Kako prepoznati patriotu ....

Post Reply
naiskrenije

#101 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by naiskrenije »

bogumil-8 wrote:Kome smeta povratak na pravno (ustavno) stanje u BiH iz 1990? Ko bi to i zašto uzimao pušku u ruku da silom spriječi nešto što je svima odgovaralo?
i sadašnje stanje svima odgovara :)
1gorstak

#102 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by 1gorstak »

stari grad Visegrad wrote:
Znaci krenimo sa primjerima ... ko ce i kako sa zgrade MUP-a u Banjaluci skinuti postojecu tablu i staviti novu na kojoj pise Republika Bosna i Hercegovina, a da ne padnu mrtve glave ?
Ne radi se o fizickom mjenjanju table, vec se radi o promjeni sistema i Ustava.
Opet maglovito teoretisanje. Postavio sam konkretno pitanje, ocekujem konkretan odgovor.
stari grad Visegrad

#103 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by stari grad Visegrad »

naiskrenije wrote:
bogumil-8 wrote:Kome smeta povratak na pravno (ustavno) stanje u BiH iz 1990? Ko bi to i zašto uzimao pušku u ruku da silom spriječi nešto što je svima odgovaralo?
i sadašnje stanje svima odgovara :)
Vidim da ti je ovo prvi post.
Ako tebi odgovra sto je pola RBiH okupirano onda ti nisi odavde.
stari grad Visegrad

#104 Re: Kako prepoznati patriotu ....

1gorstak wrote:
Znaci krenimo sa primjerima ... ko ce i kako sa zgrade MUP-a u Banjaluci skinuti postojecu tablu i staviti novu na kojoj pise Republika Bosna i Hercegovina, a da ne padnu mrtve glave ?
Opet maglovito teoretisanje. Postavio sam konkretno pitanje, ocekujem konkretan odgovor.
Recimo da ja odem po noci i skinem tablu sa zgrade MUP-a u Banjaluci i stavim novu na kojoj pise Republika Bosna i Hercegovina. Sutradan MUPovci dodju i skine tu tablu koju sam ja postavio, i postave opet staru. :D
Treba se promjeniti sistem i Ustav ili vratiti ustav RBiH, ne radi se o nekom fizickom radu....
bogumil-8

#105 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by bogumil-8 »

Radi se o pitanju ko neće (BiH) i zašto neće?! Svi koji hoće BiH mogu se udružiti i legalnim putem to ostvariti (sadašnji političari to neće, jer bi došla u pitanje njihova imovina, koju brani sadašnja podjela).
Čovjek je ironičan (da sadašnje stanje odgovara ovima koji su ga takvim stvorili). Moja želja (ne znam da li je i realna) je da svi svoje nacionaliste i hoštaplere "sruše" ( a onda da udruženi i zajedno mnoge lijepe stvari napravimo).
1gorstak

#106 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by 1gorstak »

1gorstak wrote:
stari grad Visegrad wrote:Ne radi se o fizickom mjenjanju table, vec se radi o promjeni sistema i Ustava.
Recimo da ja odem po noci i skinem tablu sa zgrade MUP-a u Banjaluci i stavim novu na kojoj pise Republika Bosna i Hercegovina. Sutradan MUPovci dodju i skine tu tablu koju sam ja postavio, i postave opet staru. :D
Treba se promjeniti sistem i Ustav ili vratiti ustav RBiH, ne radi se o nekom fizickom radu....
I opet maglovito teoretisanje. Treba ovo, treba ono .... ja pitam kako....

Velikosrbe je moguce slomiti vojno-policijskom akcijom, ali ih je moguce slomiti i dosljednoscu u drzavnim institucijama te lobiranjem u inostranstvu. Ja podrzavam ovo drugo, a ako ugroze drzavu i ovo prvo. Za oba scenarija imam konkretna objasnjenja. A ti ?
stari grad Visegrad

#107 Re: Kako prepoznati patriotu ....

1gorstak wrote: I opet maglovito teoretisanje. Treba ovo, treba ono .... ja pitam kako....

Velikosrbe je moguce slomiti vojno-policijskom akcijom, ali ih je moguce slomiti i dosljednoscu u drzavnim institucijama te lobiranjem u inostranstvu. Ja podrzavam ovo drugo, a ako ugroze drzavu i ovo prvo. Za oba scenarija imam konkretna objasnjenja. A ti ?
Iskustvo kaze da velikosrbi reaguju samo na opciju 1.
1gorstak

#108 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by 1gorstak »

1gorstak wrote: I opet maglovito teoretisanje. Treba ovo, treba ono .... ja pitam kako....

Crnogorcima je uspjela ova druga opcija, a ljudski je da i mi pokusamo izbjeci krvoprolice ako je to moguce. Nego, jesi li to i ti kao i @essex za povlacenje potpisa sa Dejtonskog sporazuma cak i ako to znaci nastavak rata ?
Bosnolog

#109 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:Da dodam, velikosrbi i danas krse Dejtonski sporazum i svakako da ih treba sankcionisati. Ali njihovi potezi jos uvijek ne opravdavaju povratak u rat. Ako recimo zabrane djelovanje SIPA-e na podrucju manjeg entiteta, one koji stoje iza toga treba uhapsiti po cijenu rata, ali jos nismo stigli do tog i nadajmo se da necemo.

Dodik i velikosrbi to rade korak po korak,Jedan od razloga povlacenja potpisa moze biti cinjenica da Drytonski mirovni sporazum nikada nije realizovan do kraja osim onog dijela koji je odgovarao nasljednicima i cuvarima GTRS,u vidu danasnjeg Dodika koja se tivu Aneksa u vezi povratka protjeranih,neravnoprvnosti gradana i etnickih zajednica te nevidene diskriminacije u tom dielu BiH....Evo ti konkretnog povoda koji je objelodanjen na gore postavljenom linku,.....Donosenjen zakona o otimanje drzavne imovine na cije raspolaganje je OHR i VP stavio zabranu je direktno krsenje Deytona,......Zloupotreba entitetskog veta u etnicko s ciljem blokade i ostrukcie svega sto nema veze sa etnickim odnosno entitetskim zakonima,sto im je samo poluga za izivljavanje poput naoruzanog debila koji povlaci pistolj i prijeti kad got mu se cefne jer zan da mu ga nece oduzeti i tako on sa njim mase svima ispred nosa i to traje godinama.....

A evo ti gorstak postizbornog scenario rusenja BiH i buducih blokada a kao posljedica Deytonskog frankesntajn uredenja.

Nakon izbora koji slijede,Dodik ce najvjerovatnije dobiti plebiscitarnu izbornu pobijedu ili vecinu bez koga se nece moci oformiti Vlada BiH i parlament,On kao predsjednik GTRS ce urditi sve da se ne formira vlast na drzavnom nivou,jer ce uslovljavati to zahtjevom za svim kljucnim drzavnim ministrstvima poput razmazenog derista kako bi nastavio dalje opstrukcije funkcionisanja drzave i drzavnih institucija ,te njihovo jacanja i time nastojati da dokaze MZ nedorzivosti BiH nemogucnostu formiranja drzavnog ministrstva /Vlade/ i BH parlamenta.

Ali ce zato da formira entitetsku vlast preko noci i sebe zamislja kao predsjednika drzave u drzavi koju razvaljuje i uporedo od entiteta ce pokusati da napravi drzavu slabljenejm drzavnih organa.Vjerovatno ce tom igrom dobiti dobar dio kljucnih ministrstava koja ce zloupotrebljavati jer ce imati svoje ljude u njima,.Mozda OHR nametne budet za vriem opstrukcia fromiranja vlade i parlamenta BiH da se iz tog budeta nastave placati drzavni organi od DGS preko SIPA- do OSBiH.Time ce se samo jos jednom potrvditi apsurdnost Deytona a OHR nakon transfera u perstavnistvo kaineta EU-a i nastaviti sa tolerisanjem i daljom opstrukcijom Deytonske frankastajn nametnutog i nikad do kraj sprovedenog neodrzivog uredenja,....Zato sam ja odavno zagovarao odlazak OHR,jer bi se krkan odavno suocio sa oni sto radi pa i rat je opcija ali zadnja,on zna da nema vise JNA i naspram sebe vise nema naivnih golorukih da ih masovno vodi u konc logore ,stoga znamo koliko dugo ce izdrzati prije nego pobjegne helikopterom iz Banjaluke,.......

OHR je tu sve godine nametao gotovo sve odluke na drzavnom nivou a ovo Dodikovo divljanje i krkanluk je nista drugo nego nastavak OHR- tihog odobravanja i tolerisanja velikosrpske politike blokada i opstrukcija te kapitulacija pred velikosrpskom politikom,.....Mi od izvjestja PIC-a i OHR koji konstatuje da Banjaluka krsi mirovni Deytonski frankestajn sporazum bez preduzetih sankcija i ukidanaja istih ili kaznjavanja najodgovornijih koji krste Deyton u vidu smjena,nametanja ili sankcija,je samo konstatacija koji i mi znamo a za to ubiru ogromna sredstva je sramotno.To samo govori da ne rade svoj posao niti mandat za sto su debelo placeni da tumace isti i donose odluke i deblokiraju procese jacanja drzave,njene opstojnisti i funkcionalnosti....

Dok je tako ponasanje MZ i OHR-a ovaj ce se samo vise pohasiti i ici dalje u rusenju dzave i Deytona,.....Sada se mi mozemo pitati dokle dalje,upravo OHR i PIC sa tolerancijom ovakvog ponasanja indirektno pomazu Dodiku da zemlju uvede u rat koji nas ceka,......
stari grad Visegrad

#110 Re: Kako prepoznati patriotu ....

1gorstak wrote:

Crnogorcima je uspjela ova druga opcija, a ljudski je da i mi pokusamo izbjeci krvoprolice ako je to moguce. Nego, jesi li to i ti kao i @essex za povlacenje potpisa sa Dejtonskog sporazuma cak i ako to znaci nastavak rata ?
Crnogorcima je uspjela ova druga opcija zato sto su odvojili crkvu od srpske crkve, tj. aktivirali crnogorsku crkvu. Tako da su se crngorci automatski identifikovali sa crnogorskom crkvom. Crkva ima moc nad ljudima. Ako se u Bih, aktivira Bosanska pravoslavna i Bosanska katolicka crkva, onda bi opcija 2 prosla. Ovako ja licno sumnjam u uspjeh.
Pa proslo je vec 15 godina u lobiranjima, a velikosrbi drze sve narode u BiH kao taoce.
Slazem se, ljudski je da i mi pokusamo izbjeci krvoprolice ako je to moguce. Samo stavi ROK npr. 1 godinu. Ako ne stavis datum onda od toga nema nista. Stavi rok 1 godinu za opciju 2. Planiranje sa vremenskim rokom je jako vazna stvar. Ako se ne posatavi vremenski rok i strogo prati napredovanje, onda sve gubi smisao.
Bikonja

#111 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by Bikonja »

Crnogorcima je uspjela ova druga opcija zato sto su odvojili crkvu od srpske crkve, tj. aktivirali crnogorsku crkvu. Tako da su se crngorci automatski identifikovali sa crnogorskom crkvom. Crkva ima moc nad ljudima. Ako se u Bih, aktivira Bosanska pravoslavna i Bosanska katolicka crkva, onda bi opcija 2 prosla. Ovako ja licno sumnjam u uspjeh.
Pa proslo je vec 15 godina u lobiranjima, a velikosrbi drze sve narode u BiH kao taoce.
Slazem se, ljudski je da i mi pokusamo izbjeci krvoprolice ako je to moguce. Samo stavi ROK npr. 1 godinu. Ako ne stavis datum onda od toga nema nista. Stavi rok 1 godinu za opciju 2. Planiranje sa vremenskim rokom je jako vazna stvar. Ako se ne posatavi vremenski rok i strogo prati napredovanje, onda sve gubi smisao.
Kakva Crnogorska pravoslavna crkva :-)

Jel znas ti koliko ona ima vernika...da znas, ne bi pricao, ima nekoliko stotina u Cetinju, i jos sitno po ostalim gradovima, pogledaj bilo kakvu anketu, cak i procrnogorsku, ubedljivo najvecu podrsku u CG od institucija ima SPC...pokazace ti popis 2011 da vecina Crnogoraca su vernici SPC i da govore srpskim jezikom.

Jel ces i onda pisati ovakve nebuloze?!
_majevica_

#112 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by _majevica_ »

Bosnolog wrote:
1gorstak wrote:Da dodam, velikosrbi i danas krse Dejtonski sporazum i svakako da ih treba sankcionisati. Ali njihovi potezi jos uvijek ne opravdavaju povratak u rat. Ako recimo zabrane djelovanje SIPA-e na podrucju manjeg entiteta, one koji stoje iza toga treba uhapsiti po cijenu rata, ali jos nismo stigli do tog i nadajmo se da necemo.

Dodik i velikosrbi to rade korak po korak,Jedan od razloga povlacenja potpisa moze biti cinjenica da Drytonski mirovni sporazum nikada nije realizovan do kraja osim onog dijela koji je odgovarao nasljednicima i cuvarima GTRS,u vidu danasnjeg Dodika koja se tivu Aneksa u vezi povratka protjeranih,neravnoprvnosti gradana i etnickih zajednica te nevidene diskriminacije u tom dielu BiH....Evo ti konkretnog povoda koji je objelodanjen na gore postavljenom linku,.....Donosenjen zakona o otimanje drzavne imovine na cije raspolaganje je OHR i VP stavio zabranu je direktno krsenje Deytona,......Zloupotreba entitetskog veta u etnicko s ciljem blokade i ostrukcie svega sto nema veze sa etnickim odnosno entitetskim zakonima,sto im je samo poluga za izivljavanje poput naoruzanog debila koji povlaci pistolj i prijeti kad got mu se cefne jer zan da mu ga nece oduzeti i tako on sa njim mase svima ispred nosa i to traje godinama.....

A evo ti gorstak postizbornog scenario rusenja BiH i buducih blokada a kao posljedica Deytonskog frankesntajn uredenja.

Nakon izbora koji slijede,Dodik ce najvjerovatnije dobiti plebiscitarnu izbornu pobijedu ili vecinu bez koga se nece moci oformiti Vlada BiH i parlament,On kao predsjednik GTRS ce urditi sve da se ne formira vlast na drzavnom nivou,jer ce uslovljavati to zahtjevom za svim kljucnim drzavnim ministrstvima poput razmazenog derista kako bi nastavio dalje opstrukcije funkcionisanja drzave i drzavnih institucija ,te njihovo jacanja i time nastojati da dokaze MZ nedorzivosti BiH nemogucnostu formiranja drzavnog ministrstva /Vlade/ i BH parlamenta.

Ali ce zato da formira entitetsku vlast preko noci i sebe zamislja kao predsjednika drzave u drzavi koju razvaljuje i uporedo od entiteta ce pokusati da napravi drzavu slabljenejm drzavnih organa.Vjerovatno ce tom igrom dobiti dobar dio kljucnih ministrstava koja ce zloupotrebljavati jer ce imati svoje ljude u njima,.Mozda OHR nametne budet za vriem opstrukcia fromiranja vlade i parlamenta BiH da se iz tog budeta nastave placati drzavni organi od DGS preko SIPA- do OSBiH.Time ce se samo jos jednom potrvditi apsurdnost Deytona a OHR nakon transfera u perstavnistvo kaineta EU-a i nastaviti sa tolerisanjem i daljom opstrukcijom Deytonske frankastajn nametnutog i nikad do kraj sprovedenog neodrzivog uredenja,....Zato sam ja odavno zagovarao odlazak OHR,jer bi se krkan odavno suocio sa oni sto radi pa i rat je opcija ali zadnja,on zna da nema vise JNA i naspram sebe vise nema naivnih golorukih da ih masovno vodi u konc logore ,stoga znamo koliko dugo ce izdrzati prije nego pobjegne helikopterom iz Banjaluke,.......

OHR je tu sve godine nametao gotovo sve odluke na drzavnom nivou a ovo Dodikovo divljanje i krkanluk je nista drugo nego nastavak OHR- tihog odobravanja i tolerisanja velikosrpske politike blokada i opstrukcija te kapitulacija pred velikosrpskom politikom,.....Mi od izvjestja PIC-a i OHR koji konstatuje da Banjaluka krsi mirovni Deytonski frankestajn sporazum bez preduzetih sankcija i ukidanaja istih ili kaznjavanja najodgovornijih koji krste Deyton u vidu smjena,nametanja ili sankcija,je samo konstatacija koji i mi znamo a za to ubiru ogromna sredstva je sramotno.To samo govori da ne rade svoj posao niti mandat za sto su debelo placeni da tumace isti i donose odluke i deblokiraju procese jacanja drzave,njene opstojnisti i funkcionalnosti....

Dok je tako ponasanje MZ i OHR-a ovaj ce se samo vise pohasiti i ici dalje u rusenju dzave i Deytona,.....Sada se mi mozemo pitati dokle dalje,upravo OHR i PIC sa tolerancijom ovakvog ponasanja indirektno pomazu Dodiku da zemlju uvede u rat koji nas ceka,......

Ili kratko hoces da kazes da je MZ i OHR=Filip Morion
stari grad Visegrad

#113 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Bikonja wrote:

Kakva Crnogorska pravoslavna crkva :-)

Jel znas ti koliko ona ima vernika...da znas, ne bi pricao, ima nekoliko stotina u Cetinju, i jos sitno po ostalim gradovima, pogledaj bilo kakvu anketu, cak i procrnogorsku, ubedljivo najvecu podrsku u CG od institucija ima SPC...pokazace ti popis 2011 da vecina Crnogoraca su vernici SPC i da govore srpskim jezikom.

Jel ces i onda pisati ovakve nebuloze?!
@bikonja,
"Nebuloza" je bosanska rijec, ti treba da pises srpskim,... zar ne?
Izgleda da sam ti stao na zulj spominjuci crnogorsku crkvu...

U CG je sluzbeni jezik crnogorski, tako pise u Crnogorskom Ustavu. Je li to tebi smeta?
CG je drzava nastala 2006 godine. U Crnoj Gori trenutno vlada borba izmedju Crnogorske crkve i SPCa. Crnogorska crkva je tek osnovana 2007 (mislio sam da je osnovana ranije, ali izgleda da je CG isla mirnim putem,prvo zvanicno drzva 2006, pa zvanicno crkva 2007, sve polako). Ne znam koliko ih pripada kojoj crkvi ove godine, to sto ti pises nekoliko stotina nije tacno, a koliko ce iduce godine biti ne znam ili za 50 godina.
essex

#114 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

1gorstak wrote:
essex wrote:
1gorstak wrote:
OK, znaci ipak oruzani sukob. Ne znam zasto ti je bilo tako tesko reci da podrzavas vracanje na snagu ustava RBiH po cijenu nastavka rata ... i to je politicki stav. Prilicno glup ali eto, svi imamo pravo na misljenje.
kakav ba oruzani sukob!!!
Pa o tom govoris, kao hajde da Sarajevo povuce potpis sa mirovnog sporazuma a ako nas to vrati u ratno stanje (a hoce) onda ces za ponovno izbijanje rata optuziti velikosrbe. Nema agencije na planeti koja bi mogla uspjesno napraviti takav spin.
sta je ba, poceo si i lazima da se sluzis, hehehe...daj mi reci gdje sam ja naveo sarajevo (a ti ga namjerno podmeces zbog podebljavanja podijele na sarajevo, banjaluku i mostar kao politicke centre tri tora)vezano za povlacenje potpisa...opet se vracam na ono od ranije, ja legalnim zahtijevom trazim ravnopravnost i samo se pozivam na ono na sta su svi pristali u daytonu...taj potpis sviju na tom crnom daytonskom dokumentu mi daje legalitet da ih prozivam za neispunjena obecanja i daje nama gradjanima pravo da zahtijevamo da se zbog neispunjenja obecanog i ne implementacije evropske povelje dayton kao drzavno uredjenje ukine i da se vratimo na prethodno stanje i rijesavamo nase probleme sa te tacke, usvojimo povelju, ukinemo konstitutivne torove, amandiramo Ustav R BiH i usaglasimo ga sa modernim evropskim i svjestkim tokovima i svi normalni ljudi sretni...to sto ce se onaj koji moze dopasti zatvora zato sto je cinio nelegalna djela buniti i sto prijeti puskom, pa to ga samo jos vise podcrtava kao nelegalnog a nikako borca za pravdu..upravo je to "spin" o kojem pricas i koji ovdje proturas sa ovim sto si napisao, netrazi on ravnopravnost i pravdu da se mora hvatati puske nego se hvata puske zato sto mu je pravda i legalni sistem stao na vrat...kada imas legalnost iza sebe (a pozivanjem na ispunjenje SLOVA DAYTONA i pozivanje na implementaciju evropske povelje je upravo to, jer su sami (po jedno treci put ponavljam) pristali na te uslove) nisi odgovoran za onoga kome ta legalnost ne odgovara. znaci, samim mojim LEGALNIM zahtijevom ja nemogu biti kriv za NELEGALNE akcije onoga kojega je zahtijev za LEGALNIM stavio u poziciju da odgovara pred zakonom i sto ce se da bi sebe zastitio uhvatiti puske i tako pokusati sprijeciti SLOVO ZAKONA I SLOVO DAYTONA da se implementiraju u potpunosti...kakav spin kakve velikosrpske teorije ti ovdje prosipas...kao brines se dusebrizno a samo kocis i cuvas oteti vilajet...
da rezimiram, napredak vecine se nemoze uslovljavati strahom manjine od pravne odgovornosti...ako su spremni i puskom braniti nejednakost i segragaciju to je njihov izbor ali im to nedaje pravnu podlogu. i normano je da ce s pravom biti osudjeni od svijeta jer ne zele da ispostuju ono sto su potpisali...
e de sada ti iz ovog teksta nadji jednu recenicu ili rijec pa mi odgovori samo na to, de ziv bio...samo ces potvrditi da ti nije stalo da se situacija rijesi nego da sto vise zamucujes vodu i skreces ljude sa pravog puta...
essex

#115 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

cyprus wrote:
bogumil-8 wrote:
essex wrote: da kao sto i rekoh...ja nemogu uticati na onoga ko je okrivljen hoce li on uzeti pusku ili nece, to sto ce uzeti pusku me mozda treba sprijeciti da trazim pravdu i jednakost za sve? HOHOHO...pa sto ce onda zakoni ako ce ih svaka uzeta puska pobiti :-)
Gorštak, batali Špirićeve fazone! Zašto bi neko uzimao pušku (ratovao) protiv uvođenja jednakopravnosti. Želimo pravo i pravdu za sve državljane BiH, i ko to neće, ko to ne da, pa bi i puškom branio uspostavljene podjele, nepravde, prekopane grobnice,....?! Stavljanje van snage Dejtonskog ustava - nikako ne znači i odmah - rat! To je šuplja parola, i antipropaganda. Ko bi to uzeo puške u ruke?! Zašto?
Al baš je u tome fazon, što vandogovorno ukidanje Dejtona znači rat!
pa ja samo i kazem da se ISPOSTUJE SLOVO DAYTONA..sta je tu problem? ako se ne ispostuje dogovor isti je znaci propao i onaj ko ne zeli da ga ispostuje snosi krivicu, to je svugdje u svijetu...
essex

#116 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

1gorstak wrote:
bogumil-8 wrote:
essex wrote: da kao sto i rekoh...ja nemogu uticati na onoga ko je okrivljen hoce li on uzeti pusku ili nece, to sto ce uzeti pusku me mozda treba sprijeciti da trazim pravdu i jednakost za sve? HOHOHO...pa sto ce onda zakoni ako ce ih svaka uzeta puska pobiti :-)
Gorštak, batali Špirićeve fazone! Zašto bi neko uzimao pušku (ratovao) protiv uvođenja jednakopravnosti. Želimo pravo i pravdu za sve državljane BiH, i ko to neće, ko to ne da, pa bi i puškom branio uspostavljene podjele, nepravde, prekopane grobnice,....?! Stavljanje van snage Dejtonskog ustava - nikako ne znači i odmah - rat! To je šuplja parola, i antipropaganda. Ko bi to uzeo puške u ruke?! Zašto?
Teze se najbolje dokazuje konkretnim primjerima, slaba fajda od maglovitog teoretisanja. Znaci krenimo sa primjerima ... ko ce i kako sa zgrade MUP-a u Banjaluci skinuti postojecu tablu i staviti novu na kojoj pise Republika Bosna i Hercegovina, a da ne padnu mrtve glave ?
ne postavljaj hipoteticke zamke...kada se ta ploca bude mjenjala MUP otetog vilajeta nece ni postojati...pa to je ono sto ti sve ides na ratnu opciju (po tome se da skuziti koji si prikriveni salonac) i plasis nekakvim sukobom a stvari ce se rjesavati politicki...to bi isto bilo kao kada bi 1995 rekao "ko ce bre doci u beograd da 'apsi milosevica"...a sta se kasnije desilo, crko u hagu iza resetaka...
essex

#117 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

_majevica_ wrote:
bogumil-8 wrote:
1gorstak wrote:Pa o tom govoris, kao hajde da Sarajevo povuce potpis sa mirovnog sporazuma a ako nas to vrati u ratno stanje (a hoce) onda ces za ponovno izbijanje rata optuziti velikosrbe.
Ne, to nikako ne znači rat (ovo "a hoće" je samo tvoja izmišljotina).
Stavljanje van snage Dejtonskog ustava i treba obaviti dogovorno, jer to svima odgovara!
U pravu je @gorstak da to ne valja..prije dejtona...Zato sto bi Srbi trazili stanje koje su imali pred dejton...
znaci ni oni nebi isli nazad jednu il vise stepenica...stepenica prije dejtona je stanje koje su imali Srbi,Hrvati
i Bosnjaci sa ratnim predsjednistvima i institucijama koje su tada vazile...
Znaci prije dejtona je situacija da bosnjaci ne bi imali nista od manjeg entiteta a BiH ne bi postojala jer pred
dejton u ratu BiH je bila sastavljena iz najmanje tri dijela koja su teritorijalno bila podijeljena a najopasnije
sto su i nadleznostima bila zasebna...tada od RBiH na nivou cjelovite BiH nije nista ni postojao ni funkcionisao...
Neprijatelji cjelovite BiH su tada imali najbolju situaciju (pred dejton)...jer je BiH bila podijeljena...A sto se tice
ako bi se ponistio dejton i ovaka situacija postane...garant nema rata...znaci ponistenjem dejtona sami bi
podijelili BiH....
Dejton ako se unistava mora da se ima vec gotov dogovoren novi sporazum na nivou drzave koji bi stitio drzavu
BiH i sve narode u BiH...a rusiti dejton a nemati prihvatljiv dogovor je macak u vreci...
moze, danas lako mozemo dokazati kako je nastalo to stanje i jednostavno ga odbit, svaki sud ce odbiti da prizna ono sto je genocidom stvoreno...i ti ga volis zamutiti...jedino drzavno uredjenje koje je postojalo prije daytona je R BiH, to sto su se neki pobunili protiv drzave i genocidom stvarali svoje ciste teritorije ih ne cini borcima za slobodu nego kriminalcima, da je suprotno ne bi punili haske klupe i evropske zatvore sa njima...
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#118 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by Priorat »

kako prepoznati? evo upalite sat1 igledajte naseg adnana kako box-a. covjek koji poslije meca nasu zastavu sa "dont forget srebrenica" svaki put digne u zrak!!! i prepoznat ce te patriotu!!
essex

#119 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

gledaj kako naivno podmeces...dodik koliko god da izgleda glup to je samo maska da bi provocirao...on jeste sirovina ali ono sto mnogi neznaju iza njega je citav tim koji mu daje informacije (vjerujem da si i ti jedan od tih) i da citav taj projekat igra jako pametno i da nikada nece sebi dozvoliti da budu okrivljeni za pocetak sukoba, pa i ovo sa sipom je samo poredjenje za malu decu bre...pa taj veikosrpski program je isao u tolike detalje da je podmetnuo aliju da osnuje prvu etnicku stranku da bi oni sebi otvorili vrata za sds...i naravno, za sve kasnije su krivili aliju (dogovorno) i tako rasplamsavali sukob koji je kulminirao genocidom...ne podmeci i ne igraj se djecijih igara "ako..."
essex

#120 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

1gorstak wrote:
ok...policija R BiH...
essex

#121 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

1gorstak wrote:
1gorstak wrote:
I opet maglovito teoretisanje. Treba ovo, treba ono .... ja pitam kako....

a ko je to pokusao? pa pobrinuli su se da od alije na ovamo svi bosnjacki politicari rade za njihov program...jednima je interes begovat, drugima njihove mentalnosrpske glave, ali svi zdruzeno rade da se oteti vilajet odvoji i svi budu na svome..najbolje ti je sa tuzbom, toliko dokaza da se i sudija pitao zasto nasa strana kao tuzena ne koristi SVE dokaze...treba li jos objasnjavati zasto su "NESALOMLJIVI"...medjutim, pravno su jako krhki i oni to i znaju i zati su im i potrebni svi oni uhljubi koje mi svi nazivamo bosnjaskim liderima...promjeni tu garnituru, eto samo nih, postavi par kao mirnes pa da vidis kako pakuju traktore...
essex

#122 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

1gorstak wrote:

kakvog ba crnog rata, ko ce ratovati? mislis da ce stisnuti petlju (rekoh ti, skupit ce mile jedno lovacko drustvo), mislis da ce opet povuci obicnu raju da gine za njih? pa raja je vec davno skontala ko je sa njihovom krvlju najvise dobio, samo je jos apatija i strah oni koji drze mileta i kompaniju na vlasti...a povlacenje potpisa nije zato sto neko nije platio kafu nego upravo zato sto se ne postuje SLOVO DAYTONA i sto je sa tim nepostivanjem ustvari izigran i postao nevazeci...jednostavno za shvatiti.
essex

#123 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

Bosnolog wrote:

ono povecano...pa to je sve ono sto i ja govorim, ja sam samo jos nabacio da su nam stranci ustvari ostavili kljuc da se rijesimo nakaradnog sistema u vidu evropske povelje i da je dovoljno samo to zahtijevati, ostati u granicama daytona i promijeniti sve u normalu, sto znaci ukidanje annex4 jer je suprotan evropskoj povelji, ukidanje blentiteta jer su stvoreni na diskriminaciji, kantoni isto, ukidanje konstitutivnih torova...i sta dobivamo? povrat na stanje R BiH kao drzavno uredjenje, modernizacija kroz amandman naseg Ustava i nastaviti onako kako je i trebalo da nije bilo onih cuveni SAO...
essex

#124 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by essex »

Priorat wrote:kako prepoznati? evo upalite sat1 igledajte naseg adnana kako box-a. covjek koji poslije meca nasu zastavu sa "dont forget srebrenica" svaki put digne u zrak!!! i prepoznat ce te patriotu!!
:thumbup:
Bosnolog

#125 Re: Kako prepoznati patriotu ....

Post by Bosnolog »

_majevica_ wrote:
Bosnolog wrote:

Ili kratko hoces da kazes da je MZ i OHR=Filip Morion

Samo da nam jos ne uzmu ono oruzje sto smo krvlju i zivotima placali dok smo ga otimali od cetnika a dosta toga su unistili nakon rata i od naroda oteli zahvaljujuci SDA izdajnickim velikosrpskim agentima,....Onaj ko nema dugu cijev sa optikom u svojoj kuci po punoljetnoj muskoj glavi u vidu lovackog karabina da odbrani svoj imetak i familiju on nema nista jer to nema cime odbraniti.Onaj ko vjeruje MZ i OHR da ce ga zastiti nista nije naucio iz srebrenickog genocida http://www.youtube.com/watch?v=Cz_dVScxOtgi posljednjeg rata

OHR i MZ idu linijom manjeg otpora,....

Morion je razoruzao srebrenicane uz pomoc sramne rezolucije UN- 819 http://www.youtube.com/watch?v=QTgyoq0j ... re=related koja je i ono malo oduzja sto su imali i time olaksali pokolj, ...Ovih dana taj matori dzukac Morion pred svoju smrt je dosao da trazi oprost od prezvjelih cije muzeve je isti indirektno pobio i da se pokloni zrtvama na mjestu cijoj tragediji je kumovao kao i njegova zemlja Francuska,bas onako kako je zelio njegov predsjednik Miteran da nestane Bosnjaka kako napisa Klinton u svojim memoarima,......samo budalu ujede ista zmija iz iste rupe dva puta,....

Treba zauvijek podsjecati sta nam se desilo naivno vjerujuci medunarodnoj zajednici,ujedinjenim nacijama a OHR je samo nastavak odrzavanja mira i legalizacije velikosrpskog zla koje i dalje traje,.....

Na ovom dokumentarcu upoznajte BH patriote i heroje kao i ulogu UN-a osnosno MZ u postratnom periodu,u vezi samo jednog dijela dogadaja .Uci i ne zaboravi bosanski patrioto da ne bi dozivio da tvoja i buduca pokoljenaj dozive ono sto smo mi dozivjeli i nikada ne ucini drugome ono ste ne bi zelio da tebi ucine ali se nedaj i s ponosom brani svoje dostojenstvo,pravo na zivot,slobodu i pravdu sa svima koji zele zivjeti u jedinoj i jednakopravnoj drzavi Bosni i Hercegovini.

Post Reply