Suti i trpi wrote:ljubav_aha wrote:pazi,mene privlace muskarci koji selijepo ophode prema meni,znaju dobro plesati,imaju hobi,vole esktremne sportove,ali samo ako imaju odlican intelektualni potencijal,dzaba mu sva sportska energija ako ne posjeduje mentalnu i emocinoalnu takodjer
i dalje ne razumijem,kako mozes podcjeniti razlicite pripadnike polova u istoj situaciji

to sigurno nema veze sa hormonlanom prirodom,vec sa sredinom u kojoj si odrastao ,ali zar nemas dovoljno snage da promjenis svoje misljenje,iako si svejstan da nije korektno,znas vlro dobro

Mora da si negdje u dijaspori pa ti bosanski jezik malo steka

!?
Pa naravno, ali JAKO JE TESKO u jednoj osobi naci sve te karakteristike. A ako ih ti mozes naci, mnoge cure ne mogu. Takvih momaka je jako malo, a djevojaka koje ih zele jako puno. Ne mogu se oteti utisku da prefinjene dobrice koje cine sve da udovolje zeni imaju puno manje uspjeha nego neki grubijani koji se cesto odnose oholo prema zenama. Prirodni instikt kod vecine zena jeste da ih za parenje (

) privlace agresivniji i zesci muskarci. Pretjerano suptilan i osjecajan muskarac kod zene ostavlja utisak zenskobanjastog muskarca. Vise sanse kod zena ce uvijek imati energican i agresivan muskarac (iako se nekad ponasa oholo), nego osjecajan i njezan koji beskrajno uvazava i postuje zenu. Zar to nije apsurd? Po meni nije, hormoni su glavni pokretac sekusalnog nagona kod zene, a od toga manje vise sve polazi...
Da imaju dva momka na svijetu... Jedan je agresivan i energican, ponekad se ponasa oholo prema tebi... Drugi je umiljat, pomalo usporen, ali te zato beskrajno uvazava i postuje... Kojeg bi ti izabrala?
Nije korektno, prizno sam da je sebicno. To nije moje misljenje, to je moje osjecanje. Moje misljenje se podudara sa tvojim, ali moja osjecanja govore drugacije. Ne volim dvostruke standarde, ali jednostavno, to je jace od mene.
i šta, ti se lešio da bi privukao žene?
Ma ne, to sto sam napiso nema veze sa mnom. Govorio sam generalno o muskarcima i zenama...
Al, nasmijo si me, svaka cast

.
znas sta...
previse je ovo jednostavno...
imas i faktore koji ti mijenjaju ovo ili-ili
ako za nesto vrijedi tvoja slika...onda za nase i slicna drustva u tranziciji...
moze ti trebati lik koji ne bi imao problema da izvadi pusku iz ormara i puca na bilo koga ko pokusa nepozvan uci u vase dvoriste...kad zivis u situaciji kad ti svaka budala moze banuti na vrata. to sto je ponekad ohol, prezivjeces...
naravno da ti je bitno da ima love, dok ti 9 mjeseci pridrzavas kicmu i nosis borolete...ako zivis u zemlji u kojoj mozes samo sanjati da iako trudna zadrzis posao i jos i dobijes mjesecno solidnu svotu...
u zemljama u kojima hm...vladaju neki drugi uslovi...bas i neces traziti lika koji ima dozvolu za nosenje oruzja...niti lika koji moze razbiti dvojicu odjednom...jednostavno...prioriteti se mijenjaju.
u modernom svijetu...je intelektualni potencijal mnogo vazniji od sirove snage...jer ce ovaj prvi za manje vremena zaraditi vise para,ostaje mu vise vremena za vas, djetetu od malih nogu dati temelj,da ono rasturi skolu...a ovaj drugi hem mora 2x vise raditi za iste pare, hem stvara bezveze situacije kad je u kuci, hem umjesto da kaze sta pametno djetetu- on ganja kafe- kuharice po firmi...
i na kraju krajeva...ako se uzoholi previse, mozes lagano da mu pokazes gdje su vrata-jer ni ti, ni dijete necete biti gladni...
i mislim...zavisi i od zenskih godina...ako ona ganja lika,onako...ma naravno da je izazov imati alfa muzjaka...ali ako konta imati porodicu...onda se tu gleda jos mnogo toga...jer ce tvoje dijete biti preslika tebe i oca...
danas sam imala priliku vidjeti kako otac uspavljuje dijete (i ne zeli da ga uspava mama, nego bas tata)...jbt. nisam mogla da vjerujem da taj covjek to zna i moze i hoce...pa to je da se rastopis od miline...
neki lik,neki macho...neki sto samo pravi djecu, a ostalo je zenski posao...je totalni levat u odnosu na ovog lika.