Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ladyblue18 wrote:Nazalost nisam bila u mogucnosti da odem, ali cujem i citam da nisam nista puno propustila.
Sto bi se reklo, kol'ko para tol'ko muzike, covjek svirao onoliko koliko je placen, e sad drugo sto je raja ocekivala prvoklasni spektakl za cijenu od 45 KM. Ne moze i jare i pare.
MOZE ! ! !
Ja sam bio na milion party-a koji su bili duplo jeftiniji i bilo je bolje nego sto sam ocekivao da ce biti. Ne znam je li neko bio prosle godine kad je nastupao DJ Tarkan , ulaz bio besplatan , decko prevrnuo DOm Mladih Ima milion takvih primjera ...
Ja sam bio na milion party-a koji su bili duplo jeftiniji i bilo je bolje nego sto sam ocekivao da ce biti. Ne znam je li neko bio prosle godine kad je nastupao DJ Tarkan , ulaz bio besplatan , decko prevrnuo DOm Mladih Ima milion takvih primjera ...
Ne znam, ali je manje-vise poznato da velika imena se vode tom kol'ko para tol'ko muzike, sjecam se kada je Tiesto gostovao da su organizatori govorili da se ima na umu da je to spektakl druge kategorije te da ce iduci put pokusati da omoguce i tu prvu.
Tako to valjda ide sa velikim facama a i ne cudi me.
VenOM__ wrote:Kolika je bila cijena ulaznica u Ljubljani?
50 €
nas je rat i caritas navikao da je sve besplatno
mislim da će eoni proći dok se naviknemo kako se sve mora plaćati i da pojam skupo ne postoji... dokle god je nekoliko hiljada ljubitelja spremno da plati karte
Comrad wrote:Kanye West definitvno bi napunio Zetru. Mozda i Kosevo ako bi bilo ljeto i ako bi se provela fina marketinska kampanja u regionu. Eto super ideje za nase organizatore. Jer koliko znam Kanye nije bio uopste u regionu, ja mislim da nije bio ni u Sloveniji.
Prodigy steta stvarno da njih ne mogu dovest.
mislim da je ovom forumu potrebna jedna tema tipa "Organizacija kocerata, koga i sta?" koga ne mrzi nek napravi
definitivno bi se moglo pricati o ovakvim stvarim, ova ce tema jos malo pod kljuc...
nije bio u sloveniji, a mislim nigdje ni u istocnoj evropi osim ceskoj ali kao turista...
ali definitivno kao sto kazes i kosevo sa dobrom reklamom ne bi bilo upitno. nasa zemlja sto se tice geografskog polozaja bi bila idealna za organizaciju ovakvih koncerata pa sarajevo bi bilo puno, ne znam kako ne postoji hrabrost organizatora pa i šire zajednice za ovakvim dogadjajima. ako bi se izletilo milion za koncert, lupam uletila bi 3 miliona sto od nocenja, sto od boravka i cega vec ne...
Last edited by mrtva kokoš on 19/12/2010 13:06, edited 1 time in total.
ladyblue18 wrote:Nazalost nisam bila u mogucnosti da odem, ali cujem i citam da nisam nista puno propustila.
Sto bi se reklo, kol'ko para tol'ko muzike, covjek svirao onoliko koliko je placen, e sad drugo sto je raja ocekivala prvoklasni spektakl za cijenu od 45 KM. Ne moze i jare i pare.
MOZE ! ! !
Bio sam, a i prije toga, sam ga slusao u Akcesu iza Saobracajnog, ima sigurno 10 godina...
Na Guetti nisam bio, jer slabo vise idem, a i ne odgovara mi njegov stil...
MOZE ! ! !
Bio sam, a i prije toga, sam ga slusao u Akcesu iza Saobracajnog, ima sigurno 10 godina...
Na Guetti nisam bio, jer slabo vise idem, a i ne odgovara mi njegov stil...
Vjerjem da si bio i na Vareli prije mislim 3 godine , karta bila oko 20KM ako se dobro sjecam , ma Guetta im ne moze CD-ove dodavati , ljudi ubijali za mixetom....
ladyblue: Tiesto je snimio set od 3h i samo ga pustio u Sarajevu , jel takav covjek zasluzuje da mu ja dam 60KM i da slusam ono sto mogu skinuti s neta i slusati kod kuce , besplatno... Zato ne volim te komercijalne ljude , volim ljude koji dodju da naprave haos a to rade vecinom malo poznatiji DJ-evi , ove zvijezde su smijesne naspram njih
Listi DJ-va koji su me također ostavili bez daha a nisu uopće bili toliko posjećeni - Lutzenkirchen. Frajer je pojeo, sažvakao i ispljunuo Dom Mladih. Još je uživo radio muziku, ne samo miksanje.
Vernes_AMG wrote:
ladyblue: Tiesto je snimio set od 3h i samo ga pustio u Sarajevu , jel takav covjek zasluzuje da mu ja dam 60KM i da slusam ono sto mogu skinuti s neta i slusati kod kuce , besplatno... Zato ne volim te komercijalne ljude , volim ljude koji dodju da naprave haos a to rade vecinom malo poznatiji DJ-evi , ove zvijezde su smijesne naspram njih
Eh o tome ja pricam.
Nazalost komercijala ima svoju cijenu da bi se napravio "haos" a nas standard jos uvijek nije na tom nivou.
Ali vazno je da se nesto desava, pa polako.
dobar dan underground Sarajevo... nikad ugoditi, kad niko ne dolazi, a sto niko ne dolazi, kad dodje a sto je dosao on sto nije neko drugi... pa Hebem ga ja...
nit' sam bila nit' me nesto zanima ta vrsta muzike ali i ja kazem bolje da se nesto desava a da nisu seke, cece, dare i slicne...
Ja bih ubila da dodje Linkin Park ili barem negdje u mahali da bude. Nasi ne kontaju da kada bi doveli neku facu tipa (sto neko spomenu) Eminem, Kanye itd da bi doslo raje i iz Hrvatske, Srbije, CG itd itd
Cak i kad ne slusas neku vrstu muzike ako je faca ides jer je faca - po tom principu se kod nas sve radi. Sigurno bih isla i na kanyea i na eminema ama vala i na britney spears (muzika moje rane mladosti )
I da, ovo je totalni off topic, bilo bi dobro da se napravi kakva tema oko organizovanja koncerata i sl sto neko rece
ja nisam bio, al' nešto ne vjerujem ovima sa portala koji su to cijelo vrijeme najavljivali k'o "koncert". vidjeću šta kaže raja koja se razumije i koja inače to sluša.
a pravom DJu mora biti svejedno koliko je karta i gdje svira. apsolutno svi ovdje sviraju za bruku manje nego na svojim standardnim destinacijama, pa opet neko razvali, a neko odradi preko qrca. to je do toga jesi li ljudina ili pakaš konkretno, od najvećih zvijezda carl cox i roger sanchez su uništili u sarajevu iako su i oni sigurno svirali za 4-5 puta manje od svoje standardne cijene...
Cholina_Lokica wrote:dobar dan underground Sarajevo... nikad ugoditi, kad niko ne dolazi, a sto niko ne dolazi, kad dodje a sto je dosao on sto nije neko drugi... pa Hebem ga ja...
Kad je Bosancu ko ugodio
Sto se tice te teme, kome se da nek otvori, ko zna mozda i urodi plodom.
i da, u splitu je za coxa bila još jeftinija karta nego u sarajevu, 100 kn u pretprodaji - ni 30 maraka, pa je to bilo...buka, bijes i havarija šta je čovjek počinio
Cholina_Lokica wrote:dobar dan underground Sarajevo... nikad ugoditi, kad niko ne dolazi, a sto niko ne dolazi, kad dodje a sto je dosao on sto nije neko drugi... pa Hebem ga ja...
Kad je Bosancu ko ugodio
Sto se tice te teme, kome se da nek otvori, ko zna mozda i urodi plodom.
doduse i to sto kazes... nakaradan narod pa dzaba sve...
da ponovim, ko vam je kriv pa ne znate sebi napravit atmosferu, nama bi extra bez obzira na neke zamjerke koje imam
BadBoy wrote:Listi DJ-va koji su me također ostavili bez daha a nisu uopće bili toliko posjećeni - Lutzenkirchen. Frajer je pojeo, sažvakao i ispljunuo Dom Mladih. Još je uživo radio muziku, ne samo miksanje.
Pa s obzirom na to da je jedan momak zboden , drugi pretucen , i da je bilo 50 policajaca , ne cudi me sto nije bilo raje poslije , a slazem se da je napravio haos sto se tice muzike
ladyblue: ne kazem ja da je bezze sto je Guetta dosao , ali mi je glupo da za 45KM napravi atmosferu takvu da ti dodje da se ubijes. Brate ako si toliko placen , razvali dvoranu a ne sa 4-5 pjesama dci raju i to je to. Dabogda nama dolazile zvijezde svake subote ali neka opravdaju taj svoj status zvijezde
Meni je najzezce kad covjek koji slusa samo schranz il sta vec od techna, pocne pametovati o muzici guette, moralesa i cega vec ne.
Pustite ljude nek uzivaju ako to vole, ne morate bas svaki put pljuvati kad neko dodje.
Vjerjem da si bio i na Vareli prije mislim 3 godine , karta bila oko 20KM ako se dobro sjecam , ma Guetta im ne moze CD-ove dodavati , ljudi ubijali za mixetom....
Da bio sam, kasnije i na Libingu, s tim da su meni urezani u pamcenje jos malo stariji partiji, iz Sloge (npr. Billy Nasty, Miss Sunshine...) i kasnije u Domu Mladih (npr. Space djs, Kanzyani, Libing). I definitivo jedan od najboljih je poslijednji sto se odrzao na ljetnoj pozornici Ilidza, ne mogu se sjetiti line up-a, ali sjecam se da smo se ujutro kad je sunce svanulo prskali slaufovima uz muziku...
samo bih volio da vidim da neko ko je bio gore napise da je bilo lose i da ovi sto nisu bili ne pisu postove tipa ma jebo to bolje je bilo i bice na xyz partiju
Da bio sam, kasnije i na Libingu, s tim da su meni urezani u pamcenje jos malo stariji partiji, iz Sloge (npr. Billy Nasty, Miss Sunshine...) i kasnije u Domu Mladih (npr. Space djs, Kanzyani, Libing). I definitivo jedan od najboljih je poslijednji sto se odrzao na ljetnoj pozornici Ilidza, ne mogu se sjetiti line up-a, ali sjecam se da smo se ujutro kad je sunce svanulo prskali slaufovima uz muziku...
Spejsi su bili prosle godine , zestoki momci nema sta Iako sam relativno mlad sjecam se da sam ko klinac bjezao iz kuce i slusao John Aquavivu , Liebinga prvi put ....
Eto , sad se ceka Umek , da malo pokaze kako to tata radi
A ovaj sto govori da vidim hoce li neko koje bio reci da je bilo lose , pa brate nece niko reci da mu je bilo lose a izvalio 45KM , gdje ces tu bruku ba
nidje veze(to za bruku i pare).. ja bas na sva usta pricam ako mi je bilo lose a dala sam iz svog dzepa...
meni je bilo super..postpisujem izjavu koju sam procitala u nekom postu prije, bila je tipa:" ko vam je kriv sto ne znate napraviti sebi atmosferu bilo mi je odlicno i uz par zamjerki koje imam"
Evo da ja napisem da je bilo nako Ne gumo ja kolektivne hipnoze, vriske, cike, jer je Guetta izasao na binu. Meni licno najbolji dio je bio od Cmon pa do kraja. Pocetak tipicno njegov, sredina neki zvuk koji meni licno ne lezi, i onda oko 3 ono sto meni odgovara.