Uglavnom u svom ambientu obje, Zani rovi li rovi, sve mi je cvijece na balkonu izrovila, a Mocca je guzu izbacila na sunacenje.

Moderator: anex

Ova zena koja ih je uzela znao o zekama vise od mene, tako da ne brinem, rekla mi je da su ove dvije malo lopovnije zato sto su mlade jos, kad napune preko godinu dana bice mirnije dosta kazemadnessa wrote:Jao kako im je divno! Dođe mi da i svoju curicu odvedem u prirodu!!! Drago mi je zbog tvojih djevojčica i nadam se da ćeš biti mirniji sa spoznajom da uživaju! Krasno!
Evo prve slikemadnessa wrote:Pusti ga sada nek se privikne na novi prostor. Trebat će mu par sedmica. Zečevi ne vole da se nose generalno, pa tako nemoj da te čudi što sad isprepadan sav ne želi da ga diraš. Neka uvijek ima neko skrovište gdje će pobjeći kada se baš preplaši, jer im to puno znači.
OBAVEZNO PROČITAJ LISTU DOZVOLJENE HRANE ZA ZEKE!!! Neko voće može biti otrovno za njih ili im štetiti na duže staze! Šta si mu davao?
I daj slike!!!

neka nekaDanteX wrote:Evo prve slikemadnessa wrote:Pusti ga sada nek se privikne na novi prostor. Trebat će mu par sedmica. Zečevi ne vole da se nose generalno, pa tako nemoj da te čudi što sad isprepadan sav ne želi da ga diraš. Neka uvijek ima neko skrovište gdje će pobjeći kada se baš preplaši, jer im to puno znači.
OBAVEZNO PROČITAJ LISTU DOZVOLJENE HRANE ZA ZEKE!!! Neko voće može biti otrovno za njih ili im štetiti na duže staze! Šta si mu davao?
I daj slike!!!![]()
I da, uspio se popišati po jastuku. Nije me bilo ni minutu, jastuk mokar
Melami wrote:neka nekaDanteX wrote:Evo prve slikemadnessa wrote:Pusti ga sada nek se privikne na novi prostor. Trebat će mu par sedmica. Zečevi ne vole da se nose generalno, pa tako nemoj da te čudi što sad isprepadan sav ne želi da ga diraš. Neka uvijek ima neko skrovište gdje će pobjeći kada se baš preplaši, jer im to puno znači.
I daj slike!!!![]()
I da, uspio se popišati po jastuku. Nije me bilo ni minutu, jastuk mokarkad vidis da sjedi a nista ne radi, varas se, radi nesto
daj jos slikica, sta si se stisko.

Bolje ne pokusavaj.4m3l wrote:Mogu li se zeke nauciti kao psi npr da sjede, legne i da sapu?
A sto ?Melami wrote:Bolje ne pokusavaj.4m3l wrote:Mogu li se zeke nauciti kao psi npr da sjede, legne i da sapu?
Nije to ta vrsta zivotinje za dresiranje i slicno, Mislim mozes ga dresirati kad je nuzda u pitanju i to je to.4m3l wrote:A sto ?Melami wrote:Bolje ne pokusavaj.4m3l wrote:Mogu li se zeke nauciti kao psi npr da sjede, legne i da sapu?
Nemam zeca samo onako pitam.
Da, najvise se vole masirati izmedju usiju.DanteX wrote:Evo, prvi izvještaj![]()
Primjetio sam, kada je sretan skače ludo ili uradi double jump kao Mario u igrici![]()
Njegovo omiljeno mjesto je ćošak kod vrata (kao u prethodnoj slici). Voli se svugdje penjati, najviše po krevetu. Jednom je čak došao do kompjutera i počeo mi gristi pismo od banke (pametan).
Popišo mi se po ćilimu i torbici za kameru (srećom pa je od kože).
Danas je dao se mazi, samo je legao kada sam počeo češkiti iza i između ušiju.
Inače, kada sam kući najviše vremena provodi kod vrata
kokuz_sa wrote:cuj pojeo cek na 300 dolara![]()
![]()
DanteX ako ces da ti zeko ne gricka bankovne izvode samo mu priprijeti pretis loncem

Ma nije problem, ponisti se taj cek i posalju novikokuz_sa wrote:cuj pojeo cek na 300 dolara![]()
![]()
DanteX ako ces da ti zeko ne gricka bankovne izvode samo mu priprijeti pretis loncem
ObičniSofija89 wrote:Dante X
da li je ovo patuljasti kunic ili je obicni,jer ne mogu da vidim na ovim slikama,ali svakako je preeelijep
daj postavi nam jos slika bas si neki...![]()
Dajes li mu sijeno,jer to im je glavna hrana i to moraju uvijek imati,imas u dm-u sijeno ,paket je 2,60KM
imas sijena u radnjama i morm toga uvijek imati da jede. ne znam za ananas.DanteX wrote:ObičniSofija89 wrote:Dante X
da li je ovo patuljasti kunic ili je obicni,jer ne mogu da vidim na ovim slikama,ali svakako je preeelijep
daj postavi nam jos slika bas si neki...![]()
Dajes li mu sijeno,jer to im je glavna hrana i to moraju uvijek imati,imas u dm-u sijeno ,paket je 2,60KM
Kada legne, ima u njemu jedno 50 do 60 cm. Često voli da stane na zadnje noge i da istražuje sve oko sebe i voli da se kliže po parketu
Moram priznati da nisam znao da mu je to glavna hrana. Do sada sam mu davao samo voće i povrće (pola iz naše bašte i pola kupljeno). Sutra ću mu nabaviti sijena
Btw, smije li kunić jesti ananas?
Imam i ja cesto zeku u kuci. Najbolje je ga je drzati u marinadi od bijeloga luka i vina.because_of_you wrote:Pokušala sam da nađem temu, i ne pođe mi za rukom![]()
DakleM, imamo zeku u kući.
Kupljen danas, na StupuStar 2 mjeseca.
Ako ko ima iskustva sa zečevima u stanu, savjeti dobrodošliZa danas nije bilo belaja, osim dvije kuglice van njegove kuće
.
Hvala!![]()
PS: Za sada mi je problem gdje da nalazim sijeno![]()
PS2: Zeko sebi našao jedan ćošak u kući i tamo sjedi (od skoro), leži, šta liJel tu hoće da spava, jel mu vrijeme za spavanje, ili nešto stoto?
Moram komentarisati ovo označeno. Nadam se da nećeš zamjeriti.Smail Aga wrote:Imam i ja cesto zeku u kuci. Najbolje je ga je drzati u marinadi od bijeloga luka i vina.![]()
![]()
![]()
![]()
Sala mala![]()
![]()
![]()
Zec ,tojeste kunic,kojega ti imas je malo tezak za drzanje u kuci. Bas zbog toga sto se ne moze iskontrolisati vrsenje nuzde,male i velike. Mada neki ljudi kazu da uspijevaju,nisam to jos vidio. Drzao sam zeca u kuci ,jedno vrijeme,dok je malcu bio zanimljiv. Ako imas balkon,mozes ga vise-manje drzati na balkonu,sto ce olaksati ciscenje. Mislim pustati ga da trckara po balkonu i tamo se sa njim igrati. Mada zec nije ni pas ni macka,nije neko razigrano bice. Inace trebas mu nabaviti kutiju u kojoj ce zivjeti. Koja ce biti njegov dom-gnjezdo-jazbina. Za pocetak moze i kartonska kutija a onda pokusaj da mu napravis kakvu drvenu. Pusti masti na volju,napravi nesto zanimljivo. Dobro bi bilo da ima dupli pod za ciscenje. Trebas ugraditi i pojilicu i hranilicu. Kunici inace zive pod zemljom,to jeste borave u gnjezdima pod zemljom preko dan,tako da vole malo tamnije uslove. Ne vole nikako vrucinu,dok sa hladnocom nema problema. Trebas mu davati balansiranu ishranu. Suhu hranu-sijeno,zitarice,pa svjezu travu ( ne davati djetelinu,posebno ne u vecoj kolicini) i onda voce-jabuke,pa i kuhani krompir,naravno i koncentrisanu hranu sa vitaminima i mineralima . U skoro svakom pet-shopu imas kupiti te pripremljene hrane,kao i pakovanja sijena i piljevine ( ide ispod da kupi mokracu ) . Kada smo kod toga zec ti ne smije biti nikad mokar,odnosno imati mokre sape !!
Sretno sa zekom i nadam se da na kraju ipak nece u lonac![]()
![]()
Ne zamjeram .Hvala na savjetimamadnessa wrote:Moram komentarisati ovo označeno. Nadam se da nećeš zamjeriti.Smail Aga wrote:Imam i ja cesto zeku u kuci. Najbolje je ga je drzati u marinadi od bijeloga luka i vina.![]()
![]()
![]()
![]()
Sala mala![]()
![]()
![]()
Zec ,tojeste kunic,kojega ti imas je malo tezak za drzanje u kuci. Bas zbog toga sto se ne moze iskontrolisati vrsenje nuzde,male i velike. Mada neki ljudi kazu da uspijevaju,nisam to jos vidio. Drzao sam zeca u kuci ,jedno vrijeme,dok je malcu bio zanimljiv. Ako imas balkon,mozes ga vise-manje drzati na balkonu,sto ce olaksati ciscenje. Mislim pustati ga da trckara po balkonu i tamo se sa njim igrati. Mada zec nije ni pas ni macka,nije neko razigrano bice. Inace trebas mu nabaviti kutiju u kojoj ce zivjeti. Koja ce biti njegov dom-gnjezdo-jazbina. Za pocetak moze i kartonska kutija a onda pokusaj da mu napravis kakvu drvenu. Pusti masti na volju,napravi nesto zanimljivo. Dobro bi bilo da ima dupli pod za ciscenje. Trebas ugraditi i pojilicu i hranilicu. Kunici inace zive pod zemljom,to jeste borave u gnjezdima pod zemljom preko dan,tako da vole malo tamnije uslove. Ne vole nikako vrucinu,dok sa hladnocom nema problema. Trebas mu davati balansiranu ishranu. Suhu hranu-sijeno,zitarice,pa svjezu travu ( ne davati djetelinu,posebno ne u vecoj kolicini) i onda voce-jabuke,pa i kuhani krompir,naravno i koncentrisanu hranu sa vitaminima i mineralima . U skoro svakom pet-shopu imas kupiti te pripremljene hrane,kao i pakovanja sijena i piljevine ( ide ispod da kupi mokracu ) . Kada smo kod toga zec ti ne smije biti nikad mokar,odnosno imati mokre sape !!
![]()
Žitarice su pune škroba i mogu mu trajno naštetiti crijevnoj flori. Mnogi ljudi ih daju kada tove zečeve za prehranu, pa otuda i mit da zekama treba davati žitarice. Krompir je otrovan za zeke i treba ga se skroz izbjegavati. Jabuke mogu u manjim količinama (opet šećer), ali bez sredine, jer su koštice otrovne za zeke... Svo voće treba da je dobro oprano i posušeno. I da podvučem... Sijeno, sijeno i sijeno... Sve ostalo možeš i da preskočiš, ali sijeno i dozvoljeno bilje mora imati na trpezi. Pošto ovaj forum nije specijaliziran za brigu o zekama na netu imaš mnogo njih iz kojih možeš puno saznati. Youtube je isto pun korisnih savjeta. Možda je zeko preživio nešto što nije dobro za njega, ali na duge staze može biti pogubno.
Da bi zeko manje grickao namještaj obavezno grančice lijeske ili graba dati mu da gricka.
Smail Aga wrote:
![]()