veza preko interneta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Komšinica

#101 Re: veza preko interneta

Post by Komšinica »

male_okice wrote:pa mislim da su druga situacija teenager-i koji svako malo kao imaju nekog novog nemaju blabla, ali ako govorimo o malo ozbiljnijim ljudima onda je ipak situacija malo drugacija. Ne vjerujem da bas iko ono bas namjenski ide na datin site-s da nadje srodnu dusu ili da odmah cim nekog upozna proglasi ga istom, ali mislim da pokusaju jednostavno da na neki opusten nacin upoznaju nekog novog iskuse nesto novo. Dopisivanje preko neta moze biti mnogo jednostavnije nego odmah date ili upoznavanje u kafani, plus covjek moze normalno razgovarati: znaci nema tu drustva da nesto dobacuje, nema glasne muzike koja smeta nekom razgovoru, i jednostavno ako ti se neko ne svidja ili ti ubaci neki komentar prekines komunikaciju blokiras ga i to je to. Dok u stvarnom zivotu je situacija ipak malo drugacija, a isto ne vidim zasto bi se net razlikovao sad od onog nekog klasicnog upoznavanja preko trece osobe; npr.:kolegica ima momka i pozove te da izadjes sa njima i jednim prijateljem njenog momka, ili opet neki prijatelj te upoznaje sa nekom njegovom prijateljicom itd.
Meni bi opuštenost sa nekim s kim razgovaram preko neta prestala onog momenta kada bi neko koga nikada u životu nisam vidjela, bez obzira na sliku, počeo ozbiljno pričati o "nečemu više". Meni bi onda izlazak i upoznavanje nakon toga bilo sve, samo ne neki opušten izlazak.

A po meni net se razlikuje od klasičnog upoznavanja, jer meni se može svidjeti kako neko izgleda ako mi pošalje sliku, mada meni slika ništa ne predstavlja ali eto... mogu s njim pričati o svemu i svačemu danima i noćima da mi ne dosadi... ali jednostavno nije to to. Postoje neke stinice koje mogu narušiti ukupan dojam ili sitnice koje će me oduševiti, odnosno oboriti s nogu... a to nikako nije moguće preko neta. Jednostavno se nikakav "klik" ne može dogoditi dok osoba ne sjedi preko puta mene i ne gledam je u oči dok priča, ili ne mora da priča. :-D

I prije nego me napadnete, ja govorim u svoje ime, i ne kažem da se to ne dešava drugim ljudima ili da je nemoguće da se pojavi hemija, ili to nešto više, i pri ovakvim upoznavanjima.
brina

#102 Re: veza preko interneta

Post by brina »

Komšinica wrote:Meni bi opuštenost sa nekim s kim razgovaram preko neta prestala onog momenta kada bi neko koga nikada u životu nisam vidjela, bez obzira na sliku, počeo ozbiljno pričati o "nečemu više". Meni bi onda izlazak i upoznavanje nakon toga bilo sve, samo ne neki opušten izlazak.

A po meni net se razlikuje od klasičnog upoznavanja, jer meni se može svidjeti kako neko izgleda ako mi pošalje sliku, mada meni slika ništa ne predstavlja ali eto... mogu s njim pričati o svemu i svačemu danima i noćima da mi ne dosadi... ali jednostavno nije to to. Postoje neke stinice koje mogu narušiti ukupan dojam ili sitnice koje će me oduševiti, odnosno oboriti s nogu... a to nikako nije moguće preko neta. Jednostavno se nikakav "klik" ne može dogoditi dok osoba ne sjedi preko puta mene i ne gledam je u oči dok priča, ili ne mora da priča. :-D

I prije nego me napadnete, ja govorim u svoje ime, i ne kažem da se to ne dešava drugim ljudima ili da je nemoguće da se pojavi hemija, ili to nešto više, i pri ovakvim upoznavanjima.
:thumbup: :thumbup:
dobro si naznacila da govoris u svoje ime ;-) ja nisam pa me napadose :-) :)
hakazvaka

#103 Re: veza preko interneta

Post by hakazvaka »

:-D
sto se tice upoznavanja preko interneta, to mi je jako pozitivno, i svoju trenutnu djevojku sam upoznao bas na ovom forumu (tacnije, ona je upoznala mene :D :D :D ), i presretan sam sa njom, mada to nema bas previse veze sa mjestom upoznavanja. samo jedan pozitivan primjer :)

sto se tice veze preko interneta... meni to nikada ne bi uspjelo. uslijed nekih dogadjaja vec mjesec dana se sa djevojkom mogu cuti samo preko interneta, i nije mi to to, ni blizu...
theTruePath

#104 Re: veza preko interneta

Post by theTruePath »

sto se tice veze preko interneta... meni to nikada ne bi uspjelo. uslijed nekih dogadjaja vec mjesec dana se sa djevojkom mogu cuti samo preko interneta, i nije mi to to, ni blizu..
Pa naravno da nije to to,svi bi zeljeli vidjeti svoje voljene uzivo..ali to ne znaci da ljubav nije moguca,ja znam za masu primjera
Ghost_Rider_XXX

#105 Re: veza preko interneta

Post by Ghost_Rider_XXX »

theTruePath wrote:
sto se tice veze preko interneta... meni to nikada ne bi uspjelo. uslijed nekih dogadjaja vec mjesec dana se sa djevojkom mogu cuti samo preko interneta, i nije mi to to, ni blizu..
Pa naravno da nije to to,svi bi zeljeli vidjeti svoje voljene uzivo..ali to ne znaci da ljubav nije moguca,ja znam za masu primjera
Ako će ti biti lakše ja se sa svojom dragom već pola godine gledam samo preko kamere.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#106 Re: veza preko interneta

Post by Truba »

tu je bitno samo znati što želiš
i znati da vrijedi

naravno to treba znati i druga strana
Jack Be Nimble

#107 Re: veza preko interneta

Post by Jack Be Nimble »

Imao sam vezu na daljinu, ali nije bila preko neke internet stranice, nego se samo onako upoznali. Bilo je super i to sve, medjutim ipak daljina uradi svoje. Ali cudno je kako se ljudi spoje preko interneta. Jedno vrijeme sam hodao po tim sranicama, imao profil itd. Ne vjerujem da vecina ljudi ide tu da nadjes buducu ljubav. Par poruka se izmjene, telefonski razgovor da se zna da li stvarno musko/zensko sa druge strane i onda prica ide sta volis u krevetu i gdje da se nadjemo.

Imas vise sanse da bezveze kroz chat krenes sa nekim pricati i budete u kontaktu godinu dana i tek onda krene ljubav.
*mima*

#108 Re: veza preko interneta

Post by *mima* »

Ghost_Rider_XXX wrote:
theTruePath wrote:
Ako će ti biti lakše ja se sa svojom dragom već pola godine gledam samo preko kamere.

Moro si svima rec.
Ghost_Rider_XXX

#109 Re: veza preko interneta

Pa nisi mi ostavila nikakav drugi izbor.
Lady Agora

#110 Re: veza preko interneta

Post by Lady Agora »

Kako ide uspostavljanje veze preko interneta ne znam i nemam takvog iskustva.

Živjeti vezu preko interneta pa makar i za period od nekoliko mjeseci je jako teško.
Skype, MSN itd to su samo prividne bliskosti i nakon toga samo još više osjetiš težinu razdvojenosti.

Vjerovati u ljubav, da to je to :-D Image
Smoki

#111 Re: veza preko interneta

Post by Smoki »

Ljudi se mogu na netu upoznati, da... al' da se ono furaju jedno na drugo bez da se vide itd?

Ma joj :run: :-?
limun_junior

#112 Re: veza preko interneta

Post by limun_junior »

a sta cemo mi kojima je internet, tacnije chatovi dopisivanja i ovi forumi, cista zaefrkancia :?
limun_junior

#113 Re: veza preko interneta

Post by limun_junior »

i da dodam... svaki drugi put kad pricam sa djevojkom preko msna...posvadjamo se oko necega... sto li :? :?
mozda sto nema pogleda, osmjeha, govora tijelom...necega sto se ne vidi i ne osjeti preko neta...moze bit a i ne mora :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#114 Re: veza preko interneta

Post by ladyblue18 »

limun_junior wrote:i da dodam... svaki drugi put kad pricam sa djevojkom preko msna...posvadjamo se oko necega... sto li :? :?
mozda sto nema pogleda, osmjeha, govora tijelom...necega sto se ne vidi i ne osjeti preko neta...moze bit a i ne mora :lol:
To mozda ti. :D
Ghost_Rider_XXX

#115 Re: veza preko interneta

limun_junior wrote:i da dodam... svaki drugi put kad pricam sa djevojkom preko msna...posvadjamo se oko necega... sto li :? :?
Ma daj ba ako se dvoje vole sve je moguće. Ja se sa svojom dragom nisam duuuuuugo uživo vidio, ali kad opletemo na msn-u to traje satima. Još uvijek se hvala Bogu nismo zakačili ni oko sitnice.
Smoki

#116 Re: veza preko interneta

Post by Smoki »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Ma daj ba ako se dvoje vole sve je moguće. Ja se sa svojom dragom nisam duuuuuugo uživo vidio, ali kad opletemo na msn-u to traje satima. Još uvijek se hvala Bogu nismo zakačili ni oko sitnice.
samo nemojte komunicirati dok je u PMS-u i jos koji dan iza njega i sve ce biti u redu :-D :)
The_Flyer2002

#117 Re: veza preko interneta

Post by The_Flyer2002 »

ja imam djevojku preko neta i strasno je volim, najvise na svijetu, vidjeli smo se i uskoro cemo se vjencati.volim tu curu najvise i ne bih je nikad zamijenio!
mrtva kokoš

#118 Re: veza preko interneta

Post by mrtva kokoš »

nasao sam rjesenje, ne idem vise na msn :mrgreen:
liberty

#119 Re: veza preko interneta

Post by liberty »

veza preko neta: ništa bolja niti išta lošija od one "uživo" (barem za mene - mislim na način upoznavanja)
1906

#120 Re: veza preko interneta

Post by 1906 »

:D :D :D
amyca

#121 Re: veza preko interneta

Post by amyca »

Podizem temu. Imam pitanje. Da li internet flertovanje vidite kao prevaru partnera? Elem, muz moje prijateljice cesto visi na internetu i ima profil na fb-u i jos jednoj mrezi. Na fb-u ima nekoliko ''prijateljica'' koje niko ne poznaje, ali on uredno komunicira s njima. Cak ih ni on ne poznaje licno, vec preko neta. Drugarica je fino nasla te porukice i onako na prvu nisu puno sumnjive, al je to nekako opustena zezancija izmedju dvoje ljudi koji se ne poznaju. Kao da se pozanju sto godina. Na drugom profilu nigdje nikoga poznatog i svi prijatelji su zene. Kada ga je prijateljica pitala, sta mu sve ovo predstavlja, on joj je rekao: ''Nisi ni cim ugrozena. Volim da koketiram. Nemam nista s njima. Samo onako preko neta flertujem...'' Ona to nije prihvatila kao odgovor i od tada (prije 7 dana) oni gotovo uopste ne komuniciraju, a on nastavio po starom.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#122 Re: veza preko interneta

Post by plain vanilla »

amyca wrote:Podizem temu. Imam pitanje. Da li internet flertovanje vidite kao prevaru partnera? Elem, muz moje prijateljice cesto visi na internetu i ima profil na fb-u i jos jednoj mrezi. Na fb-u ima nekoliko ''prijateljica'' koje niko ne poznaje, ali on uredno komunicira s njima. Cak ih ni on ne poznaje licno, vec preko neta. Drugarica je fino nasla te porukice i onako na prvu nisu puno sumnjive, al je to nekako opustena zezancija izmedju dvoje ljudi koji se ne poznaju. Kao da se pozanju sto godina. Na drugom profilu nigdje nikoga poznatog i svi prijatelji su zene. Kada ga je prijateljica pitala, sta mu sve ovo predstavlja, on joj je rekao: ''Nisi ni cim ugrozena. Volim da koketiram. Nemam nista s njima. Samo onako preko neta flertujem...'' Ona to nije prihvatila kao odgovor i od tada (prije 7 dana) oni gotovo uopste ne komuniciraju, a on nastavio po starom.
vrlo opasna igra, koja moze prerasti u svasta
po mom shvatanju prevare-da, i to je prevara
wewa

#123 Re: veza preko interneta

Post by wewa »

amyca wrote:Podizem temu. Imam pitanje. Da li internet flertovanje vidite kao prevaru partnera? Elem, muz moje prijateljice cesto visi na internetu i ima profil na fb-u i jos jednoj mrezi. Na fb-u ima nekoliko ''prijateljica'' koje niko ne poznaje, ali on uredno komunicira s njima. Cak ih ni on ne poznaje licno, vec preko neta. Drugarica je fino nasla te porukice i onako na prvu nisu puno sumnjive, al je to nekako opustena zezancija izmedju dvoje ljudi koji se ne poznaju. Kao da se pozanju sto godina. Na drugom profilu nigdje nikoga poznatog i svi prijatelji su zene. Kada ga je prijateljica pitala, sta mu sve ovo predstavlja, on joj je rekao: ''Nisi ni cim ugrozena. Volim da koketiram. Nemam nista s njima. Samo onako preko neta flertujem...'' Ona to nije prihvatila kao odgovor i od tada (prije 7 dana) oni gotovo uopste ne komuniciraju, a on nastavio po starom.
mene zanima da li bi on bio tako lezeran da mu se i zena isto ponasa... i ne, ne bih rekla da ce ishod biti lijep.
samo malo

#124 Re: veza preko interneta

Post by samo malo »

Komšinica wrote: Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško... Bar kad sam ja u pitanju. Ali kao što rekoh postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, tako da...
Moguce je.

Ako vjerujes onome sa kime se dopisujes.

Ne znam zasto, ne govorim o ovom forumu vec opcenito, vidio sam to na par mjesta... svi kao nesto bjeze od internet poznanstava, upoznavanja, mozda i emocija, a svi vise na internetu i kao "zaebavaju se".

Ma hajde, mislim, koga lagati. Ako si "tu" samo zbog zezanja odnosno onako, bezveze, surfas, igras igrice, onda i ne primjecujes teme ove vrste. Mislim, logicno, zar ne.

Meni se desilo da sam zavolio djevojku koju sam upoznao na netu, nisam joj ni ime znao u pocetku, a danima smo se dopisivali, jednostavno smo "kliknuli". Ona je bila savrsena po mojim mjerilima, necu reci zasto jer to je samo moja i njena intima, ali znam da jeste. Sasvim sigurno nije savrsena zena, ali za mene jeste, za druge me nije briga.

Kako, zasto, ne znam, ali sigurno necu glumatati da sam se samo igrao i da mi nije bilo stalo. Itekako mi je bilo stalo, i dan danas se uhvatim da mislim na nju, ja sam srusio tu "konekciju" iz nekih razloga koje joj nisam htio ni reci. Jednostavno, problemi privatne prirode, desilo se da sam bio potreban najblizoj osobi (nije supruga :D na srecu ili na zalost, nisam ozenjen), toliko potreban da bi sve to bilo samo opterecenje za Nju, osobu koju sam zavolio.. kada si potreban nekome ko ti je dao zivot, da mu moras prinijeti komad kruha, bukvalno, onda je bas... ne znam zasto, ali muskarci misle da ako presute razloge, da je tako najbolje.. takodje, i prepao sam se savrsenosti naseg odnosa, sve je vodilo tome da zavrsimo skupa, i tako smo oboje i htjeli... ali jebiga, nekada se zivot bas prokleto poigra sa nama... kako spojiti neizbjezno i zeljeno.

Najvise zalim sto sam joj rekao da ja to nisam mislio ozbiljno, da sam se samo onako, igrao.. ispao sam picketina, ali kasno se poslije kajati.
PapakizSarajeva

#125 Re: veza preko interneta

Post by PapakizSarajeva »

A kako mu je ona "provalila" profile na FB-u ?

Sto se tice tvog pitanja, sta da ti kazem ... Imam i ja profila na stotinu nekih drustvenih veza i tih nekakvih prijateljica koje nikada nisam vidio. Volim se sa njima prozezati i procavrljati. ima ih sa raznih strana : Mo, BL, Tz, Bg, Zg, St, ...

Sta reci i za ovo nase forumasenje ??? Nije li i ovo neka vrsta flerta ? Kad hocu muske razgovore i da se svadjam sa Madnerom ( :lol: :lol: :lol: ) odem na temu automobili ...

A na ovom podforumu volim da pomalo :dance: :dance: :dance: ...
Post Reply