VW Passat vs ostali
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#101 Re: VW Passat vs ostali
To isto da se neko na temi o Zelji zali da pitari ne priznaju prirodni poredak 
-
Blobi
#102 Re: VW Passat vs ostali
Mislim da ti se malo cini, ali hajd, neka ti budecitroen wrote:znaci da:Isto pricas o VW,cak i vise nego beterman o renaultu,govoris da je VW vrh a da je sve ostalo smece,tako da ste u istoj ligi,doduse imate jaku konkurenciju u Golfisti i seikhuBlobi wrote:Sta to treba da znaci Citroen?citroen wrote:ko mu kaze majko moja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chemist
#103 Re: VW Passat vs ostali
Blobi wrote:Izvini whow jarane, nisam znao da si toliki ekspert. Vidis, za mene te rijeci predstavljaju klasicnu uvredu, jer ja sam stvarno volio ono auto, u njega sam ulagao vise nego u sebe. Znaci, auto je 100% ispravnije od vecine vozila koja na satu nemaju ni 30.000. Strogo sam se pridrzavao uputa iz servisne, sipao gorivo na provjerenim mjestima, cak sam neke dijelove mijenjao jer sam ja mislio da treba, a nista im zapravo nije bilo, a novi vlasnik ih je dobio uredno u paketu sa autom. Servisni interval sam pratio na 8.000-10000km, zavisno od toga koliko sam se vozio. A to da je bilo havarisano i ta prica da paneli ne uklapaju naknadno, sorry buraz, ali vidim da pojma nemas. Prekjucer sam licno iskesirao 6300 KM u servisu (njihova procjena). Momci su zamijenili sve panele, stop svjetlo, cilindar auspuha, poklopac gepeka, i prefarbali to komplet auto osim branika sa 5 slojeva boje i dva zastitna sloja, kakav je bio nov nakon izalaska iz fabrike. A auto smo dobili nazad danas oko 2 popodne. Auto je znaci u savrsenom stanju, a to najbolje pokazuje cinjenica da ima tisi rad motora od 2.0 TDI koji je bio parkiran na parkingu AC Quattro sa oko 50.000 na satu. Inace, moje auto je ASA procijenila na 33.000 KM, a ovaj 1.9 vrijedi hiljadu vise zbog kilometara i godine sto je naravno regulisano, a nije bolji ni u cemu drugom. Naravno, ovaj 1.9 je auto koje tek treba da se razradi, i cija je pouzdanost na vrhuncu, i to je jedini razlog zasto sam uradio tu zamjenu, da me ne bi izdao u kakvoj sumi gdje nema signala, pa sam onda najebao. A sto se tice opremljenosti i ugodjaja, jebiga, radi se o dva totalno razlicita auta, i tesko cu se navici na nedostatak nekih gadgeta koje sam imao u straom, ali boze moj. A ja cu sad samo sacekat da osiguranje meni isplati iznos koji su procijenili u servisu. A evo jos jednom se smijem na tu pricu o unibody konstrukciji i tome da paneli ne uklapaju. Ne uklapaju naravno kad je vlasnik kokuz a popravku mu radi avlijaner i rucno pegla svaki panel do iznemoglosti. Trebas vidjeti kako ovaj Passat sad izgleda, sija se kao prvi dan![]()
![]()
P.S.
Masina 2.0 TDI sa 170ks i ojacanom legurom je 2006 kostala nesto preko 13.000 KM vise od 1.9 TDI prema kataloskoj vrijednosti. 200.000 je pred tim autom bez ikakvih problema. A turbina s nasim gorivom je uvijek lutrija, moze riknut na 20.000 ako se sipa na Braca Krstic pumpama radi 2 feninga jeftinijeg goriva po litru. A jutros sam se imao priliku uvjeriti koliko znaci 4motion na onom idiotskom snijegu koji pada na 0 celzijusa.
Sa srecom, nadam se da neces cekati koliko ljudi cekaju....
-
Blobi
#104 Re: VW Passat vs ostali
Posto mi je drugi put da potrazujem kasko, malo cu pocekat jer vise nisam A klijent, ali to je ok, procedura im je takva...Chemist wrote:Blobi wrote:Izvini whow jarane, nisam znao da si toliki ekspert. Vidis, za mene te rijeci predstavljaju klasicnu uvredu, jer ja sam stvarno volio ono auto, u njega sam ulagao vise nego u sebe. Znaci, auto je 100% ispravnije od vecine vozila koja na satu nemaju ni 30.000. Strogo sam se pridrzavao uputa iz servisne, sipao gorivo na provjerenim mjestima, cak sam neke dijelove mijenjao jer sam ja mislio da treba, a nista im zapravo nije bilo, a novi vlasnik ih je dobio uredno u paketu sa autom. Servisni interval sam pratio na 8.000-10000km, zavisno od toga koliko sam se vozio. A to da je bilo havarisano i ta prica da paneli ne uklapaju naknadno, sorry buraz, ali vidim da pojma nemas. Prekjucer sam licno iskesirao 6300 KM u servisu (njihova procjena). Momci su zamijenili sve panele, stop svjetlo, cilindar auspuha, poklopac gepeka, i prefarbali to komplet auto osim branika sa 5 slojeva boje i dva zastitna sloja, kakav je bio nov nakon izalaska iz fabrike. A auto smo dobili nazad danas oko 2 popodne. Auto je znaci u savrsenom stanju, a to najbolje pokazuje cinjenica da ima tisi rad motora od 2.0 TDI koji je bio parkiran na parkingu AC Quattro sa oko 50.000 na satu. Inace, moje auto je ASA procijenila na 33.000 KM, a ovaj 1.9 vrijedi hiljadu vise zbog kilometara i godine sto je naravno regulisano, a nije bolji ni u cemu drugom. Naravno, ovaj 1.9 je auto koje tek treba da se razradi, i cija je pouzdanost na vrhuncu, i to je jedini razlog zasto sam uradio tu zamjenu, da me ne bi izdao u kakvoj sumi gdje nema signala, pa sam onda najebao. A sto se tice opremljenosti i ugodjaja, jebiga, radi se o dva totalno razlicita auta, i tesko cu se navici na nedostatak nekih gadgeta koje sam imao u straom, ali boze moj. A ja cu sad samo sacekat da osiguranje meni isplati iznos koji su procijenili u servisu. A evo jos jednom se smijem na tu pricu o unibody konstrukciji i tome da paneli ne uklapaju. Ne uklapaju naravno kad je vlasnik kokuz a popravku mu radi avlijaner i rucno pegla svaki panel do iznemoglosti. Trebas vidjeti kako ovaj Passat sad izgleda, sija se kao prvi dan![]()
![]()
P.S.
Masina 2.0 TDI sa 170ks i ojacanom legurom je 2006 kostala nesto preko 13.000 KM vise od 1.9 TDI prema kataloskoj vrijednosti. 200.000 je pred tim autom bez ikakvih problema. A turbina s nasim gorivom je uvijek lutrija, moze riknut na 20.000 ako se sipa na Braca Krstic pumpama radi 2 feninga jeftinijeg goriva po litru. A jutros sam se imao priliku uvjeriti koliko znaci 4motion na onom idiotskom snijegu koji pada na 0 celzijusa.
Sa srecom, nadam se da neces cekati koliko ljudi cekaju....
- shibonja
#105 Re: VW Passat vs ostali
Slika govori 1000 rijeci ,daj nam slike tog passata 
- shlauf
#106 Re: VW Passat vs ostali
Kad nabaci direktor nove kaloše valjda će onda slikati auto ali bez registracije
, da mu i mi nebi tražili reket
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
herbert mekfjuger
#107 Re: VW Passat vs ostali
pa pobogu možda je čovjek nekako zaključio da mijenja za bolje auto i šta će mu novac... jbt pa i ja sam zamijenio bez novca, pa sam dobio nešto bolje, ako ne bolje, onda korisnije...golfista wrote:Mislim da ova priča sa zamjenom nema veze sa stvarnošću, jer nedostaje onaj pravi motiv za razmjenu, a to je novac.
-
whow
#108 Re: VW Passat vs ostali
golfista wrote:ma daj, pa onda je ovaj Blobijev kućni prijatelj luđi od Fazlinovića, a Blobi mu ga dođe ko bratić Samir Fazlinović...n/v.herbert mekfjuger wrote:pa pobogu možda je čovjek nekako zaključio da mijenja za bolje auto i šta će mu novac... jbt pa i ja sam zamijenio bez novca, pa sam dobio nešto bolje, ako ne bolje, onda korisnije...golfista wrote:Mislim da ova priča sa zamjenom nema veze sa stvarnošću, jer nedostaje onaj pravi motiv za razmjenu, a to je novac.
Prica je odron ali eto ispade hit sedmice . Mislim da je poenta u citavoj ovoj trakavici to da se sama vrijednost automobila u ovakvim situacijama moze promatrati kao emotivna kategorija. Realno da ova dva Passata stoje na Emekinom lotu negde u USA razlika na stickeru bi bila oko 10 000. Ustvari sumnjam da bi Emko uopste i stavio na lot netom sa karambola frisko ofarbanog Passata . Taman da je farban i u 64 sloja a ne 5 slojeva ( i izgleda ko sad iz fabrike). Cinjenice su jasne a one kazu da VW America recimo daje 144 mjeseca garancije na limariju osim kod MEHANICKIH OSTECENJA , UDESA a to FARBANJE takoder znaci da citava garancija ne boju ode u helac. Nema sumnje da bi obzirom na cijene body shopova u americi jedan ovako karamboliran Passat isao na otpad odakle bi se vjerovatno vratio kao sa rebuilt ili salvage statusom i tako dalje. Ovo je realnost i ovo se desava svaki dan.Neki dan gledam 2010 Mazda 3 GT samo 3 000 km kao nova , sva oprema ,jos ima new car smell prodaje se u pola cjene za 15 000 dolki samo jer je imala manje ostecenje od grada ( hail damage ) koje je poslje popravljno u ovlastenom servisu ( cjena je inace od 30-50 dollara po tackici za one koje ova informacije interesuje) . Auto se inace prodaje u Weber Mazdi ovlastenom servisu koji je popravio stetu po Mazdinim standardima da bih mogao dati punu garanciju dakle nije kod nekog avijanera. Ove je realnost trzista . E to sto je tip poletio i dao zdravog mladeg i popularnijeg Passata sa cistiom historijom za sumnjivog karambola je danak neiskustvu ali svaka skola se placa .
-
herbert mekfjuger
#109 Re: VW Passat vs ostali
nemam pojma i ne zanima me, al po opisu auta blobijev bi mi više godio, iako ne bi nijedan, al ako bi biro od ta 2, blobijev bi bio boljigolfista wrote:ma daj, pa onda je ovaj Blobijev kućni prijatelj luđi od Fazlinovića, a Blobi mu ga dođe ko bratić Samir Fazlinović...n/v.herbert mekfjuger wrote:pa pobogu možda je čovjek nekako zaključio da mijenja za bolje auto i šta će mu novac... jbt pa i ja sam zamijenio bez novca, pa sam dobio nešto bolje, ako ne bolje, onda korisnije...golfista wrote:Mislim da ova priča sa zamjenom nema veze sa stvarnošću, jer nedostaje onaj pravi motiv za razmjenu, a to je novac.
-
Blobi
#110 Re: VW Passat vs ostali
Evo whowa i golfiste, strucnjaka za sve, pa tako i za tudja auta, nema dalje, u sve se ljudi razumiju. Napisao sam da sam svoje auto dao uz neku manju doplatu. A i evo, sebi sam za primarnu misiju postavio vas dvojicu da uvjeravam kako sam ja dobro prosao. Ko je trazio slike? Postavit cu Vam sutra slike novog i starog Passata, pa ce mozda onda whow sa pricom o "dealerima" malo da ohane. "Dude", zivimo u nazadnoj zemlji, ali nismo toliko nazadni da nam neko s one strane planete (konkretno iz Edmontona) palamudi o tome koliko cije auto vrijedi, i kako se auto "onamo" prodaje kod "dealera".
P.S.
golfista, vise bi ti odgovarao nick palamudista
P.S.
-
Blobi
#111 Re: VW Passat vs ostali
Ma pusti pricu, znas kako je to kad imas auto, cuvas ga i odrzavas, ulazes u njega, i VOLIS ono sto imas. I onda dodje tip s one strane planete da pljuje po tome. Zaboli to brate, koliko god glupo zvucalo.herbert mekfjuger wrote:nemam pojma i ne zanima me, al po opisu auta blobijev bi mi više godio, iako ne bi nijedan, al ako bi biro od ta 2, blobijev bi bio bolji
Eo jos jednom, da zakljucimo ovu pricu koja je proglasena pricom sedmice, auto sam zamijenio jer je presao skoro 200.000, i zbog toga sto se povecala mogucnost da me iznevjeri u putu. Da mi nije toliko vazno to da na poslovne sastanke stizem na vrijeme, i da mogu priustiti kvar u putu, ostavio bih to isto auto jos da vidim koliko zaista moze. Ali eto, u prve 4 godine je ispuniloa pa i prevazislo ocekivanja. Za moje standarde, doslo mu je vrijeme za penzionisanje, jer sam covjek koji godisnje prelazi 50.000 u prosjeku, prema tome, kupio sam mladje i pouzdanije auto. Nisam bio toliko parali da kupim novo, pa sam kupio najblize tome. Kupio sam auto cija je pouzdanost na vrhuncu, ali koje ni po cemu drugom osim po godisti i kilometrazi ne moze parirati mom starom autu. Oprema, izgled, sigurnost, sve je na strani mog starog auta.. Ali pusti ti to, bolje zna whow u Edmontonu, zna on kako dealeri onamo rade
-
whow
#112 Re: VW Passat vs ostali
Blobi wrote:Evo whowa i golfiste, strucnjaka za sve, pa tako i za tudja auta, nema dalje, u sve se ljudi razumiju. Napisao sam da sam svoje auto dao uz neku manju doplatu. A i evo, sebi sam za primarnu misiju postavio vas dvojicu da uvjeravam kako sam ja dobro prosao. Ko je trazio slike? Postavit cu Vam sutra slike novog i starog Passata, pa ce mozda onda whow sa pricom o "dealerima" malo da ohane. "Dude", zivimo u nazadnoj zemlji, ali nismo toliko nazadni da nam neko s one strane planete (konkretno iz Edmontona) palamudi o tome koliko cije auto vrijedi, i kako se auto "onamo" prodaje kod "dealera".
P.S.
Lol jesmo pogodili zicu. Nemoj se sada vaditi pravo si prosao doduse tog roleta niko nije tjerao da se mjenja. Neznam koju si manju sumu ponudio covjeku ali realno si mu trebao uletiti bar cenera. Meni je nezamislivo da neko za "manju sumu" trampi auto sa 70 000 km za karambola sa 200 000 km i veoma cudnom historijom. Eto ja palamudim a ti izgleda pokupio sve folove sa Auto-Pijace na Stupu kod ovako strucno uvali kramu a uze mu dobro auto. Evo da ti jos malo palamudim svako auto 2006 godiste koje je farbano nije nije za prodaje u auto kuci nago samo za pijace i oglasa jer pametni ljudi nece da razmisljaju jeli auto farbano zato sto je bilo u totalki ili mu je ogreban blatobran sto je malo vjerovatno jer niko ne farba auto zbog blatobrana . Uglavnom ovo je neka abeceda kod kupovine automobila.
-
whow
#113 Re: VW Passat vs ostali
Jel to zuris da stignes na poslovne sastanke na AUTO -pijaci na Stupu pa onda sa roletom na pivu i cevape ispod najlonaBlobi wrote:Ma pusti pricu, znas kako je to kad imas auto, cuvas ga i odrzavas, ulazes u njega, i VOLIS ono sto imas. I onda dodje tip s one strane planete da pljuje po tome. Zaboli to brate, koliko god glupo zvucalo.herbert mekfjuger wrote:nemam pojma i ne zanima me, al po opisu auta blobijev bi mi više godio, iako ne bi nijedan, al ako bi biro od ta 2, blobijev bi bio bolji
Eo jos jednom, da zakljucimo ovu pricu koja je proglasena pricom sedmice, auto sam zamijenio jer je presao skoro 200.000, i zbog toga sto se povecala mogucnost da me iznevjeri u putu. Da mi nije toliko vazno to da na poslovne sastanke stizem na vrijeme, i da mogu priustiti kvar u putu, ostavio bih to isto auto jos da vidim koliko zaista moze. Ali eto, u prve 4 godine je ispuniloa pa i prevazislo ocekivanja. Za moje standarde, doslo mu je vrijeme za penzionisanje, jer sam covjek koji godisnje prelazi 50.000 u prosjeku, prema tome, kupio sam mladje i pouzdanije auto. Nisam bio toliko parali da kupim novo, pa sam kupio najblize tome. Kupio sam auto cija je pouzdanost na vrhuncu, ali koje ni po cemu drugom osim po godisti i kilometrazi ne moze parirati mom starom autu. Oprema, izgled, sigurnost, sve je na strani mog starog auta.. Ali pusti ti to, bolje zna whow u Edmontonu, zna on kako dealeri onamo rade.
-
Blobi
#114 Re: VW Passat vs ostali
whow wrote:Jel to zuris da stignes na poslovne sastanke na AUTO -pijaci na Stupu pa onda sa roletom na pivu i cevape ispod najlonaBlobi wrote:Ma pusti pricu, znas kako je to kad imas auto, cuvas ga i odrzavas, ulazes u njega, i VOLIS ono sto imas. I onda dodje tip s one strane planete da pljuje po tome. Zaboli to brate, koliko god glupo zvucalo.herbert mekfjuger wrote:nemam pojma i ne zanima me, al po opisu auta blobijev bi mi više godio, iako ne bi nijedan, al ako bi biro od ta 2, blobijev bi bio bolji
Eo jos jednom, da zakljucimo ovu pricu koja je proglasena pricom sedmice, auto sam zamijenio jer je presao skoro 200.000, i zbog toga sto se povecala mogucnost da me iznevjeri u putu. Da mi nije toliko vazno to da na poslovne sastanke stizem na vrijeme, i da mogu priustiti kvar u putu, ostavio bih to isto auto jos da vidim koliko zaista moze. Ali eto, u prve 4 godine je ispuniloa pa i prevazislo ocekivanja. Za moje standarde, doslo mu je vrijeme za penzionisanje, jer sam covjek koji godisnje prelazi 50.000 u prosjeku, prema tome, kupio sam mladje i pouzdanije auto. Nisam bio toliko parali da kupim novo, pa sam kupio najblize tome. Kupio sam auto cija je pouzdanost na vrhuncu, ali koje ni po cemu drugom osim po godisti i kilometrazi ne moze parirati mom starom autu. Oprema, izgled, sigurnost, sve je na strani mog starog auta.. Ali pusti ti to, bolje zna whow u Edmontonu, zna on kako dealeri onamo rade.
![]()
. Jesi namazan Blobi to je cudo jedno.
- shlauf
#115 Re: VW Passat vs ostali
Blobi wrote: P.S.
Pukla tikva
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
Blobi
#116 Re: VW Passat vs ostali
Jednostavno se u sve razumijeshlauf wrote:Blobi wrote: P.S.
Pukla tikva
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#117 Re: VW Passat vs ostali
A pametnjakoviće niko ne voli!Blobi wrote:Jednostavno se u sve razumijeshlauf wrote:Blobi wrote: P.S.
Pukla tikva
-
Blobi
#118 Re: VW Passat vs ostali
Koje auto ti vozis Romeo? Eh sad, zamisli da ti dodjem i kenjam kako ti je auto kanta jer si ogrebao blatobran, ili se neki balavac zabio i polomio ti branik.Romeo 80 wrote:A pametnjakoviće niko ne voli!
Prema teoriji whow-a, auto bi treblao biti izliveno iz jednog komada, i cim prva ogrebotina, auto je havarisano i qrcu ne valja. Zbog toga postoje branici, blatobrani, i drugi paneli, da ih u slucaju udara zamijenis. Ali eto, zamijenjeni branik i stopka uticu na izgled i cvrstocu auta. Sta ti je reci Edmontonski inzinjering i pamet
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#119 Re: VW Passat vs ostali
Zamrzićeš me, Renaulta!Blobi wrote:Koje auto ti vozis Romeo? Eh sad, zamisli da ti dodjem i kenjam kako ti je auto kanta jer si ogrebao blatobran, ili se neki balavac zabio i polomio ti branik.Romeo 80 wrote:A pametnjakoviće niko ne voli!
Prema teoriji whow-a, auto bi treblao biti izliveno iz jednog komada, i cim prva ogrebotina, auto je havarisano i qrcu ne valja. Zbog toga postoje branici, blatobrani, i drugi paneli, da ih u slucaju udara zamijenis. Ali eto, zamijenjeni branik i stopka uticu na izgled i cvrstocu auta. Sta ti je reci Edmontonski inzinjering i pamet![]()
Ma Whow samo voli prenagliti, ali mislim da nije zlonamjeran.
-
whow
#120 Re: VW Passat vs ostali
Pa ti Blobi sad vozis OK auto a imao si karambola koji je bio totalno sumnjiv , sa kilometrazom na kojoj se pametni ljudi rjesavaju takvih krami , sto si i sam uradio. Vidim da si dosta naucio na tim poslovnim sastancima na auto pijaci na Stupu. Imal' suhog mesa i sudzuke da mi malo posaljes u EdmontonBlobi wrote:Koje auto ti vozis Romeo? Eh sad, zamisli da ti dodjem i kenjam kako ti je auto kanta jer si ogrebao blatobran, ili se neki balavac zabio i polomio ti branik.Romeo 80 wrote:A pametnjakoviće niko ne voli!
Prema teoriji whow-a, auto bi treblao biti izliveno iz jednog komada, i cim prva ogrebotina, auto je havarisano i qrcu ne valja. Zbog toga postoje branici, blatobrani, i drugi paneli, da ih u slucaju udara zamijenis. Ali eto, zamijenjeni branik i stopka uticu na izgled i cvrstocu auta. Sta ti je reci Edmontonski inzinjering i pamet![]()
1.) Vozilo je bilo u najmanje dva udesa .
2.) Vozilo je prefarbano
3.) Nisi orginalni vlasnik
4.) Vozilo ima oko 200 000km
5.) Vozilo nema nikakvu garanciju
6.) Trim koji je izuzetno skup za odrzavanje
7.) Svi skuplji i vazniji servisi tek dolaze na red
itd
Uglavnom nije mi cilj da kudim tvog starog Passata nego da pohvalim tvoju trgovacku vjestinu.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#121 Re: VW Passat vs ostali
A izvini što je sumnjivo auto (mislim na ovo starijeg passata)?
-
Blobi
#122 Re: VW Passat vs ostali
Jarane, ja sam prvi vlasnik tog Passata, i platio sam za njega debelih 83.000 KM u vrijeme kad su bili raritet na cesti (zbog cijene). Nisam propustio nikad ni jedan jedini servis, imao jedan manji sudar gdje sam promijenio zadnji branik, i jedan osrednji gdje sam promijenio stop svjetlo, zadnji branik i poklopac gepeka. A kompletno farbanje nisam uradio samoinicijativno, vec na prijedlog ljudi u servisu, da za par godina ne bi doslo do razlike u bojama novih dijelova, nakon sto sunce odradi svoje. I da, ja i dalje imam garanciju na limariju, boju i sve jer je sve odradjeno u ovlastenom servisu prema procedurama koje nalaze sam VW. Garancija se gubi samo ako farbanje radi Mirso iz Kasindolske, ili Richard iz Edmontonawhow wrote:Pa ti Blobi sad vozis OK auto a imao si karambola koji je bio totalno sumnjiv , sa kilometrazom na kojoj se pametni ljudi rjesavaju takvih krami , sto si i sam uradio. Vidim da si dosta naucio na tim poslovnim sastancima na auto pijaci na Stupu. Imal' suhog mesa i sudzuke da mi malo posaljes u EdmontonBlobi wrote:Koje auto ti vozis Romeo? Eh sad, zamisli da ti dodjem i kenjam kako ti je auto kanta jer si ogrebao blatobran, ili se neki balavac zabio i polomio ti branik.Romeo 80 wrote:A pametnjakoviće niko ne voli!
samo se bojim da bi me mozda ispalo preskupo. Sto bi nas narod reko kostalo bi me "arm & leg" . Mislim ja ne kazem da taj tvoj karambolirani PAssat nece voziti jos 100 000 ali ces za ti 100 000 km u njega morati uloziti vjerovatno 5 puta vise nego od 0-200 000km. Takoder auto preko 200 000 drasticno gube cjenu . Ja samo pokusavam da ti objasnim neke stvari a ti svoje pa svoje . Tvoj stari Passat ima sljedece kararakteristike koje be definitivno svrstavaju u vozila koja niti jedna ozbiljnija auto kuca ne bih stavila na lot.
1.) Vozilo je bilo u najmanje dva udesa .
2.) Vozilo je prefarbano
3.) Nisi orginalni vlasnik
4.) Vozilo ima oko 200 000km
5.) Vozilo nema nikakvu garanciju
6.) Trim koji je izuzetno skup za odrzavanje
7.) Svi skuplji i vazniji servisi tek dolaze na red
itd
Uglavnom nije mi cilj da kudim tvog starog Passata nego da pohvalim tvoju trgovacku vjestinu.
Jesu li ti stvari sada jasnije? Postujem, ti zivis u Edmontonu i to se tamo tako radi, posere te ptica, zvekne kamencic na haubu i auto je damaged i mozes ga posrat (malo sutra, americki kontinent je jos uvijek dio planete zemlje), ali ovdje je ovaj Passat ovakav kakav je sad vrijedniji od dvije godine novijeg, cak sa 150.000 km vise na satu - zbog ocuvanosti, opreme i historije, tj. izjave "JA SAM PRVI VLASNIK". A ni ja se licno ne bih protivio tome da mi neko dodje i ponudi kompletno farbanje auta postujuci fabricke propise, ljepsi bi bio sjaj
-
Bordolini
#123 Re: VW Passat vs ostali
Ja mislim da je to bio "fair deal", kad bi mi neko ponudio ni sam ne znam sta bih uzeo. Tih 200k ne mora znaciti nista ako je auto cuvano i servisirano kao sto covjek kaze da jeste.
Iako su iz iste grupacije pricamo o dva skroz razlicita auta. Zato ne mislim da je neko nekog izradio.
Druga stvar, nikad ne znas ko i kad te moze opaliti. Nismo svi krivci za sudare u kojim ucestvujemo. Ako osiguranje auto ne proglasi totalnom stetom onda ne vidim u cemu je problem. A steta od nekoliko hiljada maraka i nije toliko strasna (na skupom autu). Svi bi mi da vozimo nesto sto je garazirano, cuvano i sto nikad nije bilo u sudaru ali ne moze.
I ja mislim da whow nije zlonamjeran. Ali jeste isprepadan tim kupo-prodajama, vec je hejbet auta zamjenio, nema sanse da se nije opekao i sve to gleda s neke druge strane.
Iako su iz iste grupacije pricamo o dva skroz razlicita auta. Zato ne mislim da je neko nekog izradio.
Druga stvar, nikad ne znas ko i kad te moze opaliti. Nismo svi krivci za sudare u kojim ucestvujemo. Ako osiguranje auto ne proglasi totalnom stetom onda ne vidim u cemu je problem. A steta od nekoliko hiljada maraka i nije toliko strasna (na skupom autu). Svi bi mi da vozimo nesto sto je garazirano, cuvano i sto nikad nije bilo u sudaru ali ne moze.
I ja mislim da whow nije zlonamjeran. Ali jeste isprepadan tim kupo-prodajama, vec je hejbet auta zamjenio, nema sanse da se nije opekao i sve to gleda s neke druge strane.
- sheikh
#124 Re: VW Passat vs ostali
ah sto covjeka napadaste 
Jos kriminalca napravite od njega
iako je presao 200k ne mora automatski znaciti da je auto unisteno. Naravno nije ko novo,ali znate i sami,zna vozilo zezati poslije 25k,a bogme i nakon 300k ili 400k.
Stari Pass je imao mnogo vise konja i pogon na sve tockove sto nije mala stvar
Jos kriminalca napravite od njega
iako je presao 200k ne mora automatski znaciti da je auto unisteno. Naravno nije ko novo,ali znate i sami,zna vozilo zezati poslije 25k,a bogme i nakon 300k ili 400k.
Stari Pass je imao mnogo vise konja i pogon na sve tockove sto nije mala stvar
- shlauf
#125 Re: VW Passat vs ostali
Čuo sam da u Ottawi ima suhog mesa, sudžuke, Cockte, Vegete, tarhane, rahat lokuma ....... Made in BiH
U mene jaran iz Kingstona trkne da kupi kad žena naredi (200 km u jednom pravcu)
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee