Tranquilizer wrote:Pa najvjerovatnije da je nervozni majmun za volanom![]()
![]()
![]()
to se zaista dalo primjetiti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Tranquilizer wrote:Pa najvjerovatnije da je nervozni majmun za volanom![]()
![]()
![]()
onda ti samo ovlas barnes kocnicu, cisto da se upale stop svjetla a ne da prikocis, odmah ce uzeti pravilan razmakkockica_kockica wrote:Jako me iritiralo to blicanje ... a jos vise me nerviralo to sto mi se zalijepi na pola metra / metar od mene...holowey wrote:takvim likovima onda spustis na brzinu i vozis strogo po ogranicenju...kockica_kockica wrote:Imam jedno pitanje za ove sto vole da preticu:
Neki dan vozim cestom i ogranicenje je bilo 40
Ja vozim 60 ( +20 preko ogranicenja)
Iza mene ide mercedes A klase vjerovatno i blica mi ....
Sta znaci to blicanje ?????
kockica_kockica wrote:Imam jedno pitanje za ove sto vole da preticu:
Neki dan vozim cestom i ogranicenje je bilo 40
Ja vozim 60 ( +20 preko ogranicenja)
Iza mene ide mercedes A klase vjerovatno i blica mi ....
Sta znaci to blicanje ?????
holowey wrote:
onda ti samo ovlas barnes kocnicu, cisto da se upale stop svjetla a ne da prikocis, odmah ce uzeti pravilan razmak![]()
ne daj se iznervirati i nemoj se prepadati, vozis svojom trakom na javnom putu gdje ste jednako ravnopravni, ako mu se ne svidja brzine tvoje voznje neka pretekne a ti nastavi kako si i do tad vozio
to je takozvani kurban za radareDesert Wind wrote:...da je to jos jedan razlog vise zasto volim vozit iza teskih kamiona - naravno pod uslovom da ne ispustaju kamencice i voze profesionalno. ....
van Basten wrote:koliko znam , vozilo koje vozi sporije od 30km/h može se obići i na punoj liniji, upravo jer se to ne tretira kao preticanje nego kao obilaženje. Možda da su to izmijenili novim zakonom?sLLayer wrote:To je ok za preticanje, al mene nervira sto se npr ne ukine ako je puna linija a ti ne smijes preteci traktor koji ide 10km/h ?
Teoretski je vjerovatno tako, ali u praksi bi to znacilo da kad se neki papak "parkira" na sred ceste, moras cekati dok on ne zavrsi posao i ne krene ako je puna jer ga ne smijes zaobici i preci punu liniju.ado-šampion wrote: Koliko znam, a mislim da sam u pravu, u Zakonu nije definisano da je preko pune linije zabranjeno preticanje, nego je zabranjeno PRELAŽENJE preko pune linije. Dakle, bez obzira radi li se o preticanju ili zaobilaženju, zabranjeno je.