj opis potpuno pogresan.MrMaliJoe wrote:Ja tebe potpuno razumijem. Ti ideš logikom svojih zelenih favorita. Recimo Bičakčića, Brankovića pa zaključuješ da se radi onekoj nagradi. Možda potajno u mraku svoje sobe ljubiš Tajinu sliku, žališ za divnom dekoracijom Semihinih kompletića! Ali trebao bi prvo sačekati da on napravi grešku a tek onda da ga pljuješ. Ako je nesposoban to će se pokazati i onda imaš priliku da budeš zlonamjeran!VjecitiStudent wrote:Od svega toga ja na prethodnim stranicam ove teme vidjeh samo cudjenje da je za zvjezdanu karijeru u bh. politici dovoljno napraviti knjigu o partijskom vodji.
Nego, jel' ima u mojoj tezi ista da ne valja, da sam slagao, pogrijesio, izmislio, itd.?
-
VjecitiStudent
#115 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
A ovo nije bilo lizanje dupeta?Noddle wrote:Ja i dalje mislim da se o nekim ljudima treba pricati tek nakon sto naprave ili ne naprave nesto... Nove face u politici su nam potrebne, jer one stare nista nisu radile...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
- silent_BoB
#116 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
za nove-stare ministre mozemo pricati ,a za ove koji ce mozda doci na funckciju (po medijskim spekulacijama) ipak bih sacekao djela a ne da lupetamo o imenima i prezimenima i onome sto se moze "iskopati o njima"
mislim da dolazi mlada snaga ,a mi ih trebamo ohrabriti i potaci na bolji i djelotvorniji rad od svojih prethodnika.....ali ipak mi smo blesava nacija ....ztrpavavati cemo ih raznoraznim glupostima kako bi dokazali 10000000000 godinju tradiciju neuspjeha...kao i sad
mislim da dolazi mlada snaga ,a mi ih trebamo ohrabriti i potaci na bolji i djelotvorniji rad od svojih prethodnika.....ali ipak mi smo blesava nacija ....ztrpavavati cemo ih raznoraznim glupostima kako bi dokazali 10000000000 godinju tradiciju neuspjeha...kao i sad
- ari_selfsufficient
#117 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Prosto nevjerovatno...dobro neko rece ni sjeli nisu, ni počeli raditi odmah udarismo rafal po njima...Da su čobani ne bi valjalo što su čobani, kad su obrazovani ne valja jer su obrazovani, a kada pišu knjige ne valja o kome pišu... Pa nije niko stekao akademsku titulu na osnovu jedne knjige... Kada ćemo već jednom imati malo šire i više rezone.. Dajte ljudi umjesto da smo aplauzom podržali ovu napokon akademsku snagu , odmah paljba. Ajdemo im dopustiti da se pokažu pa ćemo ih kuditi a ne ovako na prazno i gledajući u kuglu 
I da ja ih apsolutno podržavam dok i ako me ne primoraju na suprotno.. Od mene aplauz za njih

I da ja ih apsolutno podržavam dok i ako me ne primoraju na suprotno.. Od mene aplauz za njih
- MrMaliJoe
#118 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
VjecitiStudent wrote:Nosara ti moze potvrditi da ti je ovaj opis potpuno pogresan.MrMaliJoe wrote:Ja tebe potpuno razumijem. Ti ideš logikom svojih zelenih favorita. Recimo Bičakčića, Brankovića pa zaključuješ da se radi onekoj nagradi. Možda potajno u mraku svoje sobe ljubiš Tajinu sliku, žališ za divnom dekoracijom Semihinih kompletića! Ali trebao bi prvo sačekati da on napravi grešku a tek onda da ga pljuješ. Ako je nesposoban to će se pokazati i onda imaš priliku da budeš zlonamjeran!VjecitiStudent wrote:Od svega toga ja na prethodnim stranicam ove teme vidjeh samo cudjenje da je za zvjezdanu karijeru u bh. politici dovoljno napraviti knjigu o partijskom vodji.
Nego, jel' ima u mojoj tezi ista da ne valja, da sam slagao, pogrijesio, izmislio, itd.?

Ako su ti se izlizale fotografije možeš ih zamjeniti sa ovim, i poselami Taju puno, mogu ti reć da se slažem sa tobom u jednom, i meni puno nedostaje.
- nosara
#119 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Nije se rodio ko bi rulji ugodio...
vjeciti i slicni su uvijek imali viska pljuvacke, nisu relevantni...
Emiru cestitke, kanton nikad nije dobio vecu facu za ministra... Bice lom...!
vjeciti i slicni su uvijek imali viska pljuvacke, nisu relevantni...
-
VjecitiStudent
#120 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Jah, isto ko sto je lom bio i u Gradu, nakon sto je Semihinog malog za informisanje zamijenio Behmenov mali za informisanje.nosara wrote:Nije se rodio ko bi rulji ugodio...![]()
vjeciti i slicni su uvijek imali viska pljuvacke, nisu relevantni...![]()
Gradski site http://www.sarajevo.ba, koji bi trebao biti ogledalo grada u svakom pogledu je bio i ostao najobicniji, prizemni PR za gradonacelnika, bas kao i za Semihinog vremena.
Zamjena Semihinih slika Behmenovim, jel to ta vrsta loma o kojoj pricas?
- nosara
#121 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Take a break, take a kit-kat...!VjecitiStudent wrote:Jah, isto ko sto je lom bio i u Gradu, nakon sto je Semihinog malog za informisanje zamijenio Behmenov mali za informisanje.nosara wrote:Nije se rodio ko bi rulji ugodio...![]()
vjeciti i slicni su uvijek imali viska pljuvacke, nisu relevantni...![]()
Gradski site http://www.sarajevo.ba, koji bi trebao biti ogledalo grada u svakom pogledu je bio i ostao najobicniji, prizemni PR za gradonacelnika, bas kao i za Semihinog vremena.
Semihine slike su zamijenjene Behmenovim, jel to ta vrsta loma o kojoj pricas?
-
VjecitiStudent
#122 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Nije titulu, ali jeste fotelju, pa se o tome malcice i raspravlja.ari_selfsufficient wrote:Prosto nevjerovatno...dobro neko rece ni sjeli nisu, ni počeli raditi odmah udarismo rafal po njima...Da su čobani ne bi valjalo što su čobani, kad su obrazovani ne valja jer su obrazovani, a kada pišu knjige ne valja o kome pišu... Pa nije niko stekao akademsku titulu na osnovu jedne knjige... Kada ćemo već jednom imati malo šire i više rezone.. Dajte ljudi umjesto da smo aplauzom podržali ovu napokon akademsku snagu , odmah paljba. Ajdemo im dopustiti da se pokažu pa ćemo ih kuditi a ne ovako na prazno i gledajući u kuglu
I da ja ih apsolutno podržavam dok i ako me ne primoraju na suprotno.. Od mene aplauz za njih![]()
- nosara
#123 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
VjecitiStudent wrote:Nije titulu, ali jeste fotelju, pa se o tome malcice i raspravlja.ari_selfsufficient wrote:Prosto nevjerovatno...dobro neko rece ni sjeli nisu, ni počeli raditi odmah udarismo rafal po njima...Da su čobani ne bi valjalo što su čobani, kad su obrazovani ne valja jer su obrazovani, a kada pišu knjige ne valja o kome pišu... Pa nije niko stekao akademsku titulu na osnovu jedne knjige... Kada ćemo već jednom imati malo šire i više rezone.. Dajte ljudi umjesto da smo aplauzom podržali ovu napokon akademsku snagu , odmah paljba. Ajdemo im dopustiti da se pokažu pa ćemo ih kuditi a ne ovako na prazno i gledajući u kuglu
I da ja ih apsolutno podržavam dok i ako me ne primoraju na suprotno.. Od mene aplauz za njih![]()
Pa covjece, pusti ga da pocne radit...! Ako ne napravi radikalne promjene u svom resoru (ali, pazi, lom!!!) pljuvacemo ga zajedno, peke mi dapcevica...
Ako ti je fiber zbog fotelja, kupicu ti ja jednu u kojoj hoces prodavnici namjestaja, pa je postavi kod Vjecne vatre, turi tablu da svi znaju da je tvoja... Jel' ok...?
- ultima_palabra
#124 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Pozitivno su me iznenadila SDP-ova imena... inače nemam neko mišljenje o kantonalnim SDP-ovcima, ali ovo izgleda dobro
Ali SDA-ovi kandidati su za povratiti
Osim one Velide za koju nisam čuo...
Arzija šaptom pade
A kamo ministarstvo za Lijana? 
Ali SDA-ovi kandidati su za povratiti
Arzija šaptom pade
-
VjecitiStudent
#125 Re: Fikret Musić - premijer Vlade KS
Zasto mislis da ce biti lom?nosara wrote:VjecitiStudent wrote: Nije titulu, ali jeste fotelju, pa se o tome malcice i raspravlja.![]()
Pa covjece, pusti ga da pocne radit...! Ako ne napravi radikalne promjene u svom resoru (ali, pazi, lom!!!) pljuvacemo ga zajedno, peke mi dapcevica...![]()
Ako ti je fiber zbog fotelja, kupicu ti ja jednu u kojoj hoces prodavnici namjestaja, pa je postavi kod Vjecne vatre, turi tablu da svi znaju da je tvoja... Jel' ok...?
Zbog loma kojeg (ne)vidjesmo u Gradu ili ...?
Zasto bi uopste pravio lom ili uopste bilo sta radio kad je puno lakse opet napisati knjigu?