SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
solar_power

#101 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by solar_power »

Ja mislim da je Qatar dobra opcija. Upoznao sam nekoliko ljudi iz Qatara i mislim da ce biti odlicni domacini.
Posebno mi se svida njihova ideja da stadione koji im vise nece trebati, rastave i posalju u siromasnije zemlje da i oni imaju neku korist od fudbala.
Nadam se da cu biti u mogucnosti da odem.

Sto se tice ovih negativnih komentara, nije nista drugo ni za ocekivati. Ovdje se tesko ista pozitivno i moze procitati. Kakve negativnosti se postavljaju i normalan bi poludio dok ih cita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
snaga_znanja

#103 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by snaga_znanja »

solar_power wrote:Ja mislim da je Qatar dobra opcija. Upoznao sam nekoliko ljudi iz Qatara i mislim da ce biti odlicni domacini.
Posebno mi se svida njihova ideja da stadione koji im vise nece trebati, rastave i posalju u siromasnije zemlje da i oni imaju neku korist od fudbala.Nadam se da cu biti u mogucnosti da odem.

Sto se tice ovih negativnih komentara, nije nista drugo ni za ocekivati. Ovdje se tesko ista pozitivno i moze procitati. Kakve negativnosti se postavljaju i normalan bi poludio dok ih cita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mozda se i FK Sarajevo ogrebe za jedan! :lol:
Jack Be Nimble

#104 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Jack Be Nimble »

Za Atinu su govorili da je veliki promasaj, da nece stici na vrijeme i na kraju sve ispalo kako treba.

Za JAR su govorili da niko tamo nece ici zbog kriminala. Da ce svi turisti morati imati sa sobom noz ili pistolj da se brane od lokalnih klosara dok se setaju gradovima ili voze gradskim saobracajem. Naravno nista od toga.

Uvijek je hajka "ne mogu oni to".
snaga_znanja

#105 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by snaga_znanja »

BSn wrote:
Šibicar wrote:Ne vrijedi Bsn,lik je "snaga znanja",mora da sve zna,pomiri se sa tim. :mrgreen:
Neka malo, dok ne dodje Chola. :D
Baltazar_khan wrote:mirišem ban za ovog snažnog :run:
Smekeri! 8-) :lol:
Jack Be Nimble

#106 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Jack Be Nimble »

snaga_znanja wrote:
solar_power wrote:Ja mislim da je Qatar dobra opcija. Upoznao sam nekoliko ljudi iz Qatara i mislim da ce biti odlicni domacini.
Posebno mi se svida njihova ideja da stadione koji im vise nece trebati, rastave i posalju u siromasnije zemlje da i oni imaju neku korist od fudbala.Nadam se da cu biti u mogucnosti da odem.

Mozda se i FK Sarajevo ogrebe za jedan! :lol:
grebaju se oni koji su glasali za Qatar :-) . Prije par mjeseci sam cuo na jednoj radio emisiji da Kosta Rika definitivno dobiva jedan stadion.
nista novo

#107 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by nista novo »

Korumpirana mafija, davno je nogomet izgubio postenje, to je isto da se odrzavaju zimske olimpijske igre u u Kataru. Jel vam poznat i jedan nogometni klub iz Katara ili jesu li ikad bili na svjetskom prvenstvu. Novac je odlucio a to ljudi koji se vrte u nogometu najvise vole.
Jack Be Nimble

#108 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Jack Be Nimble »

nista novo wrote:Korumpirana mafija, davno je nogomet izgubio postenje, to je isto da se odrzavaju zimske olimpijske igre u u Kataru. Jel vam poznat i jedan nogometni klub iz Katara ili jesu li ikad bili na svjetskom prvenstvu. Novac je odlucio a to ljudi koji se vrte u nogometu najvise vole.
Haj bolan, kada je Amerika dobila, nisu uopste imali fudbalsku ligu. Liga se tek pokrenula 96-te.
sinkaspud

#109 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by sinkaspud »

Koje mnogo bolje opcije?
Engleska i SAD mozda i Australija
snaga_znanja

#110 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by snaga_znanja »

Jack Be Nimble wrote:
nista novo wrote:Korumpirana mafija, davno je nogomet izgubio postenje, to je isto da se odrzavaju zimske olimpijske igre u u Kataru. Jel vam poznat i jedan nogometni klub iz Katara ili jesu li ikad bili na svjetskom prvenstvu. Novac je odlucio a to ljudi koji se vrte u nogometu najvise vole.
Haj bolan, kada je Amerika dobila, nisu uopste imali fudbalsku ligu. Liga se tek pokrenula 96-te.
Popularizacija fudbala u Americi ima logike. SAD ima 300 miliona stanovnika. Ako su htjeli popularizovat mogli su im poslati kakvu reprezentaciju da ih napuca 9-0.

Hajd ako nista ogadice im se na otvaranju kad popuse 10-0.

I usput glupsonima ce vjerovatno Behtel uzet sve radove tako da ce i ostat bez bruke para....
Jack Be Nimble

#111 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Jack Be Nimble »

snaga_znanja wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Popularizacija fudbala u Americi ima logike. SAD ima 300 miliona stanovnika. Ako su htjeli popularizovat mogli su im poslati kakvu reprezentaciju da ih napuca 9-0.

Hajd ako nista ogadice im se na otvaranju kad popuse 10-0.

I usput glupsonima ce vjerovatno Behtel uzet sve radove tako da ce i ostat bez bruke para....
Ovo nije samo SP Katara nego citavog Arapskog svijeta. Ali, slazem da bi bilo bolje u Americi.
sumirprimus

#112 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by sumirprimus »

Auff shita,jedva svarih i afriku...
Doduse men je odavno EP interesantnije od SP-a...
Kad bi kako mogli dodat argentinu i brazil i odcjepit se od FIFE... :evil:
Inace rusi poznati domacini,trpe strance,crnce,zute,crvene,zapadnjake,juznake,nema sila...
Bice njasra u svakom gradu.
A sto se tice katara,to se bar nadam da ce im presusit izvori i gasa i nafte,do ove 2020 i neke,pa nece od ceg imat dovrsit stadione.. :evil:
VenomousV

#113 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by VenomousV »

necemo mi to docekat, sta vam je :D

ako i prezivimo nekako 2012. kaze baba Vanga da 2014. nece bit ljudi na sjevernoj polulopti :D
Jack Be Nimble

#114 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Jack Be Nimble »

sumirprimus wrote:.
Doduse men je odavno EP interesantnije od SP-a...
:thumbup:
snaga_znanja

#115 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by snaga_znanja »

Sa ovim dokumentarcom Englezi su pokazali velicinu! I to 3 dana prije nego sto je dodjeljena organizacija!

Doduse jest ona Ko o cemu kurva o postenju! Al se pika :)
sumirprimus

#116 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by sumirprimus »

BIce prije da su ovo odlucili objavit kad su saznali da NECE dobit organizaciju SP-a,... :D :D :D
Drugo pitanje kako su saznali prije vremena? :evil: :mrgreen:
vaučer

#117 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by vaučer »

• February: Qatari Fifa executive Mohamed Bin Hammam says he'll block Sepp Blatter's bid for a fourth term in the 2011 elections: "The time has come. Fifa needs an Asian president."

• May: Sepp publicly backs Qatar's 2022 World Cup bid. "I strongly feel the World Cup should come to Qatar!"

• August: Bin Hammam says Sepp deserves a fourth term. "Let me be very clear. I will be backing Sepp Blatter to remain in office. He is my very good friend!"' (Sepp says claims of a deal are malicious. "I have most certainly not made any sort of deal with Qatar. How could I? As president of Fifa I would never misuse my office!")

Zanimljivo hmmm...
cyprus

#118 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by cyprus »

nista novo wrote:Korumpirana mafija, davno je nogomet izgubio postenje, to je isto da se odrzavaju zimske olimpijske igre u u Kataru...
:lol: :lol: Da, skijanje i fudbal su isto :oops:
nista novo wrote:Jel vam poznat i jedan nogometni klub iz Katara...
Normalno da jeste: Al Arabi, Al Sadd, Al Rayan, Al Gharafa, Qatar SC... :-)
nista novo wrote:...jesu li ikad bili na svjetskom prvenstvu.
Kakve to veze ima? :-)
Šibicar

#119 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Šibicar »

cyprus wrote:
nista novo wrote:Korumpirana mafija, davno je nogomet izgubio postenje, to je isto da se odrzavaju zimske olimpijske igre u u Kataru...
:lol: :lol: Da, skijanje i fudbal su isto :oops:
nista novo wrote:Jel vam poznat i jedan nogometni klub iz Katara...
Normalno da jeste: Al Arabi, Al Sadd, Al Rayan, Al Gharafa, Qatar SC... :-)
nista novo wrote:...jesu li ikad bili na svjetskom prvenstvu.
Kakve to veze ima? :-)
:lol: :lol: :lol:

Treb'o si mu još postaviti i svaki grb navedenih klubova. :mrgreen: Gdje ćeš kipru to pitanje postaviti. :oops:
udrch

#120 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by udrch »

U Rusiji će biti lijepo prvenstvo ko imadne priliku otići..
fosil

#121 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by fosil »

solar_power wrote: Posebno mi se svida njihova ideja da stadione koji im vise nece trebati, rastave i posalju u siromasnije zemlje da i oni imaju neku korist od fudbala.
Jel ovo neka zajebancija ili je zaoprave :D. Pa koje pm im daju da organizuju, ja sam mislio da je svrha dodijeljivanja SP ovim "fudbalskim misevima" popularizacija fudbala. :? Mora da glavesine iz FIFE imaju gradjevinske firme koje ce vrsiti radove. Para na paru, us na fukaru...
Baltazar_khan

#122 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Baltazar_khan »

Da je nama da dočekamo da nam reprezentacija nastupi na mundijalu pa makar to bilo u dalekom Kataru.
Bosanski_kralj

#123 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Bosanski_kralj »

Nakon ovakve odluke Fife može se zaključiti da Englezi ni na naredna tri SP neće osvojiti titulu. :D
snaga_znanja

#124 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by snaga_znanja »

fosil wrote:
solar_power wrote: Posebno mi se svida njihova ideja da stadione koji im vise nece trebati, rastave i posalju u siromasnije zemlje da i oni imaju neku korist od fudbala.
Jel ovo neka zajebancija ili je zaoprave :D. Pa koje pm im daju da organizuju, ja sam mislio da je svrha dodijeljivanja SP ovim "fudbalskim misevima" popularizacija fudbala. :? Mora da glavesine iz FIFE imaju gradjevinske firme koje ce vrsiti radove. Para na paru, us na fukaru...
Ovo je istina. Zele donirati stadione drzavama koje ne mogu same izgraditi. Ko da je tim drzavama do stadiona...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#125 Re: SP 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru !!

Post by Admir_1984 »

nebuloza stoljeca je dati nekakvom kataru da organizuje SP :-) :-) :-) :-)
Post Reply