PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-
MAN-lion's coach
#101 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ja koliko znam rajfajzen banka uzima 10KM sa debit kartice ukoliko se služiš drugim bankomatom i to piše u ugovoru. 
-
kone
#102 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Tacno.Mogu jednom uzeti,ali nece viseMAN-lion's coach wrote:Ja koliko znam rajfajzen banka uzima 10KM sa debit kartice ukoliko se služiš drugim bankomatom i to piše u ugovoru.
- fedor
#103 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Mora da si parajli (znači da si dijasporac), čim su te tako ugostili!jutarnji wrote: De bona, cuj minimum $5??? Toliki fee je jedino u casinu, strip jointu, barovima itd...vecina banaka uzima ATM fee
od 2 do 2,5 dolara... maximalno 3( hoteli).
Ne znam sto raja bezze kuka na usluge u BiH, ja proveo mjesec dana i svi su usluzni, nasmijani...konobari, tete za
kasama i salterima...
Jos bude i zeze, par puta su me i dobro nasmijali. Guzva na salteru, tip se stvarno trudi, lupa po tastaturi, drz-nedaj,
nasa raja nervozna, postavlja mu milion nebuloznih pitanja.U neka doba zvoni mu telefon a on jadan ne zna kud
glavom udara, podize onu slusalicu pa je zalupi...telefon opet zvrrrr, "ma zvoni materi, ne mogu ja na sto strana..."
- saibaba
#104 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa to je uvijek bilo, na sve donacije se uvijek placao porez...nomVe wrote:Neka me neko ispravi ako grijesim, ali u BH Telecomu obracunavaju pdv na humanitarne pozive (to je vise lopovluk drzave) i u BH posti su uzimali proviziju za SOS selo (sto je dolazilo uz telefonski racun).
-
mr.gugl
#105 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
hahaha, procitah dvije i po stranice i padam od smijeha. oskar ide za onog "sto nije ozenjen, da ga zena dovede u red"
a sad ozbiljno, dobro bi bilo da se forsiraju ovakve teme i price, jer smo mi fenomeni sto se tice nekulture. meni strasno na zivce idu radnice u trznim centrima. vecinu njih ne smije covjek pogledati u facu jer isto ko da ih je krava repom sminkala. prepadnem se! (ovo je samo zapazanje). iste te ne mogu u vecini slucajeva reci dobar dan ili zdravo ili muuuuuuuuuuuuuuuuu (najcesce u DP-u, Konzumu i Robotu). U Mercatoru (na Ilidzi) su ih naucili da se pozdrave, ali poslije pozdrava ista stvar kao i kod ostalih. Tako mlitavo uzima proizvod, skenira bar kod i jos mlitavije (k'o da, da prostite, kaki na onoj stolici) baca onaj proizvod i kaze "cetres jedna i osamdeset pet" .... "a imas li 15 feninga sitno?". ne daj Boze da ustane koja i da spakuje robu, nego napravi guzvu tako sto meni naplati i odmah "kuca" slijedecem kupcu i reda pored mojih proizvoda, tako da onaj iza mene i ja se samo gledamo, da jedan drugom sta ne drpimo. tek je problem onom mlitavom rukom "otkinuti" racun i reci opet "hvala Vam sto kupujete kod nas, muuuuuuuuuuuuuu".
prije par dana odem do merkatora da kupim stagod slatko i dam 3 KM za kolace :S, kad na kasi glupaca okrene kutiju naopako da skenira kod i ja joj govorim da su unutra kolaci, a ona meni "nisam znala, nema veze". kad sam otvorio kutiju ni ona ni ja nismo smjeli pogledati sta se desilo unutra.
jedini pozitivan primjer je DM. malo ofirno pozdravljaju sve redom, ali nikad nema suvisnih pitanja, imate li ovo ili ono. djevojka "otkuca" sta joj se donese, naplati i vrati kusur i racun. uzme vrecicu, spakuje i kaze "hvala, dovidjenja".
poste i banke necu ni da komentarisem.
pozzzzz
a sad ozbiljno, dobro bi bilo da se forsiraju ovakve teme i price, jer smo mi fenomeni sto se tice nekulture. meni strasno na zivce idu radnice u trznim centrima. vecinu njih ne smije covjek pogledati u facu jer isto ko da ih je krava repom sminkala. prepadnem se! (ovo je samo zapazanje). iste te ne mogu u vecini slucajeva reci dobar dan ili zdravo ili muuuuuuuuuuuuuuuuu (najcesce u DP-u, Konzumu i Robotu). U Mercatoru (na Ilidzi) su ih naucili da se pozdrave, ali poslije pozdrava ista stvar kao i kod ostalih. Tako mlitavo uzima proizvod, skenira bar kod i jos mlitavije (k'o da, da prostite, kaki na onoj stolici) baca onaj proizvod i kaze "cetres jedna i osamdeset pet" .... "a imas li 15 feninga sitno?". ne daj Boze da ustane koja i da spakuje robu, nego napravi guzvu tako sto meni naplati i odmah "kuca" slijedecem kupcu i reda pored mojih proizvoda, tako da onaj iza mene i ja se samo gledamo, da jedan drugom sta ne drpimo. tek je problem onom mlitavom rukom "otkinuti" racun i reci opet "hvala Vam sto kupujete kod nas, muuuuuuuuuuuuuu".
prije par dana odem do merkatora da kupim stagod slatko i dam 3 KM za kolace :S, kad na kasi glupaca okrene kutiju naopako da skenira kod i ja joj govorim da su unutra kolaci, a ona meni "nisam znala, nema veze". kad sam otvorio kutiju ni ona ni ja nismo smjeli pogledati sta se desilo unutra.
jedini pozitivan primjer je DM. malo ofirno pozdravljaju sve redom, ali nikad nema suvisnih pitanja, imate li ovo ili ono. djevojka "otkuca" sta joj se donese, naplati i vrati kusur i racun. uzme vrecicu, spakuje i kaze "hvala, dovidjenja".
pozzzzz
- fedor
#106 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Bravo!mr.gugl wrote:hahaha, procitah dvije i po stranice i padam od smijeha. oskar ide za onog "sto nije ozenjen, da ga zena dovede u red"![]()
pozzzzz
-
MAN-lion's coach
#107 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Tako je,barem ti ne vise za vratom dok razgledaš okolo...mr.gugl wrote:
pozzzzz
-
ssmmiilleeyy
#108 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ja mislim da je onaj lik što radi u Toplanama (alipašino b faza) vjerovatno najveci Gad koji je uposlen u Državnoj instituciji
Sa njim se ne može pričati non stop galami,pa ga one žene non stop il gadjaju papirima il mu je*u sve po spisku
- kurty
#109 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Gdje god da sam ulazio da nesto kupim, platim itd imao sam pozitivna iskustva...
Ali, oni sto rade na salterima Centrotransa...
Uvijek nadrndani, ljuti, nesto, nesto...
Ili najjaca scena, kad zelis da kupis studentsku kartu, das index, a on pocne listati po njemu... I jasno mi je da lista recimo onaj dio indexa gdje su semestri, nego uzme da gleda ocjene

Ali, oni sto rade na salterima Centrotransa...
Uvijek nadrndani, ljuti, nesto, nesto...
Ili najjaca scena, kad zelis da kupis studentsku kartu, das index, a on pocne listati po njemu... I jasno mi je da lista recimo onaj dio indexa gdje su semestri, nego uzme da gleda ocjene
- fedor
#110 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Možda bolji studenti imaju veći popust!kurty wrote: I jasno mi je da lista recimo onaj dio indexa gdje su semestri, nego uzme da gleda ocjene![]()
![]()
![]()
- sheilak
#111 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Upravo tako. Ne znam da li me ista vise nervira nego kad prodavacica hoda za tobom i sa namjestenim smijeskom deset puta pita:" Je li vam mogu nekako pomoci?". Cak i kada joj isto tako deset puta odgovorite da vam ne treba pomoc i da prvo morate razgledati. Na primjer u Lindex-u (mislim da se tako zove) u Immportanne centru idu za tobom u kabinu i cekaju te ispred. Kada im napokon uspijes umaknuti, saceka te druga dok razgledas haljine i pita: "A jel'vam treba pomoc?". I na kraju te treca spopadne i pita:"Za koju ste se odlucili?", misleci na haljinu. Shvatam da ih uce da budu ljubazne, ali moraju barem znati naslutiti razliku izmedju biti usluzan i ljubazan i biti nametljiv. A Lindex nije jedini primjer.MAN-lion's coach wrote:Tako je,barem ti ne vise za vratom dok razgledaš okolo...mr.gugl wrote:
pozzzzz
-
chupacabra
#112 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- fedor
#113 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Kako nije. A Torabi..chupacabra wrote:![]()
![]()
Nije se rodio ko je narodu ugodio.
- respo
#114 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
pa torabi je sve ovo u naslovu
prevarant
najgora usluga samo te opipa nije ti rekao ni strucnu analizu ni nista da te upozna sa tretmanom
a najneusluzniji je jer ti nikad ne kaze dobar dan izvolite a ni dovidjenja
prevarant
najgora usluga samo te opipa nije ti rekao ni strucnu analizu ni nista da te upozna sa tretmanom
a najneusluzniji je jer ti nikad ne kaze dobar dan izvolite a ni dovidjenja
- therrarrius
#115 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Shvati hin, ti ljudovi nikad indeksa vidjeli nijesu, pa him zabremedetkurty wrote: kupis studentsku kartu, das index, a on pocne listati po njemu... I jasno mi je da lista recimo onaj dio indexa gdje su semestri, nego uzme da gleda ocjene![]()
![]()
![]()
- kurty
#116 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ma nek on provjeri, jel neko redovan student, jel upisao semestar i to... Ali ocjene da gleda...nidje veze...therrarrius wrote:Shvati hin, ti ljudovi nikad indeksa vidjeli nijesu, pa him zabremedetkurty wrote: kupis studentsku kartu, das index, a on pocne listati po njemu... I jasno mi je da lista recimo onaj dio indexa gdje su semestri, nego uzme da gleda ocjene![]()
![]()
![]()
salu na stranu znaju biti tegobni, pogotovo ako ste osoba slaba na zivcima.
I kakvi su tek scena imali... Malo je reci
- because_of_you
#117 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
MAN-lion's coach wrote:Tako je,barem ti ne vise za vratom dok razgledaš okolo...mr.gugl wrote:
pozzzzz
Ne idu prodavačice, ali oni security opasni tipovi nikad se smiriti (pogotovo u DM na Otoci)
Inače, dm je super i meni, jedino ovi gore su baš baš baš
- fedor
#118 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
hahhaha sve u jednom!respo wrote:pa torabi je sve ovo u naslovu
prevarant
stručnu analizu kažu pošalje poštomrespo wrote:najgora usluga samo te opipa nije ti rekao ni strucnu analizu ni nista da te upozna sa tretmanom
respo wrote:a najneusluzniji je jer ti nikad ne kaze dobar dan izvolite a ni dovidjenja
- karanana
#119 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
znam da je suprotno od teme, ali moram i ja pohvaliti ljubaznost djevojaka iz dm-a. cak je mozda i nepotrebno govoriti dobar dan, dobro vece svakom ko ulazi ali hajde de....
a ima i slatkih prodavacica.
a ima i slatkih prodavacica.
- respo
#120 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
pa da je neka od 40 bila ljubazna sumnjam da bi se javio da ih pohvalis 
ti pohvalis samo ove do 35
a i ja idem samo tamo gdje rade ove do 35 ako su neusluzne onda se tjesim da sam bar nesto vidio
ti pohvalis samo ove do 35
a i ja idem samo tamo gdje rade ove do 35 ako su neusluzne onda se tjesim da sam bar nesto vidio
- SimplyRed
#121 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Po skolama se svasta moze naci. Isla sam jednom sestri da izvadim potvrdu za ovjerenje zdravstvene. Dosla u 15 do 8 ujutro. Haj da pitam mogu li ja podici umjesto nje. Nisam stigla ni da pozdravim direktoricu. Zagrmi zena k'o luda:"Tek je petnes' do 8! Dodji u 8!" "Ali ja bih samo da pitam mogu li ja..." "Cekaaaj!" I zatvori vrata. Ja k'o popisana, na sabahu. Pozove me u 5 do 8. Samo pokupila potvrdu i preko vrata. 
-
brina
#122 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
tema je odlicna ali bi trebalo naglasiti jedan fenomen u ovoj nasoj rupi. da bih to sto bolje objasnila moram primjerom pokusati. naime, kupim ja u MERKURU STUP proizvod (nebitno za ovu temu koji) za koji mi se garantuje da je materijal vrh vrhova i nesto novo na svijetskom trzistu (google isto tvrdi
) i da mu ne moze nista biti, ni ogrebotina ni parnica ma san snova... nakon dva mjeseca vidi cuda pojavile se dvije parnice i naravno da odem reklamirati
medjutim tu mi sefica smjene odvali nesto sto nikako ne mogu svariti "jeste vi ste u pravu ali mi vama ne mozemo vratiti novac niti mozemo da vam zamjenimo proizvod dok nam dobavljac ne odobri" ?!
to je strasno, znaci nasi prodavaci nemaju nikakvog rizika... ako dobavljac kaze da ne prihvata reklamaciju to je to!!
to je praksa u ovoj drzavi i to mi nikako ne ulazi u glavu...
to je strasno, znaci nasi prodavaci nemaju nikakvog rizika... ako dobavljac kaze da ne prihvata reklamaciju to je to!!
to je praksa u ovoj drzavi i to mi nikako ne ulazi u glavu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#123 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ja ne znam šta je ženama danas što su tako nervozneSimplyRed wrote:Po skolama se svasta moze naci. Isla sam jednom sestri da izvadim potvrdu za ovjerenje zdravstvene. Dosla u 15 do 8 ujutro. Haj da pitam mogu li ja podici umjesto nje. Nisam stigla ni da pozdravim direktoricu. Zagrmi zena k'o luda:"Tek je petnes' do 8! Dodji u 8!" "Ali ja bih samo da pitam mogu li ja..." "Cekaaaj!" I zatvori vrata. Ja k'o popisana, na sabahu. Pozove me u 5 do 8. Samo pokupila potvrdu i preko vrata.
valjda se muški pobiju s vremena na vrijeme pa budu ok određen period
- Cholina_Lokica
#124 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ja nemam nikakvih scena slicnih... al stvarno, salteri raznorazni, prodavnice... nikad mi se niko nije dernjao, pravio scene i slicne stvari... 
- vozač
#125 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
DM ... plus za ljubaznost, na ilidži meni pravo tegobno kad ulazim, a one njihove cure sa 20 metara, "dobro veče"
kontam, ako ide neko iza mene, a ne zna za ovaj njihov običaj misliće da pričam sam sa sobom, a opet da bi joj odgovorio moram biti "malo" glasniji da bi me čula, u stilu "dobro večeee", jer je podaleko
jbg, stanem malo ispred vrata, čekam da neka dođe do kase na ulazu i onda ja kao nehajno ulazim "dobra večer"
nije baš u skladu sa tematikom, al da ih pohvalimo, red je
kontam, ako ide neko iza mene, a ne zna za ovaj njihov običaj misliće da pričam sam sa sobom, a opet da bi joj odgovorio moram biti "malo" glasniji da bi me čula, u stilu "dobro večeee", jer je podaleko
jbg, stanem malo ispred vrata, čekam da neka dođe do kase na ulazu i onda ja kao nehajno ulazim "dobra večer"
nije baš u skladu sa tematikom, al da ih pohvalimo, red je