jesi li riješio problem oko octavijeBakir1 wrote:
u 2h izbacuje mjenjac u ler,u 4h ne izbacuje nista ali nema pogona na prednje tockove.
u 2h melje kao lud.
nemate pojma koliko je pored rijeke zima i koliko se meni ne da pod auto zavlaciti i bilo sta gledati.
u pola 4 kada zavrsim sa poslom je skoro pa mrak,a vikendom obicno ispadne nesto drugo![]()
opet vam hvala obojici na konstruktivnim savjetima,ako malo otopli mozda to i pogledam,ovako neka ceka musteriju pajero jos nije iznevjerio
masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
internazionale
#101 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
- Bakir1
#102 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
nesta su joj radili sve mi je vrlo ostalo sus mus ali nije me ni briga.
navodno kabal o kojem je bilo rijeci (imobilizator na instrument tablu je bio u prekidu) i flashovali ecu.koliko ce to potrajati ne znam.
navodno kabal o kojem je bilo rijeci (imobilizator na instrument tablu je bio u prekidu) i flashovali ecu.koliko ce to potrajati ne znam.
-
Kiberluskoni
#103 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
Ako iskače iz brzine, to je ko i na svakom drugom autu, mjenjač u pitanju. Na starijim (prije 90.) 4 cilindričnim motorima u Jeepovima je bio AX5 koji je rangiran kao light duty i BA10 pežo, koji je još gori. Na 6 cilindričnim je AX15 koji je odličan. Ako je Pežo, možeš ga naći u starim pežoima sa zadnjom vučom (404, 504, ja mislim).
A ako nema prednje vuče, u pitanju je vakum, garant.
A zima ko zima, ako već ne možeš čačkat po autu, neka se bar priča o njima
A ako nema prednje vuče, u pitanju je vakum, garant.
A zima ko zima, ako već ne možeš čačkat po autu, neka se bar priča o njima
- kreso_atac
#104 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
Ali pazi, u 4x4 mu ne iskače iz brzine nikad. Što će reći da ima veze sa reduktorom. Da je samo mjenjač u pitanju, nebitno u kojem pogonu on bi ga izbacio. Buka koja dolazi u 2WD vjerovatno potiče iz reduktora. U svakom slučaju teško je ovako na slijepo nagađati, ja bih mu skinuo reduktor, njega ispitao, i kada otkopčaš reduktor dok je auto na dizalici možeš fino vidjet i šta je sa mjenjačem, je li aks. osovina na mjestu itd. Uglavnom eto dok je zime ako ne možeš ništa raditi ne preostaje ti ništa nego čekati