Meni bi opuštenost sa nekim s kim razgovaram preko neta prestala onog momenta kada bi neko koga nikada u životu nisam vidjela, bez obzira na sliku, počeo ozbiljno pričati o "nečemu više". Meni bi onda izlazak i upoznavanje nakon toga bilo sve, samo ne neki opušten izlazak.male_okice wrote:pa mislim da su druga situacija teenager-i koji svako malo kao imaju nekog novog nemaju blabla, ali ako govorimo o malo ozbiljnijim ljudima onda je ipak situacija malo drugacija. Ne vjerujem da bas iko ono bas namjenski ide na datin site-s da nadje srodnu dusu ili da odmah cim nekog upozna proglasi ga istom, ali mislim da pokusaju jednostavno da na neki opusten nacin upoznaju nekog novog iskuse nesto novo. Dopisivanje preko neta moze biti mnogo jednostavnije nego odmah date ili upoznavanje u kafani, plus covjek moze normalno razgovarati: znaci nema tu drustva da nesto dobacuje, nema glasne muzike koja smeta nekom razgovoru, i jednostavno ako ti se neko ne svidja ili ti ubaci neki komentar prekines komunikaciju blokiras ga i to je to. Dok u stvarnom zivotu je situacija ipak malo drugacija, a isto ne vidim zasto bi se net razlikovao sad od onog nekog klasicnog upoznavanja preko trece osobe; npr.:kolegica ima momka i pozove te da izadjes sa njima i jednim prijateljem njenog momka, ili opet neki prijatelj te upoznaje sa nekom njegovom prijateljicom itd.
A po meni net se razlikuje od klasičnog upoznavanja, jer meni se može svidjeti kako neko izgleda ako mi pošalje sliku, mada meni slika ništa ne predstavlja ali eto... mogu s njim pričati o svemu i svačemu danima i noćima da mi ne dosadi... ali jednostavno nije to to. Postoje neke stinice koje mogu narušiti ukupan dojam ili sitnice koje će me oduševiti, odnosno oboriti s nogu... a to nikako nije moguće preko neta. Jednostavno se nikakav "klik" ne može dogoditi dok osoba ne sjedi preko puta mene i ne gledam je u oči dok priča, ili ne mora da priča.
I prije nego me napadnete, ja govorim u svoje ime, i ne kažem da se to ne dešava drugim ljudima ili da je nemoguće da se pojavi hemija, ili to nešto više, i pri ovakvim upoznavanjima.