Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
duh_sa_sjekirom

#101 Re: Renault Megane all about

Post by duh_sa_sjekirom »

Vozim Meganea I od agusta 2007. i mogu kazati da sam zadovoljan. God proizvodnje je 1997, motor 1.9 D (47 kW), oprema RN itd. Plati sam ga 7400 KM. Do sada nisam imao većih kvarova ni problema (s obzirom na godine). Motor odlično pali i radi, to je stara (i provjerena) tehnologija sa tzv. Bosh-pumpom. Stavio mu nove grijače prošle godine, i zamijenio jedan amortizer i zupčasti remen.
Samo da spomenem da je u vriejme kad sam ja kupio Meganea, Golf III, približno istih kaarkteristika koštao oko 9500 KM. Mene sad zanima, tj. htio bi da mi ovi golfisti ARGUMENTIMA dokažu da je ta razlika u cijeni od cca 2000 KM zaista opravdana!
herbert mekfjuger

#102 Re: Renault Megane all about

Post by herbert mekfjuger »

duh_sa_sjekirom wrote:Vozim Meganea I od agusta 2007. i mogu kazati da sam zadovoljan. God proizvodnje je 1997, motor 1.9 D (47 kW), oprema RN itd. Plati sam ga 7400 KM. Do sada nisam imao većih kvarova ni problema (s obzirom na godine). Motor odlično pali i radi, to je stara (i provjerena) tehnologija sa tzv. Bosh-pumpom. Stavio mu nove grijače prošle godine, i zamijenio jedan amortizer i zupčasti remen.
Samo da spomenem da je u vriejme kad sam ja kupio Meganea, Golf III, približno istih kaarkteristika koštao oko 9500 KM. Mene sad zanima, tj. htio bi da mi ovi golfisti ARGUMENTIMA dokažu da je ta razlika u cijeni od cca 2000 KM zaista opravdana!
svaka čast! :D i ja sam jedno vrijeme bio pravo zagrijan za takvog megana...
shlauf

#103 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

herbert mekfjuger wrote: znam ba, šalim se :D što se ljutiš odma :D inače kod svih novijih automobila je mijenjanje sijalice da bog sačuva (uvjerio se na Laguni i golfu 4)
Za Lagunu nisi u pravu što se tiče sijalica a jedino ako imaš podebele ruke onda si se namučio :mrgreen:

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
fedor

#104 Re: Renault Megane all about

Post by fedor »

shlauf wrote:
herbert mekfjuger wrote: znam ba, šalim se :D što se ljutiš odma :D inače kod svih novijih automobila je mijenjanje sijalice da bog sačuva (uvjerio se na Laguni i golfu 4)
Za Lagunu nisi u pravu što se tiče sijalica a jedino ako imaš podebele ruke onda si se namučio :mrgreen:

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
:thumbup:
fedor

#105 Re: Renault Megane all about

Post by fedor »

1946 wrote:
fedor wrote:Ja imam Lagunu II 2003 godište! Mijenjao sam sijalice bez problema i bez servisa. I zato ne serite više o tome!
A kakav si sa onim mjeračima ulja?
:lol:
Zamalo ti ne rekoh... 8-)
herbert mekfjuger

#106 Re: Renault Megane all about

^ eh, to :D nema mjesta za ruke, nisu bog zna podebele :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#107 Re: Renault Megane all about

Post by 1946 »

:lol: :thumbup:
frngla

#108 Re: Renault Megane all about

Post by frngla »

herbert mekfjuger wrote:najbrže vozilo s prednjim pogonom na svijetu
strasno auto bas, samo kasni mnogo :D, jbg cca 9 godina :)
3.2 GTA V6 3,179 cc 184 kW (250 PS) @6200 rpm 300 N·m (221 ft·lbf) @4800 rpm 6.3 246 km/h (153 mph) 2002–2005

beco

#109 Re: Renault Megane all about

Post by beco »

amrica wrote:
herbert mekfjuger wrote:
amrica wrote:problem je promijeniti sijalice na Cliu III.
zato što si amrica :D

:D

Kamo srece da je tako :-)

Imas na temi Potrosnja Clio.... pisu i ostala raja koja imaju Clia. Decki kod Bunje se slome dok promijene, nema mjesta da se ruka uvuce, narocito na strani gdje je akumulator.
:D Ma sta pricate Amrica bi to sa svojim rukicama brzo zavrsila, ona ne mora se muciti kao mi sa svojim sapama :D Mislim da neki malo previse dizu halabuku oko ove stvari, nepraktično je riješenje ali nije vrijedno spomena.

P.S. Nedo Bog da je ijedan Reno imao aferu samozapaljivanja kao sto je Pugeot 307 imao ovi nasi "majstori" pricali bi da se zapali kad ga mrko pogledas :mrgreen:
citroen

#110 Re: Renault Megane all about

Post by citroen »

Peugeot 307 je avion za megana II :D :D :D :sax:
Zux

#111 Re: Renault Megane all about

Post by Zux »

Covjek pitao "sta mislite o Meganu", a od pet stranica postova, bila su mozda tri konkretna odgovora :-D

Ja trenutno vozim Megana 3, star je vec oko godinu dana, benzinac, 20000 km sam presao s njim i prezadovoljan sam, ne ureklo se :) Sijalicu jesam jednom morao mijenjati, vrlo je jednostavno, puno jednostavnije nego na proslom Meganu. Kad je vec prica i o sijalicama, u Merkuru sam kupio dvije Osramove, 30 KM i tri godine garancije.

Vozio sam i Megana 2 isto tako bio zadovoljan, dizel, bilo je nekih manjih problema ali nista pretjerano ozbiljno za auto koje je tad vec bilo preslo 130000 km. Zamjena sijalice na tom autu jeste malo zeznuta, ali ove gluparije sa klipovima na internetu gdje treba skidati gumu i tome slicno su naravno glupost. Ja sam je mijenjao sam u mrklom mraku u nekoj vukojebini usred austrijskih Alpa, i to napravio za 10 minuta bez da sam je ikad prije zamijenio. Oni koji pricaju o "plasticnosti" Renaulta nek se malo informisu o rezultatima euroncap testova ovog proizvodjaca :)
fedor

#112 Re: Renault Megane all about

Post by fedor »

Zux wrote: Oni koji pricaju o "plasticnosti" Renaulta nek se malo informisu o rezultatima euroncap testova ovog proizvodjaca :)
Pola ih ne zna ni šta je to!
citroen

#113 Re: Renault Megane all about

Post by citroen »

fedor wrote:
Zux wrote: Oni koji pricaju o "plasticnosti" Renaulta nek se malo informisu o rezultatima euroncap testova ovog proizvodjaca :)
Zna inzinjer Blobi :D :D :D :D
Blobi

#114 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

citroen wrote:
fedor wrote:
Jel to ono kad se auto slupa :D?

A sad bez sale, Renoli konkretno su prepuni plastike. Plastika na sve strane, plasticne papucice, plasticni blatobrani, plasticno ovo, plasticno ono. Istina da blatobran uopste nema uticaja na strukturalnu cvrstocu, pa samim tim ni na broj EURONCAP zvjezdica, ali brate, sto ce mi blatobran biti napravljen od jebene plastike? Ah, da, da auto bude pola kile lakse, a da Reno ustedi na materijalu :D... Ah, pametni su Lujevi potomci, nema sta :D

P.S.
Vrhunac svega - plasticna sipka za mjerenje nivoa ulja :D. To samo Reno moze :D
Gorštak

#115 Re: Renault Megane all about

Post by Gorštak »

Image

:D
johntra

#116 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Blobi, isfurao si više sa tom šipkom... ;-)
shlauf

#117 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Zux wrote:Covjek pitao "sta mislite o Meganu", a od pet stranica postova, bila su mozda tri konkretna odgovora :-D

Ja trenutno vozim Megana 3, star je vec oko godinu dana, benzinac, 20000 km sam presao s njim i prezadovoljan sam, ne ureklo se :) Sijalicu jesam jednom morao mijenjati, vrlo je jednostavno, puno jednostavnije nego na proslom Meganu. Kad je vec prica i o sijalicama, u Merkuru sam kupio dvije Osramove, 30 KM i tri godine garancije.

Vozio sam i Megana 2 isto tako bio zadovoljan, dizel, bilo je nekih manjih problema ali nista pretjerano ozbiljno za auto koje je tad vec bilo preslo 130000 km. Zamjena sijalice na tom autu jeste malo zeznuta, ali ove gluparije sa klipovima na internetu gdje treba skidati gumu i tome slicno su naravno glupost. Ja sam je mijenjao sam u mrklom mraku u nekoj vukojebini usred austrijskih Alpa, i to napravio za 10 minuta bez da sam je ikad prije zamijenio. Oni koji pricaju o "plasticnosti" Renaulta nek se malo informisu o rezultatima euroncap testova ovog proizvodjaca :)
Aferim, 5+ od mene :thumbup:
@blobi: plastična šipka za mjerenje razine ulja je odlična. Samo zavisi od osobe kako je vraća na njezino mjesto. Neznam kako si je uspio slomiti kad imaš na bordu crtice kolika je razina ulja i pitam se samo što si je vadio. Jeli to nisi vjerovao crticama pa si sam provjeravao ??????? :dance:
herbert mekfjuger

#118 Re: Renault Megane all about

shlauf wrote:
Zux wrote:Covjek pitao "sta mislite o Meganu", a od pet stranica postova, bila su mozda tri konkretna odgovora :-D

@blobi: plastična šipka za mjerenje razine ulja je odlična. Samo zavisi od osobe kako je vraća na njezino mjesto. Neznam kako si je uspio slomiti kad imaš na bordu crtice kolika je razina ulja i pitam se samo što si je vadio. Jeli to nisi vjerovao crticama pa si sam provjeravao ??????? :dance:
navika od golfa ostala :D
citroen

#119 Re: Renault Megane all about

Post by citroen »

Blobi wrote:
fedor wrote:
Jel to ono kad se auto slupa :D?

A sad bez sale, Renoli konkretno su prepuni plastike. Plastika na sve strane, plasticne papucice, plasticni blatobrani, plasticno ovo, plasticno ono. Istina da blatobran uopste nema uticaja na strukturalnu cvrstocu, pa samim tim ni na broj EURONCAP zvjezdica, ali brate, sto ce mi blatobran biti napravljen od jebene plastike? Ah, da, da auto bude pola kile lakse, a da Reno ustedi na materijalu :D... Ah, pametni su Lujevi potomci, nema sta :D

P.S.
Vrhunac svega - plasticna sipka za mjerenje nivoa ulja :D. To samo Reno moze :D[/quote]

Evo konkretno moj auto ima vise plastike od Golfa V,i opet je tezi i ima bolju ukupnu ocjenu na EuroNcapu.
Blobi

#120 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

citroen wrote:Evo konkretno moj auto ima vise plastike od Golfa V,i opet je tezi i ima bolju ukupnu ocjenu na EuroNcapu.
Pogledaj Golf VI vs. Citroen C4 vs. Citroen C3 :D :D... I nesto ne nadjoh taj podatak da je C3 sigurniji i od starog Golfa V :D :D :dance: :dance: :dance:
Blobi

#121 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

herbert mekfjuger wrote:
shlauf wrote:

navika od golfa ostala :D
Kakav si ti muskarac ako ce ti board comp provjeravati ulje :D...

P.S.
Da je bila dobra, ne bi se slomila.. Tacnije, da je bila zeljezna, ne bi se slomila :D
duh_sa_sjekirom

#122 Re: Renault Megane all about

Post by duh_sa_sjekirom »

Blobi wrote:Jel to ono kad se auto slupa :D?

P.S.
Vrhunac svega - plasticna sipka za mjerenje nivoa ulja :D. To samo Reno moze :D
Je li desni retrovizor na Golfu još uvijek dodatna oprema? :D
citroen

#123 Re: Renault Megane all about

Post by citroen »

Blobi wrote:
citroen wrote:Evo konkretno moj auto ima vise plastike od Golfa V,i opet je tezi i ima bolju ukupnu ocjenu na EuroNcapu.
Pogledaj Golf VI vs. Citroen C4 vs. Citroen C3 :D :D... I nesto ne nadjoh taj podatak da je C3 sigurniji i od starog Golfa V :D :D :dance: :dance: :dance:
Kod mene je C4 :D I do pojave Golfa VI, Megana III,alfe guliette bio ubjedljivo najbolji kompakt sto se tice sigurnosti na Ncap testu,znaci bio je bolji od Golfa V,megana II,Aurisa,Astre,peugeota 307,fiata Barvo,Focusa i evo opet najsigurniji kompakt danas je novi Citroen C4(bolji od golfa VI,Alfe,astre,meganaIII) :D :D :D :D :D Samo ga hebe ,ima plastike viska :D :D :D
shlauf

#124 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Pa kad Laguna ima previše plastike ja bih je prodao jer je službena pa bi kupio neko švapsko auto koje ima više hroma i ostalih metala i legura. Jah. :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
Blobi

#125 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

shlauf wrote:Pa kad Laguna ima previše plastike ja bih je prodao jer je službena pa bi kupio neko švapsko auto koje ima više hroma i ostalih metala i legura. Jah. :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
Nema prodaje dok ne istekne lizing :D. Pokazala se solidno, udobna je :D... A i ne fali joj nista, samo zeljezna sipka za ulje :D :D
Post Reply