cutee_nina wrote:Znam da je džuma jedna od bitnijih namaza kod muslimana i nemam ništa protiv onih koji idu na džumu. Ali, koristiti to, kao razlog za nerad?
Svaki petak, moj šef i par mojih kolega odu s posla, znači oko 11 ili 12 sati (zavisi kada je džuma) i naravno ne vrate se kasnije na posao. Od par poznanika sam čula da njihovi šefovi i kolege rade to isto.
Takođe, imam brata koji studira na fakultetu u Sarajevu (nebitno koji). Osoba koja ide na džumu, ima opravdanje da ne bude na predavanju. Čak sam čula da neki fakulteti uopšte nemaju predavanja za vrijeme džume. Zar ne bi trebalo obrazovanje biti prioritet?
zaboravljaš da osim džume idu i na podne svaki dan, a bogami i na ikindiju, tako da je "problem malo većih razmjera, da ne pričamo o tome šta se radi nakon džume i gdje se sve "svrati"
ako ćemo biti pošteni do kraja, prije dolaska demokratije se znalo da je bio, poseban termin za džumu i mimo radnog vremena, za sve one koji zbog posla ne mogu da prisustvuju ( ko ne vjeruje ili ne zna za ovo, može i upitati u begovoj džamiji, pogotovo nekog starijeg)
e sad ... ovo što se danas radi, ne bih dalje o tome, daleko ćemo otići