EuroproNET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

dexxa

#101 Re: EuroproNET

Post by dexxa »

Mene su zvali da vratim modem, posto sam raskinuo ugovor a bio sam kod njih nekih 7-8 godina i mislio da je modem u mom vlasnistvu poslije 2 godine koristenja tj placanja rente. A posto ga nemam, traze 30 KM za isti ...
T-pain

#102 Re: EuroproNET

Post by T-pain »

a da se ovi iz EPN-a nekad sijete da malo povecaju ove brzine downloada !
Thug...

#103 Re: EuroproNET

Post by Thug... »

T-pain wrote:a da se ovi iz EPN-a nekad sijete da malo povecaju ove brzine downloada !
Pa digli su od 01.08 download brzine ali cijena i sta drugi nude za iste je i dalje presmijesno :-)
T-pain

#104 Re: EuroproNET

Post by T-pain »

Thug... wrote:
T-pain wrote:a da se ovi iz EPN-a nekad sijete da malo povecaju ove brzine downloada !
Pa digli su od 01.08 download brzine ali cijena i sta drugi nude za iste je i dalje presmijesno :-)
Digli su od kablovske pakete, al ja koristim AIrNet i brzina jos uvijek ista, a o cijeni da ne pricam :(
Thug...

#105 Re: EuroproNET

Post by Thug... »

T-pain wrote:
Thug... wrote:
Digli su od kablovske pakete, al ja koristim AIrNet i brzina jos uvijek ista, a o cijeni da ne pricam :(
Sjooo jarane.. ja sam na kablovskom njihovom dugo dugo i salto sam pakete do sad 3-4 puta a ti ako si na Arnetu samo ti mogu reci I Feel Your Pain :-)
T-pain

#106 Re: EuroproNET

Post by T-pain »

e ovi iz EPN-a hoce da im bacim bombu, pa da lete u 100 PM. Sve fini ovkao onako, kad ne platis racune odmah ti iskljuce a kad je rijec o uslugi tu su zadnji. Evo vec mjesec daa interent radi ko da je 63' godina, paket 2048 kbps, stavim nesto da skida ako dode do stoje evo tu me presjeci, znaci jebni kreteni haram im bilo za ove ramazanske dana dabogda se zapalili.

Image
Qler

#107 Re: EuroproNET

Post by Qler »

Ja nisam znao da oni jos uvijek rade. Jebo te 2Mb :)
T-pain

#108 Re: EuroproNET

Post by T-pain »

hocu da rasiknem ugovor sa epn-om i sad me zanima jel moram vracati im ovu opremu, bio sam pod ugovorom 24 mjeseca.?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#109 Re: EuroproNET

Post by Truba »

meni nije jasno kako kad skidam jedan torent onda mi vamo ne radi firefox a često moram resetovati firefox izgasititorent očistiti pomoću ccleanera komp da bi proradio npr fejs

a kad skidam drugi torent s istog sajta ide 380 kilobajtića i bez problema surfam
[Emma]

#110 Re: EuroproNET

Post by [Emma] »

Zna li neko nešto o mogućnostima zapošljavanja u europronetu, radila bih i besplatno jer sam apsolvent :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#111 Re: EuroproNET

Post by Truba »

apsolvent apstinencije
[Emma]

#112 Re: EuroproNET

Post by [Emma] »

Apstinirat ću ja od posla još dugo izgleda
tututuuuu

#113 Re: EuroproNET

Post by tututuuuu »

Ljudi moji koje je ovo smece od interneta. Bjezite od ovog. Ako mi ko zna reci ima li jos kakav provajder u centru koji nudi samo internet (dakle bez kablovske) da se rijesim ovog smeca. Jbt. ove sam brzine imao devedesetih dok su jos bili CRT monitori. :-)

27 KM internet za 200 kilobajata u sekundi, uz ugovor, bez ugovora jos 7 za opremu, jos dodatno za ruter HAHAHAHA :lol: 2016. jebena HAHAHA :-)

Da ne kazem da im konekcija puca svaki, ali svaki jebeni dan oko ponoci.

EDIT: BHT isto otpada (mada su oni kraljevi za ove). Dakle osim ova dva ima li sta?
Praetorious

#114 Re: EuroproNET

Post by Praetorious »

Ma EPN je krahirao već odavno, od kada su ga lokalni opštinski operateri izbacili iz svojih sistema. Kad sam (tada, davno) prešao na GN, k'o da sam se preporodio ... Prošlog ljeta dobio propagandni letak za njihov ADSL, pao sam na dupe kad sam vidio cijene i brzine. Ljudi ostali u 20. vijeku ...

Koliko znam, samo LoL ima mogućnost uzimanja interneta, bez dobijanja (i plaćanja) i analogne TV koju nude ostali provideri. Ili da kažem, onaj drugi provider, sada sa monopolom na većem dijelu Grada. Ako LoL-a nema na tvojoj lokaciji, onda ili Telekom ili TM - šta ti je draže i/ili dostupnije.
tututuuuu

#115 Re: EuroproNET

Post by tututuuuu »

EPN je ukratko katastrofa, bar ovaj AIR net sto ja imam (bez kablovske). Ali ajde sto je spor, nemaju mogucnosti mozda itd. ,vec cijene za takvu brzinu pored sve ove konkurencije su van pameti, nije ni cudo da propadaju. Ja kad sam ugovor potpisao za 750 kilobita :D ja mislio to kilobajti, ni na kraj pameti mi da moze net biti tako spor u 2016. (razlika je u velikom i malo b kilobiti/kilobajti) Trazim sad raskid na osnovu tog sto konekcija puca svaki dan.

Trazio sam brzi paket kad sam shvatio koje su to brzine (odnosno sporost) i preporucise mi taj od dvjesto kilobajta sto im je najbrzi paket. :D I to cudo dodje 27 KM plus 5 za ruter (bez obzira na ugovor ruter placas.) Usporedbe radi, BHT je jos nekad nudio 500 kilobajta, ruter a sve za 20 KM kao osnovni flat paket, ugovor na 3 mjeseca.

S BHT - om sam bio jako zadovoljan s brzinom, konekcijom i sa cijenom cak ali smo zavrsili na sudu zbog njihove bezobrazne i cisto intelektualno uskracene administracije, tako da to otpada, bar dok se stvari na sudu ne rasciste.

LoL je pretpostavljam Logosoft, bio na njihovoj stranici i cini mi se da mi lokacija nije podrzana, ali provjeriti cu jos za svaki slucaj.

TM - ako je Telemach, ja sam jednom pitao i receno mi je da oni nude internet samo uz kablovsku, tako da i to otpada, ali provjeriti cu da se sta nije promijenilo od tad.

Imaju jos u Radicevoj jedni, ne mogu se sad sjetiti imena, nude dosta dobre brzine i razumne cijene i sistem im je isti preko antene kao u EPN - a ali nazalost par zgrada me blokira od njihovog odasiljaca/prijamnika.

A vidjeti cu jos. Hvala u svakom slucaju.

EDIT: Vidim sad Telemach ne nudi net bez kablovske, ali cijene su bitno srezali tako da je sad brzi internet i digitalna 20 kmića, tako da mi je svejedno sto je kablovska sad. Ja sretan. To sad ovima placam za ovo smece od 75 kilobajta haha. Hvala, eto ja se ne bih ni sjetio opet provjeriti na stranicama Telemacha! Super! Podrzavaju i lokaciju tako da je to to :-D
fortaleza

#116 Re: EuroproNET

Post by fortaleza »

tututuuuu wrote:TM - ako je Telemach, ja sam jednom pitao i receno mi je da oni nude internet samo uz kablovsku, tako da i to otpada, ali provjeriti cu da se sta nije promijenilo od tad.

Imaju jos u Radicevoj jedni, ne mogu se sad sjetiti imena, nude dosta dobre brzine i razumne cijene i sistem im je isti preko antene kao u EPN - a ali nazalost par zgrada me blokira od njihovog odasiljaca/prijamnika.

A vidjeti cu jos. Hvala u svakom slucaju.

EDIT: Vidim sad Telemach ne nudi net bez kablovske, ali cijene su bitno srezali tako da je sad brzi internet i digitalna 20 kmića, tako da mi je svejedno sto je kablovska sad. Ja sretan. To sad ovima placam za ovo smece od 75 kilobajta haha. Hvala, eto ja se ne bih ni sjetio opet provjeriti na stranicama Telemacha! Super! Podrzavaju i lokaciju tako da je to to :-D
Prvih 3 ili 6 mjeseci je cijena 20 KM, ovisi na koliko potpišeš 12 ili 24 mjeseca.. Nakon te akcije plaćaš 39,90 KM.
tututuuuu

#117 Re: EuroproNET

Post by tututuuuu »

Da, poslije sam to vidio. :( Sitna slova sto bi se reklo.

Morati cu opet na BHT sve su prilike.
dowydyenya

#118 Re: EuroproNET

Post by dowydyenya »

dowydyenya wrote:U zadnje vrijeme sam primjetio da imam mnogo vecu brzinu nego uplacenu a inace sam na kable extreme brzina pristupa downloada 3072 kbps.Da li je i kod vas ovako ako vas jos uvjek ima .Ovome moze biti jedini uzrok odliv velikog broja korisnika sto meni ide na ruku :D

Image
Grob te jebo kad se sjetim nekada i sad

Image
Benq

#119 Re: EuroproNET

Post by Benq »

dowydyenya wrote: Grob te jebo kad se sjetim nekada i sad

Image
Hehe prijatelju , tih momenata se i ja odlicno sjecam jer sam imao i EPN usluge :)
dowydyenya

#120 Re: EuroproNET

Post by dowydyenya »

Benq wrote:
dowydyenya wrote: Grob te jebo kad se sjetim nekada i sad

Image
Hehe prijatelju , tih momenata se i ja odlicno sjecam jer sam imao i EPN usluge :)
:thumbup:

Hahahah kada su nam davali od 1 nocu do 7 ujutro da skidamo free sta hocemo sa neta , koliko sam imao neprespavani noci valjalo je sve sezone Seinfelda snimiti a brzina do 250 mbps.Pa pukne link pred kraj pa aj jovo na novo snimaj hahah
Praetorious

#121 Re: EuroproNET

Post by Praetorious »

EPN je nas sve u crno zavijao. FUN paket, 256/128 kbps, limit 16 GB, a njihov mjerač nakon 12 GB ispucava penale. Da nije bilo Free Zone, na kojoj sam bio jedan od aktivnh uploadera, ništa se ne bi moglo skidati sa neta. Ovako, preko FTP-a Free Zone, moglo se štošta skidati, ponajviše kamare filmova i serija.
Kad ih je GN / BHCN izbacio iz svoga sistema i kada sam prešao na GN, k'o da sam se preporodio - brzina 256/256 i 48 GB limita. WAU! Pa odmah podigli na 512/512, a onda u neka doba došao i Flat - to je već vrijeme kada ih je TM preuzimao.
Prije možda 2 godine dobih EPNov promo letak, reklamiraju svoj ADSL, ali - avaj! Brzine haman k'o u ova doba koja spominjem, a cijene izbijaju kroz plafon :D
Tesla Edison

#122 Re: EuroproNET

Post by Tesla Edison »

Ima li neko da ovo koristi? Imam jedno pitanje :)
Post Reply