Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
sindzerveza

#101 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by sindzerveza »

nisi dao ni jedan validan dokaz niti argumet da bi mogla posumnjat u njega..A ta izjava za sejtana ako je Haqq sto govori i radi onda ima i smisla :)
harač

#102 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by harač »

sindzerveza wrote:nisi dao ni jedan validan dokaz niti argumet da bi mogla posumnjat u njega..A ta izjava za sejtana ako je Haqq sto govori i radi onda ima i smisla :)
Šta je on to uradio da ti "vjeruješ" u njega? Liječi tumore? Pipne paralizirane koji nakon toga hodaju? Pogledom povećava koeficijente inteligencije ljudi koji oko sebe (dobro, ovo očito ne)?

Mislim, ljudi dragi, odakle ste vi? Da li to pišete iz neke afganistanske pećine?
Bosanac sa dna kace

#103 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Bosanac sa dna kace »

sindzerveza wrote:nisi dao ni jedan validan dokaz niti argumet da bi mogla posumnjat u njega..A ta izjava za sejtana ako je Haqq sto govori i radi onda ima i smisla :)
ne skontah ti ovu 2. rečenicu, do mene je, budan sam nekih 24h,
imaš video pogledaj đe kaže da sarađuje sa malim zelenim, đe kaže da su šejtani oni koji mu ne vjeruju....dnevnik od 16.10.2010 kod Senada H.
kaže Allah dž.š. "o razumom obdareni"
a razum pita: ako može liječit nekog hiljde kilometara preko slike, kako onda ne može da liječi nekog ko od njega stoji pola metra??? zašto mora zavlačit ruku svijetu pod odjeću?odkud on odjednom zna kome đe ruku treba da zavuče?
razum pita: zašto ne prouči ili šta već radi to svoje neđe na neki izvor vode???pa da svi imamo koristi ako tu nema nikakve koristoljubivosti?
razum pita: ako mu dnevno dođe 30 000 ljudi, znači on za svaku osobu ima par sekundi, i ako pretpostavimo da je svakoj 2. osobi zavuko ruku pod odjeću, da li je to uopšte higijenski? da li on pomaže ili odmaže tom narodu jednostavno prenoseći bolesti sa osobe na osobu?????(a znamo da je Pejgamber a.s. zabrannio da iz grada izlazi bilo ko ako se u gradu pojavila kuga, kako se ne bi prenijela u druga mjesta, znamo da je preporučio da vodimo strogog računa o hgijeni i zdravlju, pa te pitam jel uopšte zdravo da on pipa narod po intmnim dijelovima tijela ne vodeći računa o higijeni?) a povrh svega Allah dž.š. kaže da najviše voli one koji se mnogo peru....
a prevodioc mu je krasan čovjek, biva neki musliman, živi na području ex Yu 30 godina, i Muhameda a.s. naziva prorokom.... nema šta, bravo bravissima... :oops:
sindzerveza

#104 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by sindzerveza »

ne sumnjam da je ne moguce da neko ddoirom lijeci,jer je bilo ljudi koji su to uspjevala i prije..cak je i Isa il isus lijecio gubave,ima predaje gdje jei POslanik as. isto dodirom lijecio..znaci bit je cistoca duse i bliskot Bogu :)) .Davljenik se i za slamku hvata..kom je ostalo da proba jos tu soluciju ne vidim razloga sto nebi isprobao pa biti ili ne biti.Ne vidim problem.
Ako bas treba sta da se zabrani nesto prije bi zabranila otrove po apotekama koje vise stete nego pomazu..jer danasnja farmakologija je jedna obicna mafija.

a to sto saradje sa nekim pa sta znam sta misli tu :) sve su to nejasne stvari :))
Znaci ja ga ni nebranim niti ga kudim ...samo su mi vase osude i predrasude nelogicne.Bitno je da se neko ljaga kalja da svoje frustracije i nezadovoljstvo samim sobom istresemo na nekog eto u ovom slucaju je to Torbari sutra ce bit vec neko treci...
Bosanac sa dna kace

#105 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

a de nam bona reci koga je to on izliječio dodirom?
imaš li dokaze za to? :?
theTruePath

#106 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by theTruePath »

a prevodioc mu je krasan čovjek, biva neki musliman, živi na području ex Yu 30 godina, i Muhameda a.s. naziva prorokom.... nema šta, bravo bravissima... :oops:

Dokaz ti je vrhunac ove teme.,,moze ga zvati i xixixinom.. ako misli na isto na sto ja mislim kad kazem poslanik to je sasvim ok

prorok je rijec koju koriste u HR,a ovaj prevodioc zivi u HR
sindzerveza

#107 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by sindzerveza »

Bosanac sa dna kace wrote:a de nam bona reci koga je to on izliječio dodirom?
za koga pitas? Torbarija ili Poslanika as.?
Bosanac sa dna kace

#108 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

sindzerveza wrote:
torbija
sindzerveza

#109 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by sindzerveza »

Bosanac sa dna kace wrote:
sindzerveza wrote:
torbija
im na youtube gledala sam neku reportazu gdje onaj biznismen iz hrvatske kojeg vi zovete njegovim menadzerom.. kako ga je izlijecio te mu je tumor nestao koji je vise puta operiro a i drugi takodjer pricaju... vjerovatno svi lazu i izmisljaju. licno se nisam lijecila mogu da pricam ono sto vidim i sto drugi tvrde kojima je pomogao.
Bosanac sa dna kace

#110 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

sindzerveza wrote: im na youtube gledala sam neku reportazu gdje onaj biznismen iz hrvatske kojeg vi zovete njegovim menadzerom.. kako ga je izlijecio te mu je tumor nestao koji je vise puta operiro a i drugi takodjer pricaju vjerovatno svi lazu i izmisljaju. licno se nisam lijecila mogu da pricam ono sto vidim i sto drugi tvrde kojima je pomogao.
a ikakav konkretan dokaz????
ono znaš nalazi i sl....?
sindzerveza

#111 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by sindzerveza »

sindzerveza wrote: im na youtube gledala sam neku reportazu gdje onaj biznismen iz hrvatske kojeg vi zovete njegovim menadzerom.. kako ga je izlijecio te mu je tumor nestao koji je vise puta operiro a i drugi takodjer pricaju vjerovatno svi lazu i izmisljaju. licno se nisam lijecila mogu da pricam ono sto vidim i sto drugi tvrde kojima je pomogao.
nije pokazao al eto prije nego ste covjeka osudili i nazvali ga sihirbazom ..nedaj Boze mozda i potvorili trebaliste prvo to otic pa ispitat i njemu trazit nalaze i izvjestanje od ljecnika a ne ovdje mozda i potvarat nekog hafiza ili nekog ko se deklarise kao vjernik.
Bosanac sa dna kace

#112 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

sindzerveza wrote:
nije pokazao al eto prije nego ste covjeka osudili i nazvali ga sihirbazom ..nedaj Boze mozda i potvorili trebaliste prvo to otic pa ispitat i njemu trazit nalaze i izvjestanje od ljecnika a ne ovdje mozda i potvarat nekog hafiza ili nekog ko se deklarise kao vjernik.
aha, biva eto tvoje nije rekla-kazala, jer to priča Sena brka po čaršiji,
a naše jest i mi ga potvarimo, jer nam fino čojk kaže da on sarađuje sa malim zelenim....helem baš me zanima odkud to da je hafiz? to što se on deklariše ko vjernik ne mora da znači da je poput meleka
jesi ti svjesna kakve krupne riječi izgovara kad kaže da energiju prima sa 5 planeta van našeg sistem???
pa daj što ne pomogne svjetskim astronomima?
jel taj čovjek spreman da neki duel sa nekima kao što je Safet Kuduzović???
sindzerveza

#113 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by sindzerveza »

Jel ti znas jel se tu figurativno ili metaforicki izrazio?Vidim da si od bukvalista zato je svaka dalja diskusija suvisna jer moze sa vama samo da se svadja a ne i da se vodi zdrav dijalog.A nisam bas za svadju niti za taj nivo razgovora:)
Bosanac sa dna kace

#114 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

sindzerveza wrote:Jel ti znas jel se tu figurativno ili metaforicki izrazio?Vidim da si od bukvalista zato je svaka dalja diskusija suvisna jer moze sa vama samo da se svadja a ne i da se vodi zdrav dijalog.A nisam bas za svadju niti za taj nivo razgovora:)
aha a jes
eto ono sto priča brkata Sena to je metafizika
ono što Torabi kaže bez ikakve metafore to je sve sumnjivo, a mi koji se ne slažemo sa njegovim djelovanjem smo bukvalci, a uz to smo drski jer tražimo od IZ da reaguje u skladu sa načelima islama na koje se poziva :oops:
sindzerveza

#115 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by sindzerveza »

sindzerveza wrote:Jel ti znas jel se tu figurativno ili metaforicki izrazio?Vidim da si od bukvalista zato je svaka dalja diskusija suvisna jer moze sa vama samo da se svadja a ne i da se vodi zdrav dijalog.A nisam bas za svadju niti za taj nivo razgovora:)
aha a jes
eto ono sto priča brkata Sena to je metafizika
ono što Torabi kaže bez ikakve metafore to je sve sumnjivo, a mi koji se ne slažemo sa njegovim djelovanjem smo bukvalci, a uz to smo drski jer tražimo od IZ da reaguje u skladu sa načelima islama na koje se poziva :oops:
Kako ne digoste ovoliku hajku na gatare koje na tv-u javno gledaju u katre i na sihirbaze za koje se zna sigurno da cine otvoreni sirk i varaju narod ...dal se ikada o njima Kuduzovc izjasnio? Tamo sto treba da se sprijeci da bi se narod zastitio niko ne reaguje javno.A Torbari vam nesto toliko dirnuo u zicu.
Cudno zar ne?

Dobro rece jedan moj prijatelj kad vehabije se dignu na nekog vjernika i javno ga blate i ljagaju znaj da je neki hajr u njemu.Zato sto ga bas vi toliko ljagate i vi pravite ovoliku hajku nesto mi sve drazi i vise vjerujem u njegove sposobnosti koje mu je Allah podario.
nijavic

#116 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by nijavic »

Još jedna velika obmaha i prevara Mekkija Turabija, u koju smo se lično uvjerili. Naime, dječak koji je došao kod Turabija u invalidskim kolicima, Alen Cufaj, vjerovatno poznat svima iz medija, na čudo svih prisutnih, navodno po prvi put ustaje iz kolica. Majka ushićena vrišti od sreće, tvrdeći da prvi put ustaje i hoda uz njenu pomoć!!! To je jedan od najvećih dokaza da Turabi čini “čuda”.
Majka dječaka Alena Cufaja, koji je u tom trenutku ustao iz kolica, javno tvdi da Alen prije toga nije hodao, niti je imao tretmane u Fojnici i sl.

Međutim, šta je istina? Dječak Alen Cufaj odavno je poznat terapeutima na sarajevskoj Pedijatriji – gdje je dolazio na fizikalnu terapiju – koji odgovorno tvrde da Alen, na isti ovaj način koji su ljudi imali priliku vidjeti, hoda već pet godina, a također je bio na rehabilitaciji u Fojnici tri puta, i zgražavaju se nad činjenicom da neko može izvesti takvu prevaru!
Koje laži i obmane od strane Turabija, kojima je asistirala i dječakova majka!
Bosanac sa dna kace

#117 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

nijavic wrote:Još jedna velika obmaha i prevara Mekkija Turabija, u koju smo se lično uvjerili. Naime, dječak koji je došao kod Turabija u invalidskim kolicima, Alen Cufaj, vjerovatno poznat svima iz medija, na čudo svih prisutnih, navodno po prvi put ustaje iz kolica. Majka ushićena vrišti od sreće, tvrdeći da prvi put ustaje i hoda uz njenu pomoć!!! To je jedan od najvećih dokaza da Turabi čini “čuda”.
Majka dječaka Alena Cufaja, koji je u tom trenutku ustao iz kolica, javno tvdi da Alen prije toga nije hodao, niti je imao tretmane u Fojnici i sl.

Međutim, šta je istina? Dječak Alen Cufaj odavno je poznat terapeutima na sarajevskoj Pedijatriji – gdje je dolazio na fizikalnu terapiju – koji odgovorno tvrde da Alen, na isti ovaj način koji su ljudi imali priliku vidjeti, hoda već pet godina, a također je bio na rehabilitaciji u Fojnici tri puta, i zgražavaju se nad činjenicom da neko može izvesti takvu prevaru!
Koje laži i obmane od strane Turabija, kojima je asistirala i dječakova majka!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
because_of_you

#118 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

@bosanac sa dna kace :thumbup: Sve si rekao, ne moram replicirati ;-)

@ova što reče da samo frustrirani i nezadovoljni sobom napadaju Torabija: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bailaor

#119 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by bailaor »

sumayya wrote:
metronom wrote:I jel ko bio na dzumi s Torabijem?

On klanja sa kornjačama svojim :D
Prosto za nepovjerovati kakvih ljudi ima sve na forumu :(
because_of_you

#120 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

bailaor wrote:
sumayya wrote:
metronom wrote:I jel ko bio na dzumi s Torabijem?

On klanja sa kornjačama svojim :D
Prosto za nepovjerovati kakvih ljudi ima sve na forumu :(

Da, i ja razmišljam. A pogotovo onih koji prave više nickova :lol: :lol: :lol: Patetično.
bailaor

#121 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by bailaor »

Cekaj, jesi li ti svjestan/svjesna da se sprdas konkretno u ovom slucaju sa ozbiljnim stvarima?
GoschaUkuchi

#122 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by GoschaUkuchi »

Bolestan čovjek će i govno pojesti da ozdravi!
because_of_you

#123 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by because_of_you »

bailaor wrote:Cekaj, jesi li ti svjestan/svjesna da se sprdas konkretno u ovom slucaju sa ozbiljnim stvarima?
A šta je ovdje ozbiljno? "Liječnik" koji daje tretmane za prosječno 50 ooo ljudi DNEVNO uz pomoć STVORENJA NALIK KORNJAČAMA? Pa to ni dijete od 5 godina ne bi prihvatilo za istinito :-)

Uostalom, što neko pametan reče, gledajući sve ovo oko Turabija, nije teško uvidjeti zašto i kako će i sam Dedždžal imati sljedbenike iako će biti očito na Neistini.
LadyBear

#124 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by LadyBear »

Dokle je narod u BIH dogurao da vjeruje u nadmocne ljude poput Torabija i da im IZ odredjuje sta smiju i sta ne smiju, ne zna se sta je gore, narod izgubljen i bez stava. :| Ali naravno svako bira za sebe.
Cheguevarax

#125 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju

Post by Cheguevarax »

LadyBear wrote:Dokle je narod u BIH dogurao da vjeruje u nadmocne ljude poput Torabija i da im IZ odredjuje sta smiju i sta ne smiju, ne zna se sta je gore, narod izgubljen i bez stava. :| Ali naravno svako bira za sebe.
Ne znam sta ste se svezali covjeka. On nije osporavao religiju, ne osporava Boga, ne navodi ljude na lose stvari...

ovaj dio na forumu je samo dio ljudi koji su klasican primjer ljudi sa predrasudama.

Licno sam sreo 2-3 ljudi koji su poslije odlaska gosp. Torabiju bili bolje i osjecali se bolje.
Locked