Cijelu sam polisu unaprijed platio, pa bi bilo dobro kada bih mogao dobiti dio nazad.
Da li ima neko iskustva sa povratom, da li postoji neki zakon/uredba koja ih obavezuje ili to zavisi samo od osiguravajuceg drustva i njihove volje?
Moderator: anex
Jel to Nova banka? Jedan od razloga što sam odustao od odobrenog kredita kod njih je hebeno Drina osiguranje. Nešto mi nazivom ne ulijevaju povjerenje.
E jebi ga, da prostis. Lopovska posla. Zato i forsiraju to divlje osiguranje, namiču mu premiju na taj način. Vjerovatno neko iz banke ima proviziju dobru ili su povezani nekako drugačije.m94n wrote: ↑22/11/2020 22:34 Jeste u pitanju Nova banka. Obratio sam se agenciji za nadzor osiguranja ali su mi samo poslali ovu preporuku/misljenje, ali ona nije obavezujuca za osiguravajuca drustva.
http://www.nados.ba/dokumenti/ombudsmen ... poruke.pdf
U ugovoru pise da osiguravacu pripada pripada premija za citav ugovoreni period osiguranja ako je doslo do prijevremene otplate kredita![]()
began wrote: ↑24/02/2025 11:28 Pozdrav, digao sam stambeni kredit trazio na 7 god oni podigli na 10 kao zbog lakse otplate a ustvari na te 3 god do 10 ce uzeti cca 7000-8000 kamate. Nakon sto sam se pobunio i trazio da mi daju kako sam zahtjevao kazali su da cu morati cekati reprogram kredita i da "mogu" sam smanjiti sebi rok otplate tako sto cu uplacivati glavnicu uz obrazlozenje da ce u tom skracivanju roka otplate na ovaj nacin smanjiti isnos nedospjele kamate. Na ugovoru imam cijelu cifru sa kamatama za 10god i da li je itko opoznat jesu li mi kazali istinu ili rade malverzacije?
Tako je , i u principu slabo ćeš šta uštedjeti ako im kredit prije vratiš, eto jedino ako želiš da si prije "čist" za novu investiciju-kredit.