Spasavanje managera Kenana

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#101 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:al' kaže, duži vremenski period traži posao, a radio 3,5 godine od 2007 - 2010...što znači, sve da je radio od 1.januara 2007. bez dana prekida, "duži period" može biti najduže pet mjeseci. e jebiga brate, AKO je sve istina, i nije baš za sazivati TV u zemlji sa 44% nezaposlenih.
znam Kenana, o ljudskim kvalitetima ne bih... ili možda bih. prob'o je Keno i preko strančice, ne znam da li još probava, ali nije da ne voli prejebati stare drugove... :mrgreen:

očigledno je taj magistarski udario malo više u glavu...

poznajem jednu slatku djevojku na ovom forumu, koja je također magistar, koja je godinama tražila posao i na kraju je radila sve i svašta da bi sada bila na vrlo dobrom mjestu i presretan sam zbog nje. dobro stvari dođu onome ko ih čeka.

ja sam budući pravnik, čemu se nadam? nemam pojma. posla me nije strah, radio sam na pijaci i znam kako je u januaru u 5 ujutro, otići na posao i raditi napolju cijeli dan. ako zapne, ni to nije problem raditi, a ne prodavati se kao bogomdan, što ti reče u zemlji sa 44% nezaposlenih...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#102 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Toto »

Jel mu ovo firma koja ga je izbacila sa posla sponzorise oglas za novi poso?
Last edited by Toto on 10/12/2010 23:11, edited 1 time in total.
bullmastiff

#103 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

Chmoljo wrote:
JThomas wrote:al' kaže, duži vremenski period traži posao, a radio 3,5 godine od 2007 - 2010...što znači, sve da je radio od 1.januara 2007. bez dana prekida, "duži period" može biti najduže pet mjeseci. e jebiga brate, AKO je sve istina, i nije baš za sazivati TV u zemlji sa 44% nezaposlenih.
znam Kenana, o ljudskim kvalitetima ne bih... ili možda bih. prob'o je Keno i preko strančice, ne znam da li još probava, ali nije da ne voli prejebati stare drugove... :mrgreen:

očigledno je taj magistarski udario malo više u glavu...

poznajem jednu slatku djevojku na ovom forumu, koja je također magistar, koja je godinama tražila posao i na kraju je radila sve i svašta da bi sada bila na vrlo dobrom mjestu i presretan sam zbog nje. dobro stvari dođu onome ko ih čeka.

ja sam budući pravnik, čemu se nadam? nemam pojma. posla me nije strah, radio sam na pijaci i znam kako je u januaru u 5 ujutro, otići na posao i raditi napolju cijeli dan. ako zapne, ni to nije problem raditi, a ne prodavati se kao bogomdan, što ti reče u zemlji sa 44% nezaposlenih...
upravo takav..samo on i niko vise..ovo eksponiranje je to dokazalo.... niakd ga nisam smatrao pametnom osobom..bubator teski...misli titulu ima i niko mu ravan nije..a magistara vagon...
nego momak imao finu poziciju a dobru paru,, u toku radnog vremena vise razmisljao sta ce jesti nego sta treba uraditi kako poslu odprinijeti...
a i ufuran je poprilicno...ina ce su glupi ljudi ufurani..djaba titule ..to je isto na onaj fazon "jedno je teorija drugo je praksa"...da je ona bio kaakv u praksi ..dobio bi ponuda i iz inostranstva
terra_incognita

#104 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by terra_incognita »

Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, u četvrtak 22. jula 2010. godine u 17,00 sati održat će se javna odbrana završnog rada, kandidat, Kenan Uštović

Dakle magistar je 4,5 mjeseca a u tekstu stoji ovo:

Ne čudi što magistar Kenan nema posla niti što je bezbroj puta bezuspješno tražio posao i aplicirao na pozicije na kojima bi svjesno i požrtvovano radio. Kenan je rekao da „ne zna“ zašto je to tako, naravno jer je teško javno progovoriti o problemu koji ga muči, a svi znamo šta je stvarni razlog.

Dakle 4,5 mjeseca i ovolika hampa jer magistar nema posao.
madtv

#105 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by madtv »

ovo mi lici na:

bullmastiff

#106 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

momak se rijetko pozdravljao iako sam ga svaki dan vidjao..nekakav sav mrzovoljan, pun sebe..misli da je najinteelgentniji jer papir u ruci ima..
i ja sam diplomirao na ekonomiji, pa sta sad sto ne mogu da nadjem posao...

a on je u ove tri godine fino proputovao...nauzivao se..
sad dok ima slobodnog vremena nek se malo pozabavi fitnessom...

kad se zaposljavas ljudi gledaju i kako izgledas...sta ce reci kad im dodje mrcina od 120kg..obimom vrata od 60 cm...
ako o sebi ne ovdi racuna, kako ce tek o poslu!!!?
bitno je da on koljenicu pred spavanje spuca....
palamuda

#107 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by palamuda »

Baš mi je žao ovog valjda bivšeg partijskog druga.
Nego ima li neko na forumu da radi na mjestu generalnog menadzera neke kompanije da da otkaz pa da prime ovog tipa jer je garant sposobniji od najsposobnijeg i da ispoštujemo naslov teme.
Chmoljo

#108 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chmoljo »

palamuda wrote:Baš mi je žao ovog valjda bivšeg partijskog druga.
Nego ima li neko na forumu da radi na mjestu generalnog menadzera neke kompanije da da otkaz pa da prime ovog tipa jer je garant sposobniji od najsposobnijeg i da ispoštujemo naslov teme.
nije on bivši, još je on tu :) kad sam mislio na "stare drugove" nije to bila politička linija, nego ljudska. petlja sa ljudima u stranci koji su, malo je reći, smradovi, interešdžije, ne bi li dobio neke mrvice...
palamuda

#109 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by palamuda »

Chmoljo wrote:
palamuda wrote:Baš mi je žao ovog valjda bivšeg partijskog druga.
nije on bivši, još je on tu :) kad sam mislio na "stare drugove" nije to bila politička linija, nego ljudska. petlja sa ljudima u stranci koji su, malo je reći, smradovi, interešdžije, ne bi li dobio neke mrvice...
Aha hvala prijatelju na pojašnjenju, al sumnja da ga Fahro džabe okiva u zvijezde, vidjećemo.
Toto

#110 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Toto »

Tek sad procitah onaj tekst u Havazu.. Kenan ce zazaliti sto se puscao u ruke novinarima da ga fale.U clanku se i Novinar i Magistar iskenjase na direktore koji bi trebali Kenana primit na poso.

A sto Avaz ne primi ucvjeljenog Kenana??
bullmastiff

#111 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

ajmo pravit grupu "kutak za ljubitelje menadzera Kenana"
i to na FB :D
therrarrius

#112 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by therrarrius »

bullmastiff wrote:momak se rijetko pozdravljao iako sam ga svaki dan vidjao..nekakav sav mrzovoljan, pun sebe..misli da je najinteelgentniji jer papir u ruci ima..

kad se zaposljavas ljudi gledaju i kako izgledas...sta ce reci kad im dodje mrcina od 120kg..obimom vrata od 60 cm...
Jupi, bas nesto kontam kada ce se pojaviti tema u kojoj cemo ismijavati nekog lika koji ima viska kila :thumbup: bravo bullmastife, svaki post na ovoj temi ti je prozet ismijavanjem fizicke pojave tog lika, zaista ne znam kako da se covjek odbrani od ovako jakih argumenata tipa:''Spuca koljenicu pred spavanje, mrcina i slicno), sada kada sam ispunio svoju dnevnu dozu ismijavanja debelih trebao bi preci na one sa astmom ili mozda invalide i sl.
Rokaj bullmastife, samo rokaj, svaka ti je zlata vrijedna i iskopaj jos neku njegovu fotku, tek onako da se malo smijemo njegovom trbuhu, hajd za raju :dance:
Chmoljo

#113 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chmoljo »

therrarrius wrote: Jupi, bas nesto kontam kada ce se pojaviti tema u kojoj cemo ismijavati nekog lika koji ima viska kila :thumbup: bravo bullmastife, svaki post na ovoj temi ti je prozet ismijavanjem fizicke pojave tog lika, zaista ne znam kako da se covjek odbrani od ovako jakih argumenata tipa:''Spuca koljenicu pred spavanje, mrcina i slicno), sada kada sam ispunio svoju dnevnu dozu ismijavanja debelih trebao bi preci na one sa astmom ili mozda invalide i sl.
Rokaj bullmastife, samo rokaj, svaka ti je zlata vrijedna i iskopaj jos neku njegovu fotku, tek onako da se malo smijemo njegovom trbuhu, hajd za raju :dance:
tu si u pravu, njegov fizički izgled apsolutno ništa ne predstavlja u ovoj raspravi, tako da bih ja zamolio forumaše da prestanu sa potenciranjem toga.

ono što je istina, da će isti Kenan morati dosta toga podnijeti na svoj račun zbog brzopletosti i kompleksa više vrijednosti... tu mu niko nije kriv...
therrarrius

#114 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by therrarrius »

Chmoljo wrote:
therrarrius wrote: Jupi, bas nesto kontam kada ce se pojaviti tema u kojoj cemo ismijavati nekog lika koji ima viska kila :thumbup: bravo bullmastife, svaki post na ovoj temi ti je prozet ismijavanjem fizicke pojave tog lika, zaista ne znam kako da se covjek odbrani od ovako jakih argumenata tipa:''Spuca koljenicu pred spavanje, mrcina i slicno), sada kada sam ispunio svoju dnevnu dozu ismijavanja debelih trebao bi preci na one sa astmom ili mozda invalide i sl.
tu si u pravu, njegov fizički izgled apsolutno ništa ne predstavlja u ovoj raspravi, tako da bih ja zamolio forumaše da prestanu sa potenciranjem toga.

ono što je istina, da će isti Kenan morati dosta toga podnijeti na svoj račun zbog brzopletosti i kompleksa više vrijednosti... tu mu niko nije kriv...
Kenanovog kompleksa se nisam imao niti namjeru doticati jer kao i gosn bullmastif poznajem lika i znam za nivoe na kom njegov um funkcionise ali sam se zelio dotaci ovog ponizavanja na nivou koji veze sa temom nema.

Smrt fasizmu-sloboda narodu :lol:
Utokkha

#115 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Utokkha »

U meni se rodio osjecaj gadosti.

Prema sistemu koji ne pruza mladima priliku, i ne objasni im neke stvari...
Prema trenutnoj situaciji, zbog koje momak zavrsi u novinama.
Prema vasim gadostima koje pocinjete pisati.

Prve tri stranice su se mogle tolerisati, ali ovo dalje je prevrsilo svaku mjeru.

Sarayewo :thumbup: :thumbup:
atko :thumbup: :thumbup:

Bila je ovo lijepa tema...
bullmastiff

#116 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

therrarrius wrote:
bullmastiff wrote:momak se rijetko pozdravljao iako sam ga svaki dan vidjao..nekakav sav mrzovoljan, pun sebe..misli da je najinteelgentniji jer papir u ruci ima..

Jupi, bas nesto kontam kada ce se pojaviti tema u kojoj cemo ismijavati nekog lika koji ima viska kila :thumbup: bravo bullmastife, svaki post na ovoj temi ti je prozet ismijavanjem fizicke pojave tog lika, zaista ne znam kako da se covjek odbrani od ovako jakih argumenata tipa:''Spuca koljenicu pred spavanje, mrcina i slicno), sada kada sam ispunio svoju dnevnu dozu ismijavanja debelih trebao bi preci na one sa astmom ili mozda invalide i sl.
hahahaha ...mogu ismijavati samo one koji su debeli svojom krivicom kao ovaj tip kome je glavni princip "trpaj u sebe sto vise mozes"...
i meni je prije mjesec stomak bio ogroman...al fino se ufati jaceg trening..i skresa ga veoma brzo..tako da debele ljencine koje samo jedu, a nece da se pokrenu da treniraju da malo smrsaju( pored toliko slobodnog vremena u toku trazenja posla), a pri tome jos pametuju kako su oni dobri, a drzava ih nece...ne stedim ni sekunde(snobova mi preko glave)
znaci, jedi havljaj, utovi se , nemoj tezinu odrzavati, jer sta fali mlad se razvaliti nije to lose uopste...i pri tome se ovako pravi Bogom dan....takve cu uvijek ismijavati..ne zalim ih ni sekunde.

astma i invalidi su druga prica, i glupo je stavljati ih u kos sa nekim kome je glavno ko se budi u 2 navecer jer je proslo 3 sata otkako nista nije unio u stomak :D

svaka tebi cast jesi u pravu ..al ako on racuna o izgledu ne vodi( sto je dozak njegove lijenosti)..kako ce udovoljiti nekim slozenim poslovnim izazovima gdje pojam lijenost ne smijes imati u rjecniku

aj mi sad reci , sta bi trebali oni magistri farmacije sto su na birou!!??
ili oni inzinjeri tehnickih nauka?
BSn

#117 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by BSn »

Desert Wind wrote:
sve sto sam zelio reci time je poenta laznog, iskrivljenog, usminkanog predstavljanja uglavnom nesposobnih kadrova... sales manager, general manager pcke materine....

evo vidis ovog ciku dole nije usminkan utegnut i zategnut a stvorio je Energoinvest dok su ga ovakvi kravataši uništili

Image

Ti sam sebe povali ovom slikom.
Na ovoj slici se nalazi, za to vrijeme, jedan izuzetno usminkani lik.
Ljudi na tim pozicijama moraju biti usminkani, k'o sto je i Blum na slici (i to, reklo bi se, u lezernoj prilici, a ne slici za CV), jer im je to, izmedju ostalog, u opisu posla. Zamisli vodju tima/menadzera/sefa/nazovi ga kako hoces, u farmerakama i majici sa aplikacijom - kako da on kontrolise veliki kolektiv, tj. kako da uljeva taj poseban osjecaj autoriteta? Dzaba mu sve sto zna i umije, kad ga pokopava taj vizuelni identitet. Nije to fešn guru, nego psihologija. Jest cudno, al' tako ljudi funckionisu (i prije 100 i 1000 godina, pa prirodno i danas).
bullmastiff

#118 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

nego da se uhvatimo ozbiljnih stvari:

o cemu je Kenan razmisljao dok je radio putovao, staqvljao silne galerije na FB??
tad se nije zalio, nit ga je briga bilo sto ima ljudi(mnogo pametnijih od njega) da ne mogu posla da nadju, a da ne spominjemo kakvo putovanje na dalje destinacije??
zasto onda nije naglasavao situaciju u drzavi nam??!

nego njemu prigustilo, pa sad svi krivi sto on ne moze da nadje posao??
a frajer niej neka pamet...prosjek mu je bio 7,7 sto se vidi na onom spisku...
medjutim umislio je sebi da je papir u rukama glavna stvar u zivotu.. :D

prepotencija je cudo...al vraca se onakvim ismijavanjem..
necu vise obecevam :mrgreen:

znam toliko pametnijih od njega, da ne mogu do izrazaja da dodju, bas zbog ovakvih poput managera Kena,
sigurno je imao ponuda da radi za 800KM neto platu + topli 200KM...al to je njemu sad poprilicno malo, jer je navikao na malo visoj nozi da zivi!
dok mu je bilo dobro falio se ljudima na FB silnim galerijam iz praga londonda, bugarske...
sad pet mjeseci nema posla i ko da ce smak svijeta..trebaju svi da se razbacaju da dobiju po parce Kenana :D
a Kenan je takav da ako je njemu dobro ..nek drugi crkavaju, nece se pomjeriti sa stolice...cim njemu malo lose, vidjesemo kakvu glupost napravi!
ja sam na birou 5 mjeseci ..i nit se kome zalim, nit mi pada na pamet da ovakve budalastine radim...
bice bolje!
bullmastiff

#119 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

ja mu zelim srecu, da si aBd nadje posao...al nek pocne s nule nek radi za "malih" 800KM neto platu + topli + karta...znaci na racun legne 1000KM...pa onda nek polako napreduje...

mada za njega ne brinem...

zao mi je onih sto nemaju nikakvih primanja u porodici, ili imaju minimalna primanja :sad:
a ne ovakvih budala koji se po fb hvale trpezama, dok neki nemaju sta da jedu
doticni i slicni njemu koji imaju vleike plate trebaju malo odvajati i davati sirotinji...
bullmastiff

#120 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

opet ja.. :D

sad mu gledam ovaj CV...ja se njega 2007e sjecam da ej bio na predavanjima :D

znaci od 2007 ukupno 42 mjeseca, prestao je raditi nekad u junu 2010...tek je pet mjeseci bez posla, i vec kuka...
mene bi u njegovoj situaciji stid bilo glupirati se ovako javno, pored toliko siromasnih u drzavi, pored toliko djece sto nemaju sta da jedu...

dusa me zabolila kad sam vidio temu "sram ih bilo"..
ovo je tuga prava...-

a Kenan (koji bi gazio sve da cilj ostvari) nije ni za sta nego za ismijavanja! :evil:
pitam se da li mu je ikada palo da pomogne nekom od silnih edisa...ja sam jednom od sitne zarade dao 20KM kad se prikupljao novac....
terra_incognita

#121 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by terra_incognita »

Na zapadu itekako gledaju fizički izgled, pogotovo ako se radi o pretilnosti i to je odraz karaktera.
Kako će upravljati firmom ako apetitom vlastitim ne može. Stvar discipline.
Toto

#122 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Toto »

bullmastiff wrote:opet ja.. :D

sad mu gledam ovaj CV...ja se njega 2007e sjecam da ej bio na predavanjima :D

znaci od 2007 ukupno 42 mjeseca, prestao je raditi nekad u junu 2010...tek je pet mjeseci bez posla, i vec kuka...
mene bi u njegovoj situaciji stid bilo glupirati se ovako javno, pored toliko siromasnih u drzavi, pored toliko djece sto nemaju sta da jedu...

dusa me zabolila kad sam vidio temu "sram ih bilo"..
ovo je tuga prava...-

a Kenan (koji bi gazio sve da cilj ostvari) nije ni za sta nego za ismijavanja! :evil:
pitam se da li mu je ikada palo da pomogne nekom od silnih edisa...ja sam jednom od sitne zarade dao 20KM kad se prikupljao novac....
auuu gdje nadje ovoga "magistra" sa par ovcica
caes

#123 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by caes »

keno je ljkra :mrgreen:

prva reakcija je bila 'jao pa jadan decko, eto to sam ja za godinu dana, mislim stvarno ej', onda kad sam prosvrljala po fbu i vidjela da je keno sve osim jadan i kad sam procitala ovu temu .. keno je ljkra :mrgreen:
bullmastiff

#124 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

http://www.posao.ba/job.php?user=eeb6a7 ... obID=51360
evo oglasa na koji se doticni gospodin mogao prijavit..

medjutim plata vjerovatn onije veca od 1200KM s obzirom na situaciju...
e sad ako njemu nije dovoljno, radice neko drugi :D
Desert Wind

#125 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Desert Wind »

Podsjeti me Čmoljo na jednu situaciju kad sam zavrsavao srednju skolu - nije da se nije imalo jbga imalo se za sendvica u skoli svaki dan pa i sokic stari kad se svuk'o i potpis'o konj demobilizaciju iz Armije BIH bez zelje da se gura u oficire vrativši se na parne kotlove Zeljezare Zenica dok su jebivjetri koji ni rata vidjeli nisu sa 8 razreda skole uspjeli danas izganjat vojne penzije od 800-1000 maraka iako ponavljam rata vidjeli nisu samo zahvaljujuci formacijskom mjestu neke nadredjene picke materine....

I tako stari se skin'o nema vise taplaša od 400-500 maruna nazad u Zeljku za 200-250 DEM (tadasnjih - nekad 1996-e) ja odlucim 'nako da sebi koju kintu zaradim zanogetat kod tipusa koji je unajmljivao hamale za utovare i istovare kamiona i to ako te SRECA POSLUZI DA TE UZMU posto su se ljudi laktali bukvalno za 4 marke po istovaru jedne tone - dakle dobro ste culi istovar jedne tone za 4 marke - i sad ako imas 15-20 tona sleper to je 80 maraka podijeli na nekoliko ljudi dobijes kurcevu mizeriju.... I tako jednog dana ja pitam ljude je l problem da odem u skolu a da malo sto je ostalo dovrse oni veli meni cikac - "e moj sine ti bi treb'o na Harvard kad ti uspijes u 5h AM na istovar otic do 13h pa u školu"... a sve to na "zgodnih" -15°C + sto sam poder'o zimske rukavice na rukama od onih USA plastikom pletenih vreca brašna... a o ledjima da ne pricam - danas imam koncert bolova ponekad....

fala bogu - imao sam strasnih padova i uspona al co'ek se odrzi nekako na nogama - svoj hljeb stek'o - obrazovanje stek'o i dobro se zivi....

jednom davno sam citao izjavu vecini nepoznatog tipa koji se zvao Paul Stoddart koji je svojevremeno bio vlasnik F-1 tima Arrows gdje veli: "zivot nema veze sa onim sta pricaju profesori u skolama" - pa tako i ta magistarska diploma ne vrijedi toaletnog papira - ako veze sa zivotom nemas.....
Locked