Sta poslije...sve se cini prazno !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
swirl

#101 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by swirl »

Ja cetiri godine nakon prekida i dalje patim, doduse malo manje od one prve godine nakon prekida. Helem, lazu da vrijeme lijeci sve, mozda sidu i tumore...
B502

#102 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by B502 »

swirl wrote:Ja cetiri godine nakon prekida i dalje patim, doduse malo manje od one prve godine nakon prekida. Helem, lazu da vrijeme lijeci sve, mozda sidu i tumore...
ma daj ne prepadaj čovjeka :)
speechless

#103 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by speechless »

komi wrote:
sve super savjeti.. sve super
medjutim ko izdrži svaka mu čast...

i opet kažem curama je mnogo lakše i svašta im se oprašta za razliku od muških :)

u mom slučaju... kad se očekivalo da ću ja možda prekinuti... sestra njena slala smsove podrške mama njena zvala kući...
ma nema to obiteljska sloga... tad nema ponosa

a kad je s njene strane prekid došao... svi me ignoriraju niti odgovarase na moje pozive... dakle dok je bila želja i interes sve se moglo :) kad ne trebaš onda ko te jebe :)
Curama je lakse jer medjusobno vise pricaju, otvaraju jedna drugoj dusu, dobiju razumijevanje podrsku od prijateljica, mama.... a nije bitno to sto se svasta oprasta, ja sebi ne mogu oprostiti jedan poziv koji sam napravila bas zbog toga sto mi nije jasno kako je mogao prekinuti tek tako sa mnom, sreca nazvala sam i normalno razgovarala, niti sam sta molila niti govorila da patim, tek tad bih se ubila kad sam saznala za varanje. Dakle, osnovno je da u sustini razlog prekida najcesce nije onaj koji se predstavlja, te je stoga nuzno sacuvati dostojanstvo, cak ici i korak dalje, glumiti srecu i olaksanje sto ste prekinuli, ne dozvoliti da osoba koja to ne zasluzuje vidi da ste povrijedjeni.

a u mom slucaju, kad sam ja dva puta htjela prekinuti, mozda poslije prve i druge godine veze, on plakao, molio.... koja pussy :lol: :lol: :lol:

i ovo boldirano je kljucno za uspijevanje u tome da ne zoves jer ako ista vrijedi, ako postoji ljubav, ta osoba ce to sama shvatiti :roll:
swirl wrote:Ja cetiri godine nakon prekida i dalje patim, doduse malo manje od one prve godine nakon prekida. Helem, lazu da vrijeme lijeci sve, mozda sidu i tumore...
... mislim da to koliko ces patiti 90% ovisi o tome kako stvari poslozis u glavi, a mislim da samo ovi sto su krivi za prekid veze mogu tako dugo da pate....
swirl

#104 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by swirl »

B502 wrote:
Ne prepadam Boga mi, samo kazem moj slucaj, medjutim to ne znaci da mozda njega nece proci za 5 dana, ja mu iskreno zelim da to bude sto prije.
speechless

#105 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by speechless »

swirl wrote:
B502 wrote:
Ne prepadam Boga mi, samo kazem moj slucaj, medjutim to ne znaci da mozda njega nece proci za 5 dana, ja mu iskreno zelim da to bude sto prije.
jesi li imao/la nekoga drugog u tom periodu? Kako izgleda to sto patis, jel jos places ili pod tim mislis da se sjecas te veze, ili hoces opet....
only_girl

#106 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by only_girl »

Phantea wrote:Ima li iko da se nije nekad nasao u toj poziciji ?!
Ispocetka ti sve djeluje kao da nema dalje, rusi se svijet, ne vidis se bez nje ali sve prodje-srecom :)
Na kraju krajeva, prebole se smrtni slucajevi bliskih clanoca porodice, sta da onda pricamo o ovakvim situacijama. Koga nema bez njega se mora!

Ona ti je servirala izgovor. Niko od nas ne odlazi kad voli, morao bi biti kardinalni ppq prema njoj pa da vidi da nema hajra od vas i natjera sebe da ode ( pod ppq mislim da je udaras, da neces da radis nista i da ne vidi buducnost sa tobom) , ali sudeci po onom prvom postu rekla bih da si bio fin.
Razloga moze biti 100, koje samo ona zna, i koje bi ti zbog vremena koje ste proveli skupa trebala da iskreno iznese. Ovo sto ti je servirala najvise navodi na cinjenicu da joj je dosadilo i da je nasla nekog drugog. Mozda joj je tek shema, ali uvijek je razlog neko drugi.
U svakom slucaju ce vrijeme pokazati sta je na stvari i pravi razlozi ce isplivati - uvijek tako bude.

I da, ne javljaj joj se osim u slucaju teske bolesti, i budi sto vise sretan - barem prividno ! :roll:

:thumbup:
swirl

#107 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by swirl »

jesi li imao/la nekoga drugog u tom periodu? Kako izgleda to sto patis, jel jos places ili pod tim mislis da se sjecas te veze, ili hoces opet....
Nisam ja tema danasnje emisije, vec jokTo :)
speechless

#108 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by speechless »

swirl wrote:
sry, al me cisto zanimalo iskustvo, jer i ja jos uvijek patim, ali je evidentan napredak u odnosu na prvu sedmicu, tako da se raspitujem zbog sebe :-D
swirl

#109 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by swirl »

speechless wrote:
swirl wrote:
sry, al me cisto zanimalo iskustvo, jer i ja jos uvijek patim, ali je evidentan napredak u odnosu na prvu sedmicu, tako da se raspitujem zbog sebe :-D
Napisala sam gore, lazu da vrijeme lijeci sve, mozda je tako samo u mom slucaju, ja ne znam, ali jbg, tako je :)
Ghost_Rider_XXX

#110 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Ghost_Rider_XXX »

Uz dužno poštovanje prema silini emocija, mislim da nije normalno da neko pati za nekim 4 godine.

Poštujem situaciju da vrijeme mora proći da se čovjek oporavi, naravno ako je volio/voljela tu osobu, ali sam sebe patiti dekadu, ne vidim razloga pa taman da je Monica Belluchi.
kmirsad

#111 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by kmirsad »

Ja za Monikom nimalo ne patim... :lol: ... ali mi često naumpadne jedna Daca... :)
detroit-mercy

#112 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by detroit-mercy »

Ghost_Rider_XXX wrote:Uz dužno poštovanje prema silini emocija, mislim da nije normalno da neko pati za nekim 4 godine.

Poštujem situaciju da vrijeme mora proći da se čovjek oporavi, naravno ako je volio/voljela tu osobu, ali sam sebe patiti dekadu, ne vidim razloga pa taman da je Monica Belluchi.
Ja kad sam bio ono 16-17 godina, pa se raskine ma ziva patnja, po sedam dana koru hljeba ne mozes okusiti. :mrgreen:
Kasnije kada malo sazrijes, onda skontas da je sve to relativno pa i ljubav. Ne moze mi niko reci da na cijelom svijetu postoji samo jedna osoba koja zadovoljava necije kriterije u svemu. Najbitinije je skontati da na svijetu ima npr.3 milijarde zena i da medju njim su milioni koji ce zadovoljiti necije kriterije.
U stvari, bitno je izaci is te cahure, sta cu jadan i bijedan bez nje, jer takva se vise ne radja. Ne da se ne radja nego naprotiv, vec je tu negdje i bolja/bolji od onoga sto si vec imao. Prema tome bitno je otvoriti se ili sto be se reklo baciti se na market, da ne povjerujes sta sve na marketu ima.
Kasnije se u principu smijes sam sebi kakva si budala bio/bila :mrgreen: .
petunija

#113 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by petunija »

Pet stranica za manje od 24 sata :(
swirl

#114 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by swirl »

Ghost_Rider_XXX wrote:Uz dužno poštovanje prema silini emocija, mislim da nije normalno da neko pati za nekim 4 godine.

Pa naravno da nije normalno, ja nigdje ni ne napisah da je normalno
vaca

#115 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by vaca »

Ne razumijem ovoliku diskusiju i kritike...

Valjda smo svi ostavljali i bili ostavljeni, i ne mislim samo na partnere. To ti je život. Zar je bitno koji su njeni razloozi? Rekla je šta misli i otišla svojim putem... Kako ti to nije dovoljno?
Šta imaš pokušavati još jednom ako je bila jasna da ne želi nastavljati vezu??

To što ti to ne možeš da prihvatiš to je samo tvoj problem, koji moraš riješiti sa sobom i nju ne mješati u to!

Jedino u slučaju da je ona bila neodlučna, da si nešto zabrljao...preporučila bih ti da ponovo pokušaš. U suprotnom.....proizvodiš kontra-efekat od željenog.

I nije lijepo sa tvoje strane razbacivati se njenim izjavama po forumu! To što ti je rekla - tebi je rekla, procesuiraj to, razmisli i delaj po savjesti...
♥ Julianna ♥

#116 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ha momak, ha cura, ha trajvan isto je to, ha ja :roll:
JokTo

#117 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by JokTo »

Vragolan wrote:procitao sam uvodni post, nidje veze sa zivotom, prepisano iz dnevnika jedne puterice (samo prevedeno u muski rod)
i nisam dalje, nego sam trazio postavljaca teme (pacenika u ljubavi) ima li ga u diskusiji
e ovo je maher
zada temu i ode i ceka da mu se razni tumaci, psiholozi i psihijatri jave sa savjetima i opisom njihovih ljubavnih jada
msilim bio je takvih i prije ali su njihove teme izdrzale 2 ili 3 ozbiljna posta a ovdje se vec doslo do trece strane sa ozbiljnom supoljom

bravo majstore

Kazes citaoo si uvodni post... e vrati se i jos jednom procitaj " Bosnjo mentalitet" - bez potrebe si pisao,ako imas sta korisnoo...mozes podjeliti s nama :D

a sto se tice toga da nisam bio...neko radnim danima ima obaveza :? rado nastavljam citati vase savjete
JokTo

#118 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by JokTo »

Zelena Carapa wrote:
burek_in_space wrote:
JokTo wrote:"Dioda" najvjerovatnije cu poslusati tvoj savjet...cini mi se najlogicnijim :D

Nisam jos sve procitala, u medjuvremenu bil ti meni mogao reci u kojoj je fazi zivota ona trenutno? jel studira? radi? sprema magistarski? da nisi nesto puno stariji od nje? jesi joj prvi momak?

Potrebni su mi ovi ulazni podaci da ti dam valjan odgovor baziran na iskustvu :) ;)
Oboje smo u fazi studiranja,sto je najgore moramo se vidjati svaki dan,jer idemo na isti faks :S
Stariji sam godinu dana,al smo ista godina.
Nisam joj prvi momak,ali joj je prva ozbiljna veza bila samnom :)
kmirsad

#119 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by kmirsad »

♥ Julianna ♥ wrote:Ha momak, ha cura, ha trajvan isto je to, ha ja :roll:
:lol: :lol: :lol: Imo sam sudar s trajvanom... ma nemoš se bez brenera odlijepiti od njega više...:lol: :lol: :lol:
Deal

#120 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by Deal »

JokTo wrote:"Dioda" najvjerovatnije cu poslusati tvoj savjet...cini mi se najlogicnijim :D

Pokusat cu jos jednom...tek cu onda bit nacisto sa sobom...kako god se na kraju zavrsilo :D

I jos jedno pitanjee kako protumaciti ... "Volim te,stalo mi je do tebe...ali trenutno stvarno nemam volje za vezu"
iii ..... " Da sam te barem srela za 5 godina " :?
Uh ovo zadnje :) imao sam slicnu situaciju u prosloj vezi. Sve super, samo pogresno vrijeme. I ista recenica :)
Moj savjet, prekrizi to haveru, kreni naprijed i ne okreci se nazad.Neko rece dodje uvijek bolje od boljeg, ja to mogu samo potvrditi. Slijedeca veza koju sam imao jeste bila kratka, al cura je bila fenomen u svakom pogledu (intelekt, odgoj, ambicije, izgled itd.) samo okolnosti nam ne dozvolise da se to razvije u nesto ozbiljno :-?
Samo naprijed ;) i istina je vrijeme lijeci sve. Ima jos jedna, ako vam je sudjeno, srest ce te se opet,ako je to bilo to :) al za sad, uzivaj u zivotu i gledaj samo naprijed. Ne zivi u uspomenama ;)
JThomas

#121 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by JThomas »

vaca wrote:Ne razumijem ovoliku diskusiju i kritike...

Valjda smo svi ostavljali i bili ostavljeni, i ne mislim samo na partnere. To ti je život. Zar je bitno koji su njeni razloozi? Rekla je šta misli i otišla svojim putem... Kako ti to nije dovoljno?

To što ti to ne možeš da prihvatiš to je samo tvoj problem, koji moraš riješiti sa sobom i nju ne mješati u to!

Jedino u slučaju da je ona bila neodlučna, da si nešto zabrljao...preporučila bih ti da ponovo pokušaš. U suprotnom.....proizvodiš kontra-efekat od željenog.

I nije lijepo sa tvoje strane razbacivati se njenim izjavama po forumu! To što ti je rekla - tebi je rekla, procesuiraj to, razmisli i delaj po savjesti...
ipak bi red bio nekome sa kim si tri godine dijelio reći štošta više od ofucanih kliše fraza, za koje svako zna da nisu istinite. valjda je zaslužio malo više.

znam, najčešće se ne dešava u stvarnosti, ali bilo bi red i ljudski. i jebiga, u potpunosti razumijem čovjeka što mu nakon tri debele godine nije dovoljno obrazloženje "ja tebe volim, ali sad ne želim vezu".
Ghost_Rider_XXX

#122 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

JThomas wrote:

ipak bi red bio nekome sa kim si tri godine dijelio reći štošta više od ofucanih kliše fraza, za koje svako zna da nisu istinite. valjda je zaslužio malo više.

znam, najčešće se ne dešava u stvarnosti, ali bilo bi red i ljudski. i jebiga, u potpunosti razumijem čovjeka što mu nakon tri debele godine nije dovoljno obrazloženje "ja tebe volim, ali sad ne želim vezu".
A što će mu objašnjenja, da mu kaže da je upoznala novog frajera i da hoće da bude s njim bilo bi mu lakše?
JThomas

#123 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by JThomas »

a ti ne bi htio objašnjenje kad te neko ostavi nakon tri godine veze? ne bi te zanimalo zašto i šta se desilo?

hajmo ba biti realni...
Ghost_Rider_XXX

#124 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Pazi, ne kažem da mu je lako i da je stotinu upitnika iznad glave. Ali da meni cura tako nešto kaže, doduše i rekla mi je nešto slično, više me ne interesuje ništa vezano za nju.

Eto ona mene šatro voli, al ne može veze i vezanja itd. i sl. Daj ba nek je ona živa i zdrava i kuća joj daleko od moje. Zaista mi ne treba u tri primjerak i ovjereno u opšitini njeno objašnjenje zašto je otišla i zašto više ne može sa mnom.
Nije uredu da svoj život podredi bilo kome ko to nije zaslužio.

Znam da boli, mora boli, i to strašno, to samo govori da ju je zaista istinski i iskreno volio, ali mora prihvatiti činjenicu da je to poglavlje završeno i da će možda ubrzo, možda i ne tako brzo početi pisati novo poglavlje svog života sa nekim ko će mu možda više značiti.
Tu osobu mora dočekati spreman, i bez bilo kakvih kompleksa prošlosti. A što prije zaboravi djevojku s kojom je bio i koja ga je povrijedila biće mu bolje.
vaca

#125 Re: Sta poslije...sve se cini prazno !

Post by vaca »

JThomas wrote:

Red je red a jed je jed :D Red je bio da on to nju pita a ne nas...

Ne znam, meni je uvijek bilo dovoljno da samo naslutim da dotični nije siguran u naš odnos, pa da mi rep vidi, a kamoli da mi to kaže....zar je bitno zašto? Neće -neće!

A ako je on nakon 3 godine čuo otrcane "its not you its me" fraze znači da nekaj ni v redu sa tim odnosom! Ili gosn jokto nije baš iskren sa nama...

Koliko sam shvatila on se ne trudi saznati šta je nju nagnalo na bjeg, već se čovjek ne može pomiriti sa tim da ona neće..
Post Reply