Ma neces ne brini.Michun wrote: Jesmol' fakat mi taki![]()
Auuuu, odacu se, prepoznace me neko. Vokalna sam i u RL vezano za svoje stavove
Muško ženska prijateljstva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#101 Re: Muško ženska prijateljstva
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#102 Re: Muško ženska prijateljstva
vjerujem da moze biti prijateljstava ako imaju iste hobije
npr skupljanje određenih knjiga stripova i filmova
(ovo govorim za svoj slucaj)
npr skupljanje određenih knjiga stripova i filmova
(ovo govorim za svoj slucaj)
-
kuma
#103 Re: Muško ženska prijateljstva
Dioda wrote:Aquatic B wrote:Hrpetina gluposti.
Prijateljstvo je veza između dvoje ljudi koja se temelji na međusobnom uvažavanju, poštovanju i povjerenju - tu su ponekad presudan faktor godine, ali nikako spol. Ako niste u stanju ostvariti prijateljstvo s osobom suprotnog spola onda ste, po mom skromnom mišljenju, teško psihološki neodrasli. Ako imate taj problem da biste automatski pufukali ili imate 0 poštovanja prema suprotnom spolu, uopće ne razumijem kako mislite funkcionirati na profesionalnom, a kamo li privatnom polju. Samo otvaranje ovakvih tema me fascinira. Valjda nikad niste imali braću i sestre pa vam je suprotni spol totalni misterij.
Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo!JThomas wrote:pravo prijateljstvo je i ovako rijetko, muško-žensko još mnogo rjeđe...ali ovi što kategorički kažu da ne može i ne postoji se očigledno vode pretpostavkom da SVAKI muškarac želi da povali baš SVAKU ženu na ovom svijetu, i obratno...
-
PalaSa Marsa
#104 Re: Muško ženska prijateljstva
Jedno je htjeti, a drugo 'pak moci i sl. 
- ljubav_aha
#105 Re: Muško ženska prijateljstva
svakom muskarcu,ako se zaista dopada zena,ce pokusati da ima seks sa njom,prijateljica ili ne , a za brzi seks je mu je dovolljno da u se minimalno dopada ,tako su mi rekli vecina prijatleja muskaraca o svojim tajnamaJThomas wrote:dobro kaže čovjek.
pravo prijateljstvo je i ovako rijetko, muško-žensko još mnogo rjeđe...ali ovi što kategorički kažu da ne može i ne postoji se očigledno vode pretpostavkom da SVAKI muškarac želi da povali baš SVAKU ženu na ovom svijetu, i obratno...
-
Pillow & Glass
#106 Re: Muško ženska prijateljstva
Što se tiče tematike da li muško i žensko mogu biti prijatelji, mogu reći da sam u vezi već više od 4 godine ali se aktivno družim sa prijateljicom. Da li bih je povalio da sam slobodan? Da, bez sumnje. Ovako, nema šansi. Ali iskreno ne vjerujem da osobe različitog spola mogu biti prijatelji, bez da jedno od njih poželi điđi-miđi, no o tome je na ovoj temi već dovoljno rečeno pa neću ponavljati. Ne kažem da to vrijedi za svaku osobu, uvijek ima iznimki, ali definitivno vrijedi za mene, a i za mnoge osobe čije sam iskustvo čuo. Imao sam više tzv. "najboljih prijateljica" u životu, i sa svakom od njih sam u jednom momentu želio više. Da li su one željele isto ne bih znao reći, jer o tome nikad ne razgovaram sa njima (skakanje sa jednih ljestvi na druge)...
Što se tiče toga da li je normalno da vaš partner izlazi sa rajom suprotnog spola, to me iskreno uvijek malo golica (nazovimo to nepotrebnom ljubomorom) ali se ne bunim i uvijek svaku pomisao zadržim u sebi jer i sam izlazim sa prijateljicama. Jedino bi mi smetalo kada bih primjetio nešto ozbiljnije, no imam veliko povjerenje u partnera i mislim da do toga neće doći... Sve dok moja djevojka toleriše moje postupke, i ja tolerišem njene.
Što se tiče toga da li je normalno da vaš partner izlazi sa rajom suprotnog spola, to me iskreno uvijek malo golica (nazovimo to nepotrebnom ljubomorom) ali se ne bunim i uvijek svaku pomisao zadržim u sebi jer i sam izlazim sa prijateljicama. Jedino bi mi smetalo kada bih primjetio nešto ozbiljnije, no imam veliko povjerenje u partnera i mislim da do toga neće doći... Sve dok moja djevojka toleriše moje postupke, i ja tolerišem njene.
-
♥ Julianna ♥
#107 Re: Muško ženska prijateljstva
Muško-ženska prijateljstva
hahahahahahahaha!
- JThomas
#108 Re: Muško ženska prijateljstva
pa dopada li se SVAKOM muškarcu SVAKA žena makar i minimalno?ljubav_aha wrote:svakom muskarcu,ako se zaista dopada zena,ce pokusati da ima seks sa njom,prijateljica ili ne , a za brzi seks je mu je dovolljno da u se minimalno dopada ,tako su mi rekli vecina prijatleja muskaraca o svojim tajnamaJThomas wrote:dobro kaže čovjek.
pravo prijateljstvo je i ovako rijetko, muško-žensko još mnogo rjeđe...ali ovi što kategorički kažu da ne može i ne postoji se očigledno vode pretpostavkom da SVAKI muškarac želi da povali baš SVAKU ženu na ovom svijetu, i obratno...
ajd' leba ti ne piši više samo da bi nešto pisala...
-
♥ Julianna ♥
#109 Re: Muško ženska prijateljstva
Joj tebe Tomase, pa ne mora se njemu dopadati ona, može on njoj 
- JThomas
#110 Re: Muško ženska prijateljstva
pa može, al' ne mora 
-
♥ Julianna ♥
#111 Re: Muško ženska prijateljstva
Bježi tamo, vidi se da si pravnik 
- ljubav_aha
#112 Re: Muško ženska prijateljstva
nisam uopste napsiala SVAKA zenaJThomas wrote:pa dopada li se SVAKOM muškarcu SVAKA žena makar i minimalno?ljubav_aha wrote: svakom muskarcu,ako se zaista dopada zena,ce pokusati da ima seks sa njom,prijateljica ili ne , a za brzi seks je mu je dovolljno da u se minimalno dopada ,tako su mi rekli vecina prijatleja muskaraca o svojim tajnama
ajd' leba ti ne piši više samo da bi nešto pisala...
-
Static-X
#113 Re: Muško ženska prijateljstva
Pokusavam da se sjetim svih drugarica i sta sam mislio,.. moram priznati za sve dobre sigurno da sam imao priliku bilo bi belaja, nekazem da sam bio zaljubljen nego pomisao ono bil nebil.. a manje privlacne po mom ukusu, za njih nemam taj osjecaj 
- Saray_li
#114 Re: Muško ženska prijateljstva
Static-X wrote:Pokusavam da se sjetim svih drugarica i sta sam mislio,.. moram priznati za sve dobre sigurno da sam imao priliku bilo bi belaja, nekazem da sam bio zaljubljen nego pomisao ono bil nebil.. a manje privlacne po mom ukusu, za njih nemam taj osjecaj
Ovo je znacenja da su neki ljudi- ZA neki nisu ZA
-
Static-X
#115 Re: Muško ženska prijateljstva
A ne ne ne...uopste nisam argumentovao dali je moguce ili neSaray_li wrote:Static-X wrote:Pokusavam da se sjetim svih drugarica i sta sam mislio,.. moram priznati za sve dobre sigurno da sam imao priliku bilo bi belaja, nekazem da sam bio zaljubljen nego pomisao ono bil nebil.. a manje privlacne po mom ukusu, za njih nemam taj osjecaj
Ovo je znacenja da su neki ljudi- ZA neki nisu ZA
- Aquatic B
#116 Re: Muško ženska prijateljstva
Pošteno. Nije se desilo, većini se vjerovatno nikada neće ni desiti. Što zbog njih samih, jer se u startu postave tako, što zbog mali milon ostalih faktora. I da, ja ću uvijek reći da su prava prijateljstva rijetka, da li su ona m-m, m-f to apsolutno nije bitno. Nije bitno za sve osobe koje znaju cijeniti pravo prijateljstvo i činjenicu da možeš računati na tu osobu u bilo ko'm trenutku.Static-X wrote:A ne ne ne...uopste nisam argumentovao dali je moguce ili neSaray_li wrote:Static-X wrote:Pokusavam da se sjetim svih drugarica i sta sam mislio,.. moram priznati za sve dobre sigurno da sam imao priliku bilo bi belaja, nekazem da sam bio zaljubljen nego pomisao ono bil nebil.. a manje privlacne po mom ukusu, za njih nemam taj osjecaj
Ovo je znacenja da su neki ljudi- ZA neki nisu ZAovo samo navodim primjer...nisam nikad pokusavao naci jaranicu da budemo tako bliski jaranski, zato neznam dali je moguce ili ne - meni se jos nije desilo..
- Saray_li
#117 Re: Muško ženska prijateljstva
[/quote]
Pošteno. Nije se desilo, većini se vjerovatno nikada neće ni desiti. Što zbog njih samih, jer se u startu postave tako, što zbog mali milon ostalih faktora. I da, ja ću uvijek reći da su prava prijateljstva rijetka, da li su ona m-m, m-f to apsolutno nije bitno. Nije bitno za sve osobe koje znaju cijeniti pravo prijateljstvo i činjenicu da možeš računati na tu osobu u bilo ko'm trenutku.
[/quote]
Respect
Imam prijatelja is srednje skole. Nije da kuliramo po kafama cesto, ali jednom mjsecno smo na trosatnoj kafi i to je fakat prijateljstvo. Pricamo o svemu i imamo neograniceno povjerenje jedno u drugo ali od pocetka drzim distancu - nema cestih kafa jer to remeti vezu, nema ljubavnih savjeta, samo price kada prodje.
Tako nema mjesanja u veze i intimu.
Za sve ostalo - TU SMO
Idemo na vecere nekada umjesto kafe, posudjujemo lovu, znamo starce, saljemo cvjece za praznike...bilo je situacija kada nas partner pravi scena ali kada se upoznamo...osim male zavidnosti nema tu vecih problema.
Pošteno. Nije se desilo, većini se vjerovatno nikada neće ni desiti. Što zbog njih samih, jer se u startu postave tako, što zbog mali milon ostalih faktora. I da, ja ću uvijek reći da su prava prijateljstva rijetka, da li su ona m-m, m-f to apsolutno nije bitno. Nije bitno za sve osobe koje znaju cijeniti pravo prijateljstvo i činjenicu da možeš računati na tu osobu u bilo ko'm trenutku.
Respect
Imam prijatelja is srednje skole. Nije da kuliramo po kafama cesto, ali jednom mjsecno smo na trosatnoj kafi i to je fakat prijateljstvo. Pricamo o svemu i imamo neograniceno povjerenje jedno u drugo ali od pocetka drzim distancu - nema cestih kafa jer to remeti vezu, nema ljubavnih savjeta, samo price kada prodje.
Tako nema mjesanja u veze i intimu.
Za sve ostalo - TU SMO
Idemo na vecere nekada umjesto kafe, posudjujemo lovu, znamo starce, saljemo cvjece za praznike...bilo je situacija kada nas partner pravi scena ali kada se upoznamo...osim male zavidnosti nema tu vecih problema.
-
vasionka
#118 Re: Muško ženska prijateljstva
Moguća. Dugotrajna. Čak i ukoliko postoji hemija.
Mislim da je magična riječ za egzistiranje i funkcionisanje ovih prijateljstava rad na sebi. Nikada nisam više dobrovoljno korigovala svoje ponašanje no u društvu (muškog) prijatelja.
Tvrdim da je dugotrajno muško-žensko prijateljstvo, koje je pod pritiskom hemije to i ostalo do kraja, savršena priprema za uzbudljivu, dužu seksualnu vezu sa drugim muškarcem/ženom.
Na koncu, i da se desi sex, dva il' tri, prijateljstvo je moguće revitalizirati i nastaviti dalje. Mislim da su oni koji su imali kvalitetna (i burna) muško-ženska prijateljstva dobrano sposobniji za civilizovane i značajno manje neugodne prekide veza/razvode brakova.
Mislim da je magična riječ za egzistiranje i funkcionisanje ovih prijateljstava rad na sebi. Nikada nisam više dobrovoljno korigovala svoje ponašanje no u društvu (muškog) prijatelja.
Tvrdim da je dugotrajno muško-žensko prijateljstvo, koje je pod pritiskom hemije to i ostalo do kraja, savršena priprema za uzbudljivu, dužu seksualnu vezu sa drugim muškarcem/ženom.
Na koncu, i da se desi sex, dva il' tri, prijateljstvo je moguće revitalizirati i nastaviti dalje. Mislim da su oni koji su imali kvalitetna (i burna) muško-ženska prijateljstva dobrano sposobniji za civilizovane i značajno manje neugodne prekide veza/razvode brakova.
- ljubav_aha
#119 Re: Muško ženska prijateljstva
sve sam odlicno razumjela,samo tvoja zadnja recenica,koja je ujedno tvoja misao,ne stimavasionka wrote:Moguća. Dugotrajna. Čak i ukoliko postoji hemija.
-
vasionka
#120 Re: Muško ženska prijateljstva
Da uštimamo. Imaš prijedlog?
- ljubav_aha
#121 Re: Muško ženska prijateljstva
neka hvala,nije moja misaovasionka wrote:Da uštimamo. Imaš prijedlog?
-
vasionka
#122 Re: Muško ženska prijateljstva
Imam ja zapažanje. Da si narasla 
- ljubav_aha
#123 Re: Muško ženska prijateljstva
aha,i odrasla samvasionka wrote:Imam ja zapažanje. Da si narasla
p.s. zezam se
- ecstase
#124 Re: Muško ženska prijateljstva
Prijatelj(ica) - Osoba suprotnog spola s nekom očitom fizičkom manom zbog koje je seks s tom osobom nezanimljiv, što naravno čini tu osobu pogodnom za razgovor i zajedničko opijanje.

- Aquatic B
#125 Re: Muško ženska prijateljstva
'ajde ti nazad na tribinuecstase wrote:Prijatelj(ica) - Osoba suprotnog spola s nekom očitom fizičkom manom zbog koje je seks s tom osobom nezanimljiv, što naravno čini tu osobu pogodnom za razgovor i zajedničko opijanje.