Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hasan je odigrao 3-4 dobre utakmice za reprezentaciju (dvaput sa Spanijom, Srbija tamo) Ne znam zasto se stvara halabuka oko njega. To je za mene sasvim prosjecan igrac, nikakav faktor u nasim nesupjesima i uspjesima.
Jebe me se zasto je otisao. Ne pitam se ni zasto je otisao Ivan radeljic. ...Obicni papucar kojeg je, onako zelenog i neiskusnog, konobarica uhvatila i stavila pod noge. Ne znam da je ikad s djecom dosao na odmor u BiH? Ako jeste, evo ja mu se izvinjajem...
Ja bi temu zamandalio, koga vise zaboli za davno svrsenim vremenom.
extraordinary wrote:Ja nikad neću zaboraviti utakmicu protiv Francuske na Koševu 2006. godine, koja je bila Hasanova zadnja. Hasan uz aut liniju, onako vidi se da je maksimalno nabrijan, dere se, diže ruku, moli za loptu, niko neće da pogleda prema njemu. Nekakvi Bartolovići driblaju uz suprotnu aut liniju, Ivice Jolići se isprobavaju, ne znaju lopte primiti, Hasan sam stoji i čeka loptu, traži, moli, ekipa se ponaša kao da on ne postoji. U jednom momentu i Sagnol gleda i ne može da vjeruje. Poslije toga je Hasanu prekipilo, izašao je na poluvremenu i nije se nikad više vratio. Nek ide na čast svima koji su ga istjerali, a sigurno da su mnogi imali udjela u tome. Pa onda ono pljuvanje po njemu protiv San Marina kad je dobio žuti karton. Fol da izbjegne utakmicu protiv Srbije, a kasnije se pokazalo da mu nije bio parni karton i da može igrati protiv Srba. A prvo mu se dobro majke sjetio svaki krezavi idiot u BiH. Pa onda označavanje Hasana kao glavnog krivca za poraz od Srbije. A igrao neprirodnu poziciju, lijevog beka. Ovako kad se sjetim ovih stvari, skroz mi jasno bude. Cijene te ljudi koji su izmislili fudbal, a seru ti kurve, kockari i drogeraši.
A Neelix, napiši šta se još desilo u istoj utakmici. Substitution Mathaus off. Najbitniji igrač Bayerna i veliki promašaj zamijeniti ga u prelomnom momentu utakmice. Kakve veze Hasan ima sa kornerima majke ti?
istina. Čitavo prvo poluvrijeme je teko bilo. Igr'o lijevog veznog. Predobro počeli, Barba gol, Barba šut sa nekih 20-25 metara pola metra pored gola, pa onda oni driblinzi Misimovića (Hasan mu dodao loptu)... I onda smo pali i primili prvo jedan, pa drugi glup gol. Nekako se moglo namirisat da će bit neko sranje u ekipi.
Baron_Samedi wrote:Hasan je odigrao 3-4 dobre utakmice za reprezentaciju (dvaput sa Spanijom, Srbija tamo) Ne znam zasto se stvara halabuka oko njega. To je za mene sasvim prosjecan igrac, nikakav faktor u nasim nesupjesima i uspjesima.
Jebe me se zasto je otisao. Ne pitam se ni zasto je otisao Ivan radeljic. ...Obicni papucar kojeg je, onako zelenog i neiskusnog, konobarica uhvatila i stavila pod noge. Ne znam da je ikad s djecom dosao na odmor u BiH? Ako jeste, evo ja mu se izvinjajem...
Govoriš o našem najvećem poslijeratnom igraču. Najtrojefniji je svih vremena. Svi imalo upućeni znaju zašto je otišao, a takvih kao ti je ostalo još vrlo malo, jer pljuvati po jednom igraču kakav je Braco je van svake pameti.
Protiv Hasana se niti jedan igrač nije naigrao, a igrao je protiv najboljih i u repci i u Bayernu, a nedavno je i od C. Ronalda napravio budalu, bez obzira što je stariji skoro 10 godina. Nikad neću zaboraviti njegovu partiju u finalu LP protiv Valencije, čak je i penal šutirao.
Zaboravio si opisati Hasanovu partiju protiv SiCG u Sarajevu, pa onda meč protiv Turske kad smo ih dobili 2:0, ima ih jos mnogo...
Hasan je imao njemački mentalitet, nije se uklapao u onu reprezentaciju, nije mu se dernečilo, cugalo, nisu ga zanimale ukrajinke i moldavke, bio je veliki profesionalac. Suigrači ga zbog toga nisu voljeli, zato se jedan balavi Spahić okomio na njega i jednom prilikom ga udario, nakon čega je Braco rekao zbogom. Evo nekoliko reprezentativaca sa kojima je Hasan igrao u onoj smiješnoj reprezentaciji: Miro Klaić, Nenad Mišković, Samir Duro, Mario Dodik, Miro Katić, Spomenko Bošnjak, Dušan Kerkez, Milenko Milošević... da nije žalosno bilo bi smiješno! Hadžibegić je trenirao strogoću na njemu, neupućeni tzv. navijači su ga vrijeđali (zbog glupih bh. komentatora) ne znajući da smije dobiti žuti karton i da ga on neće koštati naredne utakmice, ali bio je i ostao najveći!
Na kraju ono najbitnije, mogao je igrati za Njemačku i ostaviti još dublji trag u Njemačkom fudbalu, ići na velika takmičenja, ali ne - odabrao je BiH. Velika karijera protkana povredama koje su ga spriječile da izraste u još većeg igrača.
Ja odgovorno tvrdim da bi Hasan kada bi se vratio u reprezentaciju sada sa 34 godine bio nas najbolji igrac , a ovima sto govore kako se nije trudio u reprezentaciji bi zabranio da gledaju fudbal On je skoro svaku utakmicu bio medju nasim najboljim igracima , al jok nasoj raji ne valja osim ako ne zabije 3 gola i kakvo biciklo uradi Hasane hvala ti na svemu !
Ma ljudi, neko je vec napisao na ovom forumu i mislim da s tom izjavom treba zakljucati temu: Hasan je kriv jer je PROFESIONALAC, i to je to. Takvim ovdje nije mjesto.
I nikako da shvatim to njesra oko zutih kartona. SVAKU utakmicu se odazvao i odradio. Je li IKADA ijedan incident napravio - NIKAD. Uvijek je profesionalno odradjivao svoj posao. Zar mislite da nije mogao srediti da ne dolazi na pripreme i kvalifikacije. Pa bio je standardni prvotimac u klubu koji je u to vrijeme bio jedan od najboljih na svijetu. Mogao je raditi sta je htio.
I umjesto da se napravi oprostajna utakmica, da mu se oduze bar na neki nacin za sve sto je uradio za repku, niko nista. Jos ga se i pljuje. Zalosno.
Neelix wrote:naravno da nije, ali giggs je 10 puta bolji igrac od hasana, a igrao za svoju zemlju i kad treba i kad ne treba, bez obzira na to ko su mu saigraci. ti maloprije rece da ne bi igrao sa, citiram. "Dzelom,granovom,Durom,Dedicem,Hotom,Biscevice,Alihojicem i ostalim velemajstorima". Giggs bi. I ja bih. I svi koji znaju sta znaci igrati za svoju zemlju bi.
Gigs 10 puta bolji od hasana?
Jah , jasta je
Ja nisam nikada vidio da je neko r. Carlosa pravio smijesnim osim Salihamidzica.
Braco je par godina bio najjaci igrac bajerna , pa i bundes lige. Doduse nikada se nije gurao ...
al da je bio sila , bio je
Josh da ga povrede ne ometoshe ...
ehhh
Baron_Samedi wrote:Hasan je odigrao 3-4 dobre utakmice za reprezentaciju (dvaput sa Spanijom, Srbija tamo) Ne znam zasto se stvara halabuka oko njega. To je za mene sasvim prosjecan igrac, nikakav faktor u nasim nesupjesima i uspjesima.
Odkad ti pratis fudbal.Od sutra garant pa si danas cuo za Hasana.I zato ne cudi eto ti znas i da je papucar ozenio konobaricu koja tebe moze kupiti za eksere.Kakve veze ima je li dosao u Bosnu na odmor sa djecom.U nemogucnosti da kazes nesto pametnije onda se hvatas Hasanove djece.Jadno.A da je bio igracina .Nije.Prosjecan koji je sa Bayernom osvojio sve sto se osvojiti moze ali ne znas ti to.Koliko je para dao u humanitarne svrhe.To ti prvi put cujes.Hvala bogu pa se ti ne pitas koja tema da se zamandali a koja ne.Imaju veci strucnjaci za to.Ustati i reci Hasan Salihamidzic.Naravno onaj ko je cuo za Hasana.Neki ocito to nisu.
Neelix wrote:ja ne vidjoh nikog da hasanu zamjera sto se nismo plasirali nigdje jel i to patologija, kad vidis neprijatelja gdje ga nema
Pa valjda ima neki redoslijed tih koje treba optuživati: korumpirani savez, nesposobni selektori, igrači koji su dolazili iz instant klubova direktno u prvih 11 ne bi li se prodali, pa onda na kraju možeš staviti i Hasana...
Mislim da on nije mogao nikako da shvati naš mentalitet, pošto je otišao u Njemačku kao dijete i usvojio njihov način života i radnu etiku... s druge strane je bilo likova koji mu to nisu mogli oprostiti.
Prošlo je dugo vremena od tih njegovih godina, znam da sam mu i ja zamjerao neke stvari, kao i Boliću, Baljiću i nekim drugima... ali vremenom se to zaboravi i ostane poštovanje prema našim legendama, kakvi god su naši su, nemamo boljih.
Neelix wrote:ja ne vidjoh nikog da hasanu zamjera sto se nismo plasirali nigdje jel i to patologija, kad vidis neprijatelja gdje ga nema
Nije na ovoj temi, ali jeste na temi o Edinu Džeki, kad je tamo krenula priča o Hasanu, pa se nakupilo par strana, što je bio i razlog za kreiranje ove teme. Baš ću protabiriti da vidim jesu li admini izbrisali te postove, pa ćeš vidjeti o čemu govorim.
Neelix wrote:naravno da nije, ali giggs je 10 puta bolji igrac od hasana, a igrao za svoju zemlju i kad treba i kad ne treba, bez obzira na to ko su mu saigraci. ti maloprije rece da ne bi igrao sa, citiram. "Dzelom,granovom,Durom,Dedicem,Hotom,Biscevice,Alihojicem i ostalim velemajstorima". Giggs bi. I ja bih. I svi koji znaju sta znaci igrati za svoju zemlju bi.
Igrač, koji je svoje nezadovoljstvo stanjem u reprezentaciji i oko nje, morao iskazati na drugačiji način a ne da subotom od 15:30 do 17:20 gine na terenu a već u srijedu se ne može prepoznati u nacionalnom dresu. Istina, imao je i dobrih utakmica u dresu reprezentacije, ali sam stekao utisak da je nakon jednog perioda igrao samo one tekme koje je želio a to su pretežno bile protiv favorita grupe. Takvim pristupom a se ne postaje legenda reprezentacije kao i veoma sumnjivim eskiviranjem iz iste do namjernog dobijanja kartona.
Hasan Salihamidžić iz Bayerna i Hasan Salihamidžić iz reprezentacije su dva različita igrača te ih kao takve treba posmatrati u odvojenim kontekstima.
Normalno da su Hasan iz Bayerna i Hasan iz repke dva različita igrača, to valjda treba biti jasno svakome ko je tri put u životu šutnuo loptu, da Hasan nije bio igrač koji je donosio pobjede, nego igrač koji je bio motor radilica i koji se uklapao u ekipu, ali istovremeno bio i od ogromnog značaja za tu ekipu. To je desni bek, nije špic niti vezni, pa da ti od njega očekuješ da pravi čuda na terenu.
Hasan Je kralj
igrac Turbine,doleti nekada u Bosnu,u Jablanicu kod roditelja,ali dodje i ode preko noci
neku privatnost ganja
Al je odlican igrac
kad se sjetim kako je folirao slobodne udarce i njegov brzi sprint
olican je
Normalno da su Hasan iz Bayerna i Hasan iz repke dva različita igrača, to valjda treba biti jasno svakome ko je tri put u životu šutnuo loptu, da Hasan nije bio igrač koji je donosio pobjede, nego igrač koji je bio motor radilica i koji se uklapao u ekipu, ali istovremeno bio i od ogromnog značaja za tu ekipu. To je desni bek, nije špic niti vezni, pa da ti od njega očekuješ da pravi čuda na terenu.
Gdje ja napisah da je trebao donositi pobjede? Da je trebao praviti čuda? Ja govorim o pristupu igri. A Hasan je jedno vrijeme u Bayernu i igrao te pozicije koje si naveo te se dobro sjećam tih igara za koje nisam mogao vjerovati da jedan takav igrač bez mozga (u fudbalskom žargonu rečeno, da ne bude zabune) može pružati.
Gdje ja napisah da je trebao donositi pobjede? Da je trebao praviti čuda? Ja govorim o pristupu igri. A Hasan je jedno vrijeme u Bayernu i igrao te pozicije koje si naveo te se dobro sjećam tih igara za koje nisam mogao vjerovati da jedan takav igrač bez mozga (u fudbalskom žargonu rečeno, da ne bude zabune) može pružati.
Gospon. Semire, iznenađujete me.
Pa ne kontam, onda po čemu se razlikuje? Šta znači pristup? Ja Hasana nikad nisam vidio da se šetka na terenu, niti u dresu reprezentacije, niti u dresu Bayerna, jer on je takav igrač da on to nije znao. Svaku utakmicu koju sam ga gledao trčao je 90 minuta bez prestanka, prema tome, uopše mi nije jasno šta je to što mu zamjerate?
hz__semir wrote:Pa ne kontam, onda po čemu se razlikuje? Šta znači pristup? Ja Hasana nikad nisam vidio da se šetka na terenu, niti u dresu reprezentacije, niti u dresu Bayerna, jer on je takav igrač da on to nije znao. Svaku utakmicu koju sam ga gledao trčao je 90 minuta bez prestanka, prema tome, uopše mi nije jasno šta je to što mu zamjerate?
Pristup - zainteresovanost za igru, maksimalna skoncentrisanost, volja.
Da se šetkao u klasičnom smislu i nije, ali da mu je pristup bio daleko daleko slabiji nego u dresu Bayerna, to mislim da ni on ne bi osporio. Uvijek sam mrzio igrače koji dosta puta dođu na reprezentativno okupljanje samo reda radi, da odradi to, totalno bezvoljno pa onda nazad kući na pravu rabotu.