Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frngla

#101 Re: Škoda all about

Post by frngla »

wickerman wrote:nazad za ratne vojne invalide
primjer jedne divno odgojene osobe, tugo moja :sad:
sheikh

#102 Re: Škoda all about

Post by sheikh »

fkt ba
djes reci mjesto za invalide ba....
imas milijardu drugih metafora,kao moze tri kilograma paprika i to :| :|
ali fkt ne sa RVI
pa sad ne bi mogao postaviti post da nije postao taj RVI :cry: :cry: :cry:
al eto
necu ja odgajati niti edukovati nekoga :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?
Jimmy_The_Saint

#103 Re: Škoda all about

Post by Jimmy_The_Saint »

Jebi ga golfisto, jeste da kritikuješ al' upravo si ISPRIČ'O taj vic. :D
Ne treba tu niko ništa sankcionisat', pusti budalu da laprda dok ne naleti kakvom komšiji na š(t)aku, pa kad dobije po zubima zaoprave, možda će po internetu manje srat'. :oops:
herbert mekfjuger

#104 Re: Škoda all about

Post by herbert mekfjuger »

golfista wrote:ovo me podsjetilo na jednu za mene jako ružnu situaciju, naime, nekada, ne tako davno, bila je ubitačna reklama za dezodorans malizia ( izgovara se malicija ) sa tekstom : Ne koristiš Maliciju ? kakav si ti muškarac? eh u to vrijeme su se dijelile felicije ratnim invalidima, naravno uz malo (pokvarene) mašte došlo se do pitanja: Ne voziš Feliciju? Kakav si ti invalid ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#105 Re: Škoda all about

Post by Bobi »

manijak1 wrote::oops: Može li mala pomoć :? Ako može zahvalan do kraja foruma ...trebi mi otišao zadnji lonac na Škodi Fabia 1.4 MPI :D :D pa sad (rekao sam joj lijepo da ne kupuje to auto ali :D znate kakve su žene :D ) dakle đe da je uputim na promjenu tog dijela u Sarajevu i otprilike ako znate cijenu tog delikatnog zahvata sa loncem.
Možete me i zahebavati ali molio bih da budete ozbiljni radi opstanka naše veze :oops: :D
Hvala ....
Cek, pa sta je s onom tvojom plavom :D? Ja ljetos zamijenio...70 KM s rukama :D.Dugo je i trajao...7 godina :oops: .
fluidni

#106 Re: Škoda all about

Post by fluidni »

Kao bivši vlasnik Škode Fabie 1.4MPI s Elegance paketom opreme moram priznati da je čehinja bila solidan automobil i da je dizajn novog modela pratio dizajnersku filozofiju starog modela vjerovatno bih je opet kupio. Vozilo je bilo kod mene 7 godina i prodao sam je s nekih cca 156.000 km. Na toj mojoj seriji je bilo nekih problema tako da je u garantnom roku zamijenjen procesor motora, nekakvi stabilizatori na prednjim točkovima ostalo je uzrokovano načinom vožnje i starošću. Recimo, otišla je brava na suvozačevim vratima koja je u ovlaštenom servisu koštala 250 KM, zadnji amortizeri su mijenjani jer je jedan počeo da pušta, ovo je urađeno negdje na Dobrinji 5, prednji ležaj mi je također bio rikavela, njega sam mijenjao u Banja Luci (veoma dobar servis i jeftiniji od onih u Federaciji, dijagnostika im je bila 11,70 KM dok je u Bihaću i Sarajevu taj isti posao koštao 30 KM). Mašina je bila češka, još iz Felicije, navodno, kojoj je dodano BOSCH multipoint ubrizgavanje. Tri zadnja lonca sam mijenjao, navodno je kooperant koji je to svojevremeno radio imao loš kvalitet, uglavnom ovi kvarovi koji su se dogodili su počeli u zadnje tri godine, valjda od starosti i poludobrog održavanja. A cijena održavanja nije jeftina, svaki servis je obavljen kod ovlaštenog servisera, neki su govorili da je to bezze al', sve ima cijenu. Paket opreme je bio fenomenalan, grijanje sjedala mrak za ovih hladnih jutara...a da, desni grijač u sicu je crko u zadnje tri godine. Bilo je preskupo mijenjati ga...na ebay-u ima dosta dijelova, tako da preporučujem nabavku dijelova s ebay-a (nekako mi se čini da dosta englezi forsiraju Škodu). Ko god kaže da auto nije dobar mislim da dobro griješi, za toliko novca više opreme nisi mogao dobiti (ASR, ABS, 8 zvučnika, el.podizači za sva četiri pendžera, pretinaca ko' u priči, alu.felge, el.ident. manjka tekućine za stakla, pregorenih žarulja, grijana sjedišta, kromirani dijelovi ali ne plastika s imitacijom kroma...). Stvari koje su me nervirale su sljedeće: motor cupka u praznom hodu (karakteristika ovih motora), cvrkutanje konzole (neki dizajner mislio da aluminij amortizira bolje od gume)...i to je to, autić je bio "bih best buy"...solidno sklopljena u BiH...malo viši troškovi održavanja ali kod kojeg novog auta nisu...osjećaj unutrašnjosti uopće nije bio plastičan, kako bi se pomislilo ili kako je kod japanaca. Nedavno sam gledao Mazdu, izvana superiska ali unutra katastrofa...veoma plastično. U svakom slučaju, umalo sma kupio novi model ljetos ali taman je rađen facelifting pa ih nije bilo na lageru pa sam se odlučio za ipak, malo više, mladelački auto, hehehhe

Još da napomenem da je krađa maglenki s Škode Fabia veoma omiljen sport vlasnika golfa 2 i 3, navodno im paše na auto...kako, pojma nemam ali znam da sam jednom došao kući kad se ono fino uhvatila paučina na dvije rupe gdje su mi nekad stajale maglenke. Nove su bile 180 KM (par) pa sam odlučio da mi maglenke i nisu baš toliko neophodne :roll: .
Last edited by fluidni on 29/12/2010 10:06, edited 1 time in total.
johntra

#107 Re: Škoda all about

Post by johntra »

sve si nam dobro rekao, osim cijene tog best buy-a...sa tom opremom to auto nije bilo jeftinije od 25.000 KM...
fluidni

#108 Re: Škoda all about

Post by fluidni »

johntra wrote:sve si nam dobro rekao, osim cijene tog best buy-a...sa tom opremom to auto nije bilo jeftinije od 25.000 KM...
Hahhaha...toliko je koštala dizelska varijanta, onaj 1.9 TDI s 101 KS, moja, s 1.4MPI motorom i 68 KS je koštala 20.500 KM do registracije (još cca 500 KM)...to je bila 2003 kad se Škoda probijala na tržište, poslije su ih počeli guliti, ručno spuštanje prozora nazad, bez grijanja sjedišta...
citroen

#109 Re: Škoda all about

Post by citroen »

golfista wrote:iz prve ruke...mislim da za sedam godina i ttoliko kilometara sasvim ok od automobila..
kako da ne :D Za 7 godina ni maple nebi imao toliko problema :D
mayab

#110 Re: Škoda all about

Post by mayab »

Mene kao vlasnika Fabie , Skoda nije uvjerila u kvalitet.
Meni nikako nije normalno kad nakon 2,5 godine izgori zadnji lonac (cca 30000 km , malo kasnije i srednji lonac), prednji postroj pocne skripati kao zaprezna kola ( stabilizatori i jos nesto )vanjski retrovizori vec lagano pocnu sa hrdjanjem itd itd.Pa nije Zastavino vozilo u pm
Vjerovatno nikad vise Skoda
frngla

#111 Re: Škoda all about

Post by frngla »

Vec sam pisao o kvarovima... Dvije skode fabie, jedna 2003 god. druga 2003 (prva reg 2004). Jedna 1.4 Mpi, druga 1.2 Htp. Htp znaci samo seleni za 130000, ova Mpi drugo totalno auto... Jbg, kako je tako je :)

p.s. @citroen

al' je makar auto za C3 :wink:
citroen

#112 Re: Škoda all about

Post by citroen »

frngla wrote:Vec sam pisao o kvarovima... Dvije skode fabie, jedna 2003 god. druga 2003 (prva reg 2004). Jedna 1.4 Mpi, druga 1.2 Htp. Htp znaci samo seleni za 130000, ova Mpi drugo totalno auto... Jbg, kako je tako je :)

p.s. @citroen

al' je makar auto za C3 :wink:
Ne znam za C3 zaista,nemam iskustva sa tom micro kompaktnom klasom :D (fabia,C3.polo itd)Ipak su to zenska auta :D :D :D :D
vnm

#113 Re: Škoda all about

Post by vnm »

mayab wrote:Meni nikako nije normalno kad nakon 2,5 godine izgori zadnji lonac (cca 30000 km , malo kasnije i srednji lonac)
puno gradske voznje na kratke relacije, gdje izduvni sistem nema vremena da dostigne optimalnu temperaturu?
mayab

#114 Re: Škoda all about

Post by mayab »

vnm wrote:
mayab wrote:Meni nikako nije normalno kad nakon 2,5 godine izgori zadnji lonac (cca 30000 km , malo kasnije i srednji lonac)
puno gradske voznje na kratke relacije, gdje izduvni sistem nema vremena da dostigne optimalnu temperaturu?
Pogodio si, ali opet to je VW produkt, ne zastava ili moskvič, tako da ostajem pri svom misljenju.Bilo bi zanimljivo cuti nekog vlasnika toliko opljuvane Dacije, Logana npr. sigurno ima neki koji vozi samo gradske ture, ode li njemu auspuh nakon 30000km. :?:
Vrlo sam razocaran...
fluidni

#115 Re: Škoda all about

Post by fluidni »

Skoda je u jednom periodu imala loseg dobavljaca za ispusne lonce, to su mi rekli u servisu...poslije je to kao promijenjeno.
Jimmy_The_Saint

#116 Re: Škoda all about

C3 je za Fabiu spejs šatl. Obektivno.
frngla

#117 Re: Škoda all about

Post by frngla »

Jimmy_The_Saint wrote:C3 je za Fabiu spejs šatl. Obektivno.
ma naravno sokole :D
Jimmy_The_Saint

#118 Re: Škoda all about

Jesi nekad sjeo u C3? Stari, ne novi. Fabia je civara u poređenju sa starim. A s novim bolje da se i ne poredi.
Zvek

#119 Re: Škoda all about

Post by Zvek »

Fabia I je puno bolja od C3. Uporedi sjedista i materijala i sve ce ti biti jesno. Uopšte to je po meni najblji gradski auto sa početka XXI stoljeca. Dajem joj prednost i u odnosu na Pola. Ta Fabia mi je bolje i od Fabie II.
Zvek

#120 Re: Škoda all about

Post by Zvek »

Da li je normalno da mi Fabia SDI po gradu trosi 7.2l po ovim jutarnjim minusima i na relacijama do 5 km?
shibonja

#121 Re: Škoda all about

Post by shibonja »

Skoda Fabia je za C3 obican sepetic :D
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
fluidni

#122 Re: Škoda all about

Post by fluidni »

Zvek wrote:Da li je normalno da mi Fabia SDI po gradu trosi 7.2l po ovim jutarnjim minusima i na relacijama do 5 km?
Pa buraz -7 i 5 km po gradu...nije da se ugrije, umlachi se...dobro da ne troši 9 što ovaj maloprije reče... :sax:
fluidni

#123 Re: Škoda all about

Post by fluidni »

Možda je ovo realnija usporedba od ove jeftine verzije Fabije i napucanog C3:
Image
Image
Image
Image
Image
Image

A evo i testova: http://www.auto-motor-und-sport.de/fahr ... cle_detail
http://www.autotestsonline.de/citroen-c ... o/2010/01/
Udri google translate pa beri...a
Better Man

#124 Re: Škoda all about

Post by Better Man »

Zvek wrote:
Fabia I je puno bolja od C3. Uporedi sjedista i materijala i sve ce ti biti jesno. Uopšte to je po meni najblji gradski auto sa početka XXI stoljeca. Dajem joj prednost i u odnosu na Pola. Ta Fabia mi je bolje i od Fabie II.
Da li si svjestan svoje izjave? Gdje možeš reči da je Fabia Bolja od C3? C3 je pojam od auta za Fabiu, odnosno Suzuki Switt sa škodinim znakom (ako govorimo o Fabiji II).
Jimmy_The_Saint

#125 Re: Škoda all about

golfista wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Jesi nekad sjeo u C3? Stari, ne novi. Fabia je civara u poređenju sa starim. A s novim bolje da se i ne poredi.
sjeo sam ja u stari C3, ali jedva..auto je lijepo i dobro ali pati od manjka prostora i to mnogo pati..tako da je poređenje sa, za praktično broj većim automobilom, neprimjereno, uz dužno štovanje.
'Ajd ne zajebavaj. Fabia je ono MALO, gradsko!!! :-)
Ne poredimo Octaviu sa C4 (niti C5), Octavia je (subjektivno) malo bolja od C4 a slabija od C5. Fabia, Fabija je OK auto. Uz veliko ALI, a to je baš to što pominješ - samo što je situacija OBRNUTA. Uvrnutim dizajnom stari C3 je uspio na platformi koja je tu negdje u klasi Polo - Fabia ostvariti vidno, ali baš vidno prostranije vozilo - sa više prostora za nas visočije, i udobnije pozadi. (Neću o gepeku jer ne znam napamet).

Da se razumijemo, bio bih vrlo rado kupio Fabiu, da se u njoj (i to ovoj novoj, malo linafo VEĆOJ) nisam osjećao kao u Mini Morisu (još gori problem sam im'o sa Seat Ibizom - inače mislim da je avion auto, ali kad sjedoh u njega kao da sam ga OBUK'O, k'o košulja da je). Svjestan sam da je to subjektivno i vezano za mojih 190 cenata s pripadajućom kilažom, i da ima puno ljudi kojima Fabia (ili Ibiza) s te strane paše - al' C3 je u tome šampion (za razliku od svog parnjaka iz koncerna Pug-a 207 za kojim bi mi srce puklo, da mi nije, što kažeš, "za broj manji").
Post Reply