Sjeverna Koreja

Post Reply
chuchumbamayumbe

#101 Re: Sjeverna Koreja

Post by chuchumbamayumbe »

Mislim da bi svijet bio mnogo manje opasno mjesto za življenje, a pogotovu korejski poluotok, kada bi režim u Sj. Koreji bio promijenjen.
Pa do prije koju godinu tamo je vladao kanibalizam (i sada vjerovatno nije ništa bolje), ljudi žive gore nego što je bilo za vrijeme Staljina u CCCP, radni logori za one koji izraze i najmanju sumnju ili stanu na žulj režimu...
kriticarka_nikova

#102 Re: Sjeverna Koreja

Post by kriticarka_nikova »

Dobro ako Dzoni Titor nije interesantan, evo nasla sam sta je rekla Baba Vanga :

Dakle 3 svj. rat pocinje 2010.g. zavrsit ce se 2014.g.Pocet ce kao obican rat a onda ce se upotrijebit nuklearno i kemijsko oružje.
2011.g.-kao rezultat radioaktivnih padavina na sjevernoj polutci nece ostat ni životinja ni biljaka. Muslimani tada pocinju kemijski rat protiv preostalih Evropljana.
2014.g. Vecina ljudi patit ce od cireva, raka koze i drugih koznih bolesti (kao posljedica kemijskog rata)
2016.g. Evropa je skoro bez ljudi
2018.g. Kina postaje nova svjetska sila .Zemlje u razvoju prestaju biti eksploatirane i postaju eksploratori.
2023.g. Orbita Zemlje se neznatno mijenja.
2025.g. Evropa je i dalje jako slabo naseljena.
2028.g. stvaranje novog oblika energije (vjerojatno kontrolirana termonuklearna reakcija).Glad postupno prevladava .Svemirski brod s ljudskom posadom polijece prema Veneri.
2033.g. Polarni led se topi, nivo oceana raste.
2043.g. Procvat svjetske ekonomije. Evropom vladaju Muslimani.
2046.g. Svi ljudski organi mogu se uzgajati. Zamjena organa postaje jedna od najboljih metoda liječenja.
2066-g- za vrijeme napada na muslimanski Rim , SAD koristi novi oblik oružja-klimatsko. Dolazi do naglog zahlađenja.

Eto tako. Ne volim ove proroke, al moradoh ovo napisat :D
Bosnolog

#103 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Ameri su se zaduzili kod kineza nekoliko triliona dolara u vrijeme Busa i Obame,ovaj rat ako bude regionalani bi se mogao iskoristiti da Ameri vrate dugove u oranju regije uz pomoc Japana i anti kinieske kolaicije ako se desi rat sirih razmjera i odmjeravanja snaga,......Za koju godinu Kina bi mogla postati supersila Svijeta,iz amaericke perspektive i interesa to se mora sprijeciti a rat u regiji je odlican put da se probije balon supersile prije nego se napuse toliko da poleti,a probijanje istog je destabilizacija regije.....To je sve na cekanju i odgadanju,......

Sjeverna Koreja je inkapisulirani(karantinirani) ludacki rezim koji ceka mig Kine da zakuha i istu izvede na medunarodnu scenu svijetske supersile.Supersila mora poloziti ispit u gazenju nekoga u regiji ili svijetu da polozi test i dobije respekt Svijeta kao nekoga ko ce da se pita,.....

Na tom poliotoku predugo tinja prekuniti korejski rat u kome su amerikanci pomogli juznjacima da prezive planirani sjevernokorejsko komunisticki nestanak,........
drug bevc

#104 Re: Sjeverna Koreja

Post by drug bevc »

enese bjezi ba u bosnu.moze nacionalna garda us da te mobiliše pa jopet ti valja organizovat otpor j koreanaca.
ti si ilegalac tipa walter pa moš valjat ljudima, oraganizacija, ilegala i sl.......
Last edited by drug bevc on 23/11/2010 21:57, edited 1 time in total.
karanana

#105 Re: Sjeverna Koreja

Post by karanana »

po meni je kina vec supersila, mada opet meni nije jasno sta jednu zemlju definise supersilom pa da se kaze da kina to nije a da su to rusija ili amerika. koje su zemlje danas te supersile?

a nisu ni ovi juznjaci cvjecke. radili te neke vojne vjezbe jucer. garant su ispalili i oni jednu-dvije pa makar i ne bile napunjene olovom.
zemo_online

#106 Re: Sjeverna Koreja

Post by zemo_online »

kriticarka_nikova wrote:Dobro ako Dzoni Titor nije interesantan, evo nasla sam sta je rekla Baba Vanga :

Dakle 3 svj. rat pocinje 2010.g. zavrsit ce se 2014.g.Pocet ce kao obican rat a onda ce se upotrijebit nuklearno i kemijsko oružje.
2011.g.-kao rezultat radioaktivnih padavina na sjevernoj polutci nece ostat ni životinja ni biljaka. Muslimani tada pocinju kemijski rat protiv preostalih Evropljana.
2014.g. Vecina ljudi patit ce od cireva, raka koze i drugih koznih bolesti (kao posljedica kemijskog rata)
2018.g. Kina postaje nova svjetska sila .Zemlje u razvoju prestaju biti eksploatirane i postaju eksploratori.
2028.g. stvaranje novog oblika energije (vjerojatno kontrolirana termonuklearna reakcija).Glad postupno prevladava .Svemirski brod s ljudskom posadom polijece prema Veneri.
2046.g. Svi ljudski organi mogu se uzgajati. Zamjena organa postaje jedna od najboljih metoda liječenja.
2066-g- za vrijeme napada na muslimanski Rim , SAD koristi novi oblik oružja-klimatsko. Dolazi do naglog zahlađenja.

ima li nesto sto se desilo kao11.9???????
sumirprimus

#107 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

karanana wrote:po meni je kina vec supersila, mada opet meni nije jasno sta jednu zemlju definise supersilom pa da se kaze da kina to nije a da su to rusija ili amerika. koje su zemlje danas te supersile?

a nisu ni ovi juznjaci cvjecke. radili te neke vojne vjezbe jucer. garant su ispalili i oni jednu-dvije pa makar i ne bile napunjene olovom.
fali im jeNa dobra svjeCka politika(citaj rat,moze i protiv terorizma sve dok uspiju da pokore nekg za par dana) :D eh tad ce prec u prvu ligu :evil:
samo malo

#108 Re: Sjeverna Koreja

Post by samo malo »

Desert Wind wrote:
samo malo wrote:Kakva ba planina, imali su i Ceceni sumetinu ko Pericuca, pa ih sve Ruje srokali. I Khataba i Dudajeva i Basajeva, usput poravnali Grozni i ostale gradove sa zemljom, a po cecenskim selima teren cistili po principu ko mi se ne svidja, metak u celo.

Dovoljno da ameri zadju po Afganistanu i ubiju svakog ko nosi bradu, i rijesen problem :D

Ko sto su Sovjeti radili, i ta aktika bi im upalila da nije bio upravo CIA-e i Stingera. Talibanima nema ko stingere docerat.

Inace ja mislim da se tamo puno taktizira, nesto mi govori da Amerikancima i odgovara da talibani postoje. Cime bi prepadali svoj narod kad bi rijesili problem Al Qaide. I sam kazes da moraju ratovati, preciznije bi bilo reci da njihovoj vojnoj industriji rat treba. Kome bi prodali oruzje, ako bi US army rijesila sve svoje probleme za par mjeseci :D

Sto se tice S i J Koreje, i tu ima bruka politike. Kad bi se gledala samo vojnicka strana, USA ima moc da unisti cijelu planetu, pa i samu sebe. JEbiga, to kad bi gledali povrsno kao sto neki gledaju.
dok je hamelja sa tvojim mentalitetom treba uvijek imat pusku za ne daj boze...
jbote ti navijas za ubijanje ljudi koji makli iz svoje zemlje nisu samo zato sto su ponizeni i izubijani treba im jos.
bolje da ti ne kazem sta mislim kakav tip nusprodukta si ti...
Nauci bosanski jezik, mozda onda naucis citati sa razumijevanjem :-)
Alfons Kauders

#109 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:imamo ona dva mala kamencica koja vire iz mora kod neuma pa se i oko njih frka stvara.

inace kad bi pustili dvije koreje same da se tuku, mislim da bi sjever za par dana zauzeo cijeli poluotok.
Nema sanse, al fakat... To im nije poslo za rukom ni 1950, mada im je malo falilo...

Danas... Izrokali bi malo Seul i onda bi dobili po nosu al da valja. Koreja je terenom slicna Bosni, 70% planina, sto ide na ruku strani koja se brani... Na stranu sto je Juzna Koreja u poredjenju sa sjeverom isto sto i Izrael u poredjenju sa npr. Sirijom, u tehnoloskom smislu, ali za razliku od Izraela jaci su i brojcano - 600,000 vojnika plus 3 miliona rezervista.

Nuklearke manje vise - Ameri bi jedva docekali da kreteni roknu jednu, pa da na Pjongjangu i ostalim gradovima pokazu Iranu i ostalim degenericima kako se uzvraca na nuklearni napad na US saveznike.

Nevezano za tvoj post, ne mogu da vjerujem da ovdje ima degenerika koji navijaju za Sjever. Pa Sjeverna Koreja je manje vise Srbija, samo s nuklearkama... Jedu korijenje, kunu se u vodje i mitove, furaju se na militarizam i prijete komsiluku - zato ne bi trepnuo da ih Jug i Ameri dovedu u red.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110 Re: Sjeverna Koreja

Post by pici »

kriticarka_nikova wrote:Dobro ako Dzoni Titor nije interesantan, evo nasla sam sta je rekla Baba Vanga :

Ćuj Hovog vremeplovca :shock: ....ondakan i on ispade musliman kad je došo iz tog vakta :mrgreen:

uh pardomM hovo je rekla BaBa Vanga :mrgreen: ....mada je i ona ko neki svemirac :mrgreen:
karanana

#111 Re: Sjeverna Koreja

Post by karanana »

inshallah baba vanga, inshallah.
zavrzlama

#112 Re: Sjeverna Koreja

Post by zavrzlama »

kako sad dvije koreje zaratile :shock:

zar nije trebalo da USA zarati sa Iranom ,pa da se krene u Karlovac-Karlobag-Virovitica :D

haman su lobisti nekom dzaba pare pokupili :D
kriticarka_nikova

#113 Re: Sjeverna Koreja

Post by kriticarka_nikova »

test01 wrote:

ima li nesto sto se desilo kao11.9???????
Nema. Poslije 2066.g. ne spominje Ameriku vise.
felipe kajetano

#114 Re: Sjeverna Koreja

Post by felipe kajetano »

drug bevc wrote:enese bjezi ba u bosnu.moze nacionalna garda us da te mobiliše pa jopet ti valja organizovat otpor j koreanaca.
ti si ilegalac tipa walter pa moš valjat ljudima, oraganizacija, ilegala i sl.......
a ne dao Bog ako "kacushe" imaju domet do Mineapolisa :cry: :D
Alfons Kauders

#115 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
drug bevc wrote:enese bjezi ba u bosnu.moze nacionalna garda us da te mobiliše pa jopet ti valja organizovat otpor j koreanaca.
Mani ba zajebancije, za koga ti ovdje navijas - :D ove sto vole Dear Leadera, prave konc logore i granatiraju ribare... :D

Ili za ove sto napravishe ovaj moj full HD televizor na kojem tipkam?

Svrstaj se, prosli su dani Tileta, Naske i Nehrua... :D
drenmajster

#116 Re: Sjeverna Koreja

Post by drenmajster »

Splinter wrote:Image
:mrgreen:
Znaci draga baba rat znaci kataklizma znaci ove najvece funjare i cmarovi sjevernjaci su napali sa ledja bratski juzni kor.....kako se ti vec mali zuti zovu narodi.Ali te zrtve nece ostati neosvecene znaci sat otkucava i nasa srca tika taka i tako to.Nijihova borba je i nasa borba ako ima kakve pljahe i guzovace.Znaci draga baba hvala ti za sve-uvijek zahvalna znaci balkanska braca-Zivjela i proricala nam jos hiljadama godina mada smo culi da si umrla ali jos nije utvrdjeno. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
felipe kajetano

#117 Re: Sjeverna Koreja

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:
Mani ba zajebancije, za koga ti ovdje navijas - :D ove sto vole Dear Leadera, prave konc logore i granatiraju ribare... :D

uvijek i svuGdje za crvene :D

http://www.youtube.com/watch?v=Omgnvs2t-ic
drenmajster

#118 Re: Sjeverna Koreja

Post by drenmajster »

accent wrote:Image

sva razmisljanja o odnosima Amerike i Kine treba posmatrati preko ove karte, tako makar govoti tata americke geopolitike i geostrategije Zbigniew Brzeziski, cija se i dan danas pika

a s.koreja je pa hama 50 godina u autarhiji osim "male" pomoci od kine
i sada zamislite da se kina okrene u autarhijiu uz "malu" pomoc rusije (koja jos uvijek pati za velikim carstvom), koja jedva ceka partnera koji ima "muda" (izvinjavam se na izrazu), da se suprostavi americi kao jedinoj supersili
Sve je ok ali dok je bratskom Kazahstanu Borata predsjednika-nece ga kineska noga preci cvrstu granicu.Sve damo al Kazahstan jok(a i duzni su nam neku gutu love-imali su neke projekte kod nas-meni se cini Hare dogovaro-al' ne znam vic ispricat- zaboravio).Uglavnom-Bosanac zajebo sve i Kineze i Amere i Korejance i bio dobar pravo al opet ne znam vica ispricat -zboravio. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bosnolog

#119 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:

Alfone kakvo je to pitanje ??? pa znas da su oni na proruskoj liniji Moskvica,Lade i tako to a S.Koreja je tu istureni i mrski americki provokator koji treba da im razvlaci pamet ovakvim napadima ,....Filip ti ceka bracu Kineze skupa sa Rujama da zajasu Balkan i da Servija konacno bude do dugosanjanog TokiJa,........ :mrgreen:
Alfons Kauders

#120 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:

Nisam ni sumnjo'... :D Vazda si ti gotivio ove koji jedu korijenje i nicim izazvani bezze rokaju po civilima... :D Vidis, mene osamdeset i neke nauci djed u lovu da je grijeh raniti srndaca i ostaviti ga da se pati i izdahne bezze par kilometara dalje...

Samo tanka ti kvota na tim crvenim druze... :D Ko i obicno :D

Vidis, nikad nisam pokojnog djeda pitao je li grijeh guziti srnu... Nije mi uopste palo na pamet... Pretpostavljam da bi rekao da nije...

Doduse, moj djed je bio partizan - nije se plaho bavio sodomijom, sadizmom i silovanjem. Neki drugi su te upraznjavali te "sportove".
felipe kajetano

#121 Re: Sjeverna Koreja

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:

Nisam ni sumnjo'... :D Vazda si ti gotivio ove koji jedu korijenje i nicim izazvani bezze rokaju po civilima... :D Vidis, mene osamdeset i neke nauci djed u lovu da je grijeh raniti srndaca i ostaviti ga da se pati i izdahne bezze par kilometara dalje...

Samo tanka ti kvota na tim crvenim druze... :D Ko i obicno :D

Vidis, nikad nisam pokojnog djeda pitao je li grijeh guziti srnu... Nije mi uopste palo na pamet... Pretpostavljam da bi rekao da nije...

Doduse, moj djed je bio partizan - nije se plaho bavio sodomijom, sadizmom i silovanjem. Neki drugi su te upraznjavali te "sportove".

:shock: ...izgleda druze dobra roba.... :D
sumirprimus

#122 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

znaci ako dodje do rata,opet gube ovi dodikovi ... :mrgreen: :evil:
kamen spoticanja

#123 Re: Sjeverna Koreja

Post by kamen spoticanja »

ne pratim vise...ko vodi trenutno...kako ce dodik ukaukulisat sranje u korejama i planirani referendum...dakle hoce li poskupiti sol prije snjeznih padavina i kad ce arcelor mittal popraviti kotlove pa da nam se grijanje vrati :)
? :?:
Alfons Kauders

#124 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote: :shock: ...izgleda druze dobra roba.... :D
Uvijek druze... :D

Samo... Ono sto ja na polovci Jacka i frtalju horsa zaboravim, ti nikad cist neces znati...

Nikad nisam furo onu botaniku ko Gracanlije i vi Ozrenci... :D
sumirprimus

#125 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

kamen spoticanja wrote:ne pratim vise...ko vodi trenutno...kako ce dodik ukaukulisat sranje u korejama i planirani referendum...dakle hoce li poskupiti sol prije snjeznih padavina i kad ce arcelor mittal popraviti kotlove pa da nam se grijanje vrati :)
? :?:
nema soli,dok se jug ne osveti,govori vam veliki brat,mital zraaaooo,sacekajte novu TE-u.. :D :mrgreen:
Post Reply