el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šibicar

#101 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:
Šibicar wrote:
Bosanski_kralj wrote:Baš mi nešto svejedno ko će pobjediti, ali eto samo zbog @fixera navijam da Real izgubi. :oops:
I meni je baš svejedno,jedino bi mi bilo žao kolege @ultime :mrgreen: ,a volio bih da Barsa pobijedi samo zbog Murinja,koji je uspio da mi zgadi fudbal sa svojom bunker taktikom,na koju se vidim dosta raje klanja. :-)
Fino od tebe kolega ;-)
Mislim da griješiš za Moua, čovjek samo postavlja taktiku koja mu daje najveću šansu za pobjedu... kod Intera je to bio bunker (u nekim utakmicama), kod Madrida je ovaj brzi, napadački fudbal. Ja ga lično ne volim pretjerano, previše je proračunat... ali ga cijenim, onako kako cijenim Napoleona ili Aleksandra Velikog recimo :)
A Hitlera si namjerno izostavio? :mrgreen: Ja ne mogu uticati na mišljenje drugih ljudi jer svako ima svoj ukus,ali u svoje ime mogu reći da mi se igra Murinjovog Intera zgadila za čitav život,ja na utakmici koju gledam iz neutralnog ugla volim vidjeti neki fudbalski potez,lijep gol,lijepu akciju,nešto što će mi biti zanimljivo na terenu,a ne 11 igrača koji su sabijeni u i oko 16,i prave zid 85 minuta utakmice,bez želje da ugroze protivnički gol. :-)

P.S.Nadam se da na ovoj utakmici neće biti takav scenario,i da ćemo svi uživati prvenstveno u fudbalu,gledajući ovu utakmicu. ;-)
fixer

#102 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Bosanski_kralj wrote:Baš mi nešto svejedno ko će pobjediti, ali eto samo zbog @fixera navijam da Real izgubi. :oops:
Pa Bosanski, nemoj mi to raditi, nemoj molim te... Pa necu moci da zaspim veceras... :D Usprkos tebi, ja i dalje najvijam za Bosnu :D :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#103 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Entropio »

Barca je rutinski dobila Panathanaikos 0-3. Golove su dali Messi (1) i Pedro (2).

Pocetni sastav je bio: Valdes - Alves Pique Puyol Adriano - Xavi Mascherano Iniesta - Pedro Messi Villa
5 0 5

#104 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Plus bez povreda, bez kartona. Savršeno.

Barcelona je sad na 250 evropskih pobjeda. Najviše od svih klubova. (RM ima 238)

Večeras je Messi dao svoj 150. zvanični go za BCN.
sumirprimus

#105 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by sumirprimus »

8+5 za vikend
i sad 3+4 za lp...
koji uvod za klasiko... :)
20 golova su obje ekipe dale u zADNJE DVIJE TEKME....znaci predvidjam da nece biti 0:0 :mrgreen:
2407

#106 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 2407 »

sumirprimus wrote:8+5 za vikend
i sad 3+4 za lp...
koji uvod za klasiko... :)
20 golova su obje ekipe dale u zADNJE DVIJE TEKME....znaci predvidjam da nece biti 0:0 :mrgreen:
A ja bas predvidjam da ce biti krompir :mrgreen:
Uzarili se i jedni i drugi pa ce se malo iskulirati na derbiju :mrgreen:
Bosanski_kralj

#107 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Bosanski_kralj »

fixer wrote:
Pa Bosanski, nemoj mi to raditi, nemoj molim te... Pa necu moci da zaspim veceras... :D Usprkos tebi, ja i dalje najvijam za Bosnu :D :D
Večeras ćeš ti mirno spavati, ali u ponedjeljak veče nećeš :D

p.S. Ti si onaj što je prošle godine proklinjao Pjanića kad je izbacio Reala? Ako nisi, izvinjavam se zbog prozivanja
fixer

#108 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Bosanski_kralj wrote: Večeras ćeš ti mirno spavati, ali u ponedjeljak veče nećeš :D

p.S. Ti si onaj što je prošle godine proklinjao Pjanića kad je izbacio Reala? Ako nisi, izvinjavam se zbog prozivanja
Jesam, imas nesto protiv?
Bosanski_kralj

#109 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Bosanski_kralj »

fixer wrote:
Bosanski_kralj wrote: Večeras ćeš ti mirno spavati, ali u ponedjeljak veče nećeš :D

Jesam, imas nesto protiv?
Nažalost nemam, ali kad budem imao neću se libiti da to i upotrijebim.! :roll:
fixer

#110 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Bosanski_kralj wrote: Nažalost nemam, ali kad budem imao neću se libiti da to i upotrijebim.! :roll:
Otom-potom. Sad kraljuj u samoci.
ultima_palabra

#111 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:Barcelona je sad na 250 evropskih pobjeda. Najviše od svih klubova. (RM ima 238)
Imaš li možda podatke po natjecanjima?
5 0 5

#112 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Nemam. Informaciju sam pročitao sinoć na BCN Twitteru.

Image

Evo još statistike, ako te zanima: messi - ronaldo head-to-head

Image
NekoIzMase

#113 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by NekoIzMase »

Mislim da je pogrešna analiza ovog susreta kroz pojedince Messija i Ronalda iako su oni ključni igrači ekipa. Pored njih, na terenu se nalazi još deset igrača i obično je kolektiv taj koji pobjeđuje. Vjerujem da Barcelona ima jači kolektiv od Reala i zato će slaviti u narednoj utakmici rezultatom 3-1 :mrgreen:
bic

#114 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by bic »

Ronalda trenutno niko nemoze zaustavit,tako da...znas se
be highirly

#115 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by be highirly »

ovo ce pujdo glavusom da rijesi :D... znaci 2-1 :dance:
5 0 5

#116 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

NekoIzMase wrote:Mislim da je pogrešna analiza ovog susreta kroz pojedince Messija i Ronalda iako su oni ključni igrači ekipa. Pored njih, na terenu se nalazi još deset igrača i obično je kolektiv taj koji pobjeđuje. Vjerujem da Barcelona ima jači kolektiv od Reala i zato će slaviti u narednoj utakmici rezultatom 3-1 :mrgreen:

Zanimljivo je i to da je Barcinih prvih 11 igralo 2000 minuta manje od RM prvih 11. Što znači da Barca ima puno uigraniji tim i više igrača koji mogu početi utakmicu. Pa evo i Ronaldo je igrao sat i po duže od Messija, a rezultati su im tu negdje.
Mourinho još uvijek gradi svoj, kako kažeš kolektiv i siguran sam da će za godinu dana RM biti odličan tim.

Što se tiče ove utakmice, zanima me kakvu bi Mourinho strategiju mogao izabrati. Sa Interom (protiv BCN) je igrao duboku odbranu + sredina koja je pokusavala prekinuti pasove. Sad, Khedira i Xabi Alonso su odlični igrači. Ako zaustave kratka dodavanja Xavi-Iniesta, možda se mogu i nadati nekoj brzoj kontri. BCN mora dati prvi go u prvom poluvremenu. Onda se možemo nadati napadačkoj utakmici. Ako RM da prvi gol, Casillas + Pepe + Carvalho, to niko neće probiti. Ja se nekako najviše bojim Casillasa. Ali eto, i Villa je motiviran. Poslije onih Mourinhovih komentara. Messi je dao 16 golova u zadnjih 10 utakmica. I to nešto govori.

Image
Last edited by 5 0 5 on 25/11/2010 13:37, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#117 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Entropio »

Ja nekako imam osjećaj da će Mourinho napasti... Siguran sam da neće igrati kao s Interom. Sad ima sve linije kompaktne i dobre, nema potrebe da se brani i čeka nešto... Igrači su mu takvi da mora ići naprijed. Svi predpostavljaju da će Mourinho igrati defanzivno, a on će iznenaditi sve i napasti. Naravno, to bi odgovaralo Barceloni...
5 0 5

#118 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Entropio wrote:Ja nekako imam osjećaj da će Mourinho napasti... Siguran sam da neće igrati kao s Interom. Sad ima sve linije kompaktne i dobre, nema potrebe da se brani i čeka nešto... Igrači su mu takvi da mora ići naprijed. Svi predpostavljaju da će Mourinho igrati defanzivno, a on će iznenaditi sve i napasti. Naravno, to bi odgovaralo Barceloni...

Pa da. I igrači su drukčiji. BCN će najvjerovatnije pokušati igrati svoju igru. Znači "possession" i kratkim pasovima graditi igru do gola. Ako RM prekine barcinu "cirkulaciju" onda nastaje problem. RM još uvijek nije 100% spreman napadački, ja mislim. Sporting su jedva pobjedili. Izuče ih Higuaín u '82.

RM je sada sigurno bolji nego BCN prošle godine. Pitanje je koliko je BCN napredovala. Tu su negdje, oba tima. Zato se nadam dobroj tekmi. Može lako biti 5:0 ili 0:5 :)
mrchinho

#119 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by mrchinho »

volio bih da ih barcelona razbije ko beba zvečku, samo zbog ovoga murinja , posro se u evropski fudbal odavno...

Better Man

#120 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Better Man »

mrchinho wrote:volio bih da ih barcelona razbije ko beba zvečku, samo zbog ovoga murinja , posro se u evropski fudbal odavno...

Ne pricaj gluposti! Mourinho je jedan od najboljih trenera u Evropi, ako ne i najbolji. Jedini istinski nasljednik Fergusona je Mourinho. Genijalac kakav se rijetko radja. Real nema sta biti iduce sezone dobar i superioranm jer oni su to vec ove sezone. Lako je Messiu davati levatima golove, vidjecemo ga u ponedeljak protiv Reala.
mrchinho

#121 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by mrchinho »

e pokakim se ja na ovakvog genijalca
Šibicar

#122 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

Better Man wrote:
mrchinho wrote:volio bih da ih barcelona razbije ko beba zvečku, samo zbog ovoga murinja , posro se u evropski fudbal odavno...

Ne pricaj gluposti! Mourinho je jedan od najboljih trenera u Evropi, ako ne i najbolji. Jedini istinski nasljednik Fergusona je Mourinho. Genijalac kakav se rijetko radja. Real nema sta biti iduce sezone dobar i superioranm jer oni su to vec ove sezone. Lako je Messiu davati levatima golove, vidjecemo ga u ponedeljak protiv Reala.
:lol: :lol: :lol: A sad možeš ići onanisati na poster Murinja u svojoj sobi. :oops:
Baltazar_khan

#123 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Baltazar_khan »

Better Man wrote: Lako je Messiu davati levatima golove, vidjecemo ga u ponedeljak protiv Reala.
Sa svojih metar i aplauz nadskočio je Ferdinanda i zabio gol glavom u finalu lige šampiona protiv Manchestera. Znači, i igrači Uniteda su levati jel? :mrgreen:
karbofix

#124 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by karbofix »

a gdje je anketa :-) dajte jednu ba da vidimo "statisticki" kako to izgleda.
ugl. real mašinerija :D :D ne znam da im neko može nešto
barca stroj melje sve pred sobom :D haman da sam isto rek'o za oba tima(namjerno) :D :D jer stvarno ne znam ko ce pobjediti :run:
Šibicar

#125 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

Samo kad pogledam u kakvom je stanju teren na Stamford Bridgeu bio u ovoj utakmici,to mi je više nego dovoljno da ocjenim kakav je "čovjek" Mudinjo.... :-)

Locked