Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post Reply
essex

#101 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by essex »

bicebolje wrote:
essex wrote:..u posljednje 2 juge bosanac nije ni bio kao opcija,...
Ko to kaže ?

http://www.bhas.ba/arhiva/census1991/Et ... %20233.pdf

Popis 1991.

MUSLIMANI 1898963 43,3847
SRBI 1365093 31,1876
HRVATI 759906 17,3612
JUGOSLOVENI 242032 5,5296
BOSANCI 10727 0,2451
CRNOGORCI 10048 0,2296
ROMI 8864 0,2025
ALBANCI 4922 0,1125
UKRAJINCI 3929 0,0898

Malo vas je druže...
daj ba ne lupetaj...ko govori o popisu? pricamo o politickim uticajima i pravima...naravno da ce najvise biti torasa jer su i konstitutivni...daj da ubacimo bosance kao konstitutivne pa cemo se prebrojati... :D
bicebolje

#102 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by bicebolje »

essex wrote:
daj ba ne lupetaj...ko govori o popisu? pricamo o politickim uticajima i pravima...naravno da ce najvise biti torasa jer su i konstitutivni...daj da ubacimo bosance kao konstitutivne pa cemo se prebrojati... :D
Jesi li ti Bosanac ili konstitutivac ? Po svemu sudeći nakon presude Sejdić-Finci i postojeći konstitutivci će izgubiti na značaju a ti bi uveo još jedne. Budi šta hoćeš, niko ti ne brani. Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na samoopredjeljenje, samo nemoj drugom soliti pamet i naturati svoju ličnu pripadnost kao jedinu ispravnu.
To nije pošlo za rukom ni Paveliću a ni Šešelju. Živi svoj život.
detroit-mercy

#103 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:
detroit-mercy wrote:
JThomas wrote:hajd' makar si iskren da se ponosiš plemenskim mentalnim sklopom.

tačno, 21. je vijek, i sve najprosperitetnije nacije u 21. vijeku imaju tu zajedničku tačku da nije bitno kako se zoveš i odakle si, nego šta umiješ. okej, mračnjaci ste, to je vaše pravo i na čast vam, al' nemojte majke vam svoje mračnjaštvo prodavati pod naprednost...
Varas se Thomas i to dobrano, kada pominjes prosperitetne nacije kao sto su Nijemci, Finci, Svedjani, Koreanci. Ameriku izostavi jer je druga prica i nacija je nastala na drugim primjesama.
Ako mislis da u Njemackoj nije bitno kako se zoves i odakle si onda se dobro varas. Svi pricaju o ujedinjenoj Evropi ali zaboravljaju da je cine drzave koje su u velikom broju slucajeva jednonacionalne. Oni su svoje genocide zavrsili u proslim vijekovima, to sto mi za njima kasnimo u svakom pogledu je druga stvar. Sta su bili svi ovi ovoliki ratovi po Evropi nego upravo proces razgranicenja nacija. Pa i ovaj zadnji rat u Jugi je u principu bio proces razgranicavanja izmedju Srba i Hrvata a onda i izmedju Srba i Albanaca, e sada sto smo se mi nasli u sredini je nas problem. Ti sada mozes da pricas, ne to nije tako ili mracnjaci ovi ili oni. Ali stvarnost je drugacija.
Hrvatska je danas drzava koja se je rijesila svoga balasta i punim jedrima plovi dalje (ne misli da podrzavam nego samo konstatujem). I da Hrvatska je gradjanska drzava ali vise nema nista sto moze da ugrozi tu njenu gradjanstinu. Imaju nekih do 10% ostalih koji i da idu u svoje nacionalne stranke ne mogu puno uticati na izborni proces plus sto vise nema nekog teritorijalnog jedinstva ostalih u Hrvatskoj. Isti slucaj je i sa Srbijom, samo sto su oni u tom procesu ostali kratkih rukava, izgubili dio teritorije ali su postali drzava u kojoj se puno lakse postize konsenzus. Zamisili da jos uvijek imaju 30% Albanaca, kako bi stabilini bili.
To sto mi ne zelimo da vidimo neke stvari je druga stvar, ali svijet nije tako roze kao sto izgleda.
u tome i jeste problem, mi smo u svakom pogledu negdje na početku - sredini 19. vijeka. nikad ne može biti 100% svejedno, ali u najnaprednijim nacijama ovog svijeta je neuporedivo manje bitno kako se zoveš, postotak stranaca je sve veći i zato i jesu najnaprednije, što se gleda sposobnost a ne ime.

češka i slovačka se razdružiše bez kapi krvi i sad su amerika za nas, a bili su nam zajebancija koliko prije 30 godina...čak i sovjetski savez se mirnije raspao nego eks jugoslavija. nemojte mi majke vam naše ludilo i mračnjaštvo prodavati pod normalno i napredno...mi smo samo kalendarom u 21. vijeku.

srbija je osim sandžaka 99% jednonacionalna, pa se živi još gore nego ovdje. albanija isto tako. hrvatska i slovenija su uvijek bile bogatije od nas, i prije formiranja nacija, i što su bogatije nije dokaz ni za šta u ovoj priči. eto, svi bi naši problemi bili rješeni odvajanjem...bi, al' u panjevima, sve bi isto ostalo dok god je metalitet plemenski i lendohanski, a prioriteti takvi kakvi jesu.
Ti si veoma impulzivna osoboa kao i avatar ti, sto i ne mora da bude losa karakteristika. Ja ti nigdje ne govorim sta ja licno volim, licno volio bih da se moze vratiti ona prijeratna BiH, ali sam svjestan svih procesa koji su se desili i koji se desavaju. Pominjes Cesku i Slovacku i konstatujes da su se razdruzili, pa razdruzili su se samo su izgleda imali ciste racune pa je lakse bilo da se razdruze. Ja uvijek kazem kamo srece da smo se mi razdruzili, ali kod nas je bilo previse toga neplacenog. Plus, kako razdruziti BiH kada je bila prilicno izmjesana.
I onda sto to Cesi i Slovaci ne ostase zajedno, sta tjera narode da se razdvajaju da sami traze svoj put iako su vijekovima zivjeli u zajednickim tvorevinama. Rusi i Ukrajinci 400 godina zivjeli u istoj drzavi pa se razdvojise, i je li to sada mracnjastvo. Naravno mracnjastvo je to sto se desilo kod nas i opet ne pripisuj meni to ludilo jer ga ja nisam ni provodio ni kreirao.
Opet za primjere uzimas Srbiju i Albaniju. Prvo Albanija je drzava koja je bila jedna od najizoliranijih drzava u svijetu 50 godina, i sta ocekujes da preko noci postanu bum. Medjutim, put kojim sada idu ka Euro intgracijama je puno brzi od puta kojim ide BiH. Srbija je prica za sebe, oni jos ne znaju ni kud su posli ni gdje treba da idu a sve zbog raspolucenosti nacije oko pitanja Kosova. Mada i takvi ekonomski su puno jaci od nas i puno lakse provode neophodne reforme.
E sada o najnaprednijim nacijama, jesi li pazljivo slusao Merkel, koja kaze dobrodosli ste ali dok igrate kako Njemacka muzika svira. Ja Nijemci imaju emigrante i ustav koji je donesen kada je 98% stanovnistva bilo Njemacko ili krscansko po religiji. Pokusaj da promijenis nesto u tome ustavu sto bi trebalo da prezentuje pravu sliku njemckog drustva dana pa ces da vidis kako ce to ici. Kao i u Svici sa munarama, toliko o razvijenim nacijama.
JThomas

#104 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by JThomas »

bicebolje wrote:
JThomas wrote:srbija je osim sandžaka 99% jednonacionalna, pa se živi još gore nego ovdje. albanija isto tako. hrvatska i slovenija su uvijek bile bogatije od nas, i prije formiranja nacija, i što su bogatije nije dokaz ni za šta u ovoj priči. eto, svi bi naši problemi bili rješeni odvajanjem...bi, al' u panjevima, sve bi isto ostalo dok god je metalitet plemenski i lendohanski, a prioriteti takvi kakvi jesu.
Nije sve u parama iako se ne bih složio da se u Srbiji i Albaniji živi lošije nego u BiH. I jedna i druga država imaju himnu dok mi mumlamo, imaju normalne zastave a mi ovo :bih: koje se ne smije nositi kroz cijelu BiH i milion drugih stvari o kojima u Srbiji i Albaniji ne razmišljaju. U Srbiji se Srbi ne moraju dogovarati sa Mađarima i Bošnjacima o procesu ulaska u EU a mi oko daleko lakših stvari koncenzus postižemo godinama.
Ako i misliš da se ovdje bolje živi za par godina neće jer obe zemlje grabe prema EU a mi stojimo i znaš šta još ? Dva od tri BH naroda će biti sretna zbog toga.
Misliš da će besparica nešto promjeniti ? Neće. Samo će pogoršati. U ratu nije bilo para a uz to su i letili metci oko glava pa niko nije rekao "Stante ljudi, ne valja ovo ajmo raditi na ekonomiji !"
jel treba da shvatim da na ostalo nemaš odgovora, pa si citirao samo dio? k'o što rekoh, kad nestane MMFovih grantova, ješćemo nacionalni ponos...plemenski način razmišljanja i nacionalna mržnja su UZROK, a ne rješenje naših problema s konsenzusom, al' najlakše je okrenuti teze.

po svim ekonomskim parametrima u srbiji i albaniji se živi lošije nego u BiH iako su jednonacionalne, i ne grabe one nigdje, al' tebi je naravno bitnija "normalna" (po tvojim kriterijima) zastava. e o tome ja pričam - plemenski prioritet vrijednosti. onaj ko radi i privređuje, e taj i grabi negdje, al' idi svijete, mi smo pametniji i imamo preča posla...ludi smo, to je činjenica i ja to ne poričem, al' samo nemojte meni ratnom djetetu naše ludilo prodavati pod normalno, i muda pod bubrege...

i još se gospodin naš'o govoriti u ime dva od tri naroda...ima to i svoje ime u psihopatologiji.
JThomas

#105 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by JThomas »

pa jebote patak, mi se smijemo skečevima o boratu, a oni su se razišli mirnije nego mi. razni -stanovi na koje gledamo s visoka su se razišli sto puta razumnije i ljudskije od nas. a mi pametni i normalni, a ostatak svijeta glup i lud...mi smo ba kolektivna psihopatologija...
bicebolje

#106 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by bicebolje »

JThomas wrote:
po svim ekonomskim parametrima u srbiji i albaniji se živi lošije nego u BiH
BiH 2009. GDP (PPP) Per capita $7,634
Srbija 2009. GDP (PPP) Per capita $10,897
Albanija 2009. GDP (PPP) Per capita $7,169

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dan ... ja.lt.html
JThomas

#107 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by JThomas »

E sada o najnaprednijim nacijama, jesi li pazljivo slusao Merkel, koja kaze dobrodosli ste ali dok igrate kako Njemacka muzika svira. Ja Nijemci imaju emigrante i ustav koji je donesen kada je 98% stanovnistva bilo Njemacko ili krscansko po religiji. Pokusaj da promijenis nesto u tome ustavu sto bi trebalo da prezentuje pravu sliku njemckog drustva dana pa ces da vidis kako ce to ici. Kao i u Svici sa munarama, toliko o razvijenim nacijama.
pa šta bi trebalo, da emigranti mijenjaju ustav države u koju su dobrovoljno došli?

populističke izjave na stranu - njima i dalje ništa ne fali i ne pada dlaka s glave. pa bolan, u sarajevu "sarajlija" ne može "došlju" očima, a kad bi doveo dvadesetak posto stranaca drugog kulturnog kruga, druge vjere i drugog jezika...vidio bi ti naše tolerancije.

al' zato je njemačka njemačka, a balkan balkan. i zato sa balkana i dalje idu u njemačku, a ne obratno...
detroit-mercy

#108 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:pa jebote patak, mi se smijemo skečevima o boratu, a oni su se razišli mirnije nego mi. razni -stanovi na koje gledamo s visoka su se razišli sto puta razumnije i ljudskije od nas. a mi pametni i normalni, a ostatak svijeta glup i lud...mi smo ba kolektivna psihopatologija...
Ja sada ne kontam sto se ljutis, pa niko ovdje ne govori da smo se trebali ratom razdvojiti nego se svako pita pa ako smo se vec morali (a izgleda da smo morali), sto smo se toliko klali.
Ti prvo pricas da su mracnjaci ovi sto pricaju o razdvajanju a onda kazes kako su se drugi razdvajali mirno. Eto, ostavi nas po strani totalno, zasto se narodi koji su decenijama pa i stotinama godina zivjeli zajedno u jednoj drzavi razdvajaju. Zasto svako hoce da ima svoj samostalan put, zasto se Cesi i Slovaci razdvojise. Zasto se stalno prica o Valoncima i Flamancima ili o Baskima i Kataloncima.
Pokusaj odgovoriti na to pa cemo onda vidjeti da li to vrijedi i za nas. :mrgreen:
essex

#109 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by essex »

bicebolje wrote:
essex wrote:
Jesi li ti Bosanac ili konstitutivac ? Po svemu sudeći nakon presude Sejdić-Finci i postojeći konstitutivci će izgubiti na značaju a ti bi uveo još jedne. Budi šta hoćeš, niko ti ne brani. Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na samoopredjeljenje, samo nemoj drugom soliti pamet i naturati svoju ličnu pripadnost kao jedinu ispravnu.
To nije pošlo za rukom ni Paveliću a ni Šešelju. Živi svoj život.
ocito da nisi procitao sta sam ti napisao...sto se tice konstitutivaca, ja sam prvi da ih se ukine, tek tada ce bosanci dobiti na snazi...ti ces biti i ostati ono sto jesi, medjutim veliki broj ce tek tada dobiti pravu opciju da iskazu ono sto stvarno jesu, a to je da su bosanci...ti ostani taki kaki si, niko te nece dirati...
JThomas

#110 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by JThomas »

pa jašta su nego mračnjaci. na svijetu u istim gradovima i državama žive ljudi svih boja, nacionalnosti i vjera sa cijele zemaljske kugle koji nikad nisu živjeli zajedno, a u bosni ne mogu boro i ramiz koji su u svemu isti osim u vjeri i koji stotinama godina žive u istim ili susjednim selima/gradovima. svijet lud, a mi normalni. šta je to nego mračnjaštvo?

a to sa -stanovima je onako usput, da se stavi u proporciju koliko smo ustvari ludi i necivilizovani.
detroit-mercy

#111 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:
pa šta bi trebalo, da emigranti mijenjaju ustav države u koju su dobrovoljno došli?

populističke izjave na stranu - njima i dalje ništa ne fali i ne pada dlaka s glave. pa bolan, u sarajevu "sarajlija" ne može "došlju" očima, a kad bi doveo dvadesetak posto stranaca drugog kulturnog kruga, druge vjere i drugog jezika...vidio bi ti naše tolerancije.

al' zato je njemačka njemačka, a balkan balkan. i zato sa balkana i dalje idu u njemačku, a ne obratno...
Je li ti mislis da je treca generacija Turaka koji su vec u njemackoj jos uvijek gosti ili i njemacka mora da uvazi novu realnost. Sta mislis kada jednog dana recimo muslimani budu cinili nekih 20% u svabiji asvi vec rodjeni generacijama u Svapskoj. Pa onda ti isti kazu, e vise bozicni praznici se nece zvati bozicni nego zimski jer sta nas briga za bozic. Hoce li im i tada reci emigranti razguli.
bicebolje

#112 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by bicebolje »

JThomas wrote:pa jašta su nego mračnjaci. na svijetu u istim gradovima i državama žive ljudi svih boja, nacionalnosti i vjera sa cijele zemaljske kugle koji nikad nisu živjeli zajedno,
Ali ! Pod uslovima koje diktira većinski narod.
JThomas wrote:a u bosni ne mogu boro i ramiz koji su u svemu isti osim u vjeri i koji stotinama godina žive u istim ili susjednim selima/gradovima. svijet lud, a mi normalni. šta je to nego mračnjaštvo?
Pa ne mogu kad Boro neće da mu Ramiz diktira uslove života i obrnuto.
detroit-mercy

#113 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:pa jašta su nego mračnjaci. na svijetu u istim gradovima i državama žive ljudi svih boja, nacionalnosti i vjera sa cijele zemaljske kugle koji nikad nisu živjeli zajedno, a u bosni ne mogu boro i ramiz koji su u svemu isti osim u vjeri i koji stotinama godina žive u istim ili susjednim selima/gradovima. svijet lud, a mi normalni. šta je to nego mračnjaštvo?

a to sa -stanovima je onako usput, da se stavi u proporciju koliko smo ustvari ludi i necivilizovani.
Sto se Cesi i Slovaci razdvojise, i da u Pragu i Bratislavi imas masu ljudi iz cijelog svijeta koji zive ili studiraju ali se Cesi i Slovaci opet razdvojise a vijekovima zivjeli zajedno :mrgreen: .
essex

#114 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by essex »

bicebolje wrote:
JThomas wrote:pa jašta su nego mračnjaci. na svijetu u istim gradovima i državama žive ljudi svih boja, nacionalnosti i vjera sa cijele zemaljske kugle koji nikad nisu živjeli zajedno,
Ali ! Pod uslovima koje diktira većinski narod.
koji je to vecinski narod je u torontu, njujorku, dalasu, kalgariju...? treba li ti globus pa da idemo redom i vrtimo? narvno, znam...ti ces izabratri indiju, pakistan, kinu, i slicne....samo da bi podrzao svoju teoriju.
bicebolje wrote:
JThomas wrote:a u bosni ne mogu boro i ramiz koji su u svemu isti osim u vjeri i koji stotinama godina žive u istim ili susjednim selima/gradovima. svijet lud, a mi normalni. šta je to nego mračnjaštvo?
Pa ne mogu kad Boro neće da mu Ramiz diktira uslove života i obrnuto.
pa ovo ti je upravo mrak o kojem ti covjek prica...nazadno, plemensko shvacanje koje je prevazidjeno u onim gradovima koje ti gore nabrojah...dobro je kada se sami pobijate sa svojim stavovima, manje posla za nas ostale... :D
bicebolje

#115 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by bicebolje »

Ajde da se držimo našeg kontinenta i okoline jer nama je cilj EU a ne zemlje nesvrstanih.
JThomas

#116 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by JThomas »

nema te količine šuplje retorike koja može crno napraviti bijelim. nama je tačno onako kakvi smo i kako smo zaslužili, naša realnost je neumoljivi i nepristrasni sudija.

šupljirajte i dalje, crtajte u glavi karte novih podjela, samo me nemojte ubijeđivati da je sve to ustvari normalno i pametno, mene k'o ratno dijete to vrijeđa. razvijeni svijet je bezbeli lud, a m. dodik i d. čović su bezbeli pametni. nacrtajte i sedam entiteta ako hoćete, dok god smo ovakvi kakvi smo to neće ništa promijeniti. dok svijet radi i privređuje, mi o novim podjelama. i kad i ako se konačno podijelimo da svi budu zadovoljni, crna afrika će nas prestići po privrednom razvoju...ali šta nas briga, mi ćemo žvanjati nacionalni ponos, svoji na svom...
essex

#117 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by essex »

detroit-mercy wrote:
JThomas wrote:pa jašta su nego mračnjaci. na svijetu u istim gradovima i državama žive ljudi svih boja, nacionalnosti i vjera sa cijele zemaljske kugle koji nikad nisu živjeli zajedno, a u bosni ne mogu boro i ramiz koji su u svemu isti osim u vjeri i koji stotinama godina žive u istim ili susjednim selima/gradovima. svijet lud, a mi normalni. šta je to nego mračnjaštvo?

Sto se Cesi i Slovaci razdvojise, i da u Pragu i Bratislavi imas masu ljudi iz cijelog svijeta koji zive ili studiraju ali se Cesi i Slovaci opet razdvojise a vijekovima zivjeli zajedno :mrgreen: .
kakvi ba vjekovi...jel'to po baba stani historiji i dede micuna guslanju? eve ti pa procitaj, nebilo ti zapovedjeno...

http://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cehoslova%C4%8Dka

dalje, ako nisi bio u pragu prije raspada onda nemoj ni pricati...prag je bio poznat po naseljenosti iz raznih drugig drzava, vecinom spijunski grad, borba kgb-cia...
essex

#118 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by essex »

bicebolje wrote:Ajde da se držimo našeg kontinenta i okoline jer nama je cilj EU a ne zemlje nesvrstanih.
kanada i amerika zemlje nesvrstanih...hahaha... :D
bicebolje

#119 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by bicebolje »

essex wrote:
bicebolje wrote:Ajde da se držimo našeg kontinenta i okoline jer nama je cilj EU a ne zemlje nesvrstanih.
Trebam li staviti smajli da bi shvatio na šta mislim ? Daleko je to od nas druže. EU je naša zajednica.
detroit-mercy

#120 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by detroit-mercy »

essex wrote:
:zzzz:
Bem ga Essex pa Bern i Cirih su svjetski gradovi pa kad se doslje usudise upitati za munaru rekose nemere.
A za Ameriku i Kanadu, bogati njih ne spominji, to su nacije koje su nastale pod drugim istrijskim okolnostima. Plus tamo niko i nema da trazi sta jer oni sto bi mogli da traze nesto, njih su strpali u rezervate i na podnosljiv procenat.
Nego mozes ti i bolje.
popajic

#121 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by popajic »

bicebolje wrote: Ja zaista svoj život ne mogu ravnati sa životom krezubih seljaka od prije 500 godina. Živimo u 21 vijeku a situcija oko nas nam govori da je daleko lijepše živiti u sopstvenim torovima nego ispravljati krive Drine.
... Najljepše je biti sam svoj gazda i urediti državu po svom ukusu.
:-)
Ne znam koliko ti je zuba na broju , ali su ti shvatanja puno bliza tim krezubim seljacima nego 21-om vijeku.
Smatras se gazdom na zapisanoj teritoriji koju bi da pretvoris u " svoju " drzavu :? Kad je Bilja savjetovala "humana preseljenja" bljuvala se vatra na fasizam te vrste...sad ideja i nije tako mrska .Ccc...
Sto rece @fair : nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...
Smrt fasizmu,sloboda Bosancima/Hercegovcima !
bicebolje

#122 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by bicebolje »

popajic wrote:
bicebolje wrote: Ja zaista svoj život ne mogu ravnati sa životom krezubih seljaka od prije 500 godina. Živimo u 21 vijeku a situcija oko nas nam govori da je daleko lijepše živiti u sopstvenim torovima nego ispravljati krive Drine.
Ne znam koliko ti je zuba na broju , ali su ti shvatanja puno bliza tim krezubim seljacima nego 21-om vijeku.
Smatras se gazdom na zapisanoj teritoriji koju bi da pretvoris u " svoju " drzavu :? Kad je Bilja savjetovala "humana preseljenja" bljuvala se vatra na fasizam te vrste...sad ideja i nije tako mrska .Ccc...
Ne možeš diskutovati bez ličnih uvreda ?
popajic

#123 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by popajic »

bicebolje wrote:
popajic wrote:
Ne možeš diskutovati bez ličnih uvreda ?
Ne vrijedjam te uopste, tvoji stavovi to cine !
I mene vrijedja primitivizam, pa sta cu ...trpim !
essex

#124 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by essex »

bicebolje wrote:
essex wrote:
Trebam li staviti smajli da bi shvatio na šta mislim ? Daleko je to od nas druže. EU je naša zajednica.
po nacinu na koji ti razmisljas i smajli je previse (vidim), a evropa je nedostizna....valjda zato i imamo problema, jer sa takvim razmisljenjem hocemo tamo gdje ne pripadamo...ustvari, vi, jer mi vas cijelo vrijeme negiramo a vi sve kocite...kakvi crni vi i evropa, to je za vas mozak neshvacena imenica...
bicebolje

#125 Re: Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom...

Post by bicebolje »

Kako me ne vrijeđaš kad me izokolo poistovjećuješ sa ratnim zločincem i fašistima ?
Zašto misliš da je neko sa drugačijim stavom primitivac ? Jesu li Slovenci primitivci zato što su se odvojili od SFRJ da bi napravili sopstveni tor ? Po čemu su tvoja stajališta naprednija od slovenačkih ?
Ko su ti Bosanci/Hercegovci na koje se pozivaš ? Koliko ih ima ? Šta žele i gdje žive ? Koja stranka ih predstavlja ?
Post Reply