Izbor predsjedavajuceg VM

Post Reply
Komrad

#101 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Bosnolog wrote:
Zasto bih ja otvarao svoju privatnu televiziju :? Ja sam mislio da mi gradjani vec imamo svoju televiziju, FTV, ali sam se naravno prevario. Ta televizija je postala leglo SDP-ovog lopovluka, propagande, i promotivnog programa.

Ako si protiv da gradjani finansiraju vjerske institucije, jesi li isto tako protiv da gradjani finansiraju SDP-ovu propagandnu televiziju FTV??

Slazem se. Mi smo unistena zemlja, i zato je jednim dijelom neposteno kriviti SDA za situaciju u kojoj se nalazimo. Osim sto smo unisteni ratom, mi takodje za svaku odluku moramo imati i glas onih koji su nas u ratu ubijali. na zalost takav nam je sistem.
Pa SDA je samo nastavila ono sto su cetnici uradili ... cetnici su unistavali u ratu SDA je unistavala u miru ...bezbroj je primjera kako su oni sverceri tokom rata nakon njega postali tajkuni koji su se novcem od sverca dograbili preduzeca koja su nase majke i ocevi decenijama stvarali te ih sistematski unistavali da bi dobili atraktivne lokacije ....

Sto se tice FTV-a ... pa nama koji pratimo situaciju u zemlji je jasno da vam smeta FTV jer nijedna medijska kuca nije otkrila toliko kriminala koliko je otkrila FTV i zbog toga to nije VASA televizija i meni je drago sto je takva kakva jeste ... jer dok je nje mnogi od VAS nece mirno spavati ...
jer za mene kriminalac nema ni naciju a ni partiju .... a to sto je 90% bosnjackih tajkuna i lopova vezana za SDA govori samo o toj stranci ....

et toliko za sad
nikad_vise

#102 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by nikad_vise »

Bosnolog wrote:a SDA treba usloviti procesuiranjem i oduzimanjem imovine od svih onih koji su dosli do imovine krimo ilegalnim putem,....Niko nije iznad zakona bez obzira o kome se radilo,.....Tim stvarima treba se baviti pravosude i finansisjke sluzbe na svim nivoima,.....Svi imovinski podatci nekretnina moraju biti javni i dostupni svima sa transakcijama i iznosima koji su uplaceni na dan preuzimanaj vlasnistva nad imovinom firmama i slicno,.......Ukoliko odbiju podrzati takve
a mislis li da ce SDA na to pristati..pa svi ti tajkuni i lopovi su vecinom u samom vrhu SDA..i u ostalim strankama..vjeruj da ce se mozda moci procesuirati neka sirotinja i slicno..vrana vrani ne kopa oci,pa ni tajkun tajkunu..i sto se pak tice samog SDP-a vidim da si ti preomistican u smislu rada te stranke.. i dobro je to jer je covjek za ovih 20 godina jednostavno izgubio svu volju i nadu..al ja sam siguran da ce brzo utihnuti ova euforija u vezi SDP-a..
Bosnolog

#103 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Bosnolog »

nikad_vise wrote:
Bosnolog wrote:a SDA treba usloviti procesuiranjem i oduzimanjem imovine od svih onih koji su dosli do imovine krimo ilegalnim putem,....Niko nije iznad zakona bez obzira o kome se radilo,.....Tim stvarima treba se baviti pravosude i finansisjke sluzbe na svim nivoima,.....Svi imovinski podatci nekretnina moraju biti javni i dostupni svima sa transakcijama i iznosima koji su uplaceni na dan preuzimanaj vlasnistva nad imovinom firmama i slicno,.......Ukoliko odbiju podrzati takve
a mislis li da ce SDA na to pristati..pa svi ti tajkuni i lopovi su vecinom u samom vrhu SDA..i u ostalim strankama..vjeruj da ce se mozda moci procesuirati neka sirotinja i slicno..vrana vrani ne kopa oci,pa ni tajkun tajkunu..i sto se pak tice samog SDP-a vidim da si ti preomistican u smislu rada te stranke.. i dobro je to jer je covjek za ovih 20 godina jednostavno izgubio svu volju i nadu..al ja sam siguran da ce brzo utihnuti ova euforija u vezi SDP-a..
Od ovog ce zavisti sledeci izbori i rezultati SDA,Ta stranka je iznjedrila najveci broj bosnjackih korumpiranih krimosa u svojoj dvodecenijskoj vladavini tako je i u drugim etnotorovskim strankama iz drugih etnija,Ciscenje te stranke kao i drugih od krimokorumpiranih pojedinaca bi trebao biti od prevashodnog interesa ukoliko zeli imati ozbiljniju politicku buducnost,.....Ona je kaznjena na ovim izborima na sledecim ce biti jos vise ako se budu donosile oslobadajuce presude protiv dokazanih krimosa poput Brankovica,Bicakcica i slicnih,......

Nadam se da ce SDP biti dostojna u svojim stavovia i principima,.....
supervizor

#104 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by supervizor »

Nadam se da ce SDP biti dostojna u svojim stavovia i principima,.....

Hoće, ne brini, Lagumdžija je počeo pregovore s SDS-om! Eto nama selameta...
5 0 5

#105 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by 5 0 5 »

Bosnolog wrote:,Ciscenje te stranke kao i drugih od krimokorumpiranih pojedinaca bi trebao biti od prevashodnog interesa ukoliko zeli imati ozbiljniju politicku buducnost,.....Ona je kaznjena na ovim izborima na sledecim ce biti jos vise ako se budu donosile oslobadajuce presude protiv dokazanih krimosa poput Brankovica,Bicakcica i slicnih,.....
Pa jedino ako se vrh stranke odluči za zaokret. Ali kako kad su oni upetljani do grla u korupciji i megalomanskom pljačkanju. Branković je veliki lopov ali je isto i sitna riba u poređenju na "gospodare" stranke.
Jedini način je da se ugledaju na nedavni potop SzaBiH i da naprave zaokret. Ja to ne vidim kao moguće, jer bi onda bili protiv sebe. Veliki broj njih drži jedni druge u šaci (npr. Izetbegović: "Mi smo pomogli Radončiću, ali sve po zakonu, naravno.") Parafraziram.
Postoje dvije opcije, prva je, modernizovat ćemo stranku, očistiti je od korupcije, lopova i hipokrita i pobjediti na idućim izborima.
Ili druga opcija, treba ukrasti još i što više u iduće četiri godine, zamesti tragove i osigurati rezervne položaje kad totalno odemo.
Koja je opcija trenutno realnija?

.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#106 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Chmoljo »

Diogen_iz_Sinope wrote: Hmmm, OK. Razumijem vaše stavove i jasni su mi.

Ali, mozemo li se sloziti da ako cemo koristiti iskljucivo "ono sto je napisano", ignorirajuci terminologiju obicajnog prava kao i potrebu za dogovorom, da nigdje u Zakonu i Ustavu ne pise da Stranka sa najviše glasova postavlja mandatara? I to vam je samo obicaj.
Morate biti objektivni pa ako vec forsiramo neko pravilo u jednom slucaju to moramo ispostovati i u ostalim.
Ne mozete reci, "mi ne priznajemo te price o rotaciji", ali u isto vrijeme "mi priznajemo price najjaca stranka = premijer)". Ili cemo priznavati obje price ili cemo raditi iskljucivo po slovu zakona.
uvijek je bitan kontekst. istini za volju kada se na ovo "potegne" ispada kao pravdanje ali evo:

taj primjer koji si naveo da najjača stranka predlaže mandatara ima svoju praktičnu stranu: jednostavno, ima najviše glasova, pošteno je pobjednika proglasiti pobjednikom time što mu se da to pravo. pravo i dužnost prema biračima, dobijeno je najviše glasova, taj će premijer snositi i najveću odgovornost. kada vlada bude štekala, zbog recimo, loših odnosa u koaliciji i ne njegovom krivicom, opet će se upirati prstom u njega. ti si se prihvatio posla, ti ga i radi.

mislim, ovo je praksa u normalnim zemljama.

šta mi imamo, "branjenje interesa naroda" time što će se neko postaviti na poziciju sa koje se to uopšte ne može raditi. stvar je samo o uticaju na mase i mahanju tom pozicijom u predizobrnoj kampanji, pa tako ona koristi jednom Terziću koji kaže da je najuspješniji. a nekako zaboravi reći da je to period najkonkretnijeg VP i da mu nije bilo njega, trajao bi ko majoneza u avgustu. Dom naroda i Ustavni sud je mjesto gdje se interesi naroda brane, a ne Vijeće ministara. hoćemo li početi koristiti institucije za ono za šta su i stvorene ili će svako mjesto biti predmet politizacije?

stvar je u tome da se običaji trebaju usvajati iz normalnih demokratskih sredina. pozitivni običaji. dakle, ti si u pravu kada kažeš da ni to ne piše nigdje da SDP treba predložiti mandatara. ali to je pozitivna tekovina. isto kao što je pozitivna da se krupne stvari ne dogovaraju po sijelima, nego u institucijama (parlamentu). negativna je to da nečije ime utiče na izbor onoga ko će ponijeti najveći teret (bar u normalnoj državi je tako) izvršne vlasti...
Diogen_iz_Sinope

#107 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Diogen_iz_Sinope »

@cmoljo

Bravo, vidis to je poenta.
Na jedan obicajni argument suprotstaviti drugi. I objasnjavati da je taj bolji, a ne prozivati jedan stav neutemeljenim i suprotstaviti mu trugi stav koji pociva na itstim tim temeljima (obiajc u ovom slucaju).

Moji prethodni postovi su objasnjavali da se ne moze u jednom slucaju pozivati na obicaj, a u drugom reci "kakav obicaj, gdje to pise u UStavu". Jednostavno, tako argumentovano ne raspravlja.
vivaldi

#108 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by vivaldi »

Obojica ste donekle u pravu, ali se isto tako trebaju imati na umu i neke cinjenice nakon ovih izbora koje stvarno idu nepravedno kontra Hrvata (kao naroda, ne jedne stranke ili pojedinca), a sve po Zakonu i legalno. Pritom su oni nemocni da to promjene.
Chmoljo

#109 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Chmoljo »

vivaldi wrote:Obojica ste donekle u pravu, ali se isto tako trebaju imati na umu i neke cinjenice nakon ovih izbora koje stvarno idu nepravedno kontra Hrvata (kao naroda, ne jedne stranke ili pojedinca), a sve po Zakonu i legalno. Pritom su oni nemocni da to promjene.
moćni su oni, samo nisu svjesni toga. odabrali su ponovo stranku koja ih je dovela u situaciju u kojoj su danas, nezavidnu.

politika nije milostinja pa da se oprašta u njoj. i onda kada ti ljudi opet biraju iste ljude koji su krivi za takvo stanje onda se pitaš, ko je ovdje lud.

kada je Incko rekao ono da mu nije jasno zašto se građani bune na prljavštinu, a Miljackom plovi smeće, a onda se bira ista vlast, niti se šta konkretno poduzima, dok su svi graknuli kako je ovakav ili onakav, tada sam bio mišljenja da je čovjek bio u pravu. mislim, režeš granu na kojoj sjediš i onda se ljutiš što padaš.

evo baš neki dan u odvojenim pričama sa dvojicom poznanika, Hrvata, imaš ovakve stavove: ovog Hercegovca, zadrtog nacionalistu, živo zaboli za Vlajkija. Komšić je problem, a prema njegovim riječima, povratnici u RS ne postoje i zaboli ga za njih... kaže "Ionako će nestati."

ovaj drugi, iz srednje Bosne, HDZ-ovac, kaže da je glupost treći entitet i da ima boljih rješenja.

neko se češe gdje ga svrbi, neko je svjestan da neće imati ni ruku da to uradi.

vivaldi, ti znaš moje stavove vezane za razne stvari, ali mislim da bi bio red da hrvatski narod skonta (ne da to za njih radi Čović) šta želi. želi li da se zatvori u "treći" ili da se nađe modus da se ogroman broj njih zaštiti svugdje na teritoriju FBiH (pošto ovdje pričamo u tom okviru). ali da to "zaštiti" stvarno i bude zaštita. ako se želi zatvarati u geto u Hercegovini, šta onda sa ovim ljudima po srednjoj Bosni? tek će im se onda prava kršiti i nemovno bi se ljudi iseljavali odatle, sa svoje djedovine. što su to Hercegovci posebniji od ostalih Hrvata?

ako misle da u "treći mogu ugurati Ramu, Prozor, Vitez i sl. onda definitivno imaju mokre snove i onda je to tlapnja pusta.

realno, najveća nepravda prema Hrvatima je došla od njih samih, izborom Čovića. ako ON ne promijeni ploču, najviše će Hrvati izgubiti, šansu da ne budu u nepravednoj poziciji.

istoj onoj u kojoj ih je doveo HDZ, prijašnjom avanturom zvana "hrvatska samouprava", a ne Komšić, Lagumdžija ili SDP...
ravno

#110 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by ravno »

@vivaldi

mozda, ali ja ipak mislim da je problem u samim Hrvatima. Sjetimo se da su manje hrvatske stranke skoro molile Covica da idu dogovorom sa jednim zajednickim kandidatom za clana predsjednistva, a on je to arogantno odbio (pristao bi samo na svoga). Da mu je stvarno stalo do svih Hrvata, odmah bi pristao na njihov prijedlog. Da su to uradili, stajali bi hrvatski argumenti, a SDP ne bi mogao preglasati tog kandidata, jer bi onda Hrvati imali i vecu izlaznost, a i svi(?) bi glasali za njega.
vivaldi

#111 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by vivaldi »

@ Chmoljo

Ja tebe stvarno razumijem i naravno znam tvoje stavove, ali isto tako znamo obojica da su ostala dva naroda imala pravo izabrati svoja govna, a oni nisu iako smo svi konstitutivni.

Zbog cega je vrh SNSD-a po bilo cemu bolji od Covica? Nipocemu! Ali ce SNSD opet imat ogromnu vlast, a slicna je stvar i sa SDA. Da ironija bude veca vrlo je moguce da neko iz SDA ala Brankovic bude npr ministar Pravde :-)

Ustvari ironija se nastavlja time jer su se juce Dodik i Tihic dogovorili da ce u vladi FBiH SNSD imati 1 ministra, a SDA u vladi RS-a :-) . A zamisli sada jos zaobici HDZ u Federaciji...

isto tako, ne radi se samo o Komsicu i Vlajkiju, vec i o Domu naroda iz reda ostalih

Kenan Keserovic* (DNZ) O
Igor Rajner (SDP) O
Emir Frasto (SDP) O
Hasan Tafro (SDA) O
Edina Papo (SDP) O
Ismet Imamovic (SBiH) O
Muharem Serbezovski (SBiH) O

Vidi imena majke ti. Pa ovdje su oni pravi ostali - uljezi. SDA uvalila jednog od osnivaca SDA u Gorazdu medju ostale..

Ja uospte ne govorim o Covicu kao pojedincu, vec o tome da ce gori od njega u vlast, a njega zaobici samo za to sto se matematicki moze. Medjutim, ja mislim da to nije dobro jer Hrvati jesu najmalobrojniji, ali oni zive na dosta velikom komadu BiH homogenizirani i da mogu bilo kakvim sranjim ponistiti svaki eventualni dobri potez drzavne ili federalne vlade jer je naravno puno lakse biti destruktivan nego konstruktivan. Nije problem Covic sam po sebi, ali jeste preko 100 hiljada glasova koje je osvojio.

Nije problem ni sto je u HDZ u Tuzli osvojio vise glasova i od SBiH i od Bossa i od BPS-a i od Nase stranke..jer su tamo u manjini i ne mogu nista, ali bilo kakvo sranje u zap. hercegovini nas sviju /ekonomski) vuce na dno..
Last edited by vivaldi on 31/10/2010 01:29, edited 1 time in total.
Chmoljo

#112 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Chmoljo »

ma slažemo se sve. :mrgreen:

što se tiče "ostalih", evo lični primjer. bio sam više puta u iskušenju da tako i sam upišem, jer uistinu, životna filozofija mi ne polazi od toga da se svako jutro sjetim šta sam i da se po tome ravnam. štaviše, sve više i više mi to postaje jedna velika glupost, to romantiziranje nacionalnosti, mišlju da si poseban, njegovanjem nacije itd. itd. ja sam ti nacionalni ateista :mrgreen:

ipak, tefterim se ko Bošnjo, kontam, ako se svi ravnaju po tome, onda ću i ja. Kad si u Rimu... :mrgreen: ako ovo ispričaš ljudima, problem nastaje oko toga jer misle da te zaboli za ovom zemljom i svim onim ostalim što ona sa sobom nosi. to se ne može iz grudi iščupati tek tako jednostavno. ali ni činjenica da se osjećam ponosnim kada vidim naše uspješne ljude po svijetu i zbog toga što dokazujemo kako možemo, a i zbog toga što je u tebe ugrađen dio socijalnog miljea koji ti je poznat. a sve što poznaješ, to ti je i drago :-D

elem, ostaće dugo takve stvari na dnevnom redu... ko je pravi "ostali", a da ne govorim tek o tome ko je pravi BSH... :mrgreen: :dance:
vivaldi

#113 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by vivaldi »

ravno wrote:@vivaldi

mozda, ali ja ipak mislim da je problem u samim Hrvatima. Sjetimo se da su manje hrvatske stranke skoro molile Covica da idu dogovorom sa jednim zajednickim kandidatom za clana predsjednistva, a on je to arogantno odbio (pristao bi samo na svoga). Da mu je stvarno stalo do svih Hrvata, odmah bi pristao na njihov prijedlog. Da su to uradili, stajali bi hrvatski argumenti, a SDP ne bi mogao preglasati tog kandidata, jer bi onda Hrvati imali i vecu izlaznost, a i svi(?) bi glasali za njega.
Vidi, dijelom sam odgovorio i tebi.

Evo pogledaj npr. na ovom forumu - bosnjacki forumasi su svim i svakojakim epitetima krasili SDA - minderasko-secijaska, kriminalna..., drugi su pak opleli po Fahri - izdajnik vakav-nakav, treci su pak pleli po Haretu, DNZ da i ne spominjem, peti po Zlaji...

Medjutim, nevezano za licne afinitete u zavisnosti od rezultata, u vlasti su svi bili ili ce biti - od kantona do predsjednistva.

Ovaj ce put cak sami napraviti neprirodnu koaliciju medju sobom ne pitajuci ostale, ali ce zato pokusati zajebati one druge.

Moje je misljenje je da zajebi ove vrste (selektivni) ne donose nista dobro jer je to po meni potapanje lopte - mozes je potopiti, ali ce ona prije ili kasnije isplivati negdje drugo.
vivaldi

#114 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by vivaldi »

@ Chmoljo

Ma ja sam ti nekoliko puta rekao da si skorz OK lik, i ja nisam misljenje sekunde promjenio i opet kazem, ako se ikad kandidujes na bilo kakvim izborima - glasat cu za tebe iako nikad nisam izasao na izbore.

Medjutim ovo su ipak ozbiljne i malo globalnije stvari. Mene ne nose licne frustracije (kojih naravno imam, a znas i koje su) u ovim pitanjima.

Ja samo ne zelim nepotrebnu eskalaciju i dodatna sranja u ionako previse usranoj atmosferi - ako ne mozes nista dobro, onda ne treba bar ni pogorsavati.

Da budem skroz korektan. Da li Zlaja bolje rjesenje za mandatara od npr Covica - apsolutno (mada sam puno vise za npr Niksica). Da li je Zlaja ili nemrin bolji od zaostravanja situacije i eventulno nekih vrlo mogucih sranja tipa protesti, kamenovanja institucija, gradjanski neposluh..(pogotovu u kooperacija sa Miletom) - definitno nije!
Chmoljo

#115 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Chmoljo »

slažemo se opet. pogotovo za Nermina :thumbup: :wink:

P.S. hvala na lijepim riječim :oops:
vivaldi

#116 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by vivaldi »

Chmoljo wrote:slažemo se opet. pogotovo za Nermina :thumbup: :wink:

P.S. hvala na lijepim riječim :oops:
Eh da mi odlucujemo o svemu...ja bih te odmah uzeo za zamjenika :mrgreen:
Chmoljo

#117 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Chmoljo »

:mrgreen:
Diogen_iz_Sinope

#118 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

vivaldi wrote: Ma ja sam ti nekoliko puta rekao da si skorz OK lik, i ja nisam misljenje sekunde promjenio i opet kazem, ako se ikad kandidujes na bilo kakvim izborima - glasat cu za tebe iako nikad nisam izasao na izbore.
E ovo mi je jedina VELIKA zmajerka na tvoje komentare. Zasto, vivaldi, zasto?? Hajde , molim te, razmisli da izadjes, eto kad te molim. :wink:
Diogen_iz_Sinope

#119 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

@cmoljo i @vivaldi

Slazem se sa obojicom u ovi zadnjih par diskusija. Mislim da je Čovic i HDZ nanio najvise stete Hrvatima u BiH i slazem se da su Hrvati u nezavidnoj situaciji.

Mislim da to i Lagmdzija i Kamosis znaju. Nekidan u Rebusu je Jurisic nesto u tu potvrdu rekao.
Komrad

#120 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Komrad »

supervizor wrote:Nadam se da ce SDP biti dostojna u svojim stavovia i principima,.....

Hoće, ne brini, Lagumdžija je počeo pregovore s SDS-om! Eto nama selameta...
pa kad je alija mogao s njima nakon rata sto danas nebi mogo zlaja?

razgovor sa SDS-om je dobar samo iz razloga sto se dodiku dalo do znanja da se moze bez njega ...
zato je on sad Bosicu i guze dao ... samo da zajedno budu na drzavnom nivou
stari grad Visegrad

#121 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by stari grad Visegrad »

[quote=SB] ŠIROKI BRIJEG - Narodna stranka "Radom za boljitak" smatra da bi predsjedavajući Savjeta ministara BiH trebalo da bude Zlatko Lagumdžija iz SDP-a, jer stranka koja je osvojila najveći broj glasova mora preuzeti političku odgovornost, po uzoru na demokratsku praksu u Njemačkoj ili Velikoj Britaniji, kaže potpredsjednik ove stranke Jerko... ... Ivanković Lijanović.[/quote]

Slazem se sa Lijanovicem. Zlatko Lagumdžija iz SDP, jer sdp je osvojila najvise glasova, treba da bude predsjedavajući Savjeta ministara BiH.
Cris

#122 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Cris »

kiky wrote:sdp je dobio više glasova od hdz-a i lagumđija treba da bude predsjedavajuči vm ...
:thumbup:
Ne slazem se s tobom. Ako vec pricamo o ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda, red je da sada, nakon sto su predsjedavajuci Vijeca ministara bili iz reda bosnjackog i srpskog naroda, bude i Hrvat. ;)
Dosta je sto su im Bosnjaci izabrali clana Predsjednistva, pa jos da im se oduzme i to mjesto koje im pripada!? :x
nokia6170

#123 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by nokia6170 »

Cris wrote:
kiky wrote:sdp je dobio više glasova od hdz-a i lagumđija treba da bude predsjedavajuči vm ...
Ne slazem se s tobom. Ako vec pricamo o ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda, red je da sada, nakon sto su predsjedavajuci Vijeca ministara bili iz reda bosnjackog i srpskog naroda, bude i Hrvat. ;)
Dosta je sto su im Bosnjaci izabrali clana Predsjednistva, pa jos da im se oduzme i to mjesto koje im pripada!? :x
Pripada po cemu? po zakonu ili po moralu?

Po zakonu im ne pripada jer nigdje ne pise da Hrvat mora biti predsjedavajuci, a po moralu bi mozda i pripadalo, ali tu Hrvati sami sebe zajebase svojim ponasanjem i sjebase sami sistem moralnosti u politici (ako moral uopste mozemo vezati za politiku :) )

Po moralu (a i dogovoru HDZ-SDA) mjesto gradonacelnika Mostara je trebalo u ovom mandatu pripasti Bosnjaku...jer je prethodni bio Hrvat (Ljubo Beslic). Ali kad dodje trenutak novog izbora, HDZ se poce praviti mutav i pozivati na demokratiju i volju vecine...a ne na ravnopravnost i moral.

Svak jebe svakog gdje moze, samo sto jedino HDZ kuka.
Socijalista

#124 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Socijalista »

nokia6170 wrote:
Cris wrote:

Po zakonu im ne pripada jer nigdje ne pise da Hrvat mora biti predsjedavajuci, a po moralu bi mozda i pripadalo, ali tu Hrvati sami sebe zajebase svojim ponasanjem i sjebase sami sistem moralnosti u politici (ako moral uopste mozemo vezati za politiku :) )

Po moralu (a i dogovoru HDZ-SDA) mjesto gradonacelnika Mostara je trebalo u ovom mandatu pripasti Bosnjaku...jer je prethodni bio Hrvat (Ljubo Beslic). Ali kad dodje trenutak novog izbora, HDZ se poce praviti mutav i pozivati na demokratiju i volju vecine...a ne na ravnopravnost i moral.

Tacno :!:

Ovo je opet nevidjeni cinizam Gagija i njegove kriminogene stranke, prvo naprave haos o izboru gradonacelniku, jer TO po njima nije moralno, a jeste moralno kada ON mora da sjedne za tu funkciju. Dosta gagi bolan vise price i tvojih obecanja i dogovora. Tebi zakon i ustav izgleda ne znace nista. Sto se tice predsjednistva, pa dragi Gagi dokle ces jos narodu hrvatskome pricati otrcane fraze (o trecem entitetu da ne pricam jer si tu - WELTMEISTER). Vrijeme je da se postuje ustav i zakon ove drzave. Imali ste 4 godine u zadnjem mandatu da ZAKON promjenite a NISTE.

Sikter kRiMiNaLcE

DOBRO DOSAO U BOSNU I HERCEGOVINU :thumbup: :bih:
Cris

#125 Re: Izbor predsjedavajuceg VM

Post by Cris »

nokia6170 wrote:
Cris wrote:

Ne mozes porediti funkciju gradonacelnika sa, rekao bih, najvaznijom funkcijom u drzavi, a to je zasigurno Predsjedavajuci Vijeca ministara. ;)
Pravno gledajuci, nista ih ne obavezuje da stave nekog iz HDZ-a za predsjedavajuceg Vijeca ministara, ali moralno gledajuci, ako se Bosnjaci vec dice kako zele drzavu u kojoj ce svaki gradjanin ove drzave biti ravnopravan, u cemu je problem da to neko bude iz HDZ-a? :roll:
SDP jeste imao vise glasova od HDZ-a, ali na to ne treba obracati paznju u "drzavi" kakva je BiH, jer se ovdje sve vodi po nacionalnom kljucu. ;)
Kada BiH bude normalna drzava, bez entiteta i kantona, neka se za funkcije biraju ljudi iz stranaka koje imaju najvecu podrsku. ;)
Post Reply