SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#101 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by PipiDugaDevetka »

memlija wrote:Image

reda radi.... :D
Vidim da ovaj Bošnjo od birvaktile pozdravlja putnika namjernika nadrealno uvećanom desnicom rukom. To znači da je miroljubiv i nema ''zadnje namjere'' prema tom nekom prolazniku. Prazna mu desna ruka, a nadrealno uvećana šaka pokazuje veličinu dobrodošlice i pozdravljanja.

Za svaki slučaj, tu su u Bošnjinoj blizini luk, strijela i neka kugla (Vjerovatno sa lancem-ne znam kako se zove to oružje), zatim, kod desnog koljena mu se vidi i mač kako visi sa pojasa.

Sve spremno za nenadani slučaj,...Ugrožavanja Bosne!

Tako i danas! Sretno ti domovino!
Država

#102 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Država »

Sretan 25. Novembar svim Bosancima i Hercegovcima.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jedna tamo

#103 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by jedna tamo »

Sretan Dan Državnosti :bih:
karbofix

#104 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by karbofix »

pridruzujem se :bih:
potočanka

#105 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by potočanka »

sretan dan državnosti :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
memlija

#106 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by memlija »

MOLIM MODERATORE da obrate pažnju na ovog provokatora...pogledajte gore, namjerno je izmješao postove .... :x :x :x
kamen spoticanja

#107 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by kamen spoticanja »

Ovdje sam postao, ovdje ću nestati. Ovdje sam ugledao i nebeski beskraj i
pučinu na kojoj mi se oko odmara, i ovo ne bih zamijenio ni za jedan
kraj na svijetu. Ljepših možda ima, dražih nigdje.

Ovaj kraj, to sam ja, to je moj život i moja ljubav, to je moja kolijevka i moja grobnica, moj početak i moj svršetak.

Znam svaki prevoj, svaki ugib, svako uzvišenje na ovom vidokrugu, znam svaki miris što se javi od proljeća do zimske bure. Znam svaki preliv svjetla, od ružičastih jutara do crvenih sunčevih zalazaka, od pamučnih oblačića do tmastih oblačin...a što najavljuju nevrijeme.
A sve je to moje, kao moje vlastito tijelo, i još više i još važnije, jer je to nešto vječno što me je prihvatilo, privezalo, obilježilo, sebe sa mnom, mene sobom. Zato ne mogu reći: Volim svoj zavičaj. Kao što ne mogu reći: Volim svoje tijelo. Mnogo je tačnije ako kažem: Živim s njim, bez njega moj život ne postoji…

Mesa Selimovic
:bih:
Bosanac_21

#108 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Bosanac_21 »

Sretan Dan Drzavnosti seher Bosne i Hercegovine!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup: :bih:
Aida Ibričević

#109 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Aida Ibričević »

U borbi protiv BILO KAKVE vrste fašizma, nacizma i uništavanja/negiranja/ponižavanja drugog i drugačijeg -
Sretan nam Dan državnosti Bosne i Hercegovine!!! SLOBODA LJUDIMA !!!!
Been

#110 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Been »

Baltazar-x wrote:Ne bih da kvarim veselje ali ocigledno ,da je u paketu sa AVNOJ-em u istoriju otisao i ZAVNOBiH...

Dokaz da sam u pravu je i taj, sto ga dva, od tri naroda ne dozivljavaju kao praznik .
Znaci avaj dreka i galama,nema od toga nista :roll: (nikog vise na galamu ne mozes ''uhvatiti' :) )

Da bi bi BiH imala bilo kakav praznik na nivou drzave, moraju se i druga dva naroda pitati ,a ne samo Bosnjaci .To je i Ustavu jasno precizirano.
Ovako , slavljenje ''mrtvaca'' slovi ko jos jedna u nizu provokacija ,velikobosnjackih unitarista.
Dzaba se patite.
Ko god negira ZAVNOBiH direktno neigra i antifašizam, što znači da samim tim afirmira fašizam ! Prema svima onima koji ne podržavaju antifašizam koji je izniknuo na principima ZAVNOBIH-a ne treba imati milosti ! Što se tiče velikobošnjačkin unitarista pogledaj današnje slike iz Mrkonjić Grada, pogledaj o čovječe neuki ko je sjedio na zasjedanju ZAVNOBiH-a, pogledaj ko je bio predsjednik ZAVNOBIH-a, kakav je bio etnički sastav partizana i sl... Ja dan formiranja genocidnih tvorevina herceg-bosanske bobandržave i dan formiranje republike srpske koja se rodila na krvi i suzama 50 000 majki i očeva, ne želim slaviti, a svi oni koji žele široko im polje u Srbiji i Hrvatskoj... Antifašizam nije nikad bio mrtvac i nikad i neće biti... Ćeraćemo se još, fašisti, ustaše, četnici, draganoljupci i dodikovci... ! NO PASARAN !

Što se tiče teksta na Indexu, to je samo još jedan u nizu dokaza da je izavjesna Marina najobičnija nepismena budaletina koja ni u glavi ni u džepu, pa smišlja i izmišlja po čitav mjesec šta će lanuti u hrvatskim medijima !

SMRT fašizmu, SLOBODA Narodu !!!

:bih: :bih:
Dammme

#111 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Dammme »

kamen spoticanja wrote:Neka oprosti gđa Europa,ona nema spomenike kulture.Pleme Inka ima spomenike,Egipat ima prave spomenike kulture.Neka oprosti gđa Europa samo Bosna ima spomenike.Stećke.Šta je stećak? Oličenje gorštaka Bosanca!Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku!Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleci ili moli.Na kome je prikazan kao sužanj.............. Miroslav Krleža
:thumbup:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:bih: SRETAN ROĐENDAN DOMOVINO
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
VerticalHairFactor

#112 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by VerticalHairFactor »

Pita jednom tako jednoga vrli pitac neki
A kto je ta šta je ta da prostiš
Gdje li je ta
Odakle je ta
Bosna
Rekti

A zapitani odgovor njemu hitan tad dade:
Bosna da prostiš jedna zemlja imade
I posna i bosa da prostiš
I hladna i gladna
I k tomu još
Da prostiš
Prkosna
Od
Sna

Neka se dušmanka "usopti" i krepa od muke... :dance:
memlija

#113 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by memlija »

memlija wrote:MOLIM MODERATORE da obrate pažnju na ovog provokatora...pogledajte gore, namjerno je izmješao postove .... :x :x :x

MODERATORIIIIII....samo da vas podsjetim na ovog @hornet....
Been

#115 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Been »

hornet prvi wrote:
memlija wrote:MOLIM MODERATORE da obrate pažnju na ovog provokatora...pogledajte gore, namjerno je izmješao postove .... :x :x :x
Ama memlijo, nisam ja provokator...ja samo kazem da je provokacija proglasavati Dan drzavnosti BiH bez dogovora sve tri naroda koja zive u njoj...
I ti i ja znamo da taj datum RS i Srbi , kao i najveci dio Hrvata ne priznaju, i kao takav ne vazi...NIJE ZAKONIT..
Pa, u RS je bio radni dan...
Cemu onda inat ? Zar nije bolje da se napravi dogovor i nadje neki drugi dan koji ce svi u BiH prihvatiti ....?
Nema sanse da se Dan drzavnost namece i vrjeme je da se to jednom shvati...Samo se pravi jos veci razdor..
Lako je iz Njemacke i drugih evropskih i inih drzava mudrovati...
Bosnolog i ini , odavno slave tamo neki njihov datum...a ovdje prodaju ublehe i busaju se u rastaturu junacku.. :lol:
dan državnosti ne slave fašisti !
stari grad Visegrad

#116 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by stari grad Visegrad »

SRETAN DAN DRZAVNOSTI

Image
Last edited by stari grad Visegrad on 25/11/2010 21:34, edited 1 time in total.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#117 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by A1fa »

Been wrote:
hornet prvi wrote:
Ama memlijo, nisam ja provokator...ja samo kazem da je provokacija proglasavati Dan drzavnosti BiH bez dogovora sve tri naroda koja zive u njoj...
I ti i ja znamo da taj datum RS i Srbi , kao i najveci dio Hrvata ne priznaju, i kao takav ne vazi...NIJE ZAKONIT..
Cemu onda inat ? Zar nije bolje da se napravi dogovor i nadje neki drugi dan koji ce svi u BiH prihvatiti ....?
Nema sanse da se Dan drzavnost namece i vrjeme je da se to jednom shvati...Samo se pravi jos veci razdor..
Bosnolog i ini , odavno slave tamo neki njihov datum...a ovdje prodaju ublehe i busaju se u rastaturu junacku.. :lol:
dan državnosti ne slave fašisti !
OK, ako (bh) Srbi i Hrvati ne priznaju 25 Novembar kao bitan datum za BIH, ja bi im ponudio jedan drugi, čisto da vidim kakve će nebulozne argumente protiv njega imati. To bi bio 29. August. ;) Iskreno i meni bi taj datum više odgovarao, nekako mi više znači od ovog koji se sad slavi kao dan državnosti. :roll:
memlija

#118 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by memlija »

hornet prvi wrote:
Bosnolog i ini , odavno slave tamo neki njihov datum...a ovdje prodaju ublehe i busaju se u tastaturu junacku.. :lol:
jesi mi fin...rodila te majka :oops:
slušaj nešto 'fini'.. slaviće se bolan 25.11. pa bilo tebi pravo ili ne.... :bih: :bih: :bih:
haj' živ bio prebaci na rtrs ili već čiji si fan...papa....
Been

#119 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Been »

Koji Dan drzavnosti..?
Ko je odlucio da bas 25.11. bude taj dan..
Da li je on zakonito dogovoren na nivou drzave...?
PS.
Mozete [/b]izabrati Komsica za hrvatskog clana Presjednistva ...ali Dan drzavnosti BiH ne..
Mi ? Koji mi ? Da se nisi usudio utjerati me u neki nacionalni tor, jer ovca nisam niti ću ikad biti... Dan državnost i je dan kad je najviše zakonodavno tijelo Bosne i Hercegovine u jednom teškom, ratnom vremenu, potvrdilo multinacionalni i antifašistički karakter moje domovine i obnovilo njenu državnost koju su počeli nagrizati neki Cvetkovići i Mačeki...

Što se tiče zakonitosti i njene dogovorenosti, upozoravam te da ne ulaziš u to polje jer si evidentno neuk po tom pitanju... Pa ni negiranje holokausta i genocida nije "zakonito dogovoreno" ( zanimljiva gramatika), pa to ne znači da je to normalno i poželjno... Zato, nazad u svoj tor...

SMRT Fašizmu, fašistima, ustašama i četnicima ! SLOBODA narodima, narodnostima i zdravom razumu kojeg bezuspješno pokušavate pokopati !
memlija

#120 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by memlija »

Been wrote:
Koji Dan drzavnosti..?
Ko je odlucio da bas 25.11. bude taj dan..
Da li je on zakonito dogovoren na nivou drzave...?
PS.
Mozete [/b]izabrati Komsica za hrvatskog clana Presjednistva ...ali Dan drzavnosti BiH ne..
Mi ? Koji mi ? Da se nisi usudio utjerati me u neki nacionalni tor, jer ovca nisam niti ću ikad biti... Dan državnost i je dan kad je najviše zakonodavno tijelo Bosne i Hercegovine u jednom teškom, ratnom vremenu, potvrdilo multinacionalni i antifašistički karakter moje domovine i obnovilo njenu državnost koju su počeli nagrizati neki Cvetkovići i Mačeki...

Što se tiče zakonitosti i njene dogovorenosti, upozoravam te da ne ulaziš u to polje jer si evidentno neuk po tom pitanju... Pa ni negiranje holokausta i genocida nije "zakonito dogovoreno" ( zanimljiva gramatika), pa to ne znači da je to normalno i poželjno... Zato, nazad u svoj tor...

SMRT Fašizmu, fašistima, ustašama i četnicima ! SLOBODA narodima, narodnostima i zdravom razumu kojeg bezuspješno pokušavate pokopati !

:thumbup: :bih: :bih:
vee-jay

#121 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by vee-jay »

heeeppppyyyyyyyyy biddddaaaaaajjjjjjjjjjj jedinaaaaaaaa :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Image
memlija

#122 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by memlija »

Jeste li gledali maloprije na FTV (emisija, Odgovorite ljudima) kada se na kraju javio Dragan iz Vukovara ( inače, kako se predstavio predsjednik KP Hrvatske :D )i uputio dobar komentar ili zamjerku u vezi posjete Tadića Hrvatskoj?
Kaže da iako se oba predsjednika zalažu za očuvanje BiH i njen prosperitet nijedan se nije sjetio da toj istoj BiH kojom često ispiraju usta čestita njen Praznik...
Dragane :thumbup: :thumbup: , a vama koji BiH pljujete i gadite i sebi i svojoj djeci ide ona stara dobro poznata:
Uzalud vam trud svirači.... :bih: :bih: :bih:
vee-jay

#123 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by vee-jay »

hornet prvi wrote: ...slavice te vi...ali vise od pola drzave nece... priznat ces, ebo takav Dan drzavnosti , ako ga cjela drzava ne slavi nego ga slave uglavnom Bosnjaci...
Ako je to bosnjacki praznik, ok...slavite ga pet dana..Ali nema smisla ga nametati drugima.

(Kakve bolan ti imas veze sa ZAVNOBiH-om..?
Da ga neko ''mudar'' nije pokusao proglasiti za drzavni praznik,veze ne bi imao..)

Ako BiH zeli imati drzavne praznike (a ne mora), trebalo bi ih posteno dogovoriti bez ikakvih manipulacija i pokusaja da se njime politicki poentira(bilo ko)...
mozda ti nisi primjetio, ali danas je OFICIJELNI Dan drzavnosti, onaj kojeg potpisase TVOJI u Dejtonu... ne mozes uzimati iz Dejtona samo ono sto ti hoces... ustvari Vi sve mozete, ali samo u svome svijetu... koji je iz dana u dan sve manji i manji i manji i manji i manji i manji :D
Better Man

#124 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Better Man »

Sretan Dan drzavnosti svim gradjanima BiH, pa i onim koji ga negiraju! Dolazi vrijeme kada ce ponovo svi gradjani ove zemlje slaviti ovaj dan i kada ni Dodik i ostali nece moci to da negiraju i poniste.
Bosnolog

#125 Re: SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO!!!

Post by Bosnolog »

hornet prvi wrote:
Bosnolog i ini , odavno slave tamo neki njihov datum...a ovdje prodaju ublehe i busaju se u tastaturu junacku.. :lol:

Cetnici,fasisti svih boja i bosnomsrsci ce biti porazeni,ta borba je drugacija od one koja je bila u dva rata jer u drugom nije zavrsen na bojnom polju,ova borba ce biti duza jer se koriste drugacija sredstva,metode i oblici sa neporazenim fasistima ali ne treba sumnjati u krajnji ishod iste......

Sve ce vas bosnomsce Bosna nadzivjeti,Vama ostaje da frustrirani urlate i lijecite vlastite frustracije zbog nesalomljivosti i vjecnosti BiH.
Post Reply