Ubistvo u Zenici

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

high_volume wrote:
Admir_1984 wrote:Da, da imamo dokaze i cinjenice da sud ovo osudujue na dugogodisnju robiju, ne bi ovako brutalno svi reagirali. Ovako uz pomoc love i stele moze dobiti godinu-dvije max :x :x
Sud presudi onako kako mu tužilac pripremi tužbu, odnosno onako kako advokat uspije pronaći rupe u tužbi. Ako postoji ikakvo nezadovoljstvo izrečenim kaznama, nefunkcionalnim tužbama i sl. postoji civiliziran način rješavanja problema - protesti satima, danima, na svaki moguć način ispred svih institucija nadležnog pravosuđa ili zakonodavne vlasti. Pritisak mora postojati i pod pritiskom naroda svaka vlast puca!
Narod da protestuje, a svaki dan vise na poslu i mali milion briga kako prezivjeti. U Bosni ne postoji civiliziran nacin rjesavanja problema jer ovde odlcuje pravda koja se zove novac, tako da ti ta prica ne pije vode. Jedino sto se mogu slozit je da smo sve ovo mi posijali i da smo mi iskljucivi krivci za sve, al ne sto ne protestujemo, nego sto jednoteiste uvijek biramo i sto vishe od 40% ljudi uopste ne izlazi na izbore
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Tatica iz mlađih dana...da su ga bogdo tada kastrirali..

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 0541821795
minjonja

#103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

jao ova adisa gacic nije normalna :shock: :shock: sad joj profil pregledala i njene komentare ispod :shock: nevezano pise, malo pise da je rame slomila, pa da je bila 5 puta trudna, 2 godine nema menstruacije, od nekih lijekova su joj kosti propali, ma svasta. pravac jagomir.
johnny_blazze

#104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

high_volume wrote:
Admir_1984 wrote:Da, da imamo dokaze i cinjenice da sud ovo osudujue na dugogodisnju robiju, ne bi ovako brutalno svi reagirali. Ovako uz pomoc love i stele moze dobiti godinu-dvije max :x :x
Sud presudi onako kako mu tužilac pripremi tužbu, odnosno onako kako advokat uspije pronaći rupe u tužbi. Ako postoji ikakvo nezadovoljstvo izrečenim kaznama, nefunkcionalnim tužbama i sl. postoji civiliziran način rješavanja problema - protesti satima, danima, na svaki moguć način ispred svih institucija nadležnog pravosuđa ili zakonodavne vlasti. Pritisak mora postojati i pod pritiskom naroda svaka vlast puca!
jos malo ima do izbora a do tad mozemo da strahujemo od revolverasa,cakijasa,sumahera,bajkera,narkomana.....
Last edited by johnny_blazze on 02/09/2010 01:01, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

johnny_blazze wrote:
high_volume wrote:
jos malo ima do izbora a do tad mozemo da strahijemo od revolverasa,cakijasa,sumahera,bajkera,narkomana.....
ma i nakon izbora ce biti isto, i gore :(
johnny_blazze

#106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

johnny_blazze wrote:
high_volume wrote:
Admir_1984 wrote:
jos malo ima do izbora a do tad mozemo da strahijemo od revolverasa,cakijasa,sumahera,bajkera,narkomana.....
ma i nakon izbora ce biti isto, i gore :(
izbore ja vidim kao jedinu sansu za bolje sutra
missko

#107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by missko »

Ima i Karadzica na slikama na FB i kaze da je uzbudljiva licnost
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#108 Re: Ubistvo u Zenici

Post by ladyblue18 »

Postovi prebaceni svi u jednu temu.

Banovi sutra.

Bez pozivanja na nasilje, svako ko to uradi, ban.

Bez objavljivanja fb profila i slika. Ban i za to.

Ocekujem koliko-toliko normalnu komunikaciju na temi. I molim vas da se toga pridrzavate.
Bušman

#109 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Bušman »

Ljudi kao A. je puna Bosna (a i svijet). Nju je sjebala droga, neke druge ce PTSP. Pitanje je kad ce biti sljedeci ovakav slucaj i ko ce sljedeci poginuti (ja iskreno zelim da toga ne bude), ali "ludjaka" i potencijalnih "ludjaka" je u ovoj zemlji previse. Sto je najgore, oni sami sebe smatraju normalnim osobama, drustvo ih smatra normalnim osobama, a sa druge strane se radi o osobama koje se guse u paklu trauma rata i teskog zivota.
I prestanite sa pozivanjem na linc, sutra mozete biti i vi prozivani za gubitak kontrole, jer svi mi nosimo neke traume sa sobom i niko nije svjestan hoce li i kada ce puknuti. Ovdje treba sistemsko rjesenje - ljudima treba pomoci, a ne ih optuzivati. Ne kazem da A. nije kriva, ovo je egzekucija i treba je propisno kazniti (mada ni jedna kazna nije dovoljna), ali nemojte je vi osudjivati. Osudjujte sebe.
kurty

#110 Re: Ubistvo u Zenici

Post by kurty »

I dalje mi neka muka...jel od soka, jel od straha, jel od nemoci
MAN-lion's coach

#111 Re: Ubistvo u Zenici

Post by MAN-lion's coach »

Kako god okreneš nisu ni saznali ko je čovjek jel,jadnik je možda nekome pošao,a neko ga nije dočekao...
Žalosno i strašno,narkomanka koja je teški psihi slučaj i očito pod nekakvom šizofrenijom narkotičkom onako mahnito ubila čovjeka,ne boli nju ništa...mislim da će svoje doživljaje prenijeti na FB i osjećanja...mah to sve treba na smrtne kazne...
:( :(
Troll_Happens

#112 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Troll_Happens »

nije mi jasno kako na jednoj slici u aprilu koju je postavila pise da je imala veliki udes u zenici... sumnjam da je to naknadno napisano ili je vec jedan imala u pomenutom periodu...

za ovakve bez sudjenja samo metak bez puno price... kao sto je i biciklista stradao :(
atko

#113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

high_volume wrote:
atko wrote:Samo nek mi dodju ovdje moralisti sad palamuditt kako smo mi bolesnici koji pozivaju na linc :x
nimalo se ne salim ... ovo govno ubilacko sto je bilo za volanom je za metka na licu mjesta :x :x :x pa ljudi moji onolikom briznom prec u drugu traku, proc korz crveno, pjesaci na zebri su u par koraka izbjegli smrt ... bozije davanje pa nije jos koje auto zakacila ... broj zrtava je mogo biti dvocifren :x
Nesretnom covjeku rahmet/mir boziji :( :( :(
Dakle - da svi zajedno odemo do zeničkog pritvora i izvedemo djevojku i svi je dobro išutamo nogama i potom onesemo na prvo drvo i objesimo! Ili "metkom na licu mjesta"... Da je "mi" tako kaznimo, nama ne treba zakon? I sve ostale koji prekrše zakon, ubodu nekog u tramvaju, otmu zlato s vrata, pucaju pištoljima i sl. Evo, ja predlažem da svi frustrirani sa ovog pdf formiraju tim za egzekuciju, da izađu na ulice i hvataju prestupnike...

A da usput raspustimo policiju i tužioce i sud, ne trebaju nam :-) Imamo mi svoj "zakon divljeg zapada" :oops:

Ili da izvršimo pritisak na tužilaštvo da rade poslove za koje su plaćeni? Ako nisu u stanju, da tražimo ostavke i odgovornost...
Vidi jednu stvar ... ma koliko bilo okrutno neke stvari su ocigledno neminovne ... i ja ne pozivam na bezakonje nego organi reda treba da imaju ovlasti da drasticno kaznjavaju ... onako okrutno ubiti covjeka... ugorziti sve oko sebe iz hira ... jednostavno je policija trebala da ih sustigne i otvori vatru na njih kako bi otklonila svaku daljnju opasnost.

Pogledaj npr ... kako je proso lik u USA koji je ukro tenk iz vojne baze i malo provozo ... oborio 2-3 znaka ... i zaglavio se ... pridjle policajac otovori poklopac i upuca ga u glavu hladno, pred svim novinarskim helikopterima koji su snimali ...

Al meni se cini da si ti pravnik ... znas sad ce sti reci da ona ima ljudska prava ... prvo sud joj treba oduzet status covjeka ... i dodjeliti joj samo broj i treba da dobije minimalno dozivotnu RADNU robiju ... i da svojim radom finansira svoj boravak u zatvoru ... a ostatak zarade da daje porodici poginulog ... a ne da ide iz mog dzepa za HLADNOKRVNOG UBICU IZ HIRA
Obuca9

#114 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Obuca9 »

Smrtna kazna i vozdra.

Ovakvi monstrumi, kao što je ona, ne zaslužuju priliku za popravak, bolje plaćati hranu idućih 20-30 godina nekoj siromašnoj porodici nego ovoj glupači u zatvoru.
Desert Wind

#115 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Desert Wind »

Zao mi dede :cry: :| :(
Prozima me osjecaj k'o da ga je neko upuc'o k'o pseto i raskomad'o pred bogom i narodom na pravdi boga.....

Ovaj snimak i dogadjaj je paradigma neokapitalistickog airbag-om i pojacanom celicnom zastitom zasticenog terora nad slabim nemocnim ranjivim....

Sav taj teror nam se desava svaki dan - i dok ljude komadaju - trzne nas na dan dva i onda opet savijamo ledja pred istim sistematskim terorom...

Nemojte mislit da nema svicarsko drzavljanstvo i da nece vrlo brzo izaci iz zatvora....
amrica

#116 Re: Ubistvo u Zenici

Post by amrica »

http://www.nis-press.com/nis/private/index.cfm

Ovo je tekst iz avaza, uklonjen sa portala.... Nadam se da se moze otvoriti.
alphonse kauders

#117 Re: Ubistvo u Zenici

Post by alphonse kauders »

E, ništa nas ne dotakne dok svojim očima ne vidimo snimak udara pješaka. A, kazne za ovakve stvari nigdje veze...

Sjeća li se iko onog momka, sina vlasnika Metropolisa, kada je prije nekoliko godina udario čovjeka kod Predsjedništva vozeći 100kmh (prenijelo ga sa šina) - dedo je završio NA stanici. Znate li koliko je gulio?? Ubio me svako ako je bio ikako u zatvoru (možda mjesec max). I niko ništa. A, da je ovako kamera bila - opet bi se tražile max. kazne, javni linč itd..

Nema, dok kod nas kazne za brzu vožnju ne budu min. 200KM za prekršaj, nećeš ti bosanskog čovjeka opametiti nikako.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#118 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Priorat »

[quote="Desert Wind"]Zao mi dede :cry: :| :(
Prozima me osjecaj k'o da ga je neko upuc'o k'o pseto i raskomad'o pred bogom i narodom na pravdi boga.....

Ovaj snimak i dogadjaj je paradigma neokapitalistickog airbag-om i pojacanom celicnom zastitom zasticenog terora nad slabim nemocnim ranjivim....

Sav taj teror nam se desava svaki dan - i dok ljude komadaju - trzne nas na dan dva i onda opet savijamo ledja pred istim sistematskim terorom...

Nemojte mislit da nema svicarsko drzavljanstvo i da nece vrlo brzo izaci iz zatvora....[/quote]

e tek je onda najebala. svicarci ce je vratiti 30 godina unazad. nece se vise nikad oporavit. sto financijelno sto psihicki. to je njen kraj. bolje joj je u bosni odlezati 5 godina nego prozivjeti papirologiju kod svicaraca. P.S. pricam iz iskustva. :D
Ma.Le.Na

#119 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Ma.Le.Na »

nisam sigurna da zelim vidjeti snimak..mislim da je bolje da ne gledam..
po vasim komentarima kontam sta se desilo..
a ti ljudi koje spominjete okolo...koji prolaze i ne prilaze..strasno :( :( :(
strasno
GAU 8

#120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GAU 8 »

krusty wrote:sta li je nju i babu spasilo pa se nisu zabili u neki stub ili u ovaj kanal dole... sto li ih ostavi na zivotu onaj gore da mi je znat
Dokaz: nema onog gore.
novi.dan.nova.nafaka

#121 Re: Ubistvo u Zenici

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Desert Wind wrote:Zao mi dede :cry: :| :(
Pitanje je samo dana kad će se još gori scenarij dogoditi od ovoga, a to je da neka budala poput ove (ili onog "letača" za Č. Vile, ili onog trkača sa Hondom ili...) i pokupiti samohranu majku/oca na pješačkom prelazu. Roditelja poslati u smrt, a djecu invalide u dom za nezbrinutu djecu, a on izaći iz zatvora nakon odležanih 4-5 mjeseci...
Koliko je čovječanstvo licemjerno, to je strašno. Evo, neke države u Americi još uvijek imaju smrtnu kaznu i po meni bi sasvim bilo OK uvesti je i kod nas kako bi se ovakvi slučajevi rješavali pod hitno. Međutim, digla bi se na noge sva moguća društva za zaštitu svega i svačega da se to ne uradi.
A kako drugačije stati na kraj trkačima, letačima, razbojnicima, pljačkašima, Ćelama itd, od kojih što je najgore uglavnom stradaju nevini ljudi? Kako ???
amrica

#122 Re: Ubistvo u Zenici

Post by amrica »

Ova ce se izvuci jer ima istoriju psihickih bolesti, lijeci se vec godinama, pise da je ukrala auto ocu... Koja godinica u nekom svicarskom sanatoriju i... eto je nazad.
GAU 8

#123 Re: Ubistvo u Zenici

Post by GAU 8 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Desert Wind wrote:Zao mi dede :cry: :| :(
Pitanje je samo dana kad će se još gori scenarij dogoditi od ovoga, a to je da neka budala poput ove (ili onog "letača" za Č. Vile, ili onog trkača sa Hondom ili...) i pokupiti samohranu majku/oca na pješačkom prelazu. Roditelja poslati u smrt, a djecu invalide u dom za nezbrinutu djecu, a on izaći iz zatvora nakon odležanih 4-5 mjeseci...
Koliko je čovječanstvo licemjerno, to je strašno. Evo, neke države u Americi još uvijek imaju smrtnu kaznu i po meni bi sasvim bilo OK uvesti je i kod nas kako bi se ovakvi slučajevi rješavali pod hitno. Međutim, digla bi se na noge sva moguća društva za zaštitu svega i svačega da se to ne uradi.
A kako drugačije stati na kraj trkačima, letačima, razbojnicima, pljačkašima, Ćelama itd, od kojih što je najgore uglavnom stradaju nevini ljudi? Kako ???
dogogodisnji neplaceni drustveno korisni rad u zatvoru.
Bar da odradi sto pojede i potrosi struje i vode.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#124 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Priorat »

amrica wrote:Ova ce se izvuci jer ima istoriju psihickih bolesti, lijeci se vec godinama, pise da je ukrala auto ocu... Koja godinica u nekom svicarskom sanatoriju i... eto je nazad.

cini ti se, slabo poznajes svicu ako tako mislis.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#125 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Pera Trta »

amrica wrote:Ova ce se izvuci jer ima istoriju psihickih bolesti, lijeci se vec godinama, pise da je ukrala auto ocu... Koja godinica u nekom svicarskom sanatoriju i... eto je nazad.
Psihički bolesnici ne bi trebali voziti auto....zar ne?
Locked