Naravno da su za ekonomsku situaciju krivi ovi majmuni, koji dalje od svoga nosa i ne vide, ali to nema veze sa onim o čemu Pejaković govori. On, naime, Sarajevo svrstava u red sa svima ostalima u pitanjima temeljnog morala i moralnog nasljeđa što je neodrživa teza. Naravno da kriminala ima, ali o tome Pejaković nije govorio kao o temeljnom problemu, temeljni problem je što on ne shvata razliku između vlastitog interesa i ideje za koju se vrijedi boriti. U Sarajevu ne da ima kriminalaca i lopuža, nego su to oni najgori oportunisti, koji nikakvu dodatnu vrijednost ne kreiraju - na žalost, i Pejaković je jedan od njih.Vertical,
samo za zapisnik i da ne ode u off topic.
Rat je završen prije 15 godina.
95% industrije u Sarajevu i u FBiH nije uništeno od strane četnika, nego od strane "naših" tajkuna, političara u sprezi sa lokalnim kriminalcima i od strane ratnih profitera.
Milijarde su opljačkane od strane lopova svih boja podjednako.
Najveći profiteri su u ratu surađivali bez problema.
Pogledajte malo koliko je bila Njemačka razorena nakon WWII, koliko je pomoći ušlo i kakva je bila situacija 1960 (ekvivalent sa BiH nakon 15 godina rata).
Ja bih sutra išao negdje gdje mislim da će mi biti bolje (ali nemam kamo), jer od ove kriminalizirane i nakaradne države, od mafijaških zakona, banaka, inspekcija, policije, sudstva ljudi gube i svaki tračak nade da bi sutra mogo biti bolje.
Ja to malo onako više subjektivno, nevezano za JP, a vi nastavite da zatvarate oči pred nekim činjenicama i okrivite za sve četnike, tako je najlakše.
I za record, ja sam bio iza rata vani, i to dobar niz godina, i hvala Bogu, dobro se zaradilo. Ali, iznenadio bi se kako je Bosna bogata kad znaš kako i na šta treba da obratiš pažnju, a ne samo da mantraš o hebenim lopovima i da budeš defetista da ti se zemlja pod nogama prolama. Nisi vidio statistiku da u Bosni najveći broj nezaposlenih u suštini i ne traži posao? Naravno, lakše je kukati.
A da podobni imaju prođu, poznata je činjenica ali više ne samo na Balkanu, nego i šire, lafe moj, izađi malo vani, radi malo vani, pa ćeš vidjeti da nema tih utopija o kojima sanjate - vidjet ćeš da Sarajevo nije najlošiji grad na svijetu, a posebice ne u kontekstu u koji ga Pejaković stavlja, u tom kontekstu šampioni su BG i BL, i to ultimativni šampioni genocida i zločina, onog osmišljenog i planiranog.