osa wrote:
čuj nametnem, pa kome možeš nametnuti stav, nekom maloumnom, da li možeš zamisliti da ti meni nametneš nekakav stav s kojim se ja nre slažem, teško. što se tiče odgovornosti za protjerivanje hrvata, nemoj me nasmijavati, zar ti stvarno vjeruješ da je desetine tisuća ljudi protjeralo par neodgovornih i neorganiziranih pojedinaca, neozbiljno čak i za tebe, ti vjerojatno još vjeruješ da partizani nisu počinili a kamoli organizirali niti jedan zločin, jer eto nisu osuđeni, isto tako pretpostavljam vjeruješ da atomska na hirošimu nije zločin, jer nitko nije osuđen za njega, a s kim ja raspravljam....
Zbogom pameti

...jel ti ikada padne na pamet da pročitaš ponešto prije već što se provališ? Koji ti je ovo put i kako ti više ne dosadi? Ili je to jednostavno jače od tebe?
Jesi li mislio da se ja zezam kada sam ti napisao ovo?
Re: Državna imovina i patriJote
PostPostao/la hercegovac_pravi dana 15/09/2010 16:12
Pogrešno misliš. Kao dio procesa UZP-a koji se vodi protiv hrvatskog vojno-političkog rukovodstva u haškom tribunalu, jasno se navodi dio optužnice koji tereti hrvatski vojno-politički vrh bivše tzv. "hzhb" za iseljavanje Hrvata iz srednje Bosne ili da pojednostavim, Hrvatsko vojno političko rukovodstvo iz BiH je optuženo za etničko čišćenje vlastitog naroda. Dakle, pogrešno misliš baš kao i bezbroj puta do sada.
Usporedba sa Banja Lukom, Prijedorom i sl., nema nikave osnove jer se protiv vladajućih struktura BiH iz ratnog perioda ne vodi sudski proces UZP-a za etničko čišćenje vlastitog naroda. Čak šta više, za ta etnička čišćenja je optuženo (i presuđeno) vojno-političko rukovodstvo srpskog naroda u BiH. Dakle, čist promašaj
Pošto je očigledno da ti je i ova tvrdnja u istom nivou kao i ona o "Aliji i Ravnom", "školskom programu u Stocu", "međunarodnom pravu na odbranu" itd..itd... evo ti i dokaz.
Direktno iz optužnice protiv hrvatskog vojno-političkog vrha..
Organi vlasti Herceg-Bosne/HVO-a su se u isto vrijeme angažovali na naporima da se tokom cijele 1993. godine hiljade bosanskih Hrvata iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, a posebno iz srednje Bosne, premjeste (ili da se dovede do njihovog premještanja) u zapadnu Hercegovinu.
39. U sklopu i tokom tih radnji, koje su obuhvatale etnicko cišcenje na rasprostranjenoj i sistematskoj osnovi, i u provodenju udruženog zlocinackog poduhvata, JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC, SLOBODAN PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC, VALENTIN CORIC i BERISLAV PUŠIC, zajedno s drugim celnicima i pripadnicima organa vlasti i snaga
Herceg-Bosne/HVO-a
http://www.icty.org/x/cases/prlic/ind/b ... 51116b.pdf
Da ne bi bilo zabune evo i linka koji te vodi do cjelopkupnog dokumenta (slobodno ga pročitaj, nučit ćeš mnogo stvari).
http://www.icty.org/x/cases/prlic/ind/b ... 51116b.pdf
Dalje, hajde sada ti nama lijepo objasni na koji način je ABiH odgovorna za iseljavanje Hrvata iz srednje Bosne, kada je očigledno da je akcija etnočkog čišćenja Hrvata srednje Bosne planirana, inicirana i provedena od strane Tuđmana, HDZ, i HDZ BiH-a? (prije već što poletiš da kažeš kako se Tuđman ovdje ne spominje, sugerišem ti da odeš na početak optužnice i vidiš ko je sve učesnik UZP-a)
DakleM, gosn' poborniče etničke podjele, čekamo na "odgovore" pa da se vratimo na temu.

Toliko o tzv. etničkom čišćenju Hrvata od strane Armije BiH.