Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lista je dugacka...
...poslije "Sestog cula"sam si rekao ...aa, majcin sine, neces vise gledati nista slicno.Dva mjeseca poslije gledanja trzao sam se na svaku sijenku.
..."Mi djeca sa Kolodvora Zoo" koji je po meni jaci od "Rekvijema" ... propast narkomana onakva kakva jeste, bez nekih specijalnih efekata.
Nastavice se...
Cini mi se da ovo niko nije spomenuo. Ko nije gledao, ne zna sta je potresan VRHUNSKI film.
Ako ga niste gledali, oprez, razvalice vam srce i dusu. Ako se IPAK odlucite gledati, ZAVIDIM VAM, jer je prvo gledanje ovog filma jedno od najjacih iskustava u zivotu.
Meni su mnogi dosad pomenuti potresni, Život je lijep, Zelena milja, Savršena oluja itd. sve su to filmovi koji te rasplaču. Međutim, samo mi je jedan film u životu izazvao teške fizičke reakcije, potpunu nesanicu i napad panike, a nije horor i nema ogavnog silovanja kao u Nepovratnom. To je istinita priča o kamenovanju Iranke Soraye M. Istinita priča je i Savršena oluja, međutim jedno je smrt utapljanjem a sasvim drugo sve viđeno u Priča o Sorayi M . Kako je to samo izrežirano, ja sam se osjećala kao da sam tamo prisutna. Atmosfera je više nego dočarana i tresla sam se cijelu drugu polovicu filma. Čudim se da ga niko još nije pomenuo. To je, dakle, moj br. 1 svih vremena po potresnosti.
Ostali su, bez nekog reda:
- svi filmovi o traffickingu, Lilla4ever je vrh, ali i onaj TV film iz 2 dijela sa Donaldom Sutherlandom i Mirom Sorvino, mislim da se tako i zove, Trgovina ljudima. Scene sa ocem iz Ukrajine koji nađe svoju kćer u bordelu i mora je gledati kako se prostituiše jer moraju čekati pravi momenat za bijeg.
- Hostel (2005.)
- Vrisak 1 i Vrisak 2 ( uvodne scene u oba filma ), Teksaški masakr motornom pilom ( nova verzija );
- Duboki udar ( Deep impact ) režiserke Mimi Leder, najbolji film o meteoru. Scene s cunamijem izvrsne, a tek
one sa žrtvovanjem astronauta, novinarke, rizik Elijah-a Wood-a... ;
- austrijski fim ''Funny Games'' iz 1997. režiser Michael Haneke, verziju snimljenu u Americi 2008. još nisam gledala ( Tim Roth i Naomi Watts ) a original je fantastičan;
- ''Prokletnici rata'' Briana De Palme ( Sean Penn, Michael J.Fox );
- s ex yu prostora: Ničija zemlja, Remake, Go west, Savršeni krug, Lepota poroka, Virdžina, Lepa sela lepo gore,
Do koske, Stršljen, Balkan express;
- film o ubistvima Charlesa Mansona;
- Ben Hur, Taksista, Kosa, Patriot ( Mel Gibson ), Mistična rijeka, Armagedon, Duboko modro more,
Savršena oluja, Nevjerna, Malena, Titanik, Ples u tami, Život je lijep itd.
pirmin wrote:Lista je dugacka...
...poslije "Sestog cula"sam si rekao ...aa, majcin sine, neces vise gledati nista slicno.Dva mjeseca poslije gledanja trzao sam se na svaku sijenku.
..."Mi djeca sa Kolodvora Zoo" koji je po meni jaci od "Rekvijema" ... propast narkomana onakva kakva jeste, bez nekih specijalnih efekata.
Nastavice se...
Aha, iz ove perspektive se jasnije vidi
Inače, od domaćih "Život sa stricem" nikada nisam mogao odgledati bez neke žalovitosti, jeze neke čudne, a zadnjih 10 minuta su mi uvijek skoro negledljive.
Neku noć sam ga gledao 150.put i uvijek je isti osjećaj...filmčina!
Do sad navedene filmove sam uglavnom sve gledao. Nisam vidio jel neko već stavio, al bar meni je popričično mučan i nije za svačiji želudac/oči ,film ruskog režisera Alekseya Balabanova -
za mene jedan od najpotresnijih filmova ?
cuveni Francuski film "Haas" ili mrznja
zivot mladih u Pariskom getu ( vecinom Arapa i Afrikanaca ) radi se o maloj grupi jarana koji bjeze od demonstracija i nemira u getu kroz cijeli Pariz trazeci rjesenje a regularni momci nikakvi gangsteri a zadnja scene filma ?
kada policajac slucajno opali iz pistolja i ubije glavnoga lika, a onda oni ubiju njega i kraj
uf ! postavicu trailer uskoro
Pa nisu valjda mislili da je Boško ostao živ i postao visoki oficir JNA ili funkcioner SKJ ...nek pročitaju nešto prije nego odgledaju film.
Žao mi je što sam pokvario film svima rođenim nakon 1991
simpozijum delirijum wrote:za mene jedan od najpotresnijih filmova ?
zivot mladih u Pariskom getu ( vecinom Arapa i Afrikanaca ) radi se o maloj grupi jarana koji bjeze od demonstracija i nemira u getu kroz cijeli Pariz trazeci rjesenje a regularni momci nikakvi gangsteri a zadnja scene filma ?
kada policajac slucajno opali iz pistolja i ubije glavnoga lika, a onda oni ubiju njega i kraj
Pera Trta wrote:Pa nisu valjda mislili da je Boško ostao živ i postao visoki oficir JNA ili funkcioner SKJ ...nek pročitaju nešto prije nego odgledaju film.
Žao mi je što sam pokvario film svima rođenim nakon 1991
Star je u tome sto sam imao VHS kasetu koja je nakon pola filma jednostavno prekinula i nikad ga nisam odgledao do kraja. I sada kada se je torent poceo skidati na "normalnih" 20 KB/sec ti se javis i zajebes sve. Hajde, nema veze, samo sljedeci put upozori da se radi o detaljima koji kvare dozivljaj filma.
simpozijum delirijum wrote:za mene jedan od najpotresnijih filmova ?
misliš, La Haine?
p.s garant si neki Nijemac!
ups ! hvala care na ispravci tacno "La Haine"
evo video sa muzikom najbolje Francuske reperke i revolucionarke ( lijepa Anarhistica ) Keny Arkana !