Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
- Imamopobjednika
#101 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ovaj treba zavrsiti kao i svi ostali kvislinzi. Meni je samo zao sto nismo dobili priliku da se sa vama obracunamo kao sto se obracunavalo sa kvislinzima nakon II svj. rata.
Da mi nije zao obicnog naroda (pa makar i ovih opranih mozgova) i normalnih Kladusana, trebalo bi vas kolektivno kaznjavati time sto se nijedna jedina marka ne bi ulozila u Kladusu narednih 100 godina.
Jos imaju obraza da se javljaju i javno bave kampanjom. Djubrad izdajnicka.
Da mi nije zao obicnog naroda (pa makar i ovih opranih mozgova) i normalnih Kladusana, trebalo bi vas kolektivno kaznjavati time sto se nijedna jedina marka ne bi ulozila u Kladusu narednih 100 godina.
-
senad-vkl
#102 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ovo je klasični slučaj za psihijatra. Čovječe ozbiljno ti kažem idi liječi se dok je još vrijeme.Imamopobjednika wrote:Ovaj treba zavrsiti kao i svi ostali kvislinzi. Meni je samo zao sto nismo dobili priliku da se sa vama obracunamo kao sto se obracunavalo sa kvislinzima nakon II svj. rata.
- cyprus
#103 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Zašto? Jel to postoje pravi i nepravi Bošnjaci? Ko izdaje certifikat?Richard Sorge wrote:Ironija Micho .. ne moze covjek koji je 94 godine sa arkanom i legijom ulemekom dogovarao napad i unistenje 5 korpusa .. nikako bit bosnjacki kandidat ...michio wrote:Piše da je bošnjački kandidat.
- Been
#104 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Vidi ovog... Ajmo apaurin i ruka pod glavu... Još bi se ovaj razračunavao...Imamopobjednika wrote:Ovaj treba zavrsiti kao i svi ostali kvislinzi. Meni je samo zao sto nismo dobili priliku da se sa vama obracunamo kao sto se obracunavalo sa kvislinzima nakon II svj. rata.
Certifikat za pravog, dobrog bošnjaka može se podići svaki dan od 08-15 h u prostorijama Rijaseta IZ uz prethodnu uplatu na račun rijaseta za izgradnju reisove rezidencije.
- ultima_palabra
#105 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Najlicemjernije je što ovaj isti riga varu na komuniste na nekim drugim temama zbog njihovog razračunavanja sa fašistima od 45e nadalje.Been wrote:Vidi ovog... Ajmo apaurin i ruka pod glavu... Još bi se ovaj razračunavao...Imamopobjednika wrote:Ovaj treba zavrsiti kao i svi ostali kvislinzi. Meni je samo zao sto nismo dobili priliku da se sa vama obracunamo kao sto se obracunavalo sa kvislinzima nakon II svj. rata.
Jos imaju obraza da se javljaju i javno bave kampanjom. Djubrad izdajnicka.![]()
![]()
Certifikat za pravog, dobrog bošnjaka može se podići svaki dan od 08-15 h u prostorijama Rijaseta IZ uz prethodnu uplatu na račun rijaseta za izgradnju reisove rezidencije.Ako taj certifikat ima Naser Keljimendi, Tasim Kučević, Šaja i dr., ne vidim zašto ga ne bi mogao imati i Đedović.
Ova trojica što si naveo su kriminalni šljam, ali makar nisu pomagali izvršenje genocida nad vlastitim narodom
- Been
#106 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
samo neka on uplati za rezidenciju i postaje Bošnjak automatski..ultima_palabra wrote:Najlicemjernije je što ovaj isti riga varu na komuniste na nekim drugim temama zbog njihovog razračunavanja sa fašistima od 45e nadalje.Been wrote:Vidi ovog... Ajmo apaurin i ruka pod glavu... Još bi se ovaj razračunavao...Imamopobjednika wrote:Ovaj treba zavrsiti kao i svi ostali kvislinzi. Meni je samo zao sto nismo dobili priliku da se sa vama obracunamo kao sto se obracunavalo sa kvislinzima nakon II svj. rata.
Jos imaju obraza da se javljaju i javno bave kampanjom. Djubrad izdajnicka.![]()
![]()
Certifikat za pravog, dobrog bošnjaka može se podići svaki dan od 08-15 h u prostorijama Rijaseta IZ uz prethodnu uplatu na račun rijaseta za izgradnju reisove rezidencije.Ako taj certifikat ima Naser Keljimendi, Tasim Kučević, Šaja i dr., ne vidim zašto ga ne bi mogao imati i Đedović.
Ova trojica što si naveo su kriminalni šljam, ali makar nisu pomagali izvršenje genocida nad vlastitim narodom
- Imamopobjednika
#107 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Jah eto, samo vi glumite kosmopolite i pacifiste.. Nikakav problem. Ali srecom, vecina nas pamti ko je i sta je Babo i njegov petokolonaski sljam.
- Been
#108 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Pa šta ćemo im mi sad ?! Ići ubijati se, ko da nam 5 godina nije bilo dosta krvi i rata ? Mrziti se, ko da nam je mržnja donijela išta dobro u zadnjih 15 godina ? Osvećivati se ko da nam patnje,boli i suza nije bilo dovoljno ?! Pozivati na ubijanje i osvetu bilo kome, nakon 15 godina polaganog vidanja rana je vrlo loše i može biti pogubno..Imamopobjednika wrote:Jah eto, samo vi glumite kosmopolite i pacifiste.. Nikakav problem. Ali srecom, vecina nas pamti ko je i sta je Babo i njegov petokolonaski sljam.
-
Richard Sorge
#109 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Niko ne poziva na sukobe, ali je vecini upitan kredibilitet covjeka koji se borio na strani agresora u vrijeme dok je njegovom narodu prijetilo istrebljenje. J na njegovom mjestu ne bih imao obraza da se kandidujem, ali debljinu obraza je on demonstrirao druzenjem sa ovim haverima na slici.
Ibrahime, tangira li te imalo to sto si bio na strani ljudi ciji su topovi tukli Kikace?[/quote] ???
Ibrahime, tangira li te imalo to sto si bio na strani ljudi ciji su topovi tukli Kikace?[/quote] ???
- junkers
#110 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Svi oni koji su "ukaljani" kako si rekao, treba da odgovaraju sve jedna Srbin koji je počinio ratni zločin treba da odgovara tako i Musliman i Hrvat i naravno da se sa takvima ne treba gledati budućnost.Pa isto tako su Francuzi gradili EU naravno da nisu sa nacistima. Dok ti i takvi budu živjeli sa parolom da je sve jedan Srbin zločinac, da je sve jedan Hrvat zločinac da je sve jedan "autonomaš" zločinac nema nama napred. Sa primjerom Njemaca i Francuza sam htio pokazati šta su civilizovani ljudi i kako mogu preći preko nekih stvari.senad-vkl wrote:zaboravljaš da francuzi nisu pravili eu sa nacistima nego sa neukaljanim ljudima,zato rani se i
Vrijeme je ...
Da popustimo prošlost Ne propustimo budućnost.[/quote]
prvo šta ti znači taj pojam Musliman?dalje nikad nisam pomenuo Srbe i Hrvate,a oni koje ne vrijeđa naziv ustaša ili četnik su zločinci,autonomaši pored toga što su zločinci su i izdajnici.a ovi ostali što spominju reisa itd,zapitajte se da li bošnjak automatski znači musliman ili može bit ateist,agnostik...
-
bornheim
#111 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Idi bre Djedovicu u RS i tamo se politicki angazuj( u nekoj srpskoj radikalnoj stranci ako te u SNSD-EU ODBIJU) tamo su tvoji idoli i uzori .Ponesi tu svoju sliku sa srbocetnicima
i vici :"Ja sam vas,ja sam vas.."
i vici :"Ja sam vas,ja sam vas.."
-
JBL
#112 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Jel ti to ovo ozbiljno poredis ili se pravis ...?Been wrote:Ako taj certifikat ima Naser Keljimendi, Tasim Kučević, Šaja i dr., ne vidim zašto ga ne bi mogao imati i Đedović.
-
JBL
#113 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
De de... Nacisti se hapse i danas (60+ godina poslije WWII). 15 godina nakon rata su stvari jos uvijek rjesevali po kratkom postupku, u Jugoslaviji pogotovo. Nadam se da ti je jasno kako bi prosao politicar u EU nakon slike sa nacistima u stilu gospodina Djedovica?Been wrote: Pozivati na ubijanje i osvetu bilo kome, nakon 15 godina polaganog vidanja rana je vrlo loše i može biti pogubno..
-
michio
#114 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Taj čovjek je bio tri godine u zatvoru i .......pušten.
-
bornheim
#115 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Popusio je 3 god.,i umjesto da bude sretan sto je izvukao svoju guzicu,on nas ovdje handri..covjek bi u predsjednistvo.BABO ga njegov..uh...
-
Kultura01
#116 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Covjek je oslobodjen od svih optuzbi! Nije kriv i kraj price...bornheim wrote:Popusio je 3 god.,i umjesto da bude sretan sto je izvukao svoju guzicu,on nas ovdje handri..covjek bi u predsjednistvo.BABO ga njegov..uh...
-
Kultura01
#117 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Pored svih svojih kvaliteta i ZGODAN JE!

-
hercegovac_pravi
#118 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Super a šta misliš da to objasniš ovoj djevojčici od 12 godina? Šta je sa njenom budućnošću ?senad-vkl wrote: Vrijeme je ...
Da popustimo prošlost Ne propustimo budućnost.
Sifra:"KLADUSA"-"FIKRETOVCI I MARTICEVCI"
Sve do pred sam rat,do agresije na BiH,zivjela sam u Varesu,ali sam u martu 1992.godine otisla kod svoje nane u Bosansku Krajinu,u Cazin.Tamo sam nastavila skolovanje,jer sam mislila da je tamo sigurnije.Zavrsila sa jednu godinu srednje skole i u septembru 1992.godine nisam upisala drugi razred jer ni tamo vise nije bilo sigurno.I u Krajini je bjesnio rat.Bili smo blokirani sa svih strana i nije se moglo izaci ni prema Hrvatskoj.
Jednog vikenda sam otisla kod svog strica u Veliku Kladusu i tu su me,u decembru 1993.godine uhapsili autonomasi,Fikretove sluge i izdajnici svoga naroda.
Isli su po stanovima i hapsili koga su zatekli,bez obzira na godiste.Ja sam bila sama u stanu sa svojom stricevkom.Dosla su dvojica vojnika.Jedan od njih je bio Bosnjak,a drugi Srbin.Rekli su nam da nas vode u policiju kako bi tamo dali neku izjavu.Nisu nam dali ni da se obucemo i spremimo kako treba.Vani je bilo hladno,padao je gust snijeg.Rekli su da nam ne treba nista od stvari i da cemo se brzo vratiti.Odatle su nas odvezli u hale"Agrokomerca".Tada sam imala sesnaest i po godina.Taj dan su nas odveli u jednu fabricku halu,a sutradan su mene odveli na saslusanje.Tada su me razdvojili od moje stricevke.
"FIKRETOVI AUTONOMASI I MARTICEVI SRBI"
Spavala sam sa ostalim uhapsenicima na slami koju su oni,vjerovatno,ranije donijeli u halu,jer je sve vec bilo spremljeno...Tu sam bila oko 4 mjeseca.Tukli su me,ali me nisu tada seksualno zlostavljali,dok druge zene u mojoj prostoriji jesu.Silovali su jednu mladju zenu i jednu djevojcicu,mozda mojih godina.Silovali si ih vojnici Republike Srpske,jer su oni stalno bili sa autonomasima i saradjivali sa njima.Oni su to vecinom i radili.Oni su silovali nase zene.Bili su iz neke"Crne legije".To znam po natpisima koje su nosili na odjeci.
Mene je ispitivao nekoliko puta i IBRAHIM DJEDOVIC.Njemu sam davala izjavu.Nije mu bilo jasno od kuda ja iz Varesa,pa tu u Kladusi.Na kraju su me optuzili da sam,navodno,spijun.Dok sam im davala izjavu,tu,sa nama,je bila njegova sekretarica koja je pisala neku izjavu.Ja je,kao takvu,uopce nisam dala.Na kraju sam tu izjavu morala da potpisem,iako je u njoj stajalo ono sto nisam izjavila.Tu je stajalo,koliko se sjecam,da sam pucala u neko vozilo"jugo"ciji je vlasnik pripadnik tzv.Autonomne
pokrajine"Zapadna Bosna"...Odatle su me odveli u Stari grad u Velikoj Kladusi.Nisam bila tamo sama.Sa mnom je bilo jos 12 djevojaka.Ja sam medju njima bila najmladja.
Na Starom gradu je bila vojna policija Fikretovih autonomasa.Tu su smjestili nas 13 djevojaka zajedno u jednu sobu.Tu smo morali da im sve cistimo i peremo.STRAZARI SU BILI I FIKRETOVI AUTONOMASI I MARTICEVI SRBI.Sve su nas redom svakodnevno silovali.Nekada su nas odvajali,a nekada nas sve zajedno silovali u jednoj prostoriji.Bilo je,s njihove strane,jako puno pogrdnih rijeci i uvreda.Mene su inace najvise psovali.Psovali su i sarajevsku majku,govorili mi"kurvo sarajevska".
Prvi put kada sam silovana,silovao me Srbin.Zvali su ga"RAMBO".Drugi koji me je silovao zvao se DRAGAN KRSMANOVIC.I"Rambo"i Krsmanovic bili su iz Bijeljine.Bili su gotovo stalno drogirani i pijani.Mene su natjerali da dva-tri puta uzmem drogu i alkohol.
Ne mogu se tacno sjetiti koliko sam bila na Starom gradu...Inace se ne sjecam datuma i dana.Nisam tada znala ni koji je dan u sedmici i mjesecu,niti mi je ko govorio.
"...ZASTO MI SVE TO RADE KAO DJEVOJCICI?"
Onda su nas devet djevojaka odvezli u jedno selo.Jedna djevojka,stara oko 16-17 godina,je podlegla od batina,tuce i masovnog silovanja.U selu su nas smjestili u jednu privatnu kucu.Prvih nekoliko dana su nas stalno silovali i redali se na nama.Kasnije je bio manje silovanja,ali smo morale puno raditi.
Ponekad bi se autonomasi i Marticevi cetnici smilovali i donijeli nam nesto za jelo.Bila sam zatvorena i posto sam bila jos djevojcica,pitala sam se zasto mi se sve to desava.Bjezala sam od toga u mislima.
Silovalo me je istovremeno po vise muskaraca.Dolazili su sa linija kod nas i drsko se izivljavali na nama.
Poslije izvjesnog vremena,autonomasi Fikreta Abdica PRODALI su nas nekim kninskim Srbima koji su im platili alkoholom i cigaretama.
Cetverica kninskih-Marticevih Srba su nas odveli u neko njihovo selo.Ja sam bila zatvorena u jednoj kuci u kojoj nije bilo nista osim deka na prozorima.Nije bilo stakla,pa su oni stavili te deke.Ispitivali
me nisu,ali su me svakodnevno silovali,grubo me vrijedjajuci kao Bosnjakinju.Tu mi je bilo gore nego u prvom i drugom logoru.Silovalo me je vise njih...Bilo je trenutaka kada sam padala u komu.Oni bi me tada jednostavno ostavljali i izlazili.Ponekad bi me vodili u neko drugo njihovo selo.Nisam znala kada je dan,a kada noc.
To je trajalo sve dok me nisu prebacili u jedno selo kod Kostajnice,gdje je bio njihov logor.Tu su me,poslije svega sta mi se desilo,pustili da izadjem napolje.Sve je bilo ogradjeno zicom.Tada,osim nekoliko snita kruha,nisam nista jela 5-10 dana.Samo sam uzimala vodu.
Jednom sam dva dana sjedila napolju,a pored mene je bio jedan cetnicki strazar.Unutra nisam ulazila,
jer nisam mogla.Bilo mi je svejedno sta ce biti sa mnom.Tada su doveli jednog vojnika,zarobljenika,
koji je imao oznaku Petog korpusa Armije RBiH.To je bio jedini normalni covjek sa kojim sam poslije toliko vremena mogla razgovarati.Nisu mi branili da razgovaram sa njim.Bio je tu 3-4 dana.Zvao se Samir.Poslije su ga nekuda odveli.
"TRGOVALI SU ZATOCENICAMA"
Jednog dana su mi cetnici rekli:"Ides u Ravnice".Odveli su me u neku privatnu kucu.Vodili su me razliciti ljudi.Ne znam da li je i tada bila prodaja,jer su trgovali Bosnjakinjama za cigarete i alkohol.Neko od cetnika ili autonomasa bi dosao i pokazujuci na mene,pitao toga sto je sa mnom:"Je li ovo tvoje?"Ovaj bi mu odgovorio da jeste.Onda je trazio da me uzme,a drugi bi odgovarao:"EVO,VODI JE,SAMO MI DAJ STEKU CIGARA".
Iz sela Ravnice su me opet prevezli u neko srpsko selo.Mislim da je bilo u opcini Bosanski Novi.Tada su me isto prodali.Tamo je,medjutim,bila vojna kuhinja i mogla sam da jedem dva puta dnevno.Tada sam se konacno i okupala.
Imala sam svoju sobicu.Imala sam i dusek za spavanje.Prvi put sam dobila jedne vojne pantalone da obucem.Mogla sam se pogledati u ogledalo poslije toliko vremena.Bila sam puna vaski.Bilo je slucajeva da me ledja zasvrbe i kada se pocesem-nadjem vasku.Nisam nista radila da bi ih se rijesila.
Kada sam bila odvedena u logor,imala sam dugu kosu a onda su mi je cetnici odsjekli kada sam bila u Starom gradu.Nozem su mi je odsjekli.To je bilo kada su me prvi puta silovali.Ja sam vristala i oni su mi to uradili kako bih sutjela.
U toj sobici sam samo jednom silovana.To mi je uradio jedan cetnik iz Lapca.Onda me je u sobici nasao jedan drugi cetnik.On je bio zamjenik komandira.Bio je bolji od drugih.Njemu sam ispricala svoju pricu,jer je to trazio od mene.ispricala sam mu sve sta se sa mnom desavalo.Dao mi je i sampon
protiv vaski i dozvolio mi da se kupam.
Nekoliko sedmica poslije,u moju sobu je dosao taj Srbin,zamjenik komandira i rekao mi da se spremim,
da ce me on odvesti svojoj kuci.Otisla sam kod njega.Njegova majka me fino primila.Vjerovatno se sazalila nadamnom.Ona je znala da sam bila zarobljena,ali nije znala nista drugo o meni,dok sam Djuri sve ispricala.Kod njih sam ostala nepune dvije godine.I tu sam bila u nekakvom zatocenju,kucnom pritvoru bez svojih,ali mi je bilo podnosljivo.
Sa Djurom sam dobila sina.Onda sam mu po zavrsetku rata rekla da bih zeljela da vidim svoje roditelje i on mi je to omogucio.Saznala sam za njih i otisla im u posjetu.Vise se nisam vratila tom covjeku,koji se,kao jedan od rijetkih,smilovao nadamnom i zastitio me.
Hocu li ikada moci da se smirim?Mlada sam i imam dijete.Boga molim da pomogne i meni i djetetu i zlim ljudima da se pred Njim i pred sobom pokaju i nadju svoj mir...
-
hercegovac_pravi
#119 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Koji ste vi bolesnici? Čuj zgodan ?Kultura01 wrote:Pored svih svojih kvaliteta i ZGODAN JE!![]()
![]()
Jeli ti i sada zgodan?Sifra:"KLADUSA"-"FIKRETOVCI I MARTICEVCI"
Sve do pred sam rat,do agresije na BiH,zivjela sam u Varesu,ali sam u martu 1992.godine otisla kod svoje nane u Bosansku Krajinu,u Cazin.Tamo sam nastavila skolovanje,jer sam mislila da je tamo sigurnije.Zavrsila sa jednu godinu srednje skole i u septembru 1992.godine nisam upisala drugi razred jer ni tamo vise nije bilo sigurno.I u Krajini je bjesnio rat.Bili smo blokirani sa svih strana i nije se moglo izaci ni prema Hrvatskoj.
Jednog vikenda sam otisla kod svog strica u Veliku Kladusu i tu su me,u decembru 1993.godine uhapsili autonomasi,Fikretove sluge i izdajnici svoga naroda.
Isli su po stanovima i hapsili koga su zatekli,bez obzira na godiste.Ja sam bila sama u stanu sa svojom stricevkom.Dosla su dvojica vojnika.Jedan od njih je bio Bosnjak,a drugi Srbin.Rekli su nam da nas vode u policiju kako bi tamo dali neku izjavu.Nisu nam dali ni da se obucemo i spremimo kako treba.Vani je bilo hladno,padao je gust snijeg.Rekli su da nam ne treba nista od stvari i da cemo se brzo vratiti.Odatle su nas odvezli u hale"Agrokomerca".Tada sam imala sesnaest i po godina.Taj dan su nas odveli u jednu fabricku halu,a sutradan su mene odveli na saslusanje.Tada su me razdvojili od moje stricevke.
Spavala sam sa ostalim uhapsenicima na slami koju su oni,vjerovatno,ranije donijeli u halu,jer je sve vec bilo spremljeno...Tu sam bila oko 4 mjeseca.Tukli su me,ali me nisu tada seksualno zlostavljali,dok druge zene u mojoj prostoriji jesu.Silovali su jednu mladju zenu i jednu djevojcicu,mozda mojih godina.Silovali si ih vojnici Republike Srpske,jer su oni stalno bili sa autonomasima i saradjivali sa njima.Oni su to vecinom i radili.Oni su silovali nase zene.Bili su iz neke"Crne legije".To znam po natpisima koje su nosili na odjeci.
Mene je ispitivao nekoliko puta i IBRAHIM DJEDOVIC.Njemu sam davala izjavu.Nije mu bilo jasno od kuda ja iz Varesa,pa tu u Kladusi.Na kraju su me optuzili da sam,navodno,spijun.Dok sam im davala izjavu,tu,sa nama,je bila njegova sekretarica koja je pisala neku izjavu.Ja je,kao takvu,uopce nisam dala.Na kraju sam tu izjavu morala da potpisem,iako je u njoj stajalo ono sto nisam izjavila.Tu je stajalo,koliko se sjecam,da sam pucala u neko vozilo"jugo"ciji je vlasnik pripadnik tzv.Autonomne
pokrajine"Zapadna Bosna"...Odatle su me odveli u Stari grad u Velikoj Kladusi.Nisam bila tamo sama.Sa mnom je bilo jos 12 djevojaka.Ja sam medju njima bila najmladja.
Na Starom gradu je bila vojna policija Fikretovih autonomasa.Tu su smjestili nas 13 djevojaka zajedno u jednu sobu.Tu smo morali da im sve cistimo i peremo.STRAZARI SU BILI I FIKRETOVI AUTONOMASI I MARTICEVI SRBI.Sve su nas redom svakodnevno silovali.Nekada su nas odvajali,a nekada nas sve zajedno silovali u jednoj prostoriji.Bilo je,s njihove strane,jako puno pogrdnih rijeci i uvreda.Mene su inace najvise psovali.Psovali su i sarajevsku majku,govorili mi"kurvo sarajevska".
Prvi put kada sam silovana,silovao me Srbin.Zvali su ga"RAMBO".Drugi koji me je silovao zvao se DRAGAN KRSMANOVIC.I"Rambo"i Krsmanovic bili su iz Bijeljine.Bili su gotovo stalno drogirani i pijani.Mene su natjerali da dva-tri puta uzmem drogu i alkohol.
Ne mogu se tacno sjetiti koliko sam bila na Starom gradu...Inace se ne sjecam datuma i dana.Nisam tada znala ni koji je dan u sedmici i mjesecu,niti mi je ko govorio.
Onda su nas devet djevojaka odvezli u jedno selo.Jedna djevojka,stara oko 16-17 godina,je podlegla od batina,tuce i masovnog silovanja.U selu su nas smjestili u jednu privatnu kucu.Prvih nekoliko dana su nas stalno silovali i redali se na nama.Kasnije je bio manje silovanja,ali smo morale puno raditi.
Ponekad bi se autonomasi i Marticevi cetnici smilovali i donijeli nam nesto za jelo.Bila sam zatvorena i posto sam bila jos djevojcica,pitala sam se zasto mi se sve to desava.Bjezala sam od toga u mislima.
Silovalo me je istovremeno po vise muskaraca.Dolazili su sa linija kod nas i drsko se izivljavali na nama.
Poslije izvjesnog vremena,autonomasi Fikreta Abdica PRODALI su nas nekim kninskim Srbima koji su im platili alkoholom i cigaretama.
Cetverica kninskih-Marticevih Srba su nas odveli u neko njihovo selo.Ja sam bila zatvorena u jednoj kuci u kojoj nije bilo nista osim deka na prozorima.Nije bilo stakla,pa su oni stavili te deke.Ispitivali
me nisu,ali su me svakodnevno silovali,grubo me vrijedjajuci kao Bosnjakinju.Tu mi je bilo gore nego u prvom i drugom logoru.Silovalo me je vise njih...Bilo je trenutaka kada sam padala u komu.Oni bi me tada jednostavno ostavljali i izlazili.Ponekad bi me vodili u neko drugo njihovo selo.Nisam znala kada je dan,a kada noc.
To je trajalo sve dok me nisu prebacili u jedno selo kod Kostajnice,gdje je bio njihov logor.Tu su me,poslije svega sta mi se desilo,pustili da izadjem napolje.Sve je bilo ogradjeno zicom.Tada,osim nekoliko snita kruha,nisam nista jela 5-10 dana.Samo sam uzimala vodu.
Jednom sam dva dana sjedila napolju,a pored mene je bio jedan cetnicki strazar.Unutra nisam ulazila,
jer nisam mogla.Bilo mi je svejedno sta ce biti sa mnom.Tada su doveli jednog vojnika,zarobljenika,
koji je imao oznaku Petog korpusa Armije RBiH.To je bio jedini normalni covjek sa kojim sam poslije toliko vremena mogla razgovarati.Nisu mi branili da razgovaram sa njim.Bio je tu 3-4 dana.Zvao se Samir.Poslije su ga nekuda odveli.
Jednog dana su mi cetnici rekli:"Ides u Ravnice".Odveli su me u neku privatnu kucu.Vodili su me razliciti ljudi.Ne znam da li je i tada bila prodaja,jer su trgovali Bosnjakinjama za cigarete i alkohol.Neko od cetnika ili autonomasa bi dosao i pokazujuci na mene,pitao toga sto je sa mnom:"Je li ovo tvoje?"Ovaj bi mu odgovorio da jeste.Onda je trazio da me uzme,a drugi bi odgovarao:"EVO,VODI JE,SAMO MI DAJ STEKU CIGARA".
Iz sela Ravnice su me opet prevezli u neko srpsko selo.Mislim da je bilo u opcini Bosanski Novi.Tada su me isto prodali.Tamo je,medjutim,bila vojna kuhinja i mogla sam da jedem dva puta dnevno.Tada sam se konacno i okupala.
Imala sam svoju sobicu.Imala sam i dusek za spavanje.Prvi put sam dobila jedne vojne pantalone da obucem.Mogla sam se pogledati u ogledalo poslije toliko vremena.Bila sam puna vaski.Bilo je slucajeva da me ledja zasvrbe i kada se pocesem-nadjem vasku.Nisam nista radila da bi ih se rijesila.
Kada sam bila odvedena u logor,imala sam dugu kosu a onda su mi je cetnici odsjekli kada sam bila u Starom gradu.Nozem su mi je odsjekli.To je bilo kada su me prvi puta silovali.Ja sam vristala i oni su mi to uradili kako bih sutjela.
U toj sobici sam samo jednom silovana.To mi je uradio jedan cetnik iz Lapca.Onda me je u sobici nasao jedan drugi cetnik.On je bio zamjenik komandira.Bio je bolji od drugih.Njemu sam ispricala svoju pricu,jer je to trazio od mene.ispricala sam mu sve sta se sa mnom desavalo.Dao mi je i sampon
Nekoliko sedmica poslije,u moju sobu je dosao taj Srbin,zamjenik komandira i rekao mi da se spremim,
da ce me on odvesti svojoj kuci.Otisla sam kod njega.Njegova majka me fino primila.Vjerovatno se sazalila nadamnom.Ona je znala da sam bila zarobljena,ali nije znala nista drugo o meni,dok sam Djuri sve ispricala.Kod njih sam ostala nepune dvije godine.I tu sam bila u nekakvom zatocenju,kucnom pritvoru bez svojih,ali mi je bilo podnosljivo.
Sa Djurom sam dobila sina.Onda sam mu po zavrsetku rata rekla da bih zeljela da vidim svoje roditelje i on mi je to omogucio.Saznala sam za njih i otisla im u posjetu.Vise se nisam vratila tom covjeku,koji se,kao jedan od rijetkih,smilovao nadamnom i zastitio me.
Hocu li ikada moci da se smirim?Mlada sam i imam dijete.Boga molim da pomogne i meni i djetetu i zlim ljudima da se pred Njim i pred sobom pokaju i nadju svoj mir...
-
Kultura01
#120 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ja mislim da si ti bolestan. Trebao si se ti raspitati malo sto se tice Djedovica i te optuzbe. Udarci su ti stvarno niski! To se uopce ne zna da li je bilo, jer dokazano nije nista. AKo jeste od strane nekog drugog, meni je jako zao sto je morala prolaziti kroz to. Znam da je to bilo prilozeno kao dokaz na sudjenju, medjutim, niko ga od svjedoka nije u sudnici prepoznao kamoli sta drugo...OSLOBODJEN JE SVIH OPTUZBI!!! Treba li se vama to ljudi crtati ili sta? On da je ratni zlocinac bio bi sad u zatvoru, a ne bi se borio da promijeni nesto u ovoj zemlji. ODite kod vidovite Dzemile, pa jos sta neka vam kaze, pa prilozite protiv njega.hercegovac_pravi wrote:Koji ste vi bolesnici? Čuj zgodan ?Kultura01 wrote:Pored svih svojih kvaliteta i ZGODAN JE!![]()
![]()
.
-
Richard Sorge
#121 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Vidim i ovdje se izbjegava svako " neugodno " pitanje ... a shatro politicki aktivni
evo aj cu pojednostavit maksimalno
Je li babo ( fikret ) ratni zlocinac ??
Jednostavnije ne moze - a ti se slobodno opet napravi lud .. i oslikaj svoj profil covjeka koji nije u stanju jednostavno odgovoriti ni na najbanalnije pitanje
Jednostavnije ne moze - a ti se slobodno opet napravi lud .. i oslikaj svoj profil covjeka koji nije u stanju jednostavno odgovoriti ni na najbanalnije pitanje
-
Almasa
#122 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
BRAVO,BRAVO,BRAVO !!! Ovo je još jedna podvala u nizu ! Dotična gospođa je na sudu bila svjedok u oslobađanju gospodina Đedovića, a znate zašto ??? Zato jer je na sudu dokazano da nije govorila istinu,ista gospođa trenutno živi u manjem BH entitetu sa svojim Đurom.hercegovac_pravi wrote:Super a šta misliš da to objasniš ovoj djevojčici od 12 godina? Šta je sa njenom budućnošću ?senad-vkl wrote: Vrijeme je ...
Da popustimo prošlost Ne propustimo budućnost.![]()
Sifra:"KLADUSA"-"FIKRETOVCI I MARTICEVCI"
Svoju ratnu priču gospodin Đedović je dokazao na sudu i u presudi je jasno rečeno da NIJE KRIV.
POPUSTIMO PROŠLOST ... DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST !!!
-
hercegovac_pravi
#123 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Naravno, u svim tvojim postovims neko je glup, neko je bolestan, neko je primitivan, neko živi u prošlosti..bla..bla,,bla ali činjenica je da personalnim virjeđanjem sagovornika bježiš od suštine upita.Kultura01 wrote:Ja mislim da si ti bolestan. Trebao si se ti raspitati malo sto se tice Djedovica i te optuzbe. Udarci su ti stvarno niski! To se uopce ne zna da li je bilo, jer dokazano nije nista. AKo jeste od strane nekog drugog, meni je jako zao sto je morala prolaziti kroz to. Znam da je to bilo prilozeno kao dokaz na sudjenju, medjutim, niko ga od svjedoka nije u sudnici prepoznao kamoli sta drugo...OSLOBODJEN JE SVIH OPTUZBI!!! Treba li se vama to ljudi crtati ili sta? On da je ratni zlocinac bio bi sad u zatvoru, a ne bi se borio da promijeni nesto u ovoj zemlji. ODite kod vidovite Dzemile, pa jos sta neka vam kaze, pa prilozite protiv njega.hercegovac_pravi wrote:Koji ste vi bolesnici? Čuj zgodan ?Kultura01 wrote:Pored svih svojih kvaliteta i ZGODAN JE!![]()
![]()
.
pa da nastavimo..
Bice da pogrešno misliš baš ko i 93-ce. A bolestan može biti jedino neko ko dozvoli da se jednoj djevojcici desi ovakva monstruzna stvar i onaj ko ide u rat da vrši genocid nad vlastitim narodom. U nekim slucajevima cak i nad clanovima uže obitelji. Toliko o mentalnom "zdravlju"Ja mislim da si ti bolestan.
Raspitao se i to dobro od Ripča pa sve do Varoške Rijeke. Cuj niski udarci? Nisu ovo nikakvi udarci, ovo je samo iznošenje onog što ljudi zanju o "Ibrahimagi"Trebao si se ti raspitati malo sto se tice Djedovica i te optuzbe. Udarci su ti stvarno niski!
Super ako tako misliš, ti furaj svoju pricu ja cu svoju i problem riješen. Javi mi se poslje izbora da provjerimo koja je prica vjerodostojnijaTo se uopce ne zna da li je bilo, jer dokazano nije nista.
Da li je Ibrahimaga organizovao napade na svoj vlastiti narod od koga sada traži glas za Predsjedništvo? Jeste. Koliko ljudsko đubre neka osoba mora biti da puca na svoj narod a onda traži glas od istog tog naroda ? U ovome specifičnom slucaju apsolutno je irelavantno da li je Ibrahimaga osuđen za ratne zlocine ili ne. Cinjenica je da se na teritorijom pod direktnom kontrolom Ibrahimage, provodilo sistematsko i planirano istrebljenje istog naroda od koga Ibrahimaga sada traži glas za Predsjedništvo države protiv koje se borio. Cinjenica koju nikakav sud i nikakva presuda ne može promijeniti.AKo jeste od strane nekog drugog, meni je jako zao sto je morala prolaziti kroz to. Znam da je to bilo prilozeno kao dokaz na sudjenju, medjutim, niko ga od svjedoka nije u sudnici prepoznao kamoli sta drugo...OSLOBODJEN JE SVIH OPTUZBI!!! Treba li se vama to ljudi crtati ili sta? On da je ratni zlocinac bio bi sad u zatvoru, a ne bi se borio da promijeni nesto u ovoj zemlji.
A vi "odite" kod vidovite Ratke, ne napuštajte put "svoga Ðenerala".ODite kod vidovite Dzemile, pa jos sta neka vam kaze, pa prilozite protiv njega.
P.S. 'Oćete i vi imat referendum o ostanku u državi protiv koje ste se borili? Mislim da vam ne bi bio fazon da sada iznevjerite svoje saveznike.
-
Richard Sorge
#124 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Richard Sorge wrote:Vidim i ovdje se izbjegava svako " neugodno " pitanje ... a shatro politicki aktivni
I ?? Josh se pravite ludi ?? A tako jednostavno pitanje. Sramota ne znat odgovorit na njega -Je li babo fikret ratni zlocinac ?? Ne moze jednostavnije
-
Almasa
#125 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
www.ibrahimdjedovic.ba
Web site je aktivan sa dosta zanimljivog sadrzaja. Dobro došli!
Web site je aktivan sa dosta zanimljivog sadrzaja. Dobro došli!