Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanski_kralj wrote:Baš mi nešto svejedno ko će pobjediti, ali eto samo zbog @fixera navijam da Real izgubi.
I meni je baš svejedno,jedino bi mi bilo žao kolege @ultime ,a volio bih da Barsa pobijedi samo zbog Murinja,koji je uspio da mi zgadi fudbal sa svojom bunker taktikom,na koju se vidim dosta raje klanja.
Fino od tebe kolega
Mislim da griješiš za Moua, čovjek samo postavlja taktiku koja mu daje najveću šansu za pobjedu... kod Intera je to bio bunker (u nekim utakmicama), kod Madrida je ovaj brzi, napadački fudbal. Ja ga lično ne volim pretjerano, previše je proračunat... ali ga cijenim, onako kako cijenim Napoleona ili Aleksandra Velikog recimo
A Hitlera si namjerno izostavio? Ja ne mogu uticati na mišljenje drugih ljudi jer svako ima svoj ukus,ali u svoje ime mogu reći da mi se igra Murinjovog Intera zgadila za čitav život,ja na utakmici koju gledam iz neutralnog ugla volim vidjeti neki fudbalski potez,lijep gol,lijepu akciju,nešto što će mi biti zanimljivo na terenu,a ne 11 igrača koji su sabijeni u i oko 16,i prave zid 85 minuta utakmice,bez želje da ugroze protivnički gol.
P.S.Nadam se da na ovoj utakmici neće biti takav scenario,i da ćemo svi uživati prvenstveno u fudbalu,gledajući ovu utakmicu.
sumirprimus wrote:8+5 za vikend
i sad 3+4 za lp...
koji uvod za klasiko...
20 golova su obje ekipe dale u zADNJE DVIJE TEKME....znaci predvidjam da nece biti 0:0
A ja bas predvidjam da ce biti krompir
Uzarili se i jedni i drugi pa ce se malo iskulirati na derbiju
Mislim da je pogrešna analiza ovog susreta kroz pojedince Messija i Ronalda iako su oni ključni igrači ekipa. Pored njih, na terenu se nalazi još deset igrača i obično je kolektiv taj koji pobjeđuje. Vjerujem da Barcelona ima jači kolektiv od Reala i zato će slaviti u narednoj utakmici rezultatom 3-1
NekoIzMase wrote:Mislim da je pogrešna analiza ovog susreta kroz pojedince Messija i Ronalda iako su oni ključni igrači ekipa. Pored njih, na terenu se nalazi još deset igrača i obično je kolektiv taj koji pobjeđuje. Vjerujem da Barcelona ima jači kolektiv od Reala i zato će slaviti u narednoj utakmici rezultatom 3-1
Zanimljivo je i to da je Barcinih prvih 11 igralo 2000 minuta manje od RM prvih 11. Što znači da Barca ima puno uigraniji tim i više igrača koji mogu početi utakmicu. Pa evo i Ronaldo je igrao sat i po duže od Messija, a rezultati su im tu negdje.
Mourinho još uvijek gradi svoj, kako kažeš kolektiv i siguran sam da će za godinu dana RM biti odličan tim.
Što se tiče ove utakmice, zanima me kakvu bi Mourinho strategiju mogao izabrati. Sa Interom (protiv BCN) je igrao duboku odbranu + sredina koja je pokusavala prekinuti pasove. Sad, Khedira i Xabi Alonso su odlični igrači. Ako zaustave kratka dodavanja Xavi-Iniesta, možda se mogu i nadati nekoj brzoj kontri. BCN mora dati prvi go u prvom poluvremenu. Onda se možemo nadati napadačkoj utakmici. Ako RM da prvi gol, Casillas + Pepe + Carvalho, to niko neće probiti. Ja se nekako najviše bojim Casillasa. Ali eto, i Villa je motiviran. Poslije onih Mourinhovih komentara. Messi je dao 16 golova u zadnjih 10 utakmica. I to nešto govori.
Last edited by 5 0 5 on 25/11/2010 13:37, edited 1 time in total.
Ja nekako imam osjećaj da će Mourinho napasti... Siguran sam da neće igrati kao s Interom. Sad ima sve linije kompaktne i dobre, nema potrebe da se brani i čeka nešto... Igrači su mu takvi da mora ići naprijed. Svi predpostavljaju da će Mourinho igrati defanzivno, a on će iznenaditi sve i napasti. Naravno, to bi odgovaralo Barceloni...
Entropio wrote:Ja nekako imam osjećaj da će Mourinho napasti... Siguran sam da neće igrati kao s Interom. Sad ima sve linije kompaktne i dobre, nema potrebe da se brani i čeka nešto... Igrači su mu takvi da mora ići naprijed. Svi predpostavljaju da će Mourinho igrati defanzivno, a on će iznenaditi sve i napasti. Naravno, to bi odgovaralo Barceloni...
Pa da. I igrači su drukčiji. BCN će najvjerovatnije pokušati igrati svoju igru. Znači "possession" i kratkim pasovima graditi igru do gola. Ako RM prekine barcinu "cirkulaciju" onda nastaje problem. RM još uvijek nije 100% spreman napadački, ja mislim. Sporting su jedva pobjedili. Izuče ih Higuaín u '82.
RM je sada sigurno bolji nego BCN prošle godine. Pitanje je koliko je BCN napredovala. Tu su negdje, oba tima. Zato se nadam dobroj tekmi. Može lako biti 5:0 ili 0:5
mrchinho wrote:volio bih da ih barcelona razbije ko beba zvečku, samo zbog ovoga murinja , posro se u evropski fudbal odavno...
Ne pricaj gluposti! Mourinho je jedan od najboljih trenera u Evropi, ako ne i najbolji. Jedini istinski nasljednik Fergusona je Mourinho. Genijalac kakav se rijetko radja. Real nema sta biti iduce sezone dobar i superioranm jer oni su to vec ove sezone. Lako je Messiu davati levatima golove, vidjecemo ga u ponedeljak protiv Reala.
mrchinho wrote:volio bih da ih barcelona razbije ko beba zvečku, samo zbog ovoga murinja , posro se u evropski fudbal odavno...
Ne pricaj gluposti! Mourinho je jedan od najboljih trenera u Evropi, ako ne i najbolji. Jedini istinski nasljednik Fergusona je Mourinho. Genijalac kakav se rijetko radja. Real nema sta biti iduce sezone dobar i superioranm jer oni su to vec ove sezone. Lako je Messiu davati levatima golove, vidjecemo ga u ponedeljak protiv Reala.
A sad možeš ići onanisati na poster Murinja u svojoj sobi.
a gdje je anketa dajte jednu ba da vidimo "statisticki" kako to izgleda.
ugl. real mašinerija ne znam da im neko može nešto
barca stroj melje sve pred sobom haman da sam isto rek'o za oba tima(namjerno) jer stvarno ne znam ko ce pobjediti
Samo kad pogledam u kakvom je stanju teren na Stamford Bridgeu bio u ovoj utakmici,to mi je više nego dovoljno da ocjenim kakav je "čovjek" Mudinjo....