kad sam bio mali
- zambaklija
#101 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali...živjo sam nedaleko od vojnog aerodroma i stalno sam sanjo kako nas bombarduju ti avioni sa velikom petokrakom....i kad god je neki pilot šenlučio...probijo zid, mislio sam HA!evo ih marsovci (tad bila SciFi Serija nešto mars 1999 ili tako nekako) jebaše im mater 
- ljubav_aha
#102 Re: kad sam bio mali
totlano si interesatan likNekoIzMase wrote:Kad sam bio mali...
1. ja sam prvi put te sreo, s' mamom sam u slasticarni kolacice jeo i od tada kad te vidim slatko moram jesti jer i ti si slatka bila kao dobra vila![]()
2. volio sam se svađati i kada bi neko napravio zijan, ja sam ostajao da se svađam dok bi ostali pobjegli![]()
3. želio sam da letim (nešto poput supermena) i obiđem cijelu planetu jer je tata stalno 'letio'. Tek poslije sam shvatio da ljudi lete avionima i da je supermen ublehaš![]()
4. brat i ja smo se trkali kroz stan na biciklima i ostavili tragove kočenja po tek lakiranom parketu![]()
5. počeo sam pušiti i piti kafu sa 6 godina jer sam želio biti kao odrasli. Danas bih dao sve da se vratim makar na jedan dan u djetinjstvo i proživim neke stvari.
6. bio sam lahko zaljubljiv pa mi je svaka djevojčica bila simpatija![]()
7. vjerovao sam da postoje duhovi i dan danas sam ubjeđen da sam jednom prilikom vidio duha![]()
8. Volio sam da slažem ali sam svaki put vješto provaljen![]()
9. izgubio sam se na Igmanu i cijeli dan su me tražili. Na kraju su me našli pored bunara gdje sam 'pecao' ribe![]()
10. redovno sam sa bratom tukao dječaka iz ulice kojeg smo zvali Kepec jer je vozio biciklo marke Kepec. U srednjoj školi smo 'Kepec' i ja postali drugovi![]()
11. Sjedio sam u magarećoj klupi jer sam se potukao na času likovnog i vladanje mi je bilo neprimjerno![]()
12. Imao sam želju da otac, brat i ja napravimo robota za kojeg smo počeli skupljati dijelove ali nas je rat spriječio u tome![]()
.
.
.
Ima još tih stvari ali dosta je i ovoSvaka čast za pokretanje teme
- smurf
#103 Re: kad sam bio mali
Topla voda wrote:ja sam konto da su bubasvabe iz njemacke
- felipe kajetano
#104 Re: kad sam bio mali
Ridjobrki wrote: - želio FMP ili Rogov BMX a kupilo mi jebeni UNIS-ov Pony. Ubjedljivo najružniji bicikl na tržištu.
- NekoIzMase
#105 Re: kad sam bio mali
Ma ima još nekih stvari koje su mi ostale onako u sjećanju i pomalo bile blesaveljubav_aha wrote:totlano si interesatan likNekoIzMase wrote:Kad sam bio mali...
1. ja sam prvi put te sreo, s' mamom sam u slasticarni kolacice jeo i od tada kad te vidim slatko moram jesti jer i ti si slatka bila kao dobra vila![]()
2. volio sam se svađati i kada bi neko napravio zijan, ja sam ostajao da se svađam dok bi ostali pobjegli![]()
3. želio sam da letim (nešto poput supermena) i obiđem cijelu planetu jer je tata stalno 'letio'. Tek poslije sam shvatio da ljudi lete avionima i da je supermen ublehaš![]()
4. brat i ja smo se trkali kroz stan na biciklima i ostavili tragove kočenja po tek lakiranom parketu![]()
5. počeo sam pušiti i piti kafu sa 6 godina jer sam želio biti kao odrasli. Danas bih dao sve da se vratim makar na jedan dan u djetinjstvo i proživim neke stvari.
6. bio sam lahko zaljubljiv pa mi je svaka djevojčica bila simpatija![]()
7. vjerovao sam da postoje duhovi i dan danas sam ubjeđen da sam jednom prilikom vidio duha![]()
8. Volio sam da slažem ali sam svaki put vješto provaljen![]()
9. izgubio sam se na Igmanu i cijeli dan su me tražili. Na kraju su me našli pored bunara gdje sam 'pecao' ribe![]()
10. redovno sam sa bratom tukao dječaka iz ulice kojeg smo zvali Kepec jer je vozio biciklo marke Kepec. U srednjoj školi smo 'Kepec' i ja postali drugovi![]()
11. Sjedio sam u magarećoj klupi jer sam se potukao na času likovnog i vladanje mi je bilo neprimjerno![]()
12. Imao sam želju da otac, brat i ja napravimo robota za kojeg smo počeli skupljati dijelove ali nas je rat spriječio u tome![]()
.
.
.
Ima još tih stvari ali dosta je i ovoSvaka čast za pokretanje teme
93' sam bio 'zaljubljen' u jednu Maju a i ona u mene. Pošto je Maja živjela u zgradi preko puta, skontali smo da zavežemo dvije plastične čaše sa konopcem i tako napravimo telefon da bi mogli pričati kada nas roditelji ne puštaju vani jer su se stariji 'igrali' rata. To nije baš funkcionisalo jer je cijela ulica mogla čuti naše razgovore pa smo počeli pisati pisma
Bio sam i mujezin u džamiji sa nepunih 8 godina i tada sam želio postati hodža. Moji planovi su pali u vodu sa 12 godina kada sam počeo izlaziti sa društvom i udaljio se od vjere jer su me mnogi zezali zbog toga. Danas baš i nisam neki 'vjernik'
Također sam želio da imam velika stopala i ne propadam dok hodam po snijegu. Danas nosim 47 i 1/2 ali i dalje propadam u snijeg
Volio sam praviti garaže za autiće u zemlji i često provodio cijele dane kopajući tunele u zemlji kao kakva krtica. Poslije su garaže bile osvajane od strane plastičnih vojnika u kojima su pravili utvrde. Najdraži plastični vojnici su mi bili indijanci jer su sa svojim lukovima i strijelama mogli pobjediti one plastične vojnike sa puškama
Da se ne sjećam više, ukočit će mi se lice od osmjeha koje djetinjstvo izmami na licu
- al_akhisari
#106 Re: kad sam bio mali
...imao sam (samo) jednog dajdzu, i pitao sam se kako je moguce da neko ima dvojicu ili trojica daidza
...uzivao sam u loptanju s rajom u predvecerje i mrzio noc sto pada, pa moram ici u kucu, jer "u aksam se ne valja biti vani" ( pitao sam se "zasto je Bog stvorio noc, zar ne bilo ljepse da je uvijek dan" ); od tad i ne volim bas noc
...uzivao sam u loptanju s rajom u predvecerje i mrzio noc sto pada, pa moram ici u kucu, jer "u aksam se ne valja biti vani" ( pitao sam se "zasto je Bog stvorio noc, zar ne bilo ljepse da je uvijek dan" ); od tad i ne volim bas noc
- Cholina_Lokica
#107 Re: kad sam bio mali
sa neke 3 godine upoznala prvi put najbolju jaranicu sa kojom se i dan-danas druzim, isto se zovemo, i prvi susret zavrsen tako sto smo se haman potukle jer nam nije bilo jasno kako se mozemo isto zvati...
malo kasnije izbacena iz obdenista. jer nisam mogla popodne da spavam kad i sva djeca, pa sam ih sviju budila da se igraju sa mnom, pa mozete zamisliti kako izgleda kad malu djecu probudis, pola ih pocne divljati sa mnom, druga polovina plakati... opstenarodno veselje
ako me posalju u granap da nesto kupim, ako ne nadjem stvar u granapu, necu se vratiti kuci dok bilo gdje to ne nadjem, par puta morali poslije nekih sat vremena me traziti po mahali da vide gdje sam, jer se panika digne nema djeteta
iz dubine duse mrzila sminku
i sustavno je unistavala gdje god da sam naisla na istu. dosta cesto cak znala ustajati u toku noci da mami unistim sminku. kod koga god smo doli, mama morala poslije mene zenama kupovati novu
....
malo kasnije izbacena iz obdenista. jer nisam mogla popodne da spavam kad i sva djeca, pa sam ih sviju budila da se igraju sa mnom, pa mozete zamisliti kako izgleda kad malu djecu probudis, pola ih pocne divljati sa mnom, druga polovina plakati... opstenarodno veselje
ako me posalju u granap da nesto kupim, ako ne nadjem stvar u granapu, necu se vratiti kuci dok bilo gdje to ne nadjem, par puta morali poslije nekih sat vremena me traziti po mahali da vide gdje sam, jer se panika digne nema djeteta
iz dubine duse mrzila sminku
....
- Ma.Le.Na
#108 Re: kad sam bio mali
...sjecate li se onih karmina zelenih
turskih...sto kada se namazes budu crveni i NE MOGU SE OBRISATI nicim bar neka 2 dana....e takvim jednim sam ja sestru "nasminkala"...od usana do crtanja cvjetica i srca po obrazima...mama kad je dosla s posla - kad nije pala u nesvjest
...2 dana sestru ribali 
- felipe kajetano
#109 Re: kad sam bio mali
.......nedeljnih "Dozvolite da se obratimo" i partizanskih filmova
...koliko sam puta oplakao ovu scenu http://www.youtube.com/watch?v=7UFvspkwFQo
....pa nakon toga cijelo naselje odzvanja od galame Markoooo hos ta-ta...teta Rasema mozel Nermin izaci napolje
...onda cjelodnevno igranje ta-ta, sve dok sestra kaze da mama zove Boska Buhu na rucak
...to su bili nashi kanteri
ekskurzije u BG-u i prvog susreta sa crnim ljudima
, kad je neko povikao "eno crnca".. u tom momentu se cijela strana autobusa stvorila na suprotnoj i 50 djecijih glavica je zacudjeno zurilo kroz prozor
..dok vozac jebe sve po spisku i "nama i crncima"
Sjecam se albuma sa slicicama "Mexico '86" i "pozajmljivanja" pozamasne svote novca da bi izvukao Enza Scifa koji mi je falio u albumu...dobro sam upamtio i njega i dan kad je stari primjetio deficit
Uf..ne mogu vise

ekskurzije u BG-u i prvog susreta sa crnim ljudima
Sjecam se albuma sa slicicama "Mexico '86" i "pozajmljivanja" pozamasne svote novca da bi izvukao Enza Scifa koji mi je falio u albumu...dobro sam upamtio i njega i dan kad je stari primjetio deficit
Uf..ne mogu vise
- Obuca9
#110 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali, čitavu noć sam po stanu igrao lopte, te pravio svoj raspored sa svim utakmicama svakog kola naše, italijanske, španske, njemačke, engleske i francuske lige, sa rezultatima da tabela bude po mojoj mjeri i sa "pregledom" golova i prilika svake utakmice
Naravno svaka liga je imala svoj dan, znam da je ponedeljak bio rezervisan za našu ligu, a utorak za Seriu A, ostalo samo zaboravio 
- Neelix
#111 Re: kad sam bio mali
- bez_ideje
#112 Re: kad sam bio mali
Ajjjjjjj.....istoCholina_Lokica wrote:sa neke 3 godine upoznala prvi put najbolju jaranicu sa kojom se i dan-danas druzim, isto se zovemo, i prvi susret zavrsen tako sto smo se haman potukle jer nam nije bilo jasno kako se mozemo isto zvati...
iz dubine duse mrzila sminkui sustavno je unistavala gdje god da sam naisla na istu. dosta cesto cak znala ustajati u toku noci da mami unistim sminku. kod koga god smo doli, mama morala poslije mene zenama kupovati novu
![]()
....
Ja sam vukla carsafe ispod djece i prevrtala ih sa onih krevetica
- amrica
#113 Re: kad sam bio mali
Ja sam mislila da je Trst jedna velika robna kuca u kojoj ima svegaaaa 
- inspektorica javert
#114 Re: kad sam bio mali
Ma.Le.Na wrote:...sjecate li se onih karmina zelenih![]()
turskih...sto kada se namazes budu crveni i NE MOGU SE OBRISATI nicim bar neka 2 dana....e takvim jednim sam ja sestru "nasminkala"...od usana do crtanja cvjetica i srca po obrazima...mama kad je dosla s posla - kad nije pala u nesvjest
...2 dana sestru ribali
zapalile ćilim u stanu igrajući se sa šibicama,pa na izgoreni dio primakle fotelju a da prikrijemo smrad istrošila haman dva cijela dezodoransa... morali cijelu zgradu provjetravati
pobjegle od kuće (u park
mislila da se benzinske pumpe postavljaju na mjestima gdje ima nafte pa samo spuste kabal dolje i crpe benzin
slučajno zabila rođaku čakiju u nogu igrajući se indijanaca ..
djeci u vrtiću rekla da nema djeda mraza i da ćemo svi jednog dana umrijeti i morala cijeli dan sjediti u ćošku jer sam ih rasplakala..i još kod kuće dobila 2 sata pametovanja od roditelja..
sakrila tatine cipele( u smeće) ,da ne ide na posao jer se nisam imala s kim igrati taj dan
piškila s balkona,stojećki
- Ma.Le.Na
#115 Re: kad sam bio mali
inspektorica javert wrote:
djeci u vrtiću rekla da nema djeda mraza i da ćemo svi jednog dana umrijeti i morala cijeli dan sjediti u ćošku jer sam ih rasplakala..i još kod kuće dobila 2 sata pametovanja od roditelja..
ja sam u zeleniki (jel se kaze zelenika - zeleniki
navece bi nam u holu...u nekoj sali...napravili disco da plesemo...bila dobra muzika...jedne pjesme se i dan danas sjecam i ponekad pjevusim koliko mi je ostala urezana u sjecanje
ugl. stojim ja sa drugaricama pored nekakvih vrata...nesto kao ostava gdje su stavljali metle i ostala sredstva za ciscenje
citava sala je puna djece - 2. i 3. razred osnovne...svi lafo plesu
naslonim se ja na vrata...a ona se otvore...i tu ja zavristim DUH!!!
svi poceli vristat...pobjegli na drugu stranu sale
nikada me nisu uhvatili
- piupiu
#116 Re: kad sam bio mali
frngla wrote:kad sam bio mali, mislio sam da nindze kornjace fakat zive u kanalizaciji i derao se u saht da izadju
- inspektorica javert
#117 Re: kad sam bio mali
piupiu wrote:frngla wrote:kad sam bio mali, mislio sam da nindze kornjace fakat zive u kanalizaciji i derao se u saht da izadju![]()
![]()
![]()
ja sam kod nane u vrtu provodila sate vireći u zasade sa graškom zbog onog crtanog filma ''Graškograd''..sve kontam,sad će oni
- ultima_palabra
#118 Re: kad sam bio mali
Ja sam volio zaustavljati pokretne stepenice pritiskom na dugme i onda se ispariti
Jednom sam ukrao mali eurokrem iz prodavnice samo da vidim kakav je osjećaj ukrasti nešto 
- male_okice
#119 Re: kad sam bio mali
ja sam mislila da Bog zivi na oblacima i bila pravo razocarana kad sam se sa nekih 4-5 vozila avionom i nisam vidjela Boga. (sreca pa nisam)
- piupiu
#120 Re: kad sam bio mali
Ja znam nekoliko odraslih 'djecaka' koji imaju istu furku i dan danas ...The Nightwatchman wrote:ne znam zašto ali meni se ova epizda sa hatižinom kakom do dan danas duboko urezala u pamcenje.....![]()
ja nju obozavam, a ona kaki
pa fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj![]()
- inspektorica javert
#121 Re: kad sam bio mali
male_okice wrote:ja sam mislila da Bog zivi na oblacima i bila pravo razocarana kad sam se sa nekih 4-5 vozila avionom i nisam vidjela Boga. (sreca pa nisam)
i da kad pada kiša,to on zalijeva vrt iz nekog velikog bokala..i to crvenog..bog me ubio ako znam što crvenog
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#122 Re: kad sam bio mali
Sjetih se.
Jednom sam ubacila pernicu (koja je bila jos iz vremena kada je dajdza bio dijete) u pec, i ispekla je.
Sto je najgore kada je mama pocela da vice da gori pernica, ja sam cula nekako da mi gore tene, i pocela da placem panicno, a onda se sjetila da nisu tene vec pernica.
Jednom sam ubacila pernicu (koja je bila jos iz vremena kada je dajdza bio dijete) u pec, i ispekla je.
Sto je najgore kada je mama pocela da vice da gori pernica, ja sam cula nekako da mi gore tene, i pocela da placem panicno, a onda se sjetila da nisu tene vec pernica.
- inspektorica javert
#123 Re: kad sam bio mali
..skakali smo s kišobranima s prizemnih balkona..kad smo ih sve polomili, prešli na kese iz granapa,to nam bio padobran
jednom tresnula od zemlju kad je kesa pukla i ugrizla se za jezik, pa našla neki zavoj da to kao zamotam dok mama nije vidjela 
- piupiu
#124 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala, s drugaricom sam voljela krisom otici na nedjeljnu misu (na to se u komsiluku nije gledalo s naklonoscu), kupiti limunadu u plasticnim casama kod lokalnog Siptara i srkati tokom mise na sav glas. Nakon izvjesnog vremena, baba i dida su me pozvali na 'informativni razgovor'.
Kad sam bila mala, voljela sam se kreativno izrazavati po zidovima i namjestaju, pa mi je nanina vitrina sluzila kao tabla po kojoj sam sarala kredom uceci svoj imaginarni razred. Jednom sam slicnu kreativnu sesiju odrzala s komadom cumura u ruci, po svjezeokrecenom bijelom zidu kuce. Sjecam se lozine sipke kojom je baka nagradila moju kreativnost kao danas.
Kad sam bila mala, voljela sam s rodicom setati po rivi na moru, vrlo ozbiljno i satima pricajuci na imaginarnom jeziku da bi lokalni djecaci mislili kako smo strankinje. Bile smo super-cool i niko nas nije razumio.
Kad sam bila mala, promijenila sam skolu, i prvi sam dan u skoli tri puta pala na guzicu jer su mi cipele bile klizave. Moja reputacija je od tog trenutka bila zapecacena.
Kad sam bila mala, imala sam dvije ribice koje sam htjela ponijeti sa sobom na more. Na putu prema moru, stali smo u neku lokalnu kafanu i ja sam otrcala ribicama promijeniti vodu. Jedna je iskliznula van i otisla u nepovrat niz cijev od lavaboa. Kad sam stigla na more, druga je uginula, i ja sam je sahranila u basti pored metvice. Godinama sam joj stavljala cvijece na grob, ubijedjena kako je umrla od tuge sto i nju nisam 'pustila na slobodu'.
Kad sam bila mala, voljela sam se kreativno izrazavati po zidovima i namjestaju, pa mi je nanina vitrina sluzila kao tabla po kojoj sam sarala kredom uceci svoj imaginarni razred. Jednom sam slicnu kreativnu sesiju odrzala s komadom cumura u ruci, po svjezeokrecenom bijelom zidu kuce. Sjecam se lozine sipke kojom je baka nagradila moju kreativnost kao danas.
Kad sam bila mala, voljela sam s rodicom setati po rivi na moru, vrlo ozbiljno i satima pricajuci na imaginarnom jeziku da bi lokalni djecaci mislili kako smo strankinje. Bile smo super-cool i niko nas nije razumio.
Kad sam bila mala, promijenila sam skolu, i prvi sam dan u skoli tri puta pala na guzicu jer su mi cipele bile klizave. Moja reputacija je od tog trenutka bila zapecacena.
Kad sam bila mala, imala sam dvije ribice koje sam htjela ponijeti sa sobom na more. Na putu prema moru, stali smo u neku lokalnu kafanu i ja sam otrcala ribicama promijeniti vodu. Jedna je iskliznula van i otisla u nepovrat niz cijev od lavaboa. Kad sam stigla na more, druga je uginula, i ja sam je sahranila u basti pored metvice. Godinama sam joj stavljala cvijece na grob, ubijedjena kako je umrla od tuge sto i nju nisam 'pustila na slobodu'.
- piupiu
#125 Re: kad sam bio mali
inspektorica javert wrote:..skakali smo s kišobranima s prizemnih balkona..kad smo ih sve polomili, prešli na kese iz granapa,to nam bio padobranjednom tresnula od zemlju kad je kesa pukla i ugrizla se za jezik, pa našla neki zavoj da to kao zamotam dok mama nije vidjela
Docaraj nam kako je izgledao zavijeni jezik,