lako se izgovara na engleskom
shem-soo-deen
pustopoljina wrote:kareem abdul jabbar
Kako to da kod nas u Bosni svi došljaci su se asimilirali i daju lokalna imena, ali ne daj bože da mi to radimo kad dođemo negdje. Kako to da je Đuro Basler Đuro a ne Georg? Dražen Ričl nije bio Karl-Heinz, Ivica Ceresnjes nije Mordechai, Selma Bajrami nije Teuta, Predrag Matvejević nije Artjom, Aleksandar Hemon nije Taras, itd.?NightSkyWalker wrote:Zanimljivo je primijetiti da se uvijek ocekuje od bosnjaka da "pokrste" svoja imena, ali nikada od onih oko nas.
PalaSa Marsa wrote:Pa ima Katarina u Srbiji, kol'ko ja znam.
Eh, a kad je školski drug mog oca Ševal išao kao gastarbajter 60.-ih u Francusku...Cyber-harambashica wrote:Naravno da se treba asimilirati...
kad sam bila trudna sa prvom bebom, jedna mi drugarica nemica predlozila ime Karina...mislim...ajd se ti pojavi sa Karinom u Srbiji....
Pardon, ja procitah Katarina.Cyber-harambashica wrote:PalaSa Marsa wrote:Pa ima Katarina u Srbiji, kol'ko ja znam.
pa cekaj,,jel znas ti sta znaci Karina?
Kaa riiiiii naaaaa, tako izgovaraju....PalaSa Marsa wrote:Pardon, ja procitah Katarina.Cyber-harambashica wrote:PalaSa Marsa wrote:Pa ima Katarina u Srbiji, kol'ko ja znam.
pa cekaj,,jel znas ti sta znaci Karina?![]()
![]()
Trebaju mi dzozle.
Pa jel' se pise Carine ili bas Karine?
![]()
a da ne pominjemo traume koje će nositiFratris wrote:Kako to da kod nas u Bosni svi došljaci su se asimilirali i daju lokalna imena, ali ne daj bože da mi to radimo kad dođemo negdje. Kako to da je Đuro Basler Đuro a ne Georg? Dražen Ričl nije bio Karl-Heinz, Ivica Ceresnjes nije Mordechai, Selma Bajrami nije Teuta, Predrag Matvejević nije Artjom, Aleksandar Hemon nije Taras, itd.?NightSkyWalker wrote:Zanimljivo je primijetiti da se uvijek ocekuje od bosnjaka da "pokrste" svoja imena, ali nikada od onih oko nas.
U Bosnu je od 1878. naovamo doselilo toliko ljudi koji nisu bili ni Srbi, ni Hrvati, ni Bošnjaci, i svi su se asimilirali u jedan od 3 korpusa za generaciju-dvije. I svi su napustili svoja imena. Al nedaj bože da jedan Bošnjo da djetetu ime kao što je John ili Paul. Treba fino dati Dželaludin pa nek Ameri kontaju kako izgovoriti.
Kaa riiiiii naaaaa, tako izgovaraju....Cyber-harambashica wrote:Pardon, ja procitah Katarina.PalaSa Marsa wrote:[quote="Cyber-harambashica"
pa cekaj,,jel znas ti sta znaci Karina?![]()
![]()
Trebaju mi dzozle.
Pa jel' se pise Carine ili bas Karine?
![]()